Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί πάνε στη ΔΕΘ;

Από το naftemporiki.gr
Γιατί πάνε οι πρωθυπουργοί στη ΔΕΘ; Μήπως επειδή «κάθε Έλλην έχει ιστορικό καθήκον να την επισκεφτεί», όπως διαφημιζόταν η πρώτη έκθεση του 1926;

Μήπως γιατί έτσι είθισται από το 1928, όταν ο φρέσκος πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο πρώτος που έδωσε το σήμα για τη Θεσσαλονίκη των πολιτικών; Ο κόσμος τον επευφημούσε, ο Γάλλος στρατάρχης Φρανσουά Ντ’ Εσπερέ στην είσοδο της έκθεσης τον τιμούσε, ο πρωθυπουργός αναφωνούσε: «Το έργον της Εκθέσεως Θεσσαλονίκης είναι μέγα και πρέπει να είμεθα υπερήφανοι δι’ αυτό και πλήρεις ελπίδων διά το μέλλον». Το παρόν, πάντως, ήταν γλυκό. Στην τρίτη ΔΕΘ μοιράζονταν δωρεάν καραμέλες.

 Με καραμέλες πολιτικές έχει συνδεθεί η ΔΕΘ, αν και...

Διάθεση πούλμαν από το ΕΚΕΔΑ για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εν όψει των κινητοποιήσεων της ∆ΕΘ και του Συλλαλητηρίου που θα πραγµατοποιηθεί από την ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ το Σάββατο 09/09/17, σας ενηµερώνουµε ότι το ΕΚΕ∆Α διαθέτει δωρεάν µεταφορά µε πούλµαν στη Θεσσαλονίκη µε αναχώρηση την Παρασκευή 08/09/17 και επιστροφή την Κυριακή 10/09/17. Θα υπάρχουν και διαθέσιµα δίκλινα δωµάτια στον..

Πρατηριούχοι: 3 προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του σώματος Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ)

Από το worldenergynews.gr
Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), είχε επισημάνει στο παρελθόν την πλημμελή λειτουργία των ΚΕΔΑΚ σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 3 του Ν.3335/2005, περιγράφονται ακριβώς οι αρμοδιότητες των ΚΕΔΑΚ, όπως, «Τα ΚΕΔΑΚ ασκούν επιτόπιο έλεγχο σε εγκαταστάσεις και άλλα μέσα διύλισης, αποθήκευσης , μεταφοράς, τελικής πώλησης και γενικότερα, διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων, καθώς και οποιασδήποτε μορφής βιομηχανικές ή άλλες εγκαταστάσεις, όπου πιθανολογείται ότι αποθηκεύονται ή διακινούνται πετρελαιοειδή προϊόντα». 

Τα κλιμάκια ελέγχου διακίνησης καυσίμων (Κ.Ε.Δ.Α.Κ) είχαν..

Νέες έρευνες για κοιτάσματα ξεκινά η Saudi Aramco στο Empty Quarter

Από το worldenergynews.gr
Ο πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία για να επανερευνήσει περιοχές της τεράστιας αραβικής ερήμου γνωστή ως Empty Quarter, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση των αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου πριν η εταιρεία προσφέρει μετοχές της στο κοινό.

 Μια ομάδα περίπου 900 ατόμων χρησιμοποιεί προηγμένη σεισμική τεχνολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια για να εξερευνήσει 15.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από την Turayqa στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η Aramco.

 Το Turayqa, ανακαλύφθηκε ..

Μέχρι τώρα "έφαγε" 449 εκατομμύρια, υποσχέθηκε 500, δεν δίνει ούτε 400 και σταμάτησε στο 43. Τι είναι;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η Πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο πρόγραμμα επιδοτήσεων για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που καταλήγει να επιδοτεί κυρίως τα μοντέλα της Tesla και στην εικόνα βλέπουμε το Model S, τη σπορ ναυαρχίδα της Tesla, (που στην Ευρώπη πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 67 χιλ. €). Δυο μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστήμιου Berkeley, εξέτασαν από οικονομική και κοινωνιολογική σκοπιά 98.901 αιτήσεις αγοράς αυτοκινήτων "χαμηλών εκπομπών" στην περίοδο απ' την αρχή του προγράμματος Clean Vehicle Rebate Project το 2010 μέχρι το Μάρτη 2015 και παρουσίασαν το 2016 τ' αποτελέσματα της έρευνάς τους στο περιοδικό Transportation Research Record, με θέμα "Evaluating the Economic and Social Implications of Participation in Clean Vehicle Rebate Programs. Who’s In, Who’s Out?"

Τα "καθαρά" αυτοκίνητα που πωλούνται στην Καλιφόρνια ξεκινούν..

ΗΠΑ: Εκτός λειτουργίας το 13,5% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Εκτός λειτουργίας έμεινε χθες 31/8 περίπου 13,5% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού λόγω του τυφώνα Harvey σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνση Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Ενίσχυσης, του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Το ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου 236.115 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, από το σύνολο των περίπου 1,75 εκατ. βαρελιών που αντλούνται καθημερινά από τον Κόλπο.

Επίσης έχει διακοπεί..

"Πράσινο φως" στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Energean για το κοίτασμα στο Δυτικό Κατάκολο

Από το energypress.gr
Στην έγκριση του προγράμματος της Energean Oil & Gas για την ανάπτυξη της παραγωγής της περιοχής εκμετάλλευσης στο Δυτικό Κατάκολο, προχώρησαν η ΕΔΕΥ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Το πρόγραμμα πήρε αριθμό πρωτοκόλλου στις 21 Αυγούστου και προ ημερών αναρτήθηκε στην Διαύγεια η σχετική ανακοίνωση, γεγονός που σημαίνει ότι σειρά τώρα παίρνει η εκπόνηση της τελικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.

Αμέσως μόλις αυτή ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί ..

Zημιές "έγραψε" η Elpedison εξαιτίας των ΑΔΙ - Υπό πίεση οι μονάδες, φόβοι για νέες καθυστερήσεις στο μεταβατικό μηχανισμό

Από το energypress.gr
Μπορεί ο όμιλος των ΕΛΠΕ χθες να ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ, ωστόσο μια πιο προσεκτική ματιά επί του ισολογισμού, στις άλλες συμμετοχές του ομίλου, έκρυβε μια έκπληξη με ιδιαίτερη σημασία. Ο λόγος για τη συμμετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων με 50% στην εταιρεία Elpedison, η οποία στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε ζημιές αλλά και μειωμένη παραγωγή ενέργειας.

Συγκεκριμένα τα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη διαμορφώθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο στο 1 εκατ. ευρώ από 6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ σε επίπεδο ΕΒΙΤ η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές ύψους 6 εκατ. ευρώ. Και μπορεί σε επίπεδο εξαμήνου ..

No comment