Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΤΕΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ Nymi: Ένα βραχιόλι που «ξεκλειδώνει» τα… πάντα!


Μπορεί ένα βραχιόλι να ξεκλειδώνει κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πόρτες αυτοκίνητα, αλλά και να χρησιμοποιείται ως χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Φαίνεται πως μπορεί. Πρόκειται για το Nymi, το νέο gadget της καναδικής εταιρείας Bionym. Πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «όνομα», καθώς η εταιρεία, αλλά και η έρευνα για το νέο αυτό βραχιόλι ανήκει στην Eλληνίδα Φωτεινή Αγραφιώτη, που μαζί με την ομάδα της κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα βραχιόλι που αναμένεται να αντικαταστήσει όλα τα PIN και password των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούνται καθημερινά, αλλά και όλα τα κλειδιά.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Αγραφιώτη όταν το Nymi φορεθεί από τον ιδιοκτήτη του τότε μπορεί να ξεκλειδώνει τις προσωπικές του συσκευές, όπως για παράδειγμα το smartphone, τα tablets και τους σταθερούς υπολογιστές. «Σύντομα το Nymi θα μπορεί να ξεκλειδώνει αυτόματα πόρτες με "έξυπνες" κλειδαριές, δηλαδή κλειδαριές που έχουν ενσωματωμένο bluetooth, αλλά και αυτοκίνητα. Επίσης, στο μέλλον το Nymi θα διαχειρίζεται τις αγορές μας, ακριβώς όπως ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι».

«Η Bionym σχεδίασε το Nymi με σκοπό να γίνει η κεντρική ταυτότητα του ανθρώπου», λέει η κ. Αγραφιώτη και προσθέτει: «Έχετε μετρήσει κατά τη διάρκεια μιας ημέρας πόσες φορές "αποδεικνύετε" στο περιβάλλον σας ποιος είστε; Κουβαλάμε στις τσέπες μας κλειδιά σπιτιού, δουλειάς, αυτοκινήτου, κάρτες ανάληψης χρημάτων και πιστωτικές και επιπλέον πρέπει να θυμόμαστε τουλάχιστον 5 διαφορετικά passwords και αριθμούς PIN. Όμως όλα αυτά τα αντικείμενα έχουν τον κοινό στόχο του να αποδεικνύουν στο περιβάλλον μας ότι είμαστε αυτοί που ισχυριζόμαστε ότι είμαστε. Στη Bionym αποφασίσαμε να επαναπροσδιορίσουμε την «ανθρώπινη ταυτότητα» με μια τεχνολογία που θα είναι άνετη στη χρήση της αλλά ταυτόχρονα πολύ ασφαλής και που θα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το Nymi είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας».

Το Nymi χρησιμοποιεί την τεχνολογία HeartID για την ταυτοποίηση του χρήστη από το καρδιογράφημα. Ο χρήστης μπορεί να φοράει το Nymi το πρωί όταν ξυπνάει και ακουμπώντας το με το αντίθετο χέρι να επιτρέπει στο Nymi να καταγράφει το καρδιογράφημα του χρήστη και να το ενεργοποιεί. Στη συνέχεια το βραχιόλι μένει ενεργοποιημένο για όλη τη μέρα μέχρι να το βγάλει ο χρήστης από το χέρι του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το Nymi «θυμάται» την ταυτότητα του ανθρώπου που το φοράει και έτσι ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο για να ταυτοποιηθεί. Όλες οι προσωπικές συσκευές του χρήστη ξεκλειδώνουν αυτόματα απλά στην παρουσία του.

Η τεχνολογία HeartID προέκυψε από τις έρευνες της ομάδας της κ. Αγραφιώτη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Το Nymi είναι το πρώτο βραχιόλι που μπορεί να ταυτοποιήσει ένα χρήστη με τα βιομετρικά δεδομένα του, και μάλιστα με το καρδιογράφημα το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλαπεί.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

        Το Σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο και συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας δημοσίων υπαλλήλων, συμμετέχοντας στην 4ωρη Στάση Εργασίας στη λήξη της εργασίας, την Τετάρτη 18/09/13 από τις 11:00 έως τις  15:00 (από 12:00 έως 16:00 για τους συναδέλφους μας στο Μαρούσι), που αγωνίζονται ενάντια στην κατεδάφιση και κατάργηση στοιχειωδών αγαθών, όπως την Παιδεία, την Υγεία κ.α.


        Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και να αντιδράσουμε στην βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που παράγουν ανεργία, εξαθλίωση, λουκέτα και φτώχια στην ελληνική κοινωνία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΔΧΒ


Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία μέλη της να λάβουν μαζικά  μέρος στην 4ωρη εργασίας που προκήρυξε η  ΓΣΕΕ,  την  Τετάρτη  18/09/2013 και ώρες από 11.00 έως 15.00 και να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 το πρωί, αλλά και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα .


Καλούμε τα σωματεία μας να προσαρμόσουν τη λήξη της στάσης εργασίας στο σχόλασμα των εργαζομένων .

ANAKOINΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 

Το ΣΚΕΕΠ καλεί όλους τους συναδέλφους – συναδέλφισσες να παραβρεθούν στις Ολομέλειές του με θέμα :



ΕΚΛΟΓΕΣ  ΠΣΕΕΠ
     

Η Ολομέλεια για την Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας την Πέμπτη 19/09/2013 και ώρα 16:30.


Η Ολομέλεια για την Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΠΕΣΥ ΒΕΘ την Πέμπτη 19/09/2013 και ώρα 15:30.   





ΣΚΕΕΠ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΟ



Όπως και να τις βαφτίσουν, ότι κερασάκι και να βάλουν, είναι απολύσεις…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η απόφαση της εταιρίας να προχωρήσει μέχρι τέλη Νοεμβρίου σε «πρόγραμμα αποχώρησης» 320 συναδέλφων σε όλο τον Όμιλο ΕΛΠΕ πρέπει να συναντήσει την εναντίωση των εργαζομένων.  Πρόκειται ουσιαστικά για συγκεκαλυμμένες απολύσεις, υπό το δέλεαρ ορισμένων μισθών παραπάνω από τη νόμιμη αποζημίωση.

Η εταιρία επιδιώκει για λόγους «καλής εικόνας» να εμφανίσει το πρόγραμμα ως «εθελούσιο», ωστόσο η πρόνοια για εργαζόμενους 20 ετών (!) και άνω στην ΕΚΟ, δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεων… Άλλωστε, στις εταιρείες εμπορίας γενικότερα (ΕΚΟ και Ελληνικά Καύσιμα) δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι συνάδελφοι που να βρίσκονται σε ορίζοντα συνταξιοδότησης. Θεωρούμε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει με διάφορα εκβιαστικά διλήμματα να υφαρπάξει τις δηλώσεις αποχώρησης όσων περισσότερων εργαζομένων μπορεί.

Έχουμε να κάνουμε με συνέχεια της ίδιας μακροπρόθεσμης εργοδοτικής στρατηγικής που ξεκίνησε το 2009 με την εξαγορά της ΒΡ και το πρώτο πρόγραμμα «εθελούσιων»: μείωση του μόνιμου προσωπικού και αντικατάσταση του από εργαζόμενους με πετσοκομμένους μισθούς, χωρίς συμβάσεις και χωρίς δικαίωμα συνδικαλιστικής οργάνωσης.  Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, σε πλήθος ειδικοτήτων πλέον οι εργολαβίες ξεπερνούν κατά πολύ το μόνιμο προσωπικό (διοικητικοί, λογιστές, ανεφοδιαστές αεροδρομίων, οδηγοί κλπ).

Οι κερδισμένοι από αυτή την στρατηγική είναι οι μέτοχοι, οι παρασιτικοί μεσάζοντες- εργολάβοι, οι τράπεζες και οι λοιποί κεφαλαιούχοι δανειστές του ομίλου.  Ειδικά για τους τελευταίους, ο σχεδόν τριπλασιασμός των επιτοκίων φέτος, σε 8%, θα σημάνει πολλαπλάσια κέρδη εν μέσω της βαθειάς οικονομικής κρίσης.  Όσα χάνουμε οι πολλοί,  τα κερδίζουν οι λίγοι.

Αυτή είναι η καπιταλιστική κρίση. Αυτά είναι και τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων.

Για τους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές, αυτά είναι «ψιλά γράμματα».  Όπως και στο παρελθόν, επιδιώκουν να αποκρύψουν την αγεφύρωτη αντίθεση των συμφερόντων των εργαζομένων με τα συμφέροντα των κεφαλαιούχων.  Μιλάνε για το κοινό μας καλό,  για τη βιωσιμότητα  (όλων και άλλων πλην των εργαζομένων),  στηρίζουν και δικαιολογούν κάθε σχέδιο της εργοδοσίας, προσπαθώντας να «κατεβάσουν» στα μυαλά των εργαζομένων τα «θέλω» των μετόχων.

