Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Πανικός στη μισή διαπλοκή της χώρας

 Πανικός στη μισή διαπλοκή της χώρας
■ Μαύρη Πρωτοχρονιά από το Μανχάταν έως την Κουρσεβέλ κάνουν Ελληνες κροίσοι μετά  την  αποκάλυψη του μεγαλύτερου κυκλώματος διαφθοράς όλων των εποχών
■ «Οπλάδες», μεγαλο­προμηθευτές του Δημοσίου, υπουργοί, πολιτικοί, αξιωματικοί, νομικοί, εκδότες-μεσάζοντες και μεγαλοδημοσιογράφοι στο στόχαστρο του ανακριτή
■  Λιακουνάκος, Δαφέρμος, Μπαρτζώκας, Κομνόπουλος στους 10 εμπόρους όπλων και αντιπροσώπους ξένων εταιρειών που κατονομάζει

Καταιγιστικές εξελίξεις σε ένα παρασιτικό σύστημα που είχε μάθει να συντηρείται και να πλουτίζει  εκμεταλλευόμενο τις αγορές όπλων από την Ελλάδα τη δεκαετία μετά την κρίση των Ιμίων πυροδοτεί η σύλληψη του Αντώνη Κάντα. Στο σύστημα της διαπλοκής περιλαμβάνονται έμποροι όπλων, πολιτικοί, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Αμυνας, αξιωματικοί, νομικοί, ακόμη και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κατεστημένου. Η άκρη του νήματος βρέθηκε όταν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών την περίοδο 1996-2002 εκλήθη από τους ανακριτές να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στους λογαριασμούς του ποσά που δεν δικαιολογούνταν από την επαγγελματική του πορεία.
  
ΠΗΓΗ:.newmoney.gr

Beep card - Ο εφιάλτης της απόλυτης παρακολούθησης!(optional smart card)


Ο εφιάλτης της απόλυτης παρακολούθησης ίσως είναι πιο κοντά από ότι θα φανταζόμασταν.. Και αυτο γίνεται πραγματικότητα μέσω των τραπεζικών καρτών που έχουμε όλοι στην κατοχή μας.. 
Η εταιρία ψηφιακών εφαρμογών BeepCard έχει κατασκευάσει και διαθέτει στην αγορά ένα ειδικό μικρόφωνο παρακολούθησης το οποίο διαθέτει μικρό υπολογιστή, αυτόνομη μνήμη και επαναφορτιζόμενη μπαταρία, και το οποίο ενσωματώνεται στις τραπεζικές κάρτες. 

Μέσω της τεχνολογίας RFID (Radio Frequency IDentification) ο κάτοχος του μικροφώνου παρακολούθησης μπορεί να
ακούει όλες τις συζητήσεις μας, ενώ η μπαταρία του μικροφώνου μπορεί να επαναφορτισθεί όποτε βρίσκεται στην εμβέλεια του κατόχου της ενσωματωμένης μικροσκοπικής μικροφωνικής συσκευής. 
Η τεχνολογίας αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID) αποτελεί ουσιαστικά μία ασύρματη εφαρμογή δίχως άμεση επαφή που χρησιμοποιεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων ώστε να μεταφέρει δεδομένα, με σκοπό την αυτόματη αναγνώριση και παρακολούθηση συσκευών που έχουν ενσωματωθεί σε αντικείμενα. 
Οι ενσωματωμένοι λήπτες ραδιοσυχνοτήτων (tags) περιέχουν επίσης ηλεκτρονικά αποθηκευμένες πληροφορίες. 

Δείτε την παρακάτω εικόνα: 



Η καινούργια τεχνολογία της εταιρίας BeepCard «ενσωματώνει» στιςτραπεζικές κάρτες μικρόφωνο, μπαταρία, μεγάφωνο, κεραία ασύρματης αναμετάδοσης RF με δυνατότητες επαναφόρτισης και επαναπρογραμματισμού, ειδικό κουμπί ελέγχου (button), δυνατότητα επεξαργασίας φωνής - ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου πραγματοποιείται καταγραφή των συνομιλιών και των ήχων ενώ μπορούν αυτόματα να ενεργοποιηθούν επιπρόσθετες λειτουργίες.. 

