Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ,μετά από ένα ακόμη ρεκόρ που σημείωσε η παραγωγή. Παράλληλα  αυξήθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης ενώ τα αποθέματα απόσταξης μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχείς της Energy Information Administration.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν..

H Πατριωτική Ενεργειακή Στρατηγική μας

Από το energypress.gr
Μπροστά στους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα, η άσκηση μιας πατριωτικής, προοδευτικής Ενεργειακής Στρατηγικής, πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα της Προοδευτικής Παράταξης.

Οι έρευνες Υδρογονανθράκων, το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, οι αγωγοί φυσικού αερίου, οι περιφερειακές ενεργειακές συμμαχίες, συνιστούν βασικούς πυλώνες μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

Α. ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ – ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΕΩΝ

Το 2011 ήταν μια σημαντική χρονιά για την διαμόρφωση ενός σύγχρονου, απελευθερωμένου, ενεργειακού τοπίου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου..

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΘ: Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ,ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ

Από το voria.gr
Με τη συμμετοχή περίπου 390 συνέδρων - αντιπροσώπων, ανοίγει μεθαύριο Πέμπτη η αυλαία του 33ου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το οποίο θα ολοκληρωθεί την επομένη 9 Νοεμβρίου. Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΚΘ οι οποίες θα γίνουν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου όπως και οι εκλογές θα γίνουν στο ξενοδοχείο Capsis, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια που οι διαδικασίες αυτές γίνονταν..

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Δεν παραγράφεται το δικαίωμα για άδεια αν δεν τη ζητήσει ο εργαζόμενος»

Από το pronews.gr
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε οτι η αυτοδίκαιη απόσβεση του δικαιώματος εργαζομένου σε ετήσια άδεια μετ' αποδοχών, επειδή δεν ζήτησε να την λάβει, είναι αντίθετη προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, αν ο εργοδότης αποδείξει ότι ο εργαζόμενος, σκοπίμως και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, επέλεξε να μην ..

Αυξημένος κίνδυνος παχυσαρκίας των παιδιών λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Από το worldenergynews.gr 
Τα παιδιά που εκτίθενται από πολύ νωρίς στη ζωή τους στην ατμοσφαιρική ρύπανση από οχήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, το οποίο εκλύεται από τους κινητήρες πετρελαίου των οχημάτων, στον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού, οδηγούν σε εξαιρετικά γρήγορη αύξηση του βάρους αργότερα στη ζωή, σύμφωνα..

Νέα και τελική παράταση για τον διαγωνισμό των Ελληνικών Πετρελαίων – Από 15 Δεκεμβρίου έως και αρχές του Ιανουαρίου του 2019 οι δεσμευτικές προσφορές

Από το energypress.gr
Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει ο πολύκροτος διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των ΕΛ.ΠΕ.

Οι δύο υποψήφιοι επενδυτές, Vitol και Glencore, αλλά και το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων φέρονται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστούν για τη φάση των δεσμευτικών προσφορών που θα αφορούν..