Επί χρόνια ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση (κάτω από διαφορετικά παραπλανητικά ονόματα σε κάθε επιχείρηση) καλλιεργούν το συμβιβασμό, την υποταγή σε κάθε εργοδοτική επιδίωξη.  Βήμα-βήμα στήριξαν, μέσα και έξω από τις επιχειρήσεις, των ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων: ιδιωτικοποιήσεις, «ανταγωνιστικότητα», μείωση φορολογίας κεφαλαίου, λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, ενίσχυση με δημόσιο χρήμα των τραπεζών και των επιχειρήσεων γενικότερα.  Οι σημερινές εξελίξεις στον Όμιλο αποτελούν φυσική συνέπεια, αδιάσπαστο κομμάτι, αυτής της μακράς σειράς γεγονότων.

Για αυτό και η πλειοψηφία του Σωματείου των ΕΛΠΕ στηρίζει το πρόγραμμα μείωσης προσωπικού (αφού πρώτα διόρισε συγγενείς και φίλους),  για  αυτό  και  η  πλειοψηφία  του Σωματείου της ΕΚΟ αμφιταλαντεύεται μεταξύ του εθελοντικού και υποχρεωτικού χαρακτήρα του προγράμματος.

Στην ΕΚΟ είναι νωπές οι μνήμες της τελευταίας μας Σύμβασης, όπου οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις αναπαρήγαγαν την προπαγάνδα της εργοδοσίας ότι οι μειώσεις μισθών θα εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας.

Υπερασπιζόντουσαν την κατάργηση των παλαιών όρων πρόσθετης αποζημίωσης βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού, στη λογική του μικρότερου κακού.  Όμως πριν καν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή των νέων ΕΣΣΕ – Κανονισμού, αυτό το «μικρότερο κακό» έγινε μεγαλύτερο, καθώς η εταιρεία αμέσως προχώρησε στο επόμενο βήμα του σχεδίου,  ζητώντας  απολύσεις.   Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η λογική των συνεχών υποχωρήσεων δεν έσωσε ποτέ και κανένα.

Δεν έχουμε αυταπάτες για τις δυσκολίες της κατάστασης, ούτε για τη στάση που θα ακολουθήσουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, και ειδικά στα ΕΛΠΕ, όπου λόγω μεγέθους δυστυχώς καθορίζουν και το συνολικό συσχετισμό δύναμης στον Όμιλο. Εκεί παίζεται το συνηθισμένο προεκλογικό θέατρο και κάποιοι μιλάνε δήθεν για «Τρίτο Παγκόσμιο» εάν τελικά (;!) γίνουν απολύσεις.  Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους, αξιολογώντας πόσο έχουν προχωρήσει η μείωση προσωπικού, η μείωση μισθολογικής δαπάνης και η μείωση του ποσοστού συνδικαλισμένων στον Όμιλο ΕΛΠΕ, χωρίς να ακουστεί «κιχ» τα τελευταία χρόνια.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να φανούμε μοιρολάτρες.  Με την πρώτη προσπάθεια απόλυσης εργαζομένου, η εταιρεία πρέπει να βρει απέναντι της ένα ανθρώπινο τοίχος.  Και αυτό το τοίχος θα πρέπει να χτιστεί από τα κάτω, πιέζοντας και ξεπερνώντας συνδικαλιστικές ηγεσίες που πιθανόν θα βάζουν εμπόδια.  Όπως και στο θέμα των Συμβάσεων, η από κοινού δράση των εργαζομένων στις  εταιρείες Εμπορίας είναι προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε επιτυχία.


Καλούμε τους συναδέλφους να μην εκφοβιστούν.   Να μην υποκύψουν στις δυσκολίες της κατάστασης. Οι απολύσεις μπορούν να αποτραπούν. Κανείς δεν είναι μόνος του.