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε (σ.σ. pentapostagma.gr και ποιός αρμόδιος μπορεί να δώσει σχετική πληροφόρηση;) εάν οι κάρτες που διαθέτουμε έχουν ενσωματωμένη ή όχι αντίστοιχη τεχνολογία; Έχουμε ήδη εισέλθει στην απόλυτη κοινωνία παρακολούθησης; Ο Μεγάλος Αδελφός ενεργοποιήθηκε ύπουλα και μας ελέγχει όλους;

 ΠΗΓΗ:.hellas-now.com

ΡΙΖΟΣ ΡΙΖΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Βρέθηκε στην Κύπρο ο κουμπαράς του συνδικαλιστή

Βρέθηκε στην Κύπρο ο κουμπαράς του συνδικαλιστή
Νέα ευρήματα... υψηλής τάσης, σε λογαριασμούς οffshore στην Κύπρο, «φορτίζουν» το ήδη βαρύ κατηγορητήριο για τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Ρίζο Ρίζο.
Βρέθηκε στην Κύπρο ο κουμπαράς του συνδικαλιστή
Εκτός από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που αντιμετωπίζει και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ο κ. Ρίζος είναι πια κατηγορούμενος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς βρέθηκαν 750.547,84 ευρώ.
Στην ίδια υπόθεση φέρονται εμπλεκόμενες και οι δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα, που εμφανίζονται ως συμμέτοχοι της υπεράκτιας εταιρείας.
Τα αδικήματα σε βάρος του συνδικαλιστή της ΔΕΗ αφορούσαν μέχρι τώρα τις «χορηγίες» της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, την πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα, που φέρονται ότι ζημίωσαν την επιχείρηση με το ποσόν του 1.160.470,40.
Βρέθηκε στην Κύπρο ο κουμπαράς του συνδικαλιστή
Στην ίδια δικογραφία, που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών, είναι επίσης κατηγορούμενοι μέλη διοικήσεων της ΔΕΗ, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, αλλά και στελέχη του Οργανισμού Κοινωνικών Εκδηλώσεων (ΟΚΔΕ) της επιχείρησης, που φέρονται να έχουν υπογράψει τις συγκεκριμένες αποφάσεις την επίμαχη περίοδο (δεκαετία 1999 ? 2010). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Εδώ χαράτσι στους φτωχούς, στη Γαλλία φόρος στους εκατομμυριούχους


Το Συνταγματικό Συμβούλιο, το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας, έδωσε σήμερα το πράσινο φως για το "φόρο των εκατομμυριούχων" ο οποίος θα επιβάλλεται σε εταιρείες που καταβάλλουν μισθούς άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.
Η αρχική πρόταση να φορολογηθούν τα ατομικά έσοδα είχε κριθεί αντισυνταγματική πριν από σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο από το Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο είχε υπογραμμίσει πως το μέγιστο νόμιμο ποσοστό φόρου για τα πρόσωπα είναι 66%.
Η κυβέρνηση ωστόσο τροποποίησε την πρόταση ώστε να καταστήσει τους εργοδότες υποχρεωμένους να καταβάλλουν το φόρο του 75% για το τμήμα των μισθών που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ο φόρος αυτός θα διαρκέσει δύο χρόνια, για τα φετινά εισοδήματα και αυτά του 2014.
Γαλλικές ποδοσφαιρικές ομάδες απήργησαν νωρίτερα φέτος σχετικά με το θέμα αυτό, επισημαίνοντας πως πολλές από τις ομάδες της Γαλλίας έιναι οικονομικά ευάλωτες και πως τα σχέδια θα προκαλέσουν έξοδο των κορυφαίων παικτών που πληρώνονται τεράστιους μισθούς.
Η ομάδα Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία ανήκει σε συμφέροντα του Κατάρ, έχει περισσότερους από 10 παίκτες που οι μισθοί τους υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, μεταξύ των οποιών ο σουηδός επιθετικός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Πολλές διαμαρτυρίες υπήρξαν επίσης από τις επιχειρήσεις και από εύπορα πρόσωπα που καταδίκασαν το φόρο αυτό- ανάμεσα στα οποία και ο κινηματογραφικός σταρ Ζεράρ Ντεπαρντιέ που εγκατέλειψε τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μια μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων υποστηρίζουν αυτό τον προσωρινό φόρο, που είναι μια πολιτική την οποία προωθεί ο ίδιος ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ) 

