Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΕΥΕΛΙΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ Η ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΝΕΕΤS) ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από το inegsee.gr
Η παρούσα μελέτη επιχειρεί μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών οικονομικών μεγεθών, των ανισοτήτων και των λοιπών κοινωνικών παραμέτρων που συγκροτούν τις τοπικές αγορές εργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ). 

Αντλώντας από την πλούσια παράδοση..

Έδαφος όσο μισή Ευρωπαϊκή Ένωση «χάνεται» κάθε χρόνο

Από το newsbeast.gr 
Καμπανάκι κινδύνου για την υποβάθμιση του εδάφους του πλανήτη μας σημαίνουν οι οι επιστήμονες του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρουσίασαν το νέο Παγκόσμιο Άτλαντα Ερημοποίησης (World Atlas of Desertification).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έκταση μεγαλύτερη των τριών τετάρτων του εδάφους της Γης έχει ήδη υποβαθμιστεί, λόγω των ποικίλων ανθρωπογενών και περιβαλλοντικών..

«Η Μετάβαση της Ενεργειακής Αγοράς και η Ενεργειακή Ασφάλεια στην ΝΑ Ευρώπη» το Κύριο Θέμα του 11ου SEE Energy Dialogue

Από το iene.gr
Για μια ακόμη φορά, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις στο χώρο της ενέργειας, με τίτλο «Ενεργειακός Διάλογος για τη ΝΑ Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στη Θεσσαλονίκη στις 26-27 Ιουνίου 2018. 

Αυτή είναι η 11η έκδοση του Eνεργειακού Διαλόγου που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007 με έδρα την Θεσσαλονίκη. H φετινή εκδήλωση «Ενεργειακού Διαλόγου ΝΑ Ευρώπης» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, λόγω της φάσης ταχείας μετάβασης στην οποία..