Καύσιμα: Οι Φόροι Γύρισαν τα Έσοδα στο 2009

Πετρελαιοπηγή
Την αρνητική εικόνα του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών αποτυπώνει η μελέτη του ΙΟΒΕ που καταγράφει τους αριθμοδείκτες 12 εταιρειών εμπορίας το 2012.
Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα της αύξησης της φορολογία. Εκτός του ότι ενέτεινε την κρίση, μετέτρεψε τον κλάδο σε προβληματικό και συνέβαλε στην απώλεια θέσεων εργασίας και εισφορών, καθώς κατά τα άλλα οι εισπράξεις του Δημοσίου από φόρους και εισφορές είναι ίδιες με αυτές του 2009, δηλαδή 3,9 δισ. ευρώ (-7,6%).
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν της ζημιογόνου λειτουργίας των εμπορικών εταιρειών με αρνητικό πρόσημο είναι πλέον και η αποδοτικότητα του συνόλου των απασχολούμενων κεφαλαίων (-0,9% έναντι +1,3% το 2011), το μικτό περιθώριο κέρδους έχει συρρικνωθεί στο 3,2% (+3,5% το 2011), ενώ διευρύνθηκε η αρνητική θέση του καθαρού περιθωρίου κέρδους από -0,3% το 2011 σε -0,5% το 2012.
Ειδικότερα, το 2012 οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών διαμορφώθηκαν σε 12,472 δισ. έναντι 13,531 δισ. το 2011 (-8% περίπου).
Η σημαντική αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι ήπιες κλιματικές συνθήκες και το βάθεμα της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας οδήγησαν το 2012 σε κατακόρυφη πτώση του όγκου των πωλήσεων κατά 28,5%, μετά τη μείωση 5,1% την περίοδο 2010-2011.
Συγκεκριμένα, η ποσότητα υγρών καυσίμων που πωλήθηκε διαμορφώθηκε σε 9,5 εκατομμύρια τόνους περίπου έναντι 13,275 εκατ. τόνων το 2011 και σε σχεδόν 14 εκατ. το 2010. Αντίστοιχη πορεία ακολούθησαν και οι άλλοι αριθμοδείκτες του κλάδου.
Έτσι, τα μικτά κέρδη το 2012 περιορίστηκαν υποχωρώντας στα 405 εκατ., έναντι 489 εκατ. την προηγούμενη χρονιά, οι ζημίες προ φόρων σχεδόν διπλασιάστηκαν σε 68,5 εκατ. έναντι 37,1 εκατ. το 2011 και οι καθαρές ζημίες σε 81,7 εκατ. έναντι 46,37 εκατ. το 2011. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, οι καθαρές ζημίες ανά πωλούμενο τόνο διαμορφώνονται πλέον σε 8,6 ευρώ, έναντι 3,49 ευρώ το 2011 (145,6%).
Οι επιπτώσεις της φορομπηχτικής πολιτικής του δημοσίου στα καύσιμα είναι περισσότερο από εμφανείς και στα έσοδά του. Συγκεκριμένα, οι δασμοί και οι φόροι που εισέπραξαν τα κρατικά ταμεία από τα καύσιμα το 2012 ήταν λιγότερα κατά 323 εκατ. ευρώ καθώς περιορίστηκαν σε 3,9 δισ. ευρώ έναντι 4,23 δισ. το 2011 (-7,6%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 το δημόσιο εισέπραξε από φόρους και δασμούς όσα ακριβώς το 2009, πριν δηλαδή από την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας. Με τη διαφορά ότι το 2009 ο κλάδος ήταν υγιής, πρόσφερε θέσεις εργασίας και πλήρωνε φόρους εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ πλέον είναι προβληματικός με απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας (αν συνυπολογιστούν και τα κλειστά πρατήρια).
Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2009 οι αμοιβές προσωπικού ήταν 121,4 εκατ. και οι εργοδοτικές εισφορές 37 εκατ., ενώ το 2012 περιορίζονται σε 87 εκατ. έναντι 100 εκατ. το 2011 και οι εργοδοτικές εισφορές σε 29 εκατομμύρια.
Τέλος, δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι επιπτώσεις της συρρίκνωσης στην αγορά καυσίμων στην εγχώρια διυλιστική βιομηχανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο ελληνικών επιχειρήσεων, ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ, αλλά και τα στοιχεία για το εξαγωγικό εμπόριο, τα ελληνικά διυλιστήρια υποχρεώνονται πλέον να εξάγουν μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους, χάνοντας έτσι από τα χαμηλότερα εμπορικά περιθώρια που προσφέρουν οι αγορές του εξωτερικού, έναντι της εγχώριας αγοράς.
(από www.euro2day.gr)  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ο μαθητής που άφησε άφωνο το ελληνικό διαδίκτυο!