 ΠΗΓΗ:news247.gr

Απεγκλωβίζεται το ρωσικό πλοίο στην Ανταρκτική


Οι πάγοι που έχουν παγιδεύσει ένα ρωσικό πλοίο με 74 επιβαίνοντες στην Ανταρκτική, φαίνεται πως αρχίζουν και σπάζουν σήμερα, αυξάνοντας τις ελπίδες για τη διάσωσή του, ενώ την ίδια ώρα πλησιάζει το παγιδευμένο σκάφος και ένα ισχυρό αυστραλιανό παγοθραυστικό.

Το παγιδευμένο στον πάγο πλοίο, Akademik Shokalskiy, απέπλευσε από τη Νέα Ζηλανδία στις 28 Νοεμβρίου για μια χρηματοδοτημένη από ιδιωτικά κεφάλαια αποστολή με την ευκαιρία της 100ης επετείου του ταξιδιού του αυστραλού εξερευνητή Ντάγκλας Μόσον στην Ανταρκτική.

Στις 24 Δεκεμβρίου το Akademik Shokalskiy παγιδεύτηκε στον πάγο. Μέσα στο πλοίο βρίσκονται επιστήμονες και τουρίστες, πολλοί από τους οποίους είναι Αυστραλοί, και ένα ρωσικό πλήρωμα.
Το αυστραλιανό παγοθραυστικό Aurora Australis αναμένεται να φθάσει στο ρωσικό πλοίο γύρω στα μεσάνυχτα σήμερα.

Νωρίτερα ένα κινεζικό παγοθραυστικό δεν κατάφερε να σπάσει τους πάγους, όμως ο σημερινός καιρός είναι ευνοϊκός για την επιχείρηση διάσωσης.

"Οι συνθήκες φαίνεται πως έχουν βελτιωθεί, ο πάγος μοιάζει να μαλακώνει και εμφανίζονται μερικές ρωγμές", δήλωσε η Λάιζα Μάρτιν της Αυστραλιανής Αρχής Ναυτιλιακής Ασφάλειας, η οποία συντονίζει τη διάσωση.

Το πώς ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η διάσωση θα αποφασισθεί όταν το Aurora φθάσει στην περιοχή, πρόσθεσε η Μάρτιν.

Οι επιβαίνοντες στο ρωσικό πλοίο είναι σε καλή κατάσταση και ουδέποτε αντιμετώπισαν επικείμενο κίνδυνο.

"Προσβλέπουμε κυρίως στο Aurora για να μας βγάλει από εδώ", έγραψε σήμερα σ' ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς το Ρόιτερς ο Κρις Τέρνι, ένας Αυστραλός καθηγητής στο ρωσικό πλοίο ο οποίος ηγείται της αποστολής.

"Ευτυχώς μερικές ρωγμές έχουν ανοίξει σήμερα στην επιφάνεια από τους ασθενέστερους ανέμους και τον ήλιο", πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΟΙ ΥΠΕΡ-ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Δεύτερη πανευρωπαϊκά στη συρρίκνωση μισθών η Ελλάδα


Στο 4,4% έφθασε η μείωση στον δείκτη μισθών κατά το γ' τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012 κάτι που κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά.

Τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, όπως αναφέρει το capital, το β΄ τρίμηνο του 2013 η ετήσια μεταβολή διαμορφώθηκε στο -9,1% ενώ η μεγαλύτερη απώλεια σημειώθηκε το α΄ τρίμηνο του έτους (-12,3%).

Επίσης όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης μισθών το γ΄ τρίμηνο του 2013 υποχώρησε κατά 8,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Η πτώση ξεκίνησε το 2010 και ακόμη δεν έχει σταματήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από το α΄ τρίμηνο του 2010 έως και το γ΄ τρίμηνο του 2013 οι Ελληνες έχουν χάσει άνω του 24% των απολαβών τους.

Οπως προκύπτει κατόπιν προσαρμογής των στοιχείων ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών και της σύγκρισης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα σημειώθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2013 η δεύτερη μεγαλύτερη συρρίκνωση του δείκτη μισθών σε ετήσια βάση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις, ο Δείκτης Μισθών στην Ελλάδα υποχώρησε το εξεταζόμενο διάστημα κατά 6% τη στιγμή που στην Ευρώπη των 28 καταγράφηκε αύξηση κατά 1,2%. Η μεγαλύτερη υποχώρηση σημειώθηκε στην Κύπρο (ετήσια μεταβολή -7,7%), ενώ στη τρίτη θέση, την Ελλάδα ακολουθεί η Τσεχία (-2,9 χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών).

Βέβαια η απώλεια που υπέστη η Ελλάδα σε σχέση με τα άλλα κράτη της ΕΕ είναι πολύ μεγαλύτερη σε βάθος χρόνου, διότι το γ΄ τρίμηνο του 2012 η Κύπρος γνώρισε συρρίκνωση αμοιβών 0,7% ενώ στη χώρα μας καταγράφηκε ελεύθερη πτώση στους μισθούς της τάξης του 10,2%.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Εσθονία όπου ο δείκτης μισθών το γ' τρίμηνο του 2013 σημείωσε ετήσια αύξηση ύψους 8,3%, ακολουθεί η Λιθουανία (5,8%) με την τρίτη υψηλότερη μεταβολή να καταγράφεται στην Λετονία (5,6%).

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Μπουμπούκος:ο Σαμαράς συνυπεύθυνος για την χρεωκοπία

Γ.Στουρνάρας: "Δυσαρεστήσαμε τα... αφεντικά μας και θα πάρουμε νέα μέτρα"


Νέα μέτρα προαναγγέλλουν οι Γ. Στουρνάρας και Γ. Προβόπουλος τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη και  απορρίπτει τα περί νέου μνημονίου. Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δείχνουν κατάρρευση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πώς δεν τους πτοούν, αφού είναι περισσότερο ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών που θέλουν εξαθλιωμένους τους Έλληνες παρά σε αυτά των πολιτών, οι οποίοι ψάχνουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στη «Real News» λέει πώς οι μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης στο θέμα των πλειστηριασμών και της διατήρησης του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση «δεν έκανε τους δανειστές ευτυχείς».

Αφού δυσαρέστησε τα "αφεντικά" της η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, θα τους αποζημιώσει με νέα ισοδύναμα μέτρα, όπως η μείωση ή και η κατάργηση του εφάπαξ, τα οποία θα ληφθούν στη λογική της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού. Πόσο είναι αυτό; Ο υπουργός Οικονομικών το προσδιορίζει στο 1 δις ευρώ, αλλά η τρόικα υποστηρίζει πώς είναι πολύ μεγαλύτερο.

Κατά τα άλλα, ο κ. Στουρνάρας δεν… αντιλαμβάνεται τι σημαίνει τρίτο μνημόνιο. «Δεν καταλαβαίνω τη σημαίνει τρίτο μνημόνιο», είπε. Είναι ο ίδιος που υποστήριξε πώς οι Έλληνες δεν υπεροφορολογούνται. Πώς να το καταλάβει λοιπόν;

Με τη… συνέπεια που τον διακρίνει σημειώνει πώς δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων. Το ίδιο είπε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, με συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», αλλά είναι επίσης αυτός που όταν το δήλωνε πρόσφατα οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. αποφάσιζαν το «κούρεμα» των καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ.

Ο κ. Προβόπουλος με τη σειρά του προαναγγέλλει νέα μέτρα το 2014, λέγοντας πώς η δημοσιονομική προσαρμογή βασίσθηκε στην αύξηση της φορολογίας. Τώρα όμως πρέπει να «επικεντρωθεί στη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων μέσα από τη διεύρυνση τη φορολογικής βάσης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Τι λένε ρε οι άνθρωποι; Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται, σε μογγόλους που δεν ξέρουν τι γίνεται;

Κοροϊδεύουν και εμπαίζουν το ελληνικό λαό λέγοντας πώς το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα βγούμε στις αγορές και μείωση των φορολογικών συντελεστών θα υπάρξει από το… 2016.

Ο κ. Στουρνάρας εκτιμά πώς η συζήτηση για τη μείωση του χρέους θα ξεκινήσει πριν τις Ευρωεκλογές, αλλά θα ολοκληρωθεί αργότερα. Μάλλον τότε όμως θα είναι αργά για την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις να καταρρέουν.

Σε μία ακόμη δημοσκόπηση, αυτή της Καπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 22,5% και η Ν.Δ. δεύτερη με 21,7%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ακόμη και στις μετρήσεις των «φιλικών» εταιρειών δημοσκοπήσεων προς αυτή παγιώνεται στην πρώτη θέση και η Ν.Δ. χάνει συνεχώς δυνάμεις προς τη Χρυσή Αυγή που είναι τρίτη διατηρώντας και αυξάνοντας τα ποσοστά της.

Η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης προμηνύει συντριβή των δύο κομμάτων, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. Κι αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της «Κάπα Research» με το 69% των πολιτών να θεωρεί πώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει και το 71% να περιγράφει το μέλλον της χώρας με τη λέξη «καταστροφή».

Το 55,6% των ερωτηθέντων δηλώνει δε πώς θα έφευγε από τη χώρα, καθώς ο εφιάλτης της ανεργίας τρομάζει τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση και οι υπάλληλοι της τρόικας στην Ελλάδα, όπως είναι οι κ.κ. Στουρνάρας και Προβόπουλος, έχουν διαλύσει τη χώρα, την παραδίδουν βορά στους ξένους δανειστές-δυνάστες, αναγκάζουν τους Έλληνες στη μετανάστευση ή τους οδηγούς στην εξαθλίωση και το θάνατο.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ Η ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;


Όταν  κάποιος επιτρέπει στον  <αντίπαλο> του(εταιρεία), στις ευχές που δίνει αυτές τις μέρες να βάζει αυτός τις θέσεις της ΕΣΣΕ και εσύ δεν έχεις το απαιτούμενο θάρρος τουλάχιστον να τον διακόψεις ή έστω για τα μάτια του κόσμου να διαφωνήσεις μαζί του,τότε είσαι τουλάχιστον ασήμαντος και απόλυτα άξιος της μοίρας σου.Εκτός και αν παίζεις άλλο ένα στημένο παιχνιδάκι για να διαμορφώσεις κλίμα στις τάξεις των εργαζομένων για να μην έχουν προσδοκίες όχι μόνο για τα επόμενα αλλά ούτε και γι αυτά που ισχύουν! 

Η αδέκαστη Δικαιοσύνη δικαιώνει τον εισπράκτορα “δωρεών” κ. Τομπούλογλου! Κάτι ήξερε ο κ. Γεωργιάδης όταν διόριζε τον χωρίς πτυχίο κολλητό του ως Πρόεδρο Νοσοκομείου!

Είναι παλιά, δεμένη στο χρόνο και τους δημοκρατικούς αγώνες η φιλία του κυρίου Σπυρίδωνα Γεωργιάδη (το Άδωνις προστέθηκε όταν εγκατέλειψε τον Χριστιανισμό για τους δωδεκαθεϊστές) με τον Χαρούλη Τομπούλογλου, γι’ αυτό και τον διόρισε χωρίς πτυχίο πρόεδρο Νοσοκομείου (θα πρέπει ν’ αλλάξει κι ο νόμος που επιβάλλει πτυχιούχους προέδρους Οργανισμών και Νοσοκομείων), αλλά με δυνατότητες να δέχεται δωρεές για την σωτηρία της πατρίδας και του έθνους! Το βίντεο από βόλτα τους στη Νέα Φιλαδέλφεια…
 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Όλοι οι νέοι φόροι του 2014: Τέλος φοροαπαλλαγές και αφορολόγητο για μισθωτούς – συνταξιούχους

xrima_foros_evro_spiti_comp_aftodioikisi1-620x320
Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος εντός του 2014 θα διαπιστώσουν οι φορολογούμενοι καθώς το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν θα είναι βάσει του νέου τρόπου φορολόγησης.

Οι αλλαγές ισχύουν από τα φετινά εισοδήματα, αλλά οι φορολογούμενοι θα τις δουν στην τσέπη τους το 2014.

Οι ανατροπές έχουν ως εξής::

1. Θεσπίζεται αυτοτελής φορολόγηση για το εισόδημα από ενοίκια, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που ίσχυε. Για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής ορίστηκε στο 11% και για υψηλότερο εισόδημα στο 33%. Με την αλλαγή αυτή επιβαρύνομαι όσοι φορολογούμενοι έχουν χαμηλό εισόδημα αποκλειστικά από μισθώματα ακινήτων και ελαφρύνονται όσοι έχουν πολύ υψηλό εισόδημα από ενοίκια, όπως αυτοί που έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ (ο συντελεστής φορολόγησής τους μειώνεται από το 45% στο 33%).
2. Καταργείται το αφορολόγητο όριο μισθωτών και συνταξιούχων και θεσπίζεται νέα κλίμακα φορολόγησης με συντελεστή από 22% έως 42%. Στον φόρο που προκύπτει γίνεται έκπτωση για όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ, που οδηγεί σε έμμεση καθιέρωση αφορολόγητου ορίου ύψους περίπου 9.000 ευρώ.


3. Καταργούνται από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές, όπως είναι αυτές που αφορούν τα δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ασφάλιστρα υγείας και σύνταξης, ενοίκιο κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτήν της μόνιμης κατοικίας τους. Επίσης, ψαλιδίζεται και η φοροαπαλλαγή για τις ιατρικές δαπάνες. Από την αλλαγή αυτή αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το φορολογικό βάρος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

4. Καταργείται το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και θεσπίζεται συντελεστής 26% από το πρώτο ευρώ για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 35% για εισόδημα υψηλότερο των 50.000 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα έχουν ωστόσο, τη δυνατότητα να εκπίπτουν το σύνολο των επαγγελματικών τους δαπανών και των ασφαλιστικών τους εισφορών.


5. Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων νομικής μορφής ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών από το 20% στο 26%. Επίσης, ο ίδιος συντελεστής ισχύει για τα κέρδη των ανωνύμων εταιρειών και εταιρειών περιορισμένης ευθύνης.


6 Διατηρείται στην υφιστάμενη μορφή του το μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογουμένους. Η μόνη αλλαγή είναι ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν σε αποδείξεις το 10% του εισοδήματός τους.


7. Επανέρχεται το πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτων, τη σύσταση εταιρειών και την απόκτηση εταιρικών μεριδίων και χρεογράφων γενικώς. Με αυτόν τον τρόπο, κλείνουν όλες οι «τρύπες» για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και «ξέπλυμα» χρήματος.


8. Θεσπίζεται η υποχρέωση των αγροτών να φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες με συντελεστή 13% και υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων και να εκδίδουν παραστατικά πώλησης των προϊόντων αλλά και να λαμβάνουν τιμολόγια για τις αγορές τους.


9. Θεσπίζεται φόρος υπεραξίας των μετοχών και καταργείται παράλληλα ο φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών. Ο φόρος υπεραξίας μετοχών θα υπολογίζεται με συντελεστή 15% στη διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης των μετοχών. Επίσης, ο φόρος υπεραξίας θα εφαρμοστεί σε κάθε είδους επενδυτική κινητή αξία, όπως χρεόγραφα. L1
  
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Γιατί «θάφτηκε» η μπλόφα της Μέρκελ από τα ελληνικά ΜΜΕ

Γιατί «θάφτηκε» η μπλόφα της Μέρκελ από τα ελληνικά ΜΜΕ
Πρόκειται για μία αποκάλυψη, που κάτω από άλλες συνθήκες και ίσως σε μία άλλη χώρα, θα έπαιζε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες για εβδομάδες.
Η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Le Monde», ότι η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τότε θα ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης.
Γιατί όμως το εν λόγω ρεπορτάζ «θάφτηκε» από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ειδικότερα από τα κανάλια; Γιατί πολύ απλά, η αποκάλυψη της «Le Monde», εκθέτει ανεπανόρθωτα τα «παπαγαλάκια» που έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και έγραφαν στις καθεστωτικές εφημερίδες ότι αν δεν υπογράψουμε τα μνημόνια και δεν ψηφίσουμε τα μέτρα που μας επιβάλλουν οι διεθνείς πιστωτές, τότε η χώρα μας θα χρεοκοπούσε και θα εξαφανιζόταν από τον παγκόσμιο χάρτη.
Πρόκειται για τα ίδια ΜΜΕ, που μας προειδοποιούσαν πως αν δεν αποδεχθούμε τα μνημόνια, «σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας και πετρέλαιο για τα σπίτια μας…»… Να όμως που φτάσαμε όμως στο σημείο να μην έχουμε ούτε γάλα, ούτε πετρέλαιο… με τα μνημόνια!
Το ρεπορτάζ της «Le Monde» έπρεπε να «θαφτεί» γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον ρόλο που διαδραματίζουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, αλλά και πολιτικοί, που μας βομβάρδιζαν –και μας βομβαρδίζουν- με το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία».
Ρόλος, που δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση του λαού, ώστε να μην αντιδράσει απέναντι στις ανάλγητες πολιτικές που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί, ούτε κοινωνικά ούτε πολιτικά.
Το δίλημμα του Μαΐου 2010 ήταν υπαρκτό αλλά παρουσιασμένο επίτηδες με λάθος τρόπο. Αν απορρίπταμε τα μνημόνια, τότε το πρόβλημα θα μεταφερόταν στις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες. Κάτι, που σε καμία περίπτωση δεν βόλευε την Άνγκελα Μέρκελ και τους διεθνείς πιστωτές μας να μάθει ο ελληνικός λαός. Και το κατάφεραν, έχοντας στο πλευρό τους και στις υπηρεσίες τους τα ελληνικά media… 

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Η τουρκική τράπεζα Ziraat κατάσχει περιουσίες Ελλήνων σε Κομοτηνή και Ξάνθη


Η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank προβαίνει σε κατασχέσεις περιουσιών Ελλήνων στην Κομοτηνή και την Ξάνθη που πήραν δάνειο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση τους. Πρόκειται για «εισβολή» της Τουρκίας στην Ελλάδα με οικονομικά μέσα που στόχο έχει να κάνει τη Δυτική Θράκη αμφισβητούμενη περιοχή, «γκρίζα ζώνη» όπως τα Ίμια. Σειρά έχει η Ρόδος, αφού και εκεί διατηρεί υποκατάστημα. Και στις δύο περιοχές η Άγκυρα κάνει λόγο για ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας.

Κι όλα αυτά, με την ανοχή της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει να παραμένει θεατής στην επέλαση της Ziraat στα Δωδεκάνησα, ενδεχομένως αύριο και σε άλλες «ευαίσθητες» περιοχές, ενώ είναι γνωστό πώς πίσω από τη τράπεζα βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και η μυστική υπηρεσία ΜΙΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» στο υποθηκοφυλακείο της Κομοτηνής και της Ξάνθης έχουν κατατεθεί δεκάδες αιτήματα από την τουρκική τράπεζα Ziraat για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων χριστιανών που δανειοδοτήθηκαν από την τράπεζα, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η τουρκική τράπεζα δεν κάνει «παζάρια» με τους δανειολήπτες για μείωση των δόσεων με επιμήκυνση αποπληρωμής ή κάποιες άλλες διευκολύνσεις. Ιδίως όταν πρόκειται για Έλληνες προχωρά αμέσως στην εκτέλεση της σύμβασης που αφορά στην κατάσχεση της υποθήκης. Σε όλες τις περιπτώσεις αυτά αφορούν σε οικόπεδα και σπίτια ή άλλα οικήματα.

Αυτός ήταν και ο στόχος όταν το 2008 η τράπεζα άνοιγε καταστήματα σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη και προσέφερε δάνεια με επιτόκιο 3%, την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες έδιναν με 10% και 12%. Η «εισβολή» της Τουρκίας στη Δυτική Θράκη με «άρμα» τη Ziraat.

Παρά τα χιλιάδες αιτήματα τα τελευταία χρόνια της κρίσης από Έλληνες η τράπεζα δεν έδινε δάνειο, καταναλωτικό, στεγαστικό ή επιχειρηματικό αν δεν υπήρχε υποθήκη. Βασική δε προυπόθεση ήταν ο δανειολήπτης να είναι από τη Δυτική Θράκη ή από τα Δωδεκάνησα. Για το λόγο αυτό άνοιξε και υποκατάστημα στη Ρόδο το 2011.

Τυχαίο; Καθόλου. Η Άγκυρα υποστηρίζει πώς υπάρχουν στις δύο αυτές περιοχές όχι μουσουλμανικές μειονότητες, αλλά «τουρκικές» και απώτερο σχέδιο της είναι να δημιουργήσει «γκρίζες ζώνες» εντός ελληνικών εδαφών, όπως πέτυχε στα Ίμια με την κρίση του 1996.

Αντί όμως για φρεγάτες, αεροσκάφη και κομάντος χρησιμοποιεί το χρήμα. Κάνει επέλαση στην Ελλάδα με «όπλα» τη Ziraat και τη Dogus, που αγόρασε τη μαρίνα του Φλοίσβου και θέλει να υψώσει την τουρκική σημεία, προ ημερών πήρε με άλλες εταιρείες τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και έχει βάλει στόχο να πάρει όσες περισσότερες μαρίνες μπορεί.

«Εισβολή» Τούρκων δηλαδή από στεριά και θάλασσα.

Η Ziraat που έκανε την εμφάνιση της στην Ελλάδα το 2008 είναι η παλαιότερη τράπεζα της Τουρκίας και αποτελεί τη δεξαμενή χρηματοδότησης των επιχειρήσεων της ΜΙΤ στα Βαλκάνια και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Παρά ταύτα η κυβέρνηση της άνοιξε την… πόρτα, επιτρέποντας στην Τουρκία να υλοποιεί τα σχέδια της, που δεν είναι ασφαλώς μόνο επιχειρηματικά, αλλά στρατηγικά για την κατάληψη εδαφών μέσω κατάσχεσης γαιών της Ελλάδας.

Ακόμη και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητη την τουρκική τράπεζα να κάνει τις επεκτατικές κινήσεις της σχεδιάζοντας να ανοίξει υποκαταστήματα και σε άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως η Κώς.

Ο νόμος που λέει πώς τράπεζα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης ή φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να υποθηκεύει ακίνητο σε παραμεθόριο περιοχή προκειμένου να παραχωρήσει στεγαστικό ή άλλης μορφής δάνειο και εν συνεχεία να το διεκδικήσει τι έχει γίνει κύριοι της κυβέρνησης;

Το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών του κ. Βενιζέλου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι γι’ αυτή την κατάσταση, όπως επίσης για την υποχωρητική στάση τους σε μία σειρά εθνικών θεμάτων.

Θεωρούν πως κάνουν πολιτική ανταλλάσσοντας χειραψίες με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου, όταν αυτοί διεκδικούν το μισό Αιγαίο και θέλουν τουρκική τη Δυτική Θράκη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Α, ρε… πατριώτες.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr