Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Σλοβενία: Η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που κατοχυρώνει συνταγματικά το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό

Αποτέλεσμα εικόνας για ποσιμο νερο
Από το naftemporiki.gr
Η Σλοβενία έγινε το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στο πόσιμο νερό.

Η νέα τροποποίηση του Συντάγματος της Σλοβενίας αναφέρει ρητά ότι το πόσιμο νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Το κοινοβούλιο της Σλοβενίας ψήφισε υπέρ του νέου νόμου κυρίως για να αποτρέψει την εμπορευματοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας. Ο πρωθυπουργός Μίρο Τσεράρ, που ψήφισε υπέρ της τροπολογίας, περιέγραψε το νερό ως το «υγρό χρυσάφι του 21ου αιώνα».

«Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στο πόσιμο νερό. Οι υδάτινοι πόροι αποτελούν δημόσιο αγαθό και διαχειρίζονται από το κράτος. Οι υδάτινοι πόροι χρησιμοποιούνται..

Τι σημαίνουν για τη ναυτιλία τα σχέδια των "πετρελαιάδων" του Τέξας για το LNG

Αποτέλεσμα εικόνας για lng
Από το capital.gr
Δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ συνεχίζουν να βλέπουν οι μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες, οι οποίες μάλιστα εκτιμούν ότι πολύ σύντομα, πιθανόν και μέχρι το 2020 από την Αμερική θα προέρχεται το μεγαλύτερο μερίδιο στο παγκόσμιο εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου. Εταιρείες όπως η ExxonMobil, η Chevron, η Cheniere δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά του φυσικού αερίου, περιλαμβάνοντας στους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς τους τη δυναμική είσοδο του αμερικανικού LNG στις μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές όπως η Ευρώπη και η Ασία.

Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν φαίνεται να ...

Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


Από το kostasxan.blogspot.gr
Σχέδιο του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για τον νέο υποθαλάσσιο εν μέρει Αγωγό Φυσικού Αερίου “ALEXANDERTHE GREAT STREAM”, με τις συνδέσεις του σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ευρώπη – Ένα έργο που θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και πολύ μεγάλο οικονομικό, εθνικό και γεωπολιτικό όφελος σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ θα διασφαλίσει οριστικά με άφθονη φθηνή και οικολογική ενέργεια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική ανάπτυξη

Τεράστια θα είναι τα έσοδα και τα οφέλη Κύπρου και Ελλάδας και από τον εν μέρει υποθαλάσσιο, νέο Αγωγό Φυσικού Αερίου που μπορεί να κατασκευασθεί, αλλά και του Ισραήλ και της Ευρώπης κυρίως, που θα εξασφαλίσει μια ασφαλή και αδιατάρακτη οδό ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο, μέσα από χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα!
Την ώρα που η πραγματοποίηση του χερσαίου Nabucco θεωρείται μάλλον..

"Λάβετε θέσεις" για τις 30 Νοεμβρίου 2016: έρχεται το τέλος των αιολικών στην ΕΕ;

Από το greeklignite.blogspot.gr
 Στον 21ο αιώνα οι άσχετοι με τον ηλεκτρισμό πολιτικοί έβαλαν στο περιθώριο τους μηχανικούς, με αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους για τους πολίτες, την αποσταθεροποίηση των ηλεκτρικών δικτύων, τη βύθιση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της ΕΕ και της χώρας μας σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας. Χάρη στο μεγαλοϊδεατισμό των πολιτικών, δεν υπάρχει πιο μεγάλη στρέβλωση στην κατά τα λοιπά "απελευθερωμένη" αγορά ηλεκτρισμού της ΕΕ και της χώρας μας απ' την καταναγκαστική κατά προτεραιότητα απορρόφηση της τυχαίας και αναξιόπιστης ενέργειας που "εγχέουν" στο ηλεκτρικό σύστημα κυρίως τα ..

Το μέλλον του φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο σε διεθνές συνέδριο του PRIO

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.sigmalive.com
Το τέταρτο ετήσιο διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο με τίτλο "Το Μέλλον του Φυσικού Αερίου στην Μεσόγειο”, διοργανώνει τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, το PRIO Cyprus Centre, σε συνεργασία με το Atlantic Council, το Friedrich-Ebert-Stiftung στην Κύπρο, το Istituto Affari Internazionali και το Strata Insight.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα μιλήσουν..