Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η ιστορία που δεν θέλουν να μάθεις - Η μεγάλη σφαγή των Ελλήνων από τους Εβραίους (38-116 μ.Χ)




Επειδή κάποιοι πολύ ισχυροί δεν θέλουν να μαθαίνουμε την Ιστορία, ποτέ τα παιδιά μας δεν διδάσκονται στα σχολεία την αληθινή ιστορία. Παράδειγμα, ότι το 38 μ.X. στην Αλεξάνδρεια, δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων υπήρξαν θύματα εβραϊκής εξεγέρσεως. Οι εξεγερθέντες μάλιστα δεν πίστευαν ότι τελικά θα τιμωρηθούν γιατί ο αυτοκράτορας Κλαύδιος ήταν Εβραίος από την πλευρά της μητέρας του. Και είχαν δίκιο. 
Οι εβραϊκές κοινότητες, από το 70 μ. Χ. έως το 115 μ. Χ. ανασυντάσσονται, οργανώνονται και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία, δηλαδή μια αδυναμία της Ρώμης, για να πορευθούν προς τα πατρογονικά τους εδάφη. Ένα τέτοιου είδους κίνημα, απαιτεί ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας της διασποράς, καλλιέργεια, εκ μέρους του ιερατείου, συνωμοτικού κλίματος, πολεμικής αρετής και υψηλού ηθικού, επί σειράν ετών. Τον χειμώνα του 116 μ.Χ. ο αυτοκράτωρ Τραϊανός τον περνά στα ερείπια της ανατολικής πρωτεύουσάς του, της Αντιοχείας, η οποία τον προηγούμενο χρόνο είχε ισοπεδωθεί από καταστρεπτικό σεισμό. Εκεί, ο αυτοκράτωρ έμαθε ότι οι εβραίοι είχαν εξεγερθεί. 
Τα νέα ήταν ότι, οι εβραίοι εξεγερθέντες, στην σημερινή Λιβύη (Κυρηναϊκή), στην Αλεξάνδρεια, στην Κύπρο και στην Μεσοποταμία, ξεσηκώθηκαν εναντίον της Ρώμης,σφάζοντας όμως περίπου 1.000.000 Έλληνες! Ο Τραϊανός, απεφάσισε να ανασυγκροτηθεί στην Ρώμη αλλά, στις ακτές της Κιλικίας, στην Σελινούντα, απέναντι από την Βόρειο Κύπρο, στις 8 Αυγούστου του 116, πέθανε σε ηλικία 62 ετών. Τον διαδέχθηκε ο ικανότατος και φιλέλληνας Αδριανός. 
Εξέγερση και γενοκτονία των Ελλήνων στην Κυρηναϊκή  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ




Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ IV ήδη γράφεται. Και θα είναι ότι χειρότερο έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Θα μεταφέρει όλα τα κοιτάσματα υδρογονανθράξων στην ΕΔΕΥ και τις μετοχές της ΕΔΕΥ στο ΤΑΙΠΕΔ, για να μπορέσουν οι πιστωτές να δεσμεύσουν πετρέλαια και αέριο ως Ιδιωτική Περιουσία του Δημοσίου. Όπως ακριβώς γίνεται σήμερα με τα λιμάνια, τους δρόμους, τα αεροδρόμια, κλπ.
Κάπως έτσι έγινε και με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΙΙ & ΙΙΙ, που αποδείχθηκαν επαχθέστερα από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι. Αφού, εκτός από την ασυλία του Ελληνικού Δημοσίου, στις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις, καταργήθηκε η ασυλία και δεσμεύθηκαν με δικαίωμα εκτέλεσης όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΧΣ και της ΤτΕ, η οποία συμβάλλεται πλέον όχι ως αντιπρόσωπος, όπως στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι, αλλά ως εγγυητής του Ελληνικού Δημοσίου.
Και κάπως έτσι φτάσαμε και στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 240/12-12-2012,
με την οποία δεσμεύονται πλέον με Δικαίωμα Εκτέλεσης :
Η Δημόσια Περιουσία,
Η Ιδιωτική Περιουσία του Δημοσίου,
Η Ιδιωτική Περιουσία των Φορολογουμένων,
Τα Περιουσιακά Στοιχεία του ΤΧΣ,
Τα Περιουσιακά Στοιχεία της ΤτΕ και ο Χρυσός της Ελλάδος.
ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ & ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ELA, κλπ……
Τα χειρότερα Μνημόνια είναι πάντα τα επόμενα. Μέχρι να έρθει η ώρα που θα σπάσει ο φαύλος κύκλος της εθνικής προδοσίας και θα ξεκινήσει η πραγματική διαπραγμάτευση, αυτή που δεν έγινε ποτέ, από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.
Με όλα τα πρηγούμενα Μνημόνια, ως μηδέποτε γενόμενα.
Μέχρι τότε, καλό είναι τουλάχιστον να ξέρουμε τι μας παίρνουν. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;



Το Σύνταγμα παραβιάζεται καθημερινά από την κυβέρνηση, αδυνατώντας το ίδιο, ως κατασκεύασμα του πολιτικού συστήματος και όχι ως γνήσιο δημιούργημα του λαού, να μας προστατέψει. Η κοινωνία και ειδικότερα τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα, οδηγούνται...
στην εξαθλίωση. Η Εθνική Κυριαρχία παραχωρήθηκε στις ορέξεις των δανειστών. Η Ελλάδα μετατράπηκε από ελεύθερη χώρα σε προτεκτοράτο. Τα εισοδήματα χάθηκαν. Η ρευστότητα επίτηδες και τεχνηέντως στέρεψε για να μας γονατίσουν. Έρχεται τώρα και η σειρά της απώλειας της ακίνητης περιουσίας μας, την οποία θα αγοράσουν πλέον για πενταροδεκάρες ξένοι και Έλληνες φοροκλέφτες. Κι εμείς; Εμείς μένουμε καθηλωμένοι στον καναπέ, παρακολουθώντας από τις τηλεοπτικές οθόνες κάποιες δήθεν συγκρούσεις μέσα στο ίδιο το σύστημα και στρεφόμενοι οι μεν κατά των δε λες κι ότι αυτό θα μας λύσει το πρόβλημα.
Γιατί λοιπόν δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;
Αφενός, μας έχουν πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αφετέρου το πολιτικό σύστημα και το σύστημα προπαγάνδας των ΜΜΕ δεν επιτρέπoουν να ξεχωρίσει κάποια ηγετική φυσιογνωμία ή κάποια κοινωνική κίνηση που θα ηγηθεί μιας αντίδρασης. Όλα παίζονται μέσα από το κλειστό θεατρικό και κρατικοπαρασιτικό πολιτικό σύστημα, το οποίο ελέγχεται και καθοδηγείται από αντιλαϊκά συμφέροντα.
Από την αρχή αυτής της υπόθεσης, εδώ και τρία χρόνια, μας τρομοκράτησαν και μας έπεισαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ενώ λύσεις υπήρχαν πολλές. Έτσι σιγά σιγά και διαχρονικά περιόριζαν τις εναλλακτικές λύσεις και έκαναν τη θέση μας όλο και πιο δύσκολη. Ταυτόχρονα, το πολιτικό σύστημα, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, είχε διαπαιδαγωγήσει το λαό στα μέτρα του. Είχε εντάξει το λαό στην πολιτική μέσα από δίκτυα εκλογικής πελατείας και πολιτικής πατρωνίας και κυρίως μέσα από κομματικά ελεγχόμενα συνδικάτα. Καμία λαϊκή διεργασία στο παρελθόν ποτέ δεν αφέθηκε να εκδηλωθεί αυθόρμητα. Οι ανεξάρτητες φωνές απομονώθηκαν. Από τα δημοτικά σχολεία μέχρι την κυβέρνηση και τον ΠτΔ, όλα ήταν αυστηρά κομματικοποιημένα και όπως αποδεικνύεται σήμερα, απόλυτα καθοδηγούμενα από τα συμφέροντα που έλεγχαν τα κόμματα.
Επομένως σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεσηκωθεί ο κόσμος ακόμα και αν οι δανειστές τον βγάλουν από τα σπίτια του και γυρνάει γυμνός στους δρόμους. Μεγάλη απόδειξη αυτού είναι τόσο οι άνεργοι μισθωτοί όσο και οι άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Από τη στιγμή που τους πρόδωσαν και τους εγκατέλειψαν οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, έμειναν εντελώς απροετοίμαστοι και ασύνδετοι για να αντιδράσουν. Έτσι αναγκαστικά οδηγούμαστε όλοι στον πάτο, περιμένοντας πλέον από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να μας υποδείξουν τι πρέπει να ψηφίσουμε.
Θα περάσουν πολλές δεκαετίες πλέον για να καταλάβει ο λαός ότι τα διάφορα «ξέφωτα» και τα διάφορα «φώτα στα τούνελ» που του τάζουν είναι απλά απάτη για να τον κρατούν καθηλωμένο στον καναπέ, έστω και ασκεπή σε λίγο.
Ένας καναπές και μια τηλεοπτική οθόνη θα είναι σύντομα η μόνη μας περιουσία, αλλά ταυτόχρονα και οι αλυσίδες της σκλαβιάς μας.   
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ "ΔΙΑΚΟΠΤΗ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Τουρκική εταιρεία αγόρασε τoν αλβανικο Υ/Η σταθμό που δίνει ρεύμα στην Ελλάδα!




Τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς πωλεί μέσω διεθνούς μειοδοτικού σταθμού η αλβανική κυβέρνηση, αλλά το διιαίτερο ελληνικπο ενδιαφέρον (πρέπει να...) εντοπίζεται σε έναν από αυτούς τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μπίστριτσας στην Επαρχία Μεσοποτάμου.
Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο η τούρκικη πολυεθνική «Kürüm International Sh. A.» είχε προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ αφήνοντας πίσω κάθε άλλη προσφορά.
Τελικά το πουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας ανακήρυξε πλειοδότρια την Πέμπτη την «Kürüm International Sh. A.», ενώ ο αλβανικός τύπος αναφέρει πως η οικογένεια  Μπερίσα και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του, Shkelzen και Αrgitα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την  ανάδειξη του τουρκικού πολυεθνικού ομίλου ως νικητή του διαγωνισμού.
Η ιδιαίτερη και κρίσιμη "λεπτομέρεια" είναι ότι από αυτό το Υ/Η γίνεται η ενεργειακή διασύνδεση Αλβανίας-Ελλάδος και ηλεκτροδοτείται μεγάλο τμήμα της χώρας μας!
Δηλαδή σε μία κρίση αρκεί με κάποια δικαιολογία "να κλείσουν τον διακόπτη" οι Τούρκοι και να βυθίσουν ολόκληρα τμήματα στο σκοτάδι!
Αυτό που αποφεύχθηκε - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - στα νησιά του Α.Αιγαίου, να ηλεκτροδοτούνται δηλαδή από την Τουρκία, παρά τα φιλόδοξα σχέδια του τότε υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τώρα μας έρχεται από τον Βορρά!
Μ' αυτή την κίνηση οι Τούρκοι πλέον κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ΒΔ της Ελλάδος, αγοράζοντας ένα από τα «φιλέτα» της αλβανικής οικονομίας με γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία για την Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα.
Το έργο το είχαν χρηματοδοτήσει οι Γερμανοί (KfW) κόστισε περίπου 13Μ€, με τα μηχανολογικά να τα έχει αναλάβει Αυστριακή Εταιρία (VOITH S.A.) και τα ηλεκτρολογικά η εν γνωστή Siemens Ελλάς του Χριστοφοράκου.
Αν σνδυαστούν όλα αυτά και με την πώληση των μαρινών (Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη απέκτησε η D-Marin που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Dogus γεγονός που σημαίνει ότι πλέον περνούν στα χέρια του γνωστές μαρίνες στην Ελλάδα, όπως των Γουβιών στην Κέρκυρα, και της Λευκάδας. Ο όμιλος διαθέτει μάλιστα ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας, ενώ έχει αποκτήσει και το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου), βλέπουμε ότι η χώρα υφίσταται μια πρωτοφανή οικονομική επίθεση τόσο στην περιφέρειά της, όσο και στο εσωτερικό της από την Τουρκία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τουρκικος ανήκει σε έναν εκ των μελών του τουρκικού βαθέως κράτους...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Στο Αζερμπαϊτζάν εκτροχιάστηκαν και κάηκαν 7 βαγόνια με πετρελαιοδεξαμενές