Μαθητής της Α” Λυκείου αποτυπώνει μέσα σε 600  λέξεις όλη τη θλιβερή αλήθεια που βιώνουν οι άνθρωποι της ηλικίας τους και περιγράφει την άθλια κατάσταση που βιώνει καθημερινά η Ελλάδα.

Μάλιστα στο κείμενο που έγραψε επισυνάπτει τους βαθμούς του (από τη Γ” γυμνασίου) προκειμένου να δείξει ότι δεν είναι ένας ακόμα τεμπέλης που θέλει να χάσει μάθημα επαναστατώντας…

Διαβάστε την επιστολή:

Λέγομαι Κ…….. Μ……… και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10ο Λύκειο Δραπετσώνας. Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.

Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου, μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου, που «κινδυνεύει» απ αυτήν.

Τι λέτε;;;;;

Τι μέλλον έχω, -εξαιτίας σας – κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;

Ας δούμε πρώτα, ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την ζωή όλων, από παλιά.

- Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;
- Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;
- Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;
- Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;
- Ποιος τον συκοφάντησε ,τον απείλησε με επιστράτευση , απόλυση -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;
- Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, στο Πανεπιστήμιο;
- Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία;
- Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου;
- Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε απ την πείνα;
- Ποιος άφησε τόσους άνεργους;
- Ποιος οδήγησε 4000 ανθρώπους στην αυτοκτονία;
- Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα;
Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά;;;;
Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου, με την απεργία, θα καταστρέψουν τα όνειρα μου.
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων;
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα –όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία-
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης ;
Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω delivery boy;

Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου, σ’όλη τη χώρα.
Δάσκαλοι μου , έχετε υποχρέωση απέναντι σ όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.
Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το χετε υποθηκεύσει.
Όποια υποχώρηση και να κάνετε, όποια νίκη της κυβέρνησης, θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω, να ονειρεύομαι, να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Στους γονείς, τους συμμαθητές μου και σ’όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:
Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μες στην εξαθλίωση;
Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες;
Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές;
Θα αφήσετε τους δασκάλους μας μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα ;
Έτσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε αλληλεγγύη ;
Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε μας, αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας μαχητικότητας ή παράδειγμα υποδούλωσης;;;
Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι;
Από αύριο κιόλας, καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας μ’ένα τραγούδι, ένα σύνθημα: «εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες»
Όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία.
Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας, το γέλιο των παιδιών σας.

ΥΓ: όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως «απλά θέλω να χάσω μαθήματα» , παραθέτω τους βαθμούς μου 
elegxos 
ΠΗΓΗ:tsekouratoi.gr/

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;Κοινοποιήστε το παντού θα σώσετε ζωές!!


Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.

Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους… με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.

Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα προς τα πάνω μέχρι να φτάσει η βοήθεια ή έως ότου αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει και πάλι κανονικά.

Οι βαθιές ανάσες δίνουν οξυγόνο στους πνεύμονες και ο βήχας κινήσεις που συμπιέζουν την καρδιά να κρατήσει το αίμα που κυκλοφορεί. Η συμπίεση στην καρδιά βοηθά επίσης να ανακτήσει φυσιολογικό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό τα θύματα καρδιακής προσβολής μπορεί να καλέσουν για πρώτες βοήθειες. Ενημερώστε πολλούς άλλους ανθρώπους όσο το δυνατόν γι ‘αυτό σε βλακείες είστε πρώτοι!. Θα μπορούσε να σώσει τις ζωές τους!

Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που βλέπει αυτή την ανάρτηση αν την μοιραστεί σε 10 άτομα μπορεί να στοιχηματίσετε ότι θα κερδίσει τουλάχιστον μία ζωή ..

Αντί αστείας ανταλλαγής πληροφοριών παρακαλώ να συμβάλλετε με τη διαβίβαση των πληροφοριών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ατόμου . γιατί θα ξέρει τι θα κάνει. 
ΠΗΓΗ:4news.gr

Την Τετάρτη ξεκαθαρίζει για το αέριο – στο τραπέζι και αντισταθμιστικά από τους Ρώσους


Στην κρίσιμη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη η διοίκηση της ΔΕΠΑ, αναμένεται να ξεδιαλύνει η τύχη του ελληνικού αιτήματος για μείωση της τιμής προμήθειας του ρωσικού φυσικού αερίου αλλά και η αλλαγή της φόρμουλας με την οποία καθορίζεται το κόστος. Μαζί με τα δύο βασικά αιτήματα (μείωση του κόστους αλλαγή της φόρμουλας) η ελληνική πλευρά θέτει επίσης θέμα για αλλαγή στη ρήτρα take or pay, προκειμένου να μην κάνει χρήση του δικαιώματος που έχει για προσφυγή στη διεθνή διαιτησία.
Μέχρι στιγμής πάντως η εικόνα που υπάρχει είναι ότι οι Ρώσοι δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους. Έτσι στη μεθαυριανή συνάντηση, δεν αποκλείεται να έχουμε τα αποκαλυπτήρια της δικής τους πρότασης, αλλά και των δικών τους αιτημάτων. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς, είναι πολύ πιθανό να τεθεί όρος από τη ρωσική πλευρά, η όποια συμφωνία επιτευχθεί να συνδεθεί με την παροχή αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τη Μόσχα.
Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά προσέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων ζητώντας ένα σημαντικό ποσοστό μείωσης επί τις τρέχουσας τιμής, ώστε η Ελλάδα να προμηθεύεται φυσικό αέριο στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Επίσης η ΔΕΠΑ θα ζητήσει την αναθεώρηση της φόρμουλας τιμολόγησης ώστε αυτή να μην εξαρτάται απόλυτα από την τιμή του gasoil και του fueloil αλλά να περιληφθεί επίσης σε ένα σημαντικό ποσοστό και η τιμή των ευρωπαϊκών gas hubs. Επίσης ζητούμενο για την ελληνική πλευρά είναι και το θέμα της διαφάνειας των τιμών, βάσει των οποίων καθορίζονται οι παράμετροι της εξίσωσης. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά έχει πολύ ισχυρά επιχειρήματα: ήδη η Gazprom σε νέες συμβάσεις της που κατάρτισε με άλλους πελάτες το τελευταίο διάστημα έχει περιλάβει την τιμή του αερίου σε hubs, ενώ και η ΔΕΠΑ πρόσφατα κατέληξε σε συμφωνία με το κονσόρτιουμ του Σαχ Ντενίζ για να προμηθεύεται φυσικό αέριο με τη συγκεκριμένη φόρμουλα τιμολόγησης σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.
Τέλος η ελληνική πλευρά έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της αναθεώρησης της τιμής για το take or pay, με δεδομένο ότι οι συνθήκες κρίσης που επικρατούν στη χώρα μας έχουν «χτυπήσει» το κομμάτι της κατανάλωσης.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Gazprom, η μέση τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στα 375 δολάρια τα 1000 κυβικά μέτρα, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου, ο μέσος όρος διαμορφώθηκε στα 400 δολάρια τα 1000 κυβικά μέτρα, με την εταιρεία να περιμένει η μέση τιμή πώλησης στην Ευρώπη να μειωθεί στα 370 – 380 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα, έναντι μέσου όρου 402 δολαρίων τα 1000 κυβικά μέτρα το 2012.
Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι Ρώσοι επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους ώστε να δώσουν μια έκπτωση, που δε θα συνδέεται με δομική αλλαγή στη φόρμουλα καθορισμού της τιμής του αερίου στη σύμβαση. 

 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ποιοι θέλουν το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ;


Υψηλή η ζήτηση για το νικέλιο της ΛΑΡΚΟ.

Η ΛΑΡΚΟ είναι καθαρά κατά 100% εξαγωγική εταιρεία και η ετήσια παραγωγή της, που κυμαίνεται μεταξύ 18.000 – 18.500 τόνοι νικελίου, διατίθεται σε μορφή κράματος σιδηρονικελίου σε εργοστάσια εντός της Ε.Ε. για παραγωγή τελικών προϊόντων ανοξείδωτου χάλυβα.

 Η ζήτηση για το προϊόν της ΛΑΡΚΟ από τους 5 πελάτες της είναι συνεχής και πρόσφατα πολύ ζωηρή. «Σκουπίζουμε τις αποθήκες για να εξάγουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος της εταιρείας.Ο κύκλος εργασιών το 2012 ήταν 280 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις νικελίου 19.000 τόνοι, που αντιστοιχεί σε καθημερινή είσοδο στη χώρα μας καθαρού συναλλάγματος ύψους 700.000 ευρώ μετά την αφαίρεση ορισμένων δαπανών για εισαγωγές ανταλλακτικών, καυσίμων κ.λπ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι από επιστροφές ΦΠΑ το Δημόσιο οφείλει στην εταιρεία περίπου 68 εκατ. ευρώ.

 kathimerini.gr 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/