Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Δημαράς: «Στηρίζω τις κινητοποιήσεις κατά των ερευνών υδρογονανθράκων»!

Από το energypress.gr
Το νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Δημαρά, καλωσόρισε σήμερα σε ειδική εκδήλωση η ηγεσία του υπουργείου, με τον προϊστάμενο υπουργό Γ. Σταθάκη να αποκαλύπτει ότι ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει τα θέματα των αστικών αναπλάσεων, της δασικής πολιτικής και του κτηματολογίου.

Ο ίδιος ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε ..

ΡΑΕ: Πρώτα η απόφαση για τον αγωγό αερίου Ελλάδας - Σκοπίων και μετά η έγκριση του 10ετούς του ΔΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Νωρίτερα από την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία των Ευρωπαίων Διαχειριστών αναμένεται η ΡΑΕ να καταλήξει στην απόφαση αναφορικά με το ποιός θα πάρει το πράσινο φως για το έργο του αγωγού Ελλάδας – Σκοπίων: Ο ΔΕΣΦΑ ή ο ανταγωνιστής της Λεονίντ Λεμπέντεφ.

Αυτό αναφέρουν πηγές της αρμόδιας αρχής σε σχέση με την έγκριση του συγκεκριμένου έργου που προωθεί ο ΔΕΣΦΑ με την κρατική εταιρία αξιοποίησης ενεργειακών πόρων (MER) της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΕΕΠΦΧ

Από το poenergias.gr 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα τουνΣωματείου μέλους μας «Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΕΠΦΧ) .

Αγώνα για αξιοπρεπείς ..

Goldman Sachs: Ευοίωνες οι προοπτικές των διυλιστηρίων της κεντρικής Ευρώπης μέχρι το 2020 - Leader η Μότορ Όιλ

Από το worldenergynews.gr
Λαμπρές είναι, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Goldman Sachs, οι προοπτικές των διυλιστηρίων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (CEEMEA) για την διετία 2018 - 2020, καθώς αναμένει αύξηση των περιθωρίων διύλισης, με την προσφορά και τη ζήτηση για τα προϊόντα πετρελαίου να παραμένει σε ισορροπία, γεγονός που θα οδηγήσει σε υψηλότερο βαθμό χρησιμοποίησης των μονάδων διύλισης.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Goldman Sachs τα σύνθετα διυλιστήρια της ευρύτερη γεωγραφικής περιοχής CEEMEA θα μπορέσουν..

Οxford Institute: Η Ευρώπη πρέπει να «ξεπεράσει» την αποθήκευση πετρελαίου και να στραφεί στο φυσικό αέριο

Από το worldenergynews.gr
Καθώς το φυσικό αέριο κερδίζει έδαφος στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, θα πρέπει να επιτρέπεται στα καθαρότερα ορυκτά καύσιμα να αντικαταστήσουν κάποια υποχρεωτική αποθήκευση αργού και πετρελαίου, σύμφωνα με τον Thierry Bros, ερευνητή του Ινστιτούτου Μελετών Ενέργειας της Οξφόρδης ( Οxford Institute for Energy Studies, OIES) που δημοσιεύει το Bloomberg.

Αυτό θα βοηθούσε την περιοχή να χρησιμοποιήσει μερικά από τα πλεονάζοντα αποθέματα φυσικού αερίου της και θα μπορούσε..

Οι σημερινές τιμές πετρελαίου καθιστούν μη βιώσιμη επιλογή την εξορυκτική δραστηριότητα στην Αρκτική

Από το energypress.gr
Η εξόρυξη πετρελαίου στον ρωσικό Αρκτικό ωκεανό παραμένει μη βιώσιμη ακόμη και υπό τις υφιστάμενες σχετικά υψηλές τιμές πετρελαίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσίας, Gennady Shmal, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Μιλώντας για το παρόν αλλά και για το μέλλον, όλα τα έργα στην Αρκτική κρίνονται εξαιρετικά κοστοβόρα μέχρι στιγμής. Εκτιμώ πως κανένα..