Кубань поезд пожар поезд Кубань Краснодарский край поезд Краснодарский край
Στο Αζερμπαϊτζάν ανεφλέγη πετρέλαιο, που χύθηκε από εκτροχιασμένο τρένο.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, εκτροχιάστηκαν 7 βαγόνια με δεξαμενές στο δρομολόγιο Μπακού – Γεωργία. Τρεις από τις δεξαμενές ανετράπησαν. Συνολικά στο συρμό του τρένου υπήρχαν 40 δεξαμενές χωρητικότητας 60 τόνων.
Η έκταση της πυρκαγιάς ξεπέρασε το ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Η πυρκαγιά έχει κατασβεσθεί και πλέον αντιμετωπίζονται οι συνέπειές της. Δεν υπήρχαν τραυματισμοί κατά το ατύχημα. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Κόψτε τους μισθούς για να πάρετε εξοπλισμούς",λένε οι δανειστές!!!




Πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε ανώτατους αξιωματικούς, είπε ότι “ο Σαμαράς από τα ταξίδια του στο εξωτερικό (σ.σ. ΗΠΑ,Ρωσία) θα φέρει εξοπλισμούς”. Οι αξιωματικοί εξεπλάγησαν. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι στους οποίους ο κ.Παναγιωτόπουλος την ίδια ημέρα εξέφρασε την ίδια άποψη.
Πριν μερικές ημέρες η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε ρεπορτάζ ,στηριζόμενο σε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φον Ράσμουσεν, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δαπανά πολλά για την άμυνά της, αλλά όχι για εξοπλσμούς! Το πρόβλημα το επικεντρώνουν στην μισθοδοσία το ποσοστό της οποίας το ανεβάζουν στο 73% των αμυντικών δαπανών! Κάτι τρέχει…
Αυτό επισημαίνει και ο συνάδελφος Πασχάλης Κορωναίος σε ρεπορτάζ του στην Ελευθεροτυπία, στο οποίο αναφέρει ότι όλα δείχνουν πως “εν μέσω κρίσης και σκληρής λιτότητας ,η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα,με αγορές μέσω διακρατικών συμφωνίων στο όνομα της Εθνικής Άμυνας”.
Κάπως έτσι εξηγείται και η εμμονή των δανειστών για περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών αλλά και στο μέγεθος των ελληνικών δυνάμεων που από …x large θέλουν να τις κάνουν…x small! 
Το σενάριο το οποίο στηρίζουν με νύχια, δόντια όλο το σάπιο σύστημα του παρελθόντος ,προβλέπει “παραγγελίες τώρα, πληρωμές αργότερα”. Από το 2020 και μετά ας πούμε… Ζητείται για ακόμη μια φορά σοβαρότητα!
Χρειάζεται η χώρα να εξοπλιστεί; Έχουμε απαντήσει πολλές φορές: ναι κατηγορηματικά.
Όμως σε καμία περίπτωση με τον παραλογισμό του χθες και του σήμερα απ΄ ότι φαίνεται. Δεν έχουμε λόγο να πάρουμε ότι θέλουν να μας δώσουν για να κρατήσουν ανοιχτές τις βιομηχανίες τους οι ξένοι. Δεν θα πρέπει να …ψωνίσουμε για να παραστήσουμε για άλλη μια φορά τα καλά και υπάκουα παιδιά και τους πιστούς πελάτες. Ας σοβαρευτούμε. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να πιστέψουμε ότι ο Έλληνας πρωθυουργός θα πάει πράγματι στα ταξίδια του στο εξωτερικό με τέτοιες σκέψεις και εισηγήσεις!
Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε , δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι ικανοί πλέον οι κυβερνώντες να θυσιάσουν ακόμη και το προσωπικό των ΕΔ για να κάνουμε τα χατήρια των εγχώριων ντήλερ και των βιομηχανιών του εξωτερικού. Είμαστε μήπως αφελείς;   
ΠΗΓΗ:onalert.gr

ΑΔΕΔΥ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου ΙΙΙ



Η ΑΔΕΔΥ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να κριθούν αντισυνταγματικά, αντίθετα στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, το Μνημόνιο ΙΙΙ, τέσσερεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και δύο εγκύκλιοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις οποίες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη αργία δημόσιοι υπάλληλοι.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η ΑΔΕΔΥ κατέθεσε προσφυγή «μαμούθ» 77 σελίδων και στρέφεται κατά του υπουργού Οικονομικών, ως εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου και ζητάει να ακυρωθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όλο εκείνο το πλέγμα των πρόσφατων νομοθετικών πράξεων που θέτουν σε διαθεσιμότητα, κ.λπ. μεγάλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων.
Η ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι από την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ και των άλλων προσβαλλόμενων νομοθετημάτων που ακολούθησαν (ΠΝΠ, κ.λπ.), πολλαπλώς παραβιάζονται τα άρθρα 2, 4, 5, 6, 20, 22, 25, 26, 28, 44, 74,103 και 116 του Συντάγματος.
Ειδική αναφορά γίνεται στην προσφυγή της ΑΔΕΔΥ για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς από την ημέρα έκδοσής τους (και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) έχει παρέλθει το διάστημα των 40 ημερών, εντός του οποίου ρητά προβλέπεται στο Σύνταγμα ότι πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή νόμος που να τις κυρώνει, με αποτέλεσμα αυτές να είναι πλέον άκυρες.
Εξάλλου, επισημαίνεται ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εκδόθηκαν χωρίς τις προβλεπόμενες συνταγματικές προβλέψεις (άρθρο 26), δηλαδή, χωρίς να συντρέχουν έκτατες περιστάσεις ή να υπάρχει εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για την έκδοσή τους. Το περιεχόμενο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου έπρεπε να «περάσει» από τη Βουλή, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, καθώς έτσι αφαιρείται η νομοθετική εξουσία από το Κοινοβούλιο.
Ακόμη, οι προσβαλλόμενες εγκύκλιοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι απλές εγκύκλιοι, αλλά εισάγουν «ρυθμίσεις κανονιστικού περιεχομένου» δηλαδή παράγουν αποτέλεσμα για τους δημοσίους υπαλλήλους, κάτι που αντιβαίνει τη νομοθεσία, αλλά και τη νομολογία του ΣτΕ, υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ.
Ευθέως προσκρούει στο άρθρο 74 του Συντάγματος το Μνημόνιο ΙΙΙ, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, καθώς ψηφίστηκε όλο ως ένα και μόνο άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει άσχετες μεταξύ τους διατάξεις, ενώ τα νομοσχέδια θα πρέπει να έχουν το αυτό αντικείμενο και να διακρίνονται σε άρθρα.
Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, υπογραμμίζεται ότι αυτή παραβιάζει τα άρθρα 2 (προστασία της αξίας του ανθρώπου), 4 (ισότητα των πολιτών) και 5 (δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας), ενώ στερεί από τους δημοσίους υπαλλήλους τα απολύτως αναγκαία μέσα βιοπορισμού, τη στιγμή μάλιστα που ήδη έχουν υποστεί περικοπές στις αποδοχές τους από το 2010, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στο 40%.
Τέλος, η 3η «Μνημονιακή» νομοθεσία, προσκρούει, ακόμη, στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, το οποίο προστατεύει την περιουσία, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται και ο μισθός, ενώ επίσης προσκρούει σε πλειάδα ευρωπαϊκών βασικών νομοθετημάτων. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ Εως 9% οι αυξήσεις στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ


Εως 9% οι αυξήσεις στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Έως και 9% φθάνει το ποσοστό της πρώτης δόσης των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που ανακοινώθηκαν σήμερα, και το οποίο ισχύει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου. Μεσοσταθμικά οι αυξήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος κυμαίνονται στο 3%.
Ταυτόχρονα διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο, καθώς εντάσσονται σε αυτό περισσότερες κατηγορίες καταναλωτών και ευπαθείς ομάδες.
Με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01/01/13, η οποία πλέον θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης του δικαιούχου. Δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι:
•Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh.
•Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh
•Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh. Στο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας
•Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh
•Άτομα, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών και με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 ευρώ με τετραμηνιαία κατανάλωση έως και 2.000kWh.
Βασικές προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στο νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο είναι:
•Η κατανάλωση να αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου
•Η παροχή ρεύματος να είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου
•Η κατανάλωση να είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο
•Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση να μην υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh).
Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
Για την υποβολή αίτησης για Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο απαιτούνται:
•Τα στοιχεία της παροχής τους, δηλαδή Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντας Αριθμός λογαριασμού
•Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι.
Δείτε εδώ τα νέα τιμολόγια.
Δείτε εδώ παραδείγματα χρήσης. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Γ. Αδαμίδης: Πριν η ηγεσία ενός συνδικάτου οδηγήσει τους εργαζόμενους σε τυφλή σύγκρουση θα πρέπει να εξαντλεί κάθε περιθώριο διαλόγου



Άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο deinews.blogspot.gr, ο προεδρος του σωματειου παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας "Σπαρτακος ΔΕΗ Α.Ε", Γιωργος Αδαμιδης όπου δήλωσε ότι...
- Η ΓΕΝΟΠ πολεμά χωρίς πολεμιστές κάτι που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη απεργία όπου τα ποσοστά ήταν εξευτελιστικά 
- Η επιτροπή των ειδικών επιδομάτων εργάζεται πυρετωδώς ώστε εντός του μήνα η ΓΕΝΟΠ να μπορέσει να υπογράψει συμπληρωματική σύμβαση.
- Στα θετικά του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ανήκει το αποτέλεσμα της παράτασης ζωής των λιγνιτικών μονάδων έως το 2023
- Η σημερινή ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στη ΓΕΝΟΠ εμποδίζει την Ομοσπονδία να λειτουργήσει δημοκρατικά, την εμποδίζει να ακούσει τις άλλες φωνές. 
- Το σωματείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει το φαινόμενο των ατυχημάτων και αυτό γιατί οι συνθήκες είναι ποικίλες, το πεδίο είναι τεράστιο, οι καταστάσεις διαφέρου.
Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη
Εντός του 2013 σύμφωνα με τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου πρέπει να μετοχοποιηθεί το 17% στον όμιλο ΔΕΗ. Ποιο θα είναι το αντίκτυπο από αυτή την εξέλιξη και αν ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι έτοιμος να διαχειριστεί τα τυχόν αρνητικά αποτελέσματα.
Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, ούτως ή άλλως. Είτε αυτή επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί μέσω χρηματιστηρίου είτε μέσω πώλησης παγίων, (σύμφωνα μ’ αυτά που διαρρέουν Διοικητικό Συμβούλιο και Κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια).
Ο δείκτης δυσκολίας για την υπόθεση αυτή είναι τόσο υψηλός που η κυβέρνηση την τοποθετεί –όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο Μνημόνιο ΙΙΙ, σελίδα 106- στο τρίτο τρίμηνο του 2014.
Τα αποτελέσματα από μία τέτοια πιθανή εξέλιξη είναι σίγουρο ότι θα είναι εξόχως αρνητικό για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και την Εθνική μας οικονομία αφού είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν τεράστιες/δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια.
Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να βρεθούν και σε καλύτερη θέση αφού σήμερα υπόκεινται και υφίστανται όλα τα αρνητικά του Δημοσίου τομέα (βλέπε πλαφόν, κινητικότητα, διαθεσιμότητα). Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενημερώνει συνεχώς τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, είμαστε σε αναμονή της μεγάλης ουσιαστικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση όταν αυτή το αποφασίσει. Εμείς ενισχύουμε τις δυνάμεις μας και είμαστε έτοιμοι –όπως σε κάθε περίπτωση- να διαχειριστούμε την κατάσταση όταν έρθει η ώρα.
- Υπάρχει τελικά ενεργειακός σχεδιασμός για την χώρα μας και αν πιστεύετε ότι ο ανταγωνισμός θα βγει σε όφελος της ΔΕΗ; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η χαμένη τιμή της Ευρώπης




Η Ευρώπη των ονείρων έγινε η Ευρώπη του θανάτου των λαών
Η Ευρώπη εξευτελίζεται με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, με όσα εφαρμόζονται εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, με όσα και για όσα «πειραματίζονται» οι ισχυροί με τα γυάλινα πόδια. Η αλληλεγγύη των λαών, η δημοκρατία, το δικαίωμα σε μία καλύτερη ζωή… κάθε έννοια που εμπεριεχόταν στην λέξη Ευρώπη, έχει ισοπεδωθεί για τους Έλληνες, πάνω στους οποίους σαφέστατα άρρωστοι εγκέφαλοι (πολιτικοί και οικονομικοί) αποφάσισαν να εφαρμόσουν μεθόδους υποδούλωσης λαών και διάλυσης κρατών. Τα αποτελέσματα του «πειράματος» ήδη αρχίζουν και εφαρμόζονται και στους υπόλοιπους λαούς της νότιας Ευρώπης, ενώ άρχισε και η ψυχολογική προετοιμασία των βορειο-ευρωπαίων για πολιτικές οικονομικής λιτότητας.
Κι ενώ τα ανθρώπινα δικαιώματα εξανεμίζονται στο όνομα της ανόρθωσης των οικονομιών και της κατάπτωσης των λαών, εμφανίζονται και τα κροκοδείλια δάκρυα για να συμβάλουν στην απαραίτητη απενοχοποίηση των βιαστών του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Ευρώπη ενδέχεται να περάσει την κρίση χωρίς να διαλυθεί η ευρωζώνη, αλλά –δυστυχώς για την ίδια- αυτά που θα έχουν απομείνει δεν θα θυμίζουν σε τίποτε την Ευρώπη του πολιτισμού και των λαών και την Ευρώπη του φωτός. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ε.Στυλιανίδης:Ένα ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα στις δημοτικές εκλογές


Ε.Στυλιανίδης:Ένα ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα στις δημοτικές εκλογές
Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών θα ταράξει τα «λιμνάζοντα ύδατα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-«Μόνο έτσι θα ξηλωθεί το εξαντλημένο και ξεπερασμένο παλαιοκομματικό σύστημα»
Κόντρα στα ήθη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ετοιμάζεται να «πλεύσει» ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με την πρόταση που προτίθεται να καταθέσει στον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εταίρους, για την κατάρτιση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου για όλες τις παρατάξεις, στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
«Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων», εξηγεί ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να «εξοβελίσουμε τον κομματισμό από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Συνεχίζοντας, ο κ. Στυλιανίδης, υποστηρίζει ότι έτσι θα επιτευχθεί επιπρόσθετα η αναγέννηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και «θα αρχίσει το ξήλωμα ενός εξαντλημένου και ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος».
Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει έτοιμος να νομοθετήσει την ψήφο των ομογενών στις εθνικές εκλογές, για τους οποίους αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έχουν πληγωθεί αρκετά».
Ο κ. Στυλιανίδης αποδίδει μεγάλη σημασία στο ρόλο της ελληνικής ομογένειας και πιστεύει ότι με τη συμμετοχή της στις εκλογές «θα αναζωογονήσει και θα εξυγιάνει την πολιτική ζωή», αφού «το προσωπικό κριτήριο ψήφου των ομογενών δεν είναι το προσωπικό ρουσφέτι, αλλά η ικανότητα των πολιτικών δυνάμεων να αποκαταστήσουν με τα έργα τους τη διεθνή εικόνα της χώρας».
Ανήσυχος, τέλος για την «πίκρα και την απογοήτευση που συσσωρεύονται σε κάποιες κοινωνικές ομάδες», ο κ. Στυλιανίδης εκφράζει την άποψη ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρηγορότερα η οικονομική ανάκαμψη και η επιστροφή της ελπίδας και της αυτοπεποίθησης στην κοινωνία. 
ΠΗΓΗ:.newsbomb.gr

Τζίρος 150 εκ.ευρώ απο την διακίνηση των "προσωπικών μας πληροφοριών"




Το απόλυτο χάος επικρατεί στη γενική γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών καθώς όλα τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων φορολογουμένων βρίσκονται απροστάτευτα απέναντι σε συμμορίες που τα διοχετεύουν σε ειδικευμένες εταιρείες οι οποίες τα βγάζουν σε πλειστηριασμό.
Αυτή η ιδιότυπη και άκρως παράνομη οικονομική κατασκοπεία δημιουργεί ένα τζίρο πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ καθώς τα προσωπικά στοιχεία είναι περιζήτητα. Τα ψάχνουν όλοι και πολλοί είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς γίνονται κάτοχοι όλου του προσωπικού, οικονομικού και καταναλωτικού προφίλ του κάθε πολίτη.
Η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέλαβε τους υπευθύνους εταιρείας πληροφορικής στη Δάφνη αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου καθώς αποδεικνύεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μια δράκα επίορκων υπαλλήλων που διοχέτευσε στην αγορά δεκάδες εκατομμύρια (150.000.000 κατά μία εκτίμηση) αρχεία προσωπικών δεδομένων. Η δε ταρίφα για το κάθε στοιχείο ξεκινούσε από μερικές δεκάδες και έφτανε σε εκατοντάδες ευρώ.
Στοιχεία που περιέχουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις, τα χρέη των πολιτών, στοιχεία του Τειρεσία, στοιχεία για τα ΙΧ και τα ακίνητα των πολιτών, τις δόσεις που χρωστούν στις εφορίες και σχεδόν όλα τα στοιχεία των συναλλαγών τους με το δημόσιο.
Η είδηση είναι πολύ μεγάλη για να περάσει στα ψιλά και ανοίγει μια πολύ μεγάλη συζήτηση ενόψει της διεύρυνσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα όταν όλες οι υπηρεσίες θα είναι διασυνδεδεμένες και τα στοιχεία των πολιτών θα βρίσκονται στη διάθεση του κρατικού μηχανισμού για ελέγχους και διασταυρώσεις.
Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η ασφάλεια δικτύων και υπολογιστών καθώς η προστασία των κρατικών βάσεων δεδομένων είναι σε εμβρυακή κατάσταση και η μη κλοπή τους επαφίεται στην εντιμότητα των υπαλλήλων που διαχειρίζονται τα αρχεία αυτά.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι όχι μόνο να συλλαμβάνονται οι μεσάζοντες που μεταπωλούν τα προσωπικά δεδομένα, αλλά να ξεριζωθούν τα επίορκα κυκλώματα που τα αφαιρούν από τα υπολογιστικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι φταίμε εμείς;


ti-ftaime-emeis-235x266
Στην Ελλάδα του 2013, σε μια χώρα μόλις 11.000.000 κατοίκων, την ίδια στιγμή που επίσημα 3.000.000 ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, που 1.345.715 είναι άνεργοι, που 1.081.845 άνθρωποι μένουν σε νοικοκυριό χωρίς κανένα εισόδημα, που οι ουρές στα συσσίτια μεγαλώνουν, που η οικονομία συρρικνώνεται με ρυθμό 6,5% μπαίνοντας στον έκτο χρόνο ύφεσης, λύση καλείται να δώσει μια κυβέρνηση της οποίας κύριο μέλημα είναι να αποδείξει ότι η αντιπολίτευση είναι συνώνυμο του χάους και μια αντιπολίτευση, η οποία πασχίζει να τους επιβεβαιώσει…
Λύση καλείται να δώσει ένας πολιτικός κόσμος, ο οποίος ακόμα και αυτή την ώρα διαχειρίζεται μία ακόμα υπόθεση διαφθοράς με κύριους πρωταγωνιστές πολιτικά πρόσωπα, με βασικό κριτήριο το μικροκομματικό συμφέρον…
Άνθρωποι που σε όλη τους την διαδρομή, αποδεδειγμένα έθεταν ως βασική τους προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των κομματικών τους σκοπιμοτήτων, πιστεύετε πως είναι ικανοί σήμερα να ασχοληθούν με τα δικά μας προβλήματα…;
Αν ναι συνεχίστε να τους παρακολουθείτε, βλέποντας ταυτόχρονα την δραματική αύξηση των παραπάνω δεδομένων, βλέποντας τους να εγκρίνουν την Δευτέρα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα την εκχώρηση της ασυλίας της Χώρας, την παραίτηση της εθνικής μας κυριαρχίας …
Αν όχι, τότε η μόνη λύση είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας!
Να καταλάβουμε πως είμαστε κομμάτι της πατρίδας, πως η πατρίδα είμαστε όλοι εμείς!
Να καταλάβουμε πως τα εφιαλτικά δεδομένα που ζούμε όλοι, δεν μας αξίζουν και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε το δικό μας αύριο, το αύριο των παιδιών μας, το αύριο της πατρίδας μας!
 ΠΗΓΗ:rizopoulospost.com

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 11/01 ΑΟΖ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή πλειστηριασμοί α' κατοικίας, απελευθέρωση ταξί


Στη Βουλή πλειστηριασμοί α' κατοικίας, απελευθέρωση ταξί

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί τη Δευτέρα στην Βουλή το κυρωτικό νομοσχέδιο με τις οκτώ Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν πάρει ΦΕΚ και περιλαμβάνονται στον κυρωτικό νόμο θα πρέπει μέχρι αύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.
Στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται:
- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 246/2012) για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.
- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 238/2012) που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.
- Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 237 και 229/2012) με τα προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.
- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 224/2012) για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.
-Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης. 
ΠΗΓΗ:news.gr

Περί ευθυνών..

 
ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr/

Το μυστικό Ρωσικό εξωγήινο βιβλίο - Βίντεο




Το μυστικό Ρωσικό βιβλίο είναι γεμάτο με εκατοντάδες χειρόγραφες σημειώσεις και φωτογραφίες από εξωγήινες φυλές στις σελίδες του, και μας κρατάει ενημερωμένους μέχρι και πρόσφατα με καινούργια στοιχεία, τόσο με φωτογραφίες όσο και με πληροφορίες!
Μας πληροφορεί για τις πρόσφατες επισκέψεις από εξωγήινους στον πλανήτη μας, κι ο ιδιοκτήτης του βιβλίου συνεργάστηκε με παραγωγούς από αρκετές τηλεοπτικές σειρές / ταινίες για να μεταφέρει καλύτερα αυτά τα ξένα πλάσματα στις οθόνες μας!
Μέσα στο βιβλίο θα δείτε πως μπορεί να μοιάζει μία εξωγήινη φυλή κι αρκετές φωτογραφίες και στοιχεία από πραγματικές θεάσεις ufo στον πλανήτη μας 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψήνεστε για λίγη... αυτοκάθαρση;

 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

1.325.000 άνεργοι !…



Το σκηνικό της χώρας έχει περιπλακεί τόσο, μετά και τη ‘’λίστα Λαγκάρντ’’, αλλά και μετά έναν αδικαιολόγητο ‘’άνεμο οικονομικής αισιοδοξίας’’, που είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την πραγματικότητα, -αντί των φαντασιώσεων-, και να προσγειωθούμε.
Και για το θέμα της ”λιστας Λαγκάρντ” έχουμε γράψει σε προηγούμενη παρέμβασή μας…
Οφείλουμε να δούμε εκείνα τα θεμελιώδη που καθορίζουν το πλαίσιο αναγκαστικής κίνησης και διαμόρφωσης των αναγκαίων πολιτικών (δι)εξόδου.
Τα μεγέθη είναι συγκλονιστικά, ορισμένα εφιαλτικά.
- 1). Από το 2008 μέχρι και το 2012 η χώρα βυθίζεται με ύφεση που αθροιστικά ξεπερνάει το -24% ! Το 2013 η βύθιση, -είναι παραδεκτό απ΄όλους-, θα συνεχισθεί τουλάχιστο κατά -4,2%. Οι εκτιμήσεις αντιστροφής της τάσης για το 2014 δεν στηρίζονται πουθενά, αποτελούν μάλλον ευσεβή πόθο. Παρόμοια έχουμε ακούσει δεκάδες φορές. Και, μην ξεχνούμε, ότι την περίοδο που αποφασίζονταν η είσοδος στο Μνημόνιο Ι, οι υπεύθυνοι, τότε (την Άνοιξη 2010) δήλωναν ότι στα τέλη 2011 η χώρα θα έβγαινε στις αγορές !… Με απλά λόγια, η χώρα σε μία πενταετία θα έχει απωλέσει σχεδόν το 1/3 του εθνικού της πλούτου ! Που θα στηριχθεί για την ανάκμψη της ; Και, ποιό είναι, πού είναι το στοιχειώδες σχέδιο ανάπτυξης, με ποιούς πόρους, με ποιές κινητήριες δυνάμεις, σε ποιούς στοχευμένους τομείς ;
- 2). Οι άνεργοι στη χώρα είναι : 1.325.000, με επίσημο ποσοστό πάνω από 26% και με τάση νέας ανόδου σε συνθήκες ύφεσης, η οποία επίσημα εκτιμιέται στο -4,2%. Δηλαδή, για το 2013 η ανεργία υπολογίζεται ότι θα φτάσει στους 1.5000.000 ανέργους ! Όσοι μιλάνε για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αν θέλουν να είναι ειλικρινείς και συγκεκριμένοι, πρέπει να ξέρουν ότι με ρυθμό ανάπτυξης +1% το ισοδύναμο σε δημιουργία θέσεων εργασίας είναι 70.000 θέσεις. Τούτο σημαίνει ότι μόνο για την απορρόφηση της σωρευμένης ανεργίας του τέλους του 2014 θα απαιτηθεί συνολική, αθροιστική ανάπτυξη 22 % ! Σε πόσο χρόνο και στη βάση ποιού σχεδίου θα επιτευχθεί ένας τέτοιος θηριώδης αναπτυξιακός στόχος ; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ? ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.




Είμαστε γιατί έχουμε κυβερνώντες που κάθε φράση τους ξεκινάει από το "οι δανειστές είπαν", "οι δανειστές απαιτούν", "οι δανειστές έδωσαν την εντολή" Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία πως είναι κυβέρνηση εκλεγμένη από Έλληνες πολίτες, αν υπάρχει Βουλή, αν υπάρχει Σύνταγμα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του πολιτεύματος που υποτίθεται πως έχουμε, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όλη η σκέψη, ο προγραμματισμός, τα πλάνα ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ, από τους δανειστές και εκτελούνται από κυβερνώντες απόλυτα πειθήνιους σ΄αυτούς. Κι αν φανεί βαρύς ο ορισμός πειθήνιος ας τον μετατρέψω σε "φοβισμένος" Γιατί είτε υποταγμένος είναι κάποιος σε μια τάξη πραγμάτων είτε φοβισμένος να το παλέψει και να πατήσει πόδι γερά, ρισκάροντας τα πάντα αλλά χωρίς να ανεχτεί εκβιασμούς και τρομοκρατία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 
Ο ελληνικός λαός είναι παραδομένος στο απεχθές χρέος του και σε δυο μεγάλες πληγές. Την απόλυτη υποταγή των κυβερνώντων στις επιταγές των διεθνών αρπακτικών και την απόλυτη ανικανότητα των ίδιων των πολιτών να σηκώσουν ανάστημα και να βάλουν τέλος σ΄αυτή τη φρίκη. (αρχίζω να πιστεύω πως οι ίδιοι οι κυβερνώντες θα παρακάλαγαν να κάνουμε κάτι για να τους βγάλουμε από τη μιζέρια τους και τρίβουν τα μάτια τους καθώς μας κοιτάνε....) Δεν μας σπρώχνουν οι δανειστές μας στην εξαθλίωση, στον αφανισμό μας. Μας σπρώχνει η θλιβερή ανοχή μας σ΄αυτά που μας κάνουν. 
Ας το πάρουμε απόφαση. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν είμαστε περήφανοι Έλληνες. Είμαστε ταπεινωμένοι ζητιάνοι. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα η γκρίνια. Η ανούσια αγανάκτηση μέσα στους τοίχους των σπιτιών μας. Το γαμοσταυρίδι από τα μπλογκ ή παρείστικα. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα το σκυλοφάγομα που γίνεται μεταξύ μας για το ποιος είναι πιο πατριώτης και ποιος λιγότερο. Ποιος είναι μπλε, πράσινος, κόκκινος, μαύρος. Δεν κινδυνεύουμε να πτωχεύσουμε, αυτό ήδη έχει γίνει, κινδυνεύουμε να ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ. 
Τα παιδιά μας δεν θα έχουν περιθώριο να τσακώνονται για το ποιος είναι τι. Θα είναι όλα δούλοι. Ποτέ σε καμιά στιγμή της ιστορίας, δεν έγιναν ανατροπές σε μια υποδούλωση, σε μια κατοχή, σ΄ενα κοινωνικό μαρασμό με θαύματα, ή με μαγικά ραβδιά. Θα εισπράξουμε αυτό που είμαστε. Δυνατοί, ελεύθεροι, πατριώτες? θα αλλάξουμε όλα αυτά που λένε πως είναι αδύνατον να γίνουν. Θα βρούμε το τρόπο εφόσον θα το θέλουμε. Υποταγμένοι, φοβιτσιάρηδες, προσκολλημένοι στη προσωπική μας επιβίωση ακόμα και με άθλιους τρόπους? Αυτό θα εισπράξουμε. Μιζέρια, φτώχεια, ταπείνωση, υποδούλωση.
Δεν υπάρχουν λύσεις εξ ουρανού. Θέλετε να είμαστε στημένοι στις ουρές? Ικετεύοντας για δόσεις? Να λέμε στα παιδιά μας πως κάθε τι που επιθυμούν που ονειρεύονται είναι ουτοπία? Θέλετε να εκπαιδευτούμε πως να ζούμε μετρώντας φραγκοδίφραγκα για να εξασφαλίσουμε τη μιζέρια μας? Θέλετε να είμαστε συνεχώς απειλούμενοι κι εκβιαζόμενοι από κάποιον? Να βλέπουμε τα παιδιά μας να πεινάνε, τους γέρους μας να πεθαίνουν αβοήθητοι, τους συνανθρώπους μας να στοιβάζονται σε συσσίτια, να γεμίζουν τα παγκάκια στους δρόμους, να αλωνίζει το έγκλημα και η διαφθορά στη γωνιά του σπιτιού μας ανενόχλητο? Θέλετε να γινόμαστε γελοιογραφία, καρικατούρα στο διεθνή τύπο, να μπορεί ο καθένας να μας έχει σαν παράδειγμα ξεφτίλας?
Είναι πανεύκολο. Ας συνεχίσουμε έτσι. Τα πάμε μια χαρά. 
Ξέρετε τι είναι για οποιαδήποτε κυβέρνηση, για οποιαδήποτε κατοχική δύναμη, να έχει αποκτήσει τη σιγουριά πως αντί για πολίτες μια χώρα έχει πρόβατα έτοιμα για σφαγή? Να πειραματίζεται με τους πιο άθλιους τρόπους για τις αντοχές ενός λαού και να ανακαλύπτει πως μπορεί να του δώσει κι άλλες κλωτσιές, χωρίς να συμβεί τίποτα άλλο εκτός από κλάψα και παρακάλια? Στ΄αλήθεια πιστεύετε πως με τα παρακάλια θα συγκινηθεί κάποιος? Στ΄αλήθεια πιστεύετε πως απώτερος στόχος είναι η έξοδος από το τούνελ και η επαναφορά του επιπέδου ζωή μας σε ικανοποιητικό επίπεδο. Δηλαδή βλέποντας όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παραμυθιάζονται πως μέσα στα σχέδια όλων αυτών των ανθρώπων υπάρχει ο ελάχιστος οίκτος ή  συμπόνοια για τους ανθρώπους και τη ζωή τους? Κι αν δεν το πιστεύετε πως αντιμετωπίζεται ένας εισβολέας στο σπίτι σας? Σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και λέγοντας πάρτα όλα και κάνε μας ότι θέλεις... αρκεί να μην μας σκοτώσεις?
Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο να παλεύουμε απλά για το αν θα ζήσουμε ακόμα κι αν ζήσουμε σαν αρουραίοι στους υπονόμους. Είναι μια άποψη κι αυτό.... Μπορεί εκεί στους υπονόμους να βρούμε και το Θεό που ψάχνουμε. Φιλοσοφικά ίσως είμαστε σε καλό δρόμο. Θα ξεγυμνωθούμε από κάθε υλικό αγαθό, θα γίνουμε μάρτυρες κι έτσι θα φτάσουμε στη θέωση. Λες να είμαστε τόσο προχωρημένοι και να μην το έχω καταλάβει? Λες? 
ΠΗΓΗ:vasiliskos2.blogspot.gr

Οι οφειλές του δημοσίου προς τη ΔΕΗ αγγίζουν τα 170 εκατ. ευρώ




Τα 170 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι οφειλές του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.
Η λίστα με τους κακοπληρωτές του Δημόσιου -που ωστόσο εξακολουθούν να ηλεκτροδοτούνται κανονικά- περιλαμβάνει 320 κρατικούς φορείς μεταξύ των οποίων βρίσκονται υπουργεία, δήμοι και περιφέρειες, πανεπιστήμια και νοσοκομεία.
Πρώτο στη λίστα των κακοπληρωτών είναι το υπουργείο Εσωτερικών με χρέος της τάξης των 58,4 εκατομμυρίων ευρώ. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr