Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Την Πέμπτη εκλέγει το νέο γραμματέα της η Ν.Δ.



Με αντικείμενο την ανάδειξη νέου Γραμματέα, συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη, στις 10.30 π.μ. η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Όπως, εξάλλου, έγινε σήμερα γνωστό, με απόφαση του Σαμαρά, ορίστηκε επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το επερχόμενο Συνέδριο της ΝΔ, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων Φίλιππος Ταυρής. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Ε. Βενιζέλος: Μας περιμένει πολύ δουλειά σε δύσκολες συνθήκες


Ε. Βενιζέλος: Μας περιμένει πολύ δουλειά σε δύσκολες συνθήκες
Τα οργανωτικά θέματα ενόψει της διαδικασίας ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας. Μας περιμένει αρκετή δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες επεσήμανε κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ανέφερε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ στήριξε την προσπάθεια του Πρωθυπουργού στις διεθνείς επαφές του και ότι πρέπει να αλλάξει το αρνητικό στερεότυπο για τη χώρα καθώς δεν πετυχαίνει τους στόχους.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο κείμενο το οποίο έδωσε στον πρωθυπουργό πριν την περιοδεία του σε Παρίσι, Βερολίνο και το οποίο καταγράφει τα βήματα και τις προσπάθειες που έκανε το 2010 για την προσαρμογή της η Ελλάδα.
Ο κ. Βενιζέλος, μαζί με το κείμενο, έδωσε στον πρωθυπουργό και την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, η οποία καταδεικνύει πλήρως ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα και έχει πετύχει πολλά με την προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής.
Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, τα επιτεύγματα της Ελλάδας που καταγράφονται στην έκθεση της Τράπεζας της Ιρλανδίας του τα επεσήμανε και ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν πριν το ταξίδι του κ. Σαμαρά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ηλεκτρονική διασύνδεση IKA, ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ



Προαιρετικά από τις 15 Οκτωβρίου του 2012 και υποχρεωτικά από την 1η Μαρτίου 2013, οι εργοδότες θα υποβάλλουν μέσω Διαδικτύου στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας μια σειρά από έγγραφα με αποτέλεσμα την ηλεκτρονική διασύνδεση IKA, ΟΑΕΔ και Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Συγκεκριμένα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά τα εξής έντυπα:

α) Ε3. Αναγγελία πρόσληψης

β) Ε4. Πίνακας προσωπικού

γ) Ε5. Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού

δ) Ε6. Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου

ε) Ε7. Βεβαίωση-Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου

στ) Ε8. Αναγγελία υπερωριακής απασχόλησης

ζ) Ε9. Αίτηση για την έγκριση υπερωριακής απασχόλησης 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Διαμαρτυρία... 400μ. κάτω απο τη γη!



Εναν διαφορετικό τρόπο επέλεξαν 40 ιταλοί ανθρακωρύχοι για να διαμαρτυρηθούν. Χώθηκαν κάτω απο τη γη με 400 κιλά εκρηκτικά και λένε οτι δεν θα βγουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Περίπου 40 ιταλοί ανθρακωρύχοι κλείστηκαν οικειοθελώς τις τελευταίες ώρες 400 μέτρα κάτω από τη γη, στο ορυχείο της περιοχής Σούλτσις Ιγκλεζιέντε της Σαρδηνίας, το οποίο απειλείται με οριστική διακοπή της παραγωγής του.
Οι ανθρακωρύχοι έκαναν γνωστό ότι έχουν πάρει μαζί τους τετρακόσια κιλά εκρηκτικών και ότι θα βγουν από το ορυχείο μόνον αν βρεθεί οριστική λύση που θα τους εγγυάται ότι θα κρατήσουν την δουλειά τους.
Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το έλλειμμα του ορυχείου Carbosulcis ως τώρα κάλυπτε η περιφέρεια της Σαρδηνίας, αλλά από τα τέλη του 2012 δεν προβλέπεται κανένα είδος επιχορήγησης.
Από την οικονομική αυτή δραστηριότητα ζουν πάνω από τετρακόσιες οικογένειες, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Οι εργάτες ζητούν να υπογραφεί συμφωνία για την παραγωγή «καθαρής ενέργειας» σε συνεργασία με κοντινό κέντρο ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας Enel. Για την έγκριση του σχεδίου όμως --κόστους διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ-- είναι αναγκαία η συγχρηματοδότηση κατά ένα σημαντικό ποσοστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσό όμως που η ιταλική κυβέρνηση φέρεται να προορίζει για μια άλλη περιοχή: την βορειοανατολική περιφέρεια του Βένετο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι, η κυβέρνηση Μόντι μαζί με την περιφέρεια της Σαρδηνίας επιδιώκει να υπάξει συνάντηση για την επίλυση του προβλήματος την Παρασκευή, 31η Αυγούστου. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Snopes.com, οι «mytbusters» του διαδικτύου



Επιβεβαιώνουν ή απορρίπτουν οποιαδήποτε δήθεν αληθινή ιστορία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο
Από τις εκατοντάδες χιλιάδες ειδήσεις που κυκλοφορούν κάθε μέρα στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, ένας μικρός αλλά σημαντικός αριθμός από αυτές είναι καθαρή παραπληροφόρηση. Καθημερινά το e-mail μας και το προφίλ μας στο Facebook γεμίζει από hoaxes, scams και urban legends, ψεύτικες ειδήσεις και ιστορίες δηλαδή που έχουν σαν στόχο να τρομοκρατήσουν, να δώσουν ψεύτικες ελπίδες, ακόμα και να επικαλεστούν την ανθρωπιά μας για λόγους κέρδους.
Με δεδομένο πως τέτοιες ειδήσεις δημοσιεύονται και προωθούνται κατά χιλιάδες κάθε μέρα, πως μπορείτε να είστε σίγουροι πως μια είδηση αληθεύει προτού την δημοσιεύσετε στο προφίλ σας ή την στείλετε στους φίλους σας; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει μια ιστοσελίδα που αναλαμβάνει τον ρόλο του «mythbuster» του διαδικτύου.
Το Snopes.com παραθέτει πληθώρα μύθων, scam και ιστοριών που συνήθως διαδίδονται μέσω chain letters ή μέσω κοινωνικών δικτύων. Ο όγκος δεδομένων που περιέχει είναι πραγματικά τεράστιος, καλύπτοντας από περιβόητα scams του τύπου «με κάθε like το άρρωστο παιδάκι παίρνει ένα δολάριο», chain letters του στυλ «πώς να μειώσουμε την τιμή τις βενζίνης» μέχρι και αστικούς μύθους όπως στοιχεία για το αναψυκτικό της Coca Cola.
Η κάθε ιστορία κατατάσσεται σε πέντε κατηγορίες, «αληθινή», «ψεύτικη», «ψεύτικη με δόσεις αλήθειας», «απροσδιόριστη» και «αδιευκρίνιστη ακρίβεια». Για κάθε μια μάλιστα η ιστοσελίδα παρουσιάζει στοιχεία για την προέλευση, τις αρχικές εκδόσεις, την εξέλιξη και την αληθινή ιστορία (αν υπάρχει) που κρύβεται πίσω από κάθε ιστορία.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ακούσετε κάποια ιστορία που σας φαίνεται ύποπτη, ξέρετε ακριβώς που να ψάξετε.  
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Η Ελευσίνα αποκτά τη δική της "πράσινη" πρίζα!



Η τεχνολογία έχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητά μας πλέον! Πολλές στιγμές είναι εκείνες, όπου "ξεμένουμε" από μπαταρία..είτε στο κινητό τηλέφωνο, στον υπολογιστή ακόμα και σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, ενώ βρισκόμαστε στο δρόμο.
 Η λύση σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει και είναι "πράσινη".... 
Η λύση προέρχεται από μια ομάδα γυναικών αρχιτεκτόνων, τις Έλενα Αντωνοπούλου, Όλγα Λινάρδου, Φωτεινή Σετάκη και Τίνα Τζόκα,οι οποίες είναι διπλωματούχοι της σχολή Αρχιτεκτονική τους Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι παραπάνω κυρίες σε μια προσπάθειά του να βρουν λύση σε αυτό, το καθημερινό πλέον, πρόβλημα σχεδίασαν έναν σταθμό φόρτισης, με το όνομα "ΑΚΤΙΝΑ". Ο συγκεκριμένος σταθμός θα λειτουργεί αποκλειστικά με την ηλιακή ενέργεια, κάνοντας χρήση φωτοβολταϊκών.
 Με την "ΑΚΤΙΝΑ" θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό του στο φεστιβάλι του Δήμου Ελευσίνας, "Αισχύλεια 2012", το οποίο ξεκινά την Κυριακή 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 14 Οκτωβρίου. 
Την ιδέα της "ΑΤΙΝΑ" μοιράζονται τα μέλη της Energize μαζί με την παραπάνω ομάδα αρχιτεκτόνων. Η "ΑΚΤΙΝΑ" θα αποτελέσει σταθμό για όσους επιθυμούν να φορτίσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές ή ακόμα και να συνδεθούν με το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ, που θα διαθέτει.  
ΠΗΓΗ:reloadingcity.blogspot.gr/

Ιδρυση Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών Από την Εκμετάλλευση των Υδρογονανθράκων Ζητά το ΠΑΣΟΚ



Θετική απάντηση έλαβε από τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση νόμου που κατέθεσε αναφορικά με την «Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών».
Ο κ. Βρούτσης υπενθυμίζει στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ότι έχει ήδη συσταθεί και λειτουργεί « Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (Α.Κ.Α.ΓΕ.), με σκοπό τη δημιουργία αποθεματικών, για τη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από την 01.01.2009 και μετά, για τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών. Δηλαδή λειτουργεί ως «κουμπαράς» με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για τις μελλοντικές γενεές. 
Καταλήγει ωστόσο, ότι κρίνεται σκόπιμη η περαιτέρω διερεύνηση της νομοθετικής θέσπισης της πρότασης και σε εύλογο χρόνο η άμεση προετοιμασία και προώθησή της στη Βουλή προς ψήφιση. 
Η απάντηση του Υπ. Εργασίας
Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού εγγράφου που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την πρόταση νόμου υπό τον τίτλο «Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών», θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η εν λόγω πρόταση νόμου είναι ιδιαίτερα θετική και γίνεται από το Υπουργείο μας, σε ό,τι αφορά στο ουσιαστικό περιεχόμενο της, αποδεκτή.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πτώση 33% στα Κέρδη των ΕΛΠΕ Προβλέπουν οι Αναλυτές



Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) αναμένεται να ανακοινώσουν πτώση 33% των καθαρών κερδών το δεύτερο τρίμηνο, λόγω συναλλαγματικών απωλειών και της φθίνουσας ζήτησης για καύσιμα στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters την Δευτέρα, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Ημερησία.
Εξαιρουμένης της αξίας των αποθεμάτων πετρελαίου, τα ΕΛΠΕ αναμένεται να ανακοινώσουν προσασρμοσμένα καθαρά κέρδη 62 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 93 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων έξι τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών.
Η εταιρία δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της συνεχίζει να προέρχεται από την Ελλάδα, όπου η ζήτηση έχει πληγεί από την αύξηση της φορολογίας.
Η κερδοφορία των ΕΛΠΕ αναμένεται επίσης να έχει επηρεαστεί από την ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Το γεγονός αυτό θα αυξήσει τον ονομαστικό όγκο του χρέους της εταιρίας που εκφράζεται σε δολάρια.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να έχουν αυξηθεί, ωστόσο, κατά 2% στα 146,9 εκατ. ευρώ χάρη σε περικοπές κόστους και στα υψηλότερα περιθώρια διύλισης.
Η μετοχή της εταιρίας έχει υποχωρήσει 11% από τις αρχές του έτους, υποαποδίδοντας έναντι του γενικού δείκτη, που έχει σημειώσει πτώση 5,4%.
Η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται περίπου 8,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2012, έναντι πολλαπλασιαστή κερδών 3,9 για την ανταγωνίστρια εταιρία Motor Oil, σύμφωνα με στοιχεία του ThomsonReuters I/B/E/S. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Επίσημο! Η Αλβανία κατέχει ελληνικά εδάφη!



Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο: Το 1931 ο Βασιλιάς της Αλβανίας Ζώγου παραδέχεται ότι στο βασίλειο του έχει και ελληνικά εδάφη.
 Συνέντευξη του Βασιλιά της Αλβανία Αχμέτ Ζώγου στην ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα "Ελληνική" της 15 Μαρτίου 1931, με τίτλο "Με τον Βασιλέα Ζώγου. Δια την πολιτικήν της Αλβανίας και τας σχέσεις με την Ελλάδα", και υπότιτλο "Μία σπουδαιοτάτη συνέντευξις", φιλοξένησε σήμερα η ημερήσια αλβανική εφημερίδα «Shekulli» (αιώνας) στην οποία ο Αλβανός βασιλιάς αναφέρει:
«Πρέπει να γνωρίζετε οι Έλληνες, ότι εγώ εμφορούμαι από τα πλέον φιλικότερα αισθήματα δια την Ελλάδα. Μη λησμονήτε δε, ότι ποτέ δεν ξεχνώ ότι το βασίλειον της Αλβανίας είναι η εγγονή, ας πούμε έτσι, της Ελλάδος. Μας συνδέουν τόσοι δεσμοί ιστορικοί. Αλλά... Αλλά, βεβαίως, είναι αναγκαία προϋπόθεσις δια την διατήρησιν της φιλίας αυτής, ο αμοιβαίος σεβασμός ως προς την εδαφική ακεραιότητα των δύο χωρών μας, της Αλβανίας και της Ελλάδος.
» Ομολογώ, ότι πράγματι εις το βασίλειον των Αλβανών υπάρχουν και μέρη ελληνικά. Όπως η Κορυτσά, η Χειμάρρα, η Δρόβιανη, το Αργυρόκαστρον εν μέρει και μερικά άλλα ακόμη... Αλλά οι διεθνείς συνθήκαι καθόρισαν τα σύνορά μας, ώστε... όταν θα γυρίσω με το καλό, εάν έχωμεν υγείαν βέβαια, θα προσπαθήσω να εγκαινιασθή με την φίλην πατρίδα σας μία νέα περίοδος σχέσεων καλής γειτονίας επ' αγαθώ αμφοτέρων των μερών».
Η αλβανική εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι η συνέντευξη του βασιλιά δόθηκε σε μία στιγμή αδυναμίας, όταν ταξίδευε για λόγους υγείας προς τη Βιέννη μαζί με ένα φίλο του Έλληνα δημοσιογράφο. Στη συνέχεια ιντριγκάρει ακόμα πιο πολύ την υπόθεση λέγοντας ότι ο βασιλιάς απολάμβανε παροχές της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ακόμη, ότι όταν εκδιώχτηκε από την Αλβανία, εμπιστεύτηκε τα προσωπικά του αντικείμενα στην Ελληνική Πρεσβεία. (aorata-gegonota) 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

<< Κάνε λιγάκι υπομονή>>




Αυτό το κλασσικό τραγούδι συντροφεύει τις σκέψεις μας γύρω από το φαγητό τον τελευταίο μήνα.Αδέλφια......, λίγες μέρες μόνο μείνανε,κάντε λιγάκι υπομονή.Και για όσους από εσάς ελοχεύει το σύνδρομο της στέρησης,η petrelaiopigi. στέκεται δίπλα σας με ...έργα.Σας υποσχόμαστε αρχίζοντας από σήμερα κιόλας να δημοσιεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα αποκλειστικές φωτογραφίες με τα αγαπημένα σας ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ.ΑΑΑ΄,και μην ξεχνάτε: την πρώτη μέρα του" ζεστού φαγητού" που λέει και η σύμβαση (λέμε τώρα...) φρόνημο θα ήταν να μην καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες γιατί το ασυνήθιστο στομάχι σας μπορεί και να μην αντέξει.....

Το θετικό

500 μηχανικοί, 350 δικηγόροι, 300 γιατροί έβγαλαν έξω αδήλωτα χρήματα!


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0600.jpeg
Το CD αυτό βρίσκεται στο γραφείο του νέου επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιου Στασινόπουλου και περιέχει τα ονόματα όσων πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά κυρίως από 500.000 ευρώ και άνω και τα οποία δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή το «ΘΕΜΑ», το CD περιέχει και κάποιους φορολογούμενους με καταθέσεις 300.000 ευρώ, όταν το μέσο ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνούσε τα 7.000 έως 9.000 ευρώ.
Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» προκάλεσε την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διέταξε προκαταρτική εξέταση για τα 1.727 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα 3 δισ. ευρώ.
«Πρόκειται για μια λίστα-φωτιά», εξηγεί κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, τονίζοντας ότι «υπάρχουν μέσα υδραυλικοί, πατωματζήδες, αστρολόγοι, κομμωτές και οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή μεγαλογιατροί, δικηγόροι, πολλοί εργολάβοι οικοδομών, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων κ.ο.κ. Ολοι έχουν βγάλει στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους».
Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, η λίστα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
τρεις κομμωτές, τέσσερις αστρολόγους, δέκα υδραυλικούς, πατωματζήδες, επιπλοποιούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες που ασχολούνται στον χώρο της οικοδομής, καθώς και δύο μάνατζερ από τον χώρο του αθλητισμού. Επίσης είναι 150 επιχειρηματίες της νύχτας (μπουζούκια, μπαρ, εστιατόρια), 350 δικηγόροι, 300 γιατροί, 500 μηχανικοί και μεγαλοεργολάβοι και 300 επιχειρηματίες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Πόλεμος” στην Αλβανία για την ΑΟΖ με την Ελλάδα



Η συνάντηση του Αλβανού πρέσβη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και η προγραμματισμένη επίσκεψη του ΥΠ.ΕΞ της χώρας στην Ελλάδα πυροδότησαν μπαράζ αντιδράσεων στη γειτονική χώρα όπου κάποιοι μιλούν ως και για μυστική διαπραγμάτευση Ελλάδας-Αλβανίας για την ΑΟΖ
Πρωταγωνιστής στις αντιδράσεις και πάλι ο επικεφαλής των σοσιαλιστών Έντι Ράμα που διεμήνυσε ότι δεν θα ανεχτεί καμία αλλαγή στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας το οποίο είχε κρίνει αντισυνταγματική τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για την ΑΟΖ πριν από περίπου έναν χρόνο.
«Οι Σοσιαλιστές, μόλις έρθουν στην εξουσία, θα δημιουργήσουν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, με βάση την αμοιβαιότητα», τόνισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Εντι Ράμα, ωστόσο θεωρεί πως η συμφωνία που είχε συνυπογράψει με την Ελλάδα η κυβέρνηση Μπερίσα δεν ήταν προς το συμφέρον της Αλβανίας.
Η αλβανική κυβέρνηση πάντως διέψευσε κατηγορηματικά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο πλευρών για την ΑΟΖ πόσο μάλλον την ύπαρξη σχετικών μυστικών διαπραγματεύσεων , ενώ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα καυτηρίασε τη στάση του Τύπου λέγοντας πως «Δεν υπάρχει καμία επαναδιαπραγμάτευση. Αυτές είναι ειδήσεις του Αυγούστου, για να καλύψετε τα κενά πληροφόρησης λόγω της έλλειψης ειδήσεων». 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ PETRELAIOPIGI ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΓΧΟΝΤΕΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ





Ακόμα μία κουραστική χρονιά, γεμάτη με προσπάθειες και άγχη, έφτασε στο τέλος της. Οι μαθητές έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και σήμερα ανταμείβονται οι κόποι τους.
Σήμερα, επίσημη ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τους επιτυγχόνες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, οι μαθητές καλούνται να κάνουν μια νέα αρχή!
Η Petrelaiopigi δίνει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για την προσπάθεια τους, καθώς και συγχαιρεί τους γονείς και καθηγητές για το δύσκολο έργο τους. 
Επίσης, η Petrelaiopigi θα ήθελε να δώσει συγχαρητήρια και στα παιδιά, που δεν καταφέραν να εισαχθούν σε κάποια πανεπιστημιακή σχόλη, δίνοντας τους κουράγιο για μια νέα προσπάθεια και καλή σταδιοδρομία.

Πυρκαγιά στον Αγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν



Πυρκαγιά στον πετρελαιαγωγό που μεταφέρει σχεδόν το ένα τέταρτο του πετρελαίου που εξάγει το Ιράκ ανάγκασε τις αρχές να διακόψουν τη λειτουργία του σήμερα, σταματώντας την φόρτωση στον τερματικό σταθμό στο Τσεϊχάν της Τουρκίας, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Η αιτία της πυρκαγιάς στον αγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν, σε ένα σημείο στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, όμως οι αρχές υποψιάζονται ότι έχει υπάρξει δολιοφθορά, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η φωτιά κατασβέστηκε και εργάτες προσπαθούν να ψύξουν τον αγωγό διπλής κατεύθυνσης και μήκους 970 χλμ., σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Αξιωματούχοι της ενεργειακής βιομηχανίας στην Άγκυρα επιβεβαίωσαν ότι η ροή του πετρελαίου έχει σταματήσει και πρόσθεσαν ότι δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφές πόσο θα διαρκέσουν οι επισκευές.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ είπε ότι η Βαγδάτη έχει αναστείλει τις εξαγωγές λόγω της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε στις 00:35 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και αναμένει από την Τουρκία να ανοίξει την δεύτερη σωλήνωση ώστε να ξαναρχίσει η ροή.
«Πληροφορηθήκαμε από τις τουρκικές αρχές ότι μια έκρηξη και κατόπιν πυρκαγιά στον εξαγωγικό πετρελαιαγωγό 40 ιντσών (περίπου 102 εκατοστών) στην τουρκική πλευρά και χρειάστηκε να σταματήσουμε την ροή αργού», δήλωσε ο Άσιμ Τζιχάντ, εκπρόσωπος του υπουργείου, προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στην Βαγδάτη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάτι σοβαρό συμβαίνει ? Πανικός σε πλοίο της γραμμής από "ΣΤΑΘΕΡΟ" αντικείμενο μέσα στην θάλασσα



 Πανικός επικράτησε σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Πειραιά όταν κοντά στο νησί της Μήλου στην πορεία του επάνω βρέθηκε ένα "σταθερό" αντικείμενο και το πλοίο αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό με αποτέλεσμα να μπατάρει προς την αριστερή πλευρά και να προκληθεί ένταση μεταξύ των επιβατών.
 Πολλοί ήταν οι επιβάτες που ειδοποίησαν τους οικείους τους μέσο κινητών τηλεφώνων ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο καράβι και....
έχει πάρει κλίση. Το λιμεναρχείο επικοινώνησε με το πλοίο όπου και του ανέφεραν ότι κάποιο "σταθερό" αντικείμενο βρισκόταν στην ρώτα του και αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό ! 
 Στην ναυτική ορολογία "σταθερό" αντικείμενο θεωρείτε κάποιο νησί η ξέρα, στην Ελλάδα όμως όλα αυτά είναι χαρτογραφημένα και θα ήταν παράτολμο να πούμε πως το εν λόγο καράβι είχε λάθος πορεία. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η πορεία του πλοίου που το δρομολόγιο αυτό είναι ρουτίνα ήταν σωστή τι θα μπορούσε να είναι το "σταθερό" αντικείμενο ? 
 Η σιγή από την πλευρά του Καπετάνιου και του Λιμεναρχείου ίσος κρύβει κάτι αλλά ίσος κιόλας ήταν ένα τυχαίο γεγονός που έβγαλε το πλοίο εκτός πορείας και απλά την διόρθωσε. Το σημείο όμως κοντά στην Μήλο φέρνει στο μυαλό μας ένα θέμα που αναρτήσαμε σχετικά πρόσφατα και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ και τα δύο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό μαντέψτε .....τι είναι ?  
 Δείτε τον σεισμογράφο της Μήλου στις 25.08.2012 στις "00.45" δηλαδή στις "03.45" τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου ώρα Ελλάδας,  να απεικονίζει ένα σχετικά μεγάλο σεισμικό γεγονός που δεν έχει αποτυπωθεί πουθενά !         


 Αλλά και τον πίνακα του διεθνούς φήμης Ουγκρικού Ινστιτούτου Καταστροφών "RSOE EDIS" να έχει σημειώσει την 26η Αυγούστου ηφαιστειακή δραστηριότητα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης που δεν απέχει και πολύ από το σημείο του "σταθερού" αντικειμένου. 


 Εν αναμονή επίσημης ανακοίνωσης, τα συμπεράσματα δικά σας ................!  
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com
 

Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση χωρίς κοινωνική εξέγερση;



Μοναδικός δικαιολογητικός λόγος και σκοπός της ύπαρξης του Κράτους (ως λαϊκής οργανωτικής δομής) είναι η κοινωνία. Δηλαδή η εξασφάλιση της συνοχής της, της προστασίας της, της ανάπτυξή της, της εδραίωσης κοινωνικής δικαιοσύνης κ.λ.π. Αιτία λοιπόν της ύπαρξης του Κράτους είναι η προστασία και η εξυπηρέτηση της Κοινωνίας και όχι η εξαθλίωσή της. Κράτος που εξαθλιώνει την κοινωνία, δεν....
έχει λόγο ύπαρξης.  Το δε Πολίτευμα είναι η με νομικούς κανόνες συγκρότηση και άσκηση της κρατικής εξουσίας για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Με βάση αυτές τις γενικά παραδεδεγμένες σκέψεις, είναι λογικό επόμενο ότι η κοινωνία έχει το προβάδισμα έναντι του κράτους και οι όποιες κοινωνικές αλλαγές, κοινωνικά προτάγματα και κοινωνικές ανάγκες, είναι φυσικό να επιφέρουν και ανάλογες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, δηλαδή στους κανόνες και τους μηχανισμούς άσκησης της κρατικής εξουσίας, προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στη νέα κοινωνική πραγματικότητα, χωρίς να απαιτείται κοινωνική εξέγερση ή επανάσταση.  Υπάρχει δηλαδή από τη φύση της μια σχέση νομοτελειακά μονοσήμαντη σε μεγάλο μέρος της.

Στην Ελλάδα όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εδώ όπως είναι γνωστό, η κρατική εξουσία έχει αυτονομηθεί πλήρως από την κοινωνία. Αυτοαναπαράγεται και ασκείται αυτοδύναμα, χωρίς η κοινωνία να μπορεί να παρέμβει πουθενά. Το πολιτικό σύστημα είναι κλειστό. Επομένως όση εξαθλίωση και αν υπάρξει και όσες κοινωνικές ανακατατάξεις και αν γίνουν, το πολιτικό σύστημα (πολιτικό προσωπικό, κανόνες λειτουργίας του, κρατικοί μηχανισμοί και διαπλεκόμενα κρατικοδίαιτα συμφέροντα) θα παραμένει αλώβητο και θα συνεχίσει να επιβαρύνει την ανίσχυρη και κατακερματισμένη κοινωνία, οχυρωμένο πίσω από ένα αντιδημοκρατικό Σύνταγμα που δεν δίνει δημοκρατικές διεξόδους κοινωνικής παρέμβασης...
Η κοινωνία πλέον, από την πλήρη ιδιώτευσή της (κατάσταση στην οποία ήταν μέχρι τώρα), προχωρεί σε μια κατάσταση περαιτέρω κατακερματισμού και ισοπέδωσης και ως εκ τούτου αναζήτησης προσωπικής επιβίωσης των ατόμων με κάθε μέσο. Κάποιος συνεκτικός κρίκος που θα μπορούσε να την συνενώσει, να την κάνει να αντιδράσει και να επιβάλει τη θέλησή της, δεν υπάρχει. Όσο και αν αγανακτεί και αν συγκεντρώνεται στις πλατείες, θα ανατρέπεται από τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες του πολιτικού συστήματος, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική συνέχεια. Πολλά μέλη της ήδη εγκαταλείπουν τον όποιο αγώνα, ακόμα και την ίδια τη ζωή τους.
Οι μόνες κοινωνικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν συνεκτικό κοινωνικό κρίκο και να βάλουν φρένο σ’ αυτό το κατοχικό καθεστώς είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις....... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακαλεί νερά ο ΕΦΕΤ. Δείτε ποια!


Ανάκληση παρτίδων νερού Λουτράκι
Την ανάκληση όλων των παρτίδων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών
"Λουτράκι Προβής" που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που τα παράγει και τα διακινεί.
Αναλυτικότερα, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, προέβησαν σε έλεγχο της επιχείρησης "Ν. Προβής ΑΕ" (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου), η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή εμφιαλωμένων νερών. Από εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν σε παρτίδες παραχθέντων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών διαπιστώθηκε σε μία από αυτές η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa) ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναλύσεις και των υπολοίπων δειγματισθέντων παρτίδων. Οι σχετικές αναλύσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.
Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής» σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνία λήξης Λ 17.8.2013.
Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία «Ν. Προβής ΑΕ» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) την ανάκληση όλων των παρτίδων που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 και συγκεκριμένα στις παρτίδες φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνίες λήξης Λ18.8.2013 και Λ 20.8.2013. Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν είναι 110.000 φιάλες του 1,5 λίτρου.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντος να μην τις καταναλώσουν.
ΠΗΓΗ:seleo.gr

Ταραχή στην Αθήνα για το μυστικό σχέδιο Comprehensive !!!



Κάτι πολύ περίεργο έχει συμβεί με τη μαραθώνια κατάθεση Ρουμελιώτη στον Πεπόνη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, γι΄ αυτό και έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα τις τελευταίες ώρες γύρω από τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας ατο ΔΝΤ. Από τα όσα κατάφερε να αλιεύσει το parapolitika.gr, μέχρι τώρα, είναι ότι ο κ.Ρουμελιώτης φέρεται να μίλησε στους οικονομικούς εισαγγελείς (σ.σ. και να το κατέθεσε) για κάποιο σχέδιο με την επωνυμία Comprehensive, το οποίο αφορούσε την οικονομική σωτηρία της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ απέναντι στο Μνημόνιο! Κάνοντας ρεπορτάζ για κάμποσες ώρες σαββατιάτικα, ανακαλύψαμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είχε συνταχθεί από τον Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος θα το παρέδιδε στη Μέρκελ κατά τη συνάντηση τους συνάντηση που είχε προγραμματιστεί τον Μάιο του 2011. Μια μέρα νωρίτερα όμως έσκασε η… καμαριέρα.
Κατά τις ίδιες πηγές το σχέδιο Comprehensive όχι μόνο ήταν γνωστό στον Ρουμελιώτη αλλά είχε συμβάλλει και ο ίδιος στη διαμόρφωση του λόγω της παλαιάς φιλίας που έχουν με τον Στρος Καν. Κι ενώ είχε αποφασιστεί να κρατηθεί μυστικό , μέχρι να το συζητήσει ο Στρος Καν με τη Μέρκελ , άγνωστο πώς αλλά διέρρευσε σε … ελληνικά χέρια!
Υπενθυμίζουμε ότι μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega στις 2 Ιουλίου, o κ. Ρουμελιώτης, είχε πει χαρακτηριστικά πως «ορισμένοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για εσωτερικούς πολιτικούς τους λόγους ως το ‘μαύρο πρόβατο’ για να παραδειγματιστούν και άλλες χώρες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει μια στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας.........
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΠΕΣΚΕΣΙ ΑΠ΄ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ !...

Θα Eίναι Eπωφελείς οι «Έξυπνοι Μετρητές»;



Πάνω από το 51% των ερωτηθέντων από την εταιρεία ερευνών IpsosMori στη Βρετανία, τόνισε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ τους έξυπνους μετρητές. Μόλις ένας στους τέσσερις τόνισε ότι τουλάχιστον γνωρίζει κάτι για τους μετρητές, 24% τους έχει ακούσει αλλά δεν ξέρει τίποτα για αυτούς, ενώ μόλις το 2% είπαν ότι τους γνωρίζουν καλά.
Η Βρετανία στο μεταξύ σχεδιάζει να εγκαταστήσει έξυπνους μετρητές σε 30εκ νοικοκυριά από το 2014 μέχρι το 2019.
Ωστόσο μέχρι και στελέχη της βιομηχανίας έξυπνων μετρητών τονίζουν ότι ο στόχος θα είναι δύσκολος να επιτευχθεί.
Ο Mark England, επικεφαλής της Sentec, εταιρεία που παρέχει τεχνολογία έξυπνων δικτύων και μετρητών, είπε τον Μάρτιο ότι η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στο 65% των βρετανικών νοικοκυριών μέχρι το 2015 δεν είναι πιθανός.
Στο μεταξύ, οι «27» αναμένεται να παρουσιάσουν τις εθνικές τους αναλύσεις κόστους-οφέλους για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στην Κομισιόν πριν τις 3 Σεπτεμβρίου.
Τι είναι οι έξυπνοι μετρητές; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρχεται η Επιστροφή Φόρου για το Αγροτικό Πετρέλαιο



«Για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο έχει γίνει η σχετική προεργασία και το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου για την κτηνοτροφία. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ψάχνοντας για τις τελευταίες σταγόνες πετρελαίου


Photo: Sundogg
Καθώς αρχίζουν να στερεύουνε τα διεθνή κοιτάσματα πετρελαίου, εταιρείες στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν και τις τελευταίες σταγόνες πετρελαίου απο την γή εξαπλώνονται σε περιοχές που παλιά θεωρούνταν απρόσιτες, υπερβολικά ακριβές ή με πολύ μεγάλο ρίσκο. Μια από αυτές είναι η ανατολική ακτή του Βορείου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Η ακτή αυτή κατοικείται από δύο φυλές Μαορί. Μίλησα σε 5 από τους πρωταγωνιστές των τοπικών αντιδράσεων θέλοντας να καταλάβω το «κουκούτσι» της αντίδρασής τους τη στιγμή που όλοι εμείς οι «άλλοι» είμαστε ενθουσιασμένοι με την ιδέα να βρούμε πετρέλαια στη δική μας θάλασσα.
Η Νάννυ Κέρι είναι μία απο αυτούς. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουμε την αξία του λόγου της μα πολλές «γιαγιάδες» στις φυλές των Μάορι χρήζουν τον ίδιο σεβασμό και έχουν την ίδια δύναμη που κρατάμε εδώ για πολύ ιδιαίτερους πολιτικά/κοινωνικά/θρησκευτικά ανθρώπους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα δίμετρων μεγάλοσωμων αντρών όπως άλλωστε είναι οι περισσότεροι Μάορι (σκεφτείτε μόνο το Νεοζηλανδικό ράγκμπυ για να πάρετε μια εικόνα) να 'υποκλίνονται' με απόλυτο σεβασμό, σχεδόν καμμιά φορά θα μπορούσα να πω και με ένα είδους φόβου, μπροστά στην δύναμη και το σθένος των γιαγιάδων αυτών. Κάτι σαν «ιερές» γιαγιάδες της φυλής.
Αυτή η πρώτη συνέντευξη που τράβηξε ο φίλος μου ο Τέρι είναι και η εισαγωγή στην ιστορία που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας. Αν και έχω ακούσει ξανά και ξανά ότι ο ‘μοντέρνος’ άνθρωπος δεν έχει υπομονή να κοιτάει βίντεο στο ίντερνετ που κρατάνε πάνω από 3 λεπτα (το πολύ) αυτό το βιντεάκι κρατάει 6. Από σεβασμό στην Νάννυ Κέρι δεν μπόρεσα να κόψω τα λόγια της περισσότερο. Ελπίζω να καταφέρει να σας κρατήσει όπως κράτησε και εμένα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το θέμα με την “Χρυσή Αυγή” αρχίζει να μην είναι αστείο



Ως εδώ και μη παρέκει με τη Χρυσή Αυγή. Τους ακούσαμε να βρίζουν και να ασχημονούν, τους αφήσαμε να κάνουν θέαμα την επίθεση σε βάρος γυναικών του πρωτοπαλίκαρου Ηλία Κασιδιάρη.
Τους παρακολουθούμε χαλαρά, προφανώς διότι πιστεύουμε ότι είναι μόδα, να βρίζουν, να απειλούν, να χτυπάνε όποιον βρουν, να μαχαιρώνουν ή να κυνηγούν αλλοδαπούς, εκμεταλλευόμενοι το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.
Τους βλέπουμε να ετοιμάζουν Τάγματα Ασφαλείας θέλοντας να υποκαταστήσουν την Αστυνομία, να φτιάχνουν τράπεζες αίματος μόνο για Έλληνες, να φέρνουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το ρατσισμό στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
Κι όλα αυτά γιατί πράγματι υπάρχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα και πράγματι οι λαθρομετανάστες είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Όμως, όπως και παλαιότερα έχουμε γράψει, δε μπορεί ο… Άγιος Παντελεήμονας να δικαιολογεί τους ακροδεξιούς ναζιστές της Χρυσής Αυγής που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα ζούγκλα.
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, μετά τις δηλώσεις του υμνητή του Χίτλερ, γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.
Θες για να προβληθεί, θες για να δημιουργήσει ντόρο, θες γιατί πράγματι βαρέθηκε να το… παίζει δημοκράτης ο Μιχαλολιάκος ξεκίνησε ένα αντιδημοκρατικό παραλήρημα που θα πρέπει όλους να μας ενοχλήσει και να μας απασχολήσει.
Σε μια γιορτή-παρωδία για τους 300 των Θερμοπυλών όπου συγκεντρώθηκαν 2.000 Χρυσαυγίτες, ο Μιχαλολιάκος έβγαλε το δημοκρατικό «κοστούμι» που τον έσφιγγε και πήρε το γνωστό ύφος του φασίστα που τον ενοχλεί η Δημοκρατία: «Να ξέρουν ότι δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν, μπορούμε να το εγκαταλείψουμε ανά πάσα στιγμή και να βγούμε στους δρόμους. Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή, θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου».
Αισθάνεται σιχασιά ο Μιχαλολιάκος για τη Βουλή και μας απειλεί ότι θα αναμετρηθούμε στο δρόμο με τους μπράβους του; αυτό καταλάβαμε;
Επιτέθηκε και στον Ν. Δένδια ο οποίος τόλμησε να πει ότι θα συντριβούν όσοι θέλουν να φτιάξουν Τάγματα Εφόδου. «Βγήκε ο Δένδιας, με ειρωνικό χαμόγελο να πει ότι θα συντρίψουμε τα τάγματα εφόδου. Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας συντρίψουν. Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ας έρθουν να μετρηθούμε να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος», είπε ο Μιχαλολιάκος.
Και φυσικά, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την οργή του κόσμου για τους πολιτικούς, μίλησε για προδότες κι ότι η Χρυσή Αυγή θα διεκδικήσει τα δίκαια του ελληνικού λαού.
Το θέμα δεν είναι αστείο, γίνεται επικίνδυνο. Ας το καταλάβουν καλά όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα αλλά και οι πολίτες. Η Ελλάδα και η δημοκρατία της μπορεί να έχει χίλια προβλήματα αλλά κανείς δημοκράτης σ’ αυτή τη χώρα, σ’ όποιο κόμμα κι αν ανήκει δε μπορεί να ανέχεται ακροδεξιούς (κι όχι μόνο, υπάρχουν και οι Ταλιμπάν ακροαριστεροί και οι αναρχοαυτόνομοι) να υπονομεύουν το πολίτευμα. Τελεία και παύλα. Κι αν ο Μιχαλολιάκος δεν αντέχει την πολύ δημοκρατία, ας ξεκουμπιστεί. 
ΠΗΓΗ:antinews.gr

Ρύποι: Επιβάρυνση 500 εκατ. το χρόνο στην ηλεκτρική αγορά



Από το νέο έτος σταματά η δωρεάν διανομή δικαιωμάτων εκπομπής CO2 στην ηλεκτροπαραγωγή, αλλά η χώρα μας ούτε ζήτησε εξαίρεση από την Ε.Ε., ούτε έχει ετοιμάσει μηχανισμό αντιστάθμισης για να μην καταρρεύσει η βιομηχανία.
Για την προστασία της βιομηχανίας από την συνολική επιβάρυνση που θα έχει λόγω της εφαρμογής του νέου μηχανισμού ελέγχου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) έχει καταθέσει στην κυβέρνηση σχέδιο τριών σημείων:
Πρώτον, να κατατεθεί αίτημα εξαίρεσης (derogation) για τη μη εφαρμογή από 1/1/2013 του υποχρεωτικού μηχανισμού δικαιωμάτων ρύπων στην ηλεκτροπαραγωγή σε αναλογία με την εξαίρεση που πέτυχαν τα 10 νέα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. με τη χορήγηση δωρεάν δικαιωμάτων που δεν θα υπερβαίνουν το 70% των πραγματικών εκπομπών του 2013 και που σταδιακά θα μειωθούν και θα μηδενιστούν το 2020
Δεύτερον, εναλλακτικά, να καθοριστεί το συντομότερο δυνατό ο εθνικός μηχανισμός ώστε να δεσμευτεί επαρκές ποσοστό των εσόδων από τις κρατικές δημοπρασίες δικαιωμάτων για τη στήριξη της βιομηχανίας.
Τρίτον, να στηριχθεί η εγχώρια βιομηχανία στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τουλάχιστον σε ποσοστό 60% του έμμεσου κόστους 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Nιγηρία: Απελευθέρωση 28 ομήρων, εργαζομένων σε πετρελαϊκή εταιρεία



Το πολεμικό ναυτικό της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι, απελευθέρωσε 28 εργαζόμενους σε πετρελαϊκή εταιρεία, τους οποίους κρατούσε όμηρους, εγκληματική οργάνωση που επιχειρεί στην πλούσια πετρελαιοπαραγωγό περιοχή, στο Δέλτα του Νίγηρα
Οι όμηροι ήταν νιγηριανοί υπάλληλοι της κινεζικής πετρελαϊκής εταιρείας Sinopec, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ναυτικού.
Οι όμηροι είχαν απαχθεί από μια συμμορία που ονομάζεται Lapto Marine Force, η οποία δρα γύρω από το Μπακάσι και απελευθερώθηκαν μετά από ναυτική επιχείρηση, αργά την Παρασκευή
«Η συμμορία τρομοκρατεί τους ανθρώπους γύρω από το Μπακάσι, σκοτώνοντας, ληστεύοντας, και συμμετέχοντας σε πειρατείες και απαγωγές», είπε ο εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας
Η πειρατεία και απαγωγές, είναι κοινά χαρακτηριστικά σε όλο το Δέλτα του Νίγηρα. Η πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή της Δυτικής Αφρικής στον κόλπο της Γουινέας, είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη περιοχή για επιθέσεις μετά τα ανοιχτά της Σομαλίας. 
ΠΗΓΗ;e-typos.com

Πετρέλαιο στο Αιγαίο,το Καστελόριζο και η "πρόσκληση" στο ΔΝΤ.Μια αποκαλυπτική έρευνα



Η συζήτηση για το αν και πόσο πετρέλαιο και άλλοι φυσικοί πόροι υπάρχουν στο Αιγαίο διαρκεί δεκαετίες. Ειδικά μετά από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης η συζήτηση αυτή επανήλθε με ένταση,μαζί με την υπόθεση του καθορισμού της ΑΟΖ. Τι υπάρχει τελικά στο Αιγαίο; 
Πολλοί θεωρούν ότι η εκμετάλλευση των όποιων αποθεμάτων αποτελεί την οροστική λύση των προβλημάτων της χώρας. Είναι έτσι; Και ποια είναι τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν για να φθάσουμε σ΄ αυτή τη λύση. Πόσες κρίσεις έχουμε ζήσει και πόσους εξοπλισμούς έχουμε πληρώσει για να συνεχίζουμε απλά να συζητάμε το θέμα. 
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μηλάκας έχει κάνει μια ολοκληρωμένη έρευνα την οποία την έκανε βιβλίο. “Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου”,απαντά σ΄ όλα τα ερωτήματα. Μετά από έρευνα χρόνων που στηρίχθηκε σε έγγραφα του State Department για τα πετρέλαια,το φυσικό αέριο και την ελληνική ΑΟΖ ο συνάδελφος Δημήτρης Μηλάκας λύνει όλες τις απορίες.

1. Πιθανός πλούτος - Μόνιμος έλεγχος
Στη βάση των ελληνοτουρκικών τριβών και εντάσεων κεντρική θέση κατέχει η πιθανότητα ύπαρξης ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Αυτή η πιθανότητα, πανταχού παρούσα ως υπονοούμενο και ενισχυμένη από μία μυθολογική παραφιλολογία περισσότερο παρά από δημοσιοποιημένα στοιχεία προερχόμενα από επισταμένες έρευνες, περιπλέκει την κατάσταση, εντείνει την καχυποψία και μετατρέπει σε πολιτικό έγκλημα την πολύχρονη αδράνεια του ελληνικού συστήματος εξουσίας στο πεδίο των ερευνών και της διασφάλισης των συμφερόντων της Ελλάδας. Η ίδια αυτή πιθανότητα όμως -και βεβαιότητα για άλλους- προσελκύει τόσο υποψήφιους οικονομικούς και στρατιωτικούς κατακτητές όσο και διόλου αμερόληπτους (Αμερικανούς) επιδιαιτητές. Υπ' αυτήν την έννοια η αλληλογραφία μεταξύ του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και των αμερικανικών πρεσβειών σε Αθήνα και Αγκυρα την περίοδο 1991-1993, με θέμα την προώθηση μιας ελληνοτουρκικής συμφωνίας για την εκκίνηση γεωτρήσεων στο Αιγαίο υπό καθεστώς συνεκμετάλλευσης, αφορά ευθέως τις εξελίξεις της τρέχουσας περιόδου.
Τα ντοκουμέντα, όπως θα αντιληφθεί ο αναγνώστης, δεν έχουν μόνο ιστορική αξία, καθώς τα ζητήματα στα οποία αναφέρονται δεν παραμένουν απλώς ανοιχτά, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης Μιας αντιπαράθεσης, η οποία -θα πρέπει να υπογραμμιστεί- εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες υπό τη διαρκή αμερικανική εποπτεία. Μέσω αυτής της εποπτείας, άλλωστε, οι Η ΠΑ επιβεβαιώνουν την ηγεμονία τους και προωθούν τα συμφέροντα τους στην περιοχή, κερδίζοντας ταυτόχρονα από τις τερατώδεις εξοπλιστικές δαπάνες των δύο «φίλων», «συμμάχων» και κατά περίπτωση υποτελών τους.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Revoil: Στα 301,4 χιλ. ευρώ οι ζημιές στο εξάμηνο



Στα 301,4 χιλιάδες ευρώ ανήλθαν οι ζημιές στο εξάμηνο για τον όμιλο της Revoil έναντι κερδών 1,46 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Αναλυτικά, αύξηση κατά 14,2% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2012 κλείνοντας στα 498 εκατ. ευρώ έναντι 436,1 εκατ. ευρώ το 2011 λόγω της αύξησης των πωλούμενων ποσοτήτων καυσίμων του Ομίλου και τις συγκριτικά υψηλότερες τιμές του πετρελαίου διεθνώς σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Σε μία αγορά που για τρίτη συνεχή χρονιά καταγράφει απώλειες, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2012 ξεπερνούν το 15%, οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων του Ομίλου στην εγχώρια αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2012 εμφάνισαν αύξηση κατά 5,19% και ανήλθαν στα 463,92 εκατ. λίτρα, έναντι 441,04 εκατ. λίτρα το 2011.
Η επέκταση του δικτύου πρατηρίων, η νέα αμόλυβδη βενζίνη 95 xtra4 που δημιούργησε η Εταιρεία και οι προωθητικές ενέργειες που ενίσχυσαν σημαντικά τις πωλήσεις, διαφοροποίησαν τις επιδόσεις του Ομίλου σε σχέση με το κλάδο.
Πιο αναλυτικά , οι πωληθέντες όγκοι στις βενζίνες και το πετρέλαιο κίνησης του Ομίλου το 1ο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν στα 265,1 εκατ. λίτρα έναντι 253,7 εκατ. λίτρα το 2011, εμφανίζοντας άνοδο κατά 4,5%. 
ΠΗΓΗ:marketbeast.gr

Ποιες περικοπές θα γίνουν τελικά στα ειδικά μισθολόγια;


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0594.jpeg
Άσχημα μαντάτα για 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «μαχαίρι» στις αποδοχές του ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 205 εκατομμύρια ευρώ και να κλειδώσει το πακέτο μέτρων των 13.5 δις ευρώ!
Στρατιωτικοί, γιατροί, δικαστικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, ερευνητές και αρχιερείς θα πρέπει δυστυχώς να ξεχάσουν το  μισθό που έπαιρναν μέχρι τώρα, αφού οι νέες αμοιβές τους θα είναι κατά 12,4% μειωμένες, ενώ κάποιες κατηγορίες λειτουργών δεν αποκλείεται να δουν το μισθό τους να μειώνεται έως και 50%!!!
Οι μειώσεις θα προκύψουν κυρίως μέσω περικοπών και καταργήσεων στα επιδόματα που λαμβάνουν, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου του 2012 και όχι από την πρώτη Ιουλίου του 2013 !! Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, από τις περικοπές να μην εξαιρεθούν ούτε καν οι ένστολοι που θεωρούνται «μάχιμοι» !
Ποια επιδόματα μπαίνουν στο στόχαστρο;; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαίνεται η πυρκαγιά στο διυλιστήριο Αμουάι



Η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη στο κεντρικό διυλιστήριο πετρελαίου στη Βενεζουέλα, εξακολουθεί να μαίνεται σχεδόν 40 ώρες μετά την καταστροφή, που σκότωσε 41 άτομα, αναφέρουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 
Τεράστιες φλόγες ήταν ορατές την Κυριακή, από απόσταση χιλιομέτρων από το διυλιστήριο Αμουάι, που βρίσκεται στην πολιτεία Φάλκον, στη βορειοδυτική Βενεζουέλα.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο αποθήκευσης υγρών καυσίμων, «συνεχίζεται», αλλά τώρα πλέον «περιορίζεται σε δύο δεξαμενές αργού πετρελαίου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ελίας Χάουα. 
Η περιοχή όπου αποθηκεύονται τα καύσιμα έχει συνολικά εννέα δεξαμενές. Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι «αν και οι άνεμοι έχουν καταστήσει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης», επανέλαβε εν τούτοις ότι η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο».
Η καταστροφή προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου και σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.
Ο πρόεδρος, Ούγκο Τσάβες, που κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, έχει διατάξει έρευνα σχετικά με την αιτία της διαρροής του φυσικού αερίου.
Ο Τσάβες επισκέφτηκε την περιοχή την Κυριακή το βράδυ και δήλωσε ότι μέλη της Εθνικής Φρουράς, που είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια του χώρου, εξακολουθούν να αγνοούνται.
Το δυστύχημα που ήταν το χειρότερο σε διυλιστήριο, στοίχισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους, καθώς το νοσοκομείο της πόλης Μαρακαΐμπο ανακοίνωσε το θάνατο δύο ακόμη τραυματιών. 
Το διυλιστήριο βρίσκεται σε κατοικημένη εμπορική περιοχή, όπου οι εργαζόμενοι ζουν σε συγκροτήματα μαζί με τις οικογένειες τους, ενώ και φτωχές οικογένειες έχουν εγκατασταθεί σε παραγκουπόλεις, γύρω από τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου.
Ο υπουργός Πετρελαίου και πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA, Ράφαελ Ραμίρεζ, δήλωσε την Κυριακή ότι οι εγκαταστάσεις διύλισης είναι «σε απολύτως φυσιολογική κατάσταση» και η λειτουργία του διυλιστηρίου θα μπορούσε να ξαναρχίσει αμέσως μετά την κατάσβεση της φωτιάς.
«Είμαστε σε θέση να θέσουμε και πάλι σε λειτουργία το διυλιστήριο εντός δύο ημερών από τη στιγμή που θα μας δηλωθεί η ασφάλεια τη περιοχής», διαβεβαίωσε ο Ραμίρεζ.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι η προμήθεια καυσίμων στην εγχώρια αγορά, δεν θα επηρεαστεί, καθώς η χώρα έχει αποθέματα τεσσάρων εκατομμυρίων βαρελιών για να καλύψει τις ανάγκες της.
Ο Ραμίρεζ δεν διευκρίνισε αν οι εξαγωγές της Βενεζουέλας, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, το μεγαλύτερο πελάτη της, θα επηρεαστούν αλλά ένας οικονομολόγος που ειδικεύεται σε θέματα πετρελαίου, ο Ραφαέλ Κιρόζ, έκρινε ότι οι εξαγωγές επηρεάζονται. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr


Κύπρος: Επί 38 χρόνια, δωρεάν το ηλεκτρικό ρεύμα, στα κατεχόμενα...



Η κυπριακή κυβέρνηση μελετά τρόπους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) όσον αφορά τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τα κατεχόμενα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος", ότι Τουρκοκύπριοι δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα....
η ΑΗΚ να επωμίζεται ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ήδη αρμόδια Υπουργική Επιτροπή εξετάζει το θέμα
Ο κ. Στεφάνου είπε ότι μετά από την εισβολή η Κυπριακή Δημοκρατία και η ΑΗΚ, για ευνόητους πολιτικούς λόγους, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 παραχωρούσαν ρεύμα στα κατεχόμενα.    
Αυτή την περίοδο, πρόσθεσε, οι Τουρκοκύπριοι ανέπτυξαν τις δικές τους υποδομές στα κατεχόμενα, για αυτό και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα έχει περιοριστεί πάρα πολύ και η παροχή που υπάρχει είναι προς συγκεκριμένες περιοχές.   
  Σε ερώτηση, γιατί ηλεκτροδοτούνται φυλάκια του κατοχικού στρατού, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει, γιατί λαμβάνουν ρεύμα οι Τουρκοκύπριοι σε κάποιες περιοχές των κατεχομένων.  
ΠΗΓΗ:e-typos.com

Κινητοποίηση των κατοίκων μέσω ίντερνετ "Σώστε τη Γαύδο"... από τους κυνηγούς πετρελαίου!



Κινητοποιούνται και διαδικτυακά οι κάτοικοι της Γαύδου κόντρα στα σχέδια ... εξ Αθηνών για τον τόπο τους, σε ότι έχει να κάνει με τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου και την εξόρυξή τους ... με κάθε κόστος!
Ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών στήριξης του αιτήματος να μην ξεκινήσουν γεωτρήσεις σε ζώνη σε μια σεισμογενή περιοχή, όπως είναι η Κρήτη.
"Αντιλαμβανόμαστε ότι η λήψη μιας τέτοιας απόφασης από την κυβέρνηση της Ελλάδας και τις ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, στηρίζεται από ανάλογα επιχειρήματα. Εμείς, οι κάτοικοι της Γαύδου, τα θεωρούμε λανθασμένα και, ως εκ τούτου, δεν είμαστε διατεθειμένοι  να επιτρέψουμε την καταστροφή του τρόπου της ζωής μας" - αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ επίσης υπογραμμίζεται το τεράστιο κόστος ενός ατυχήματος που θα επηρεάσει ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Παράλληλα τονίζεται ότι "η Γαύδος είναι η τελευταία γωνιά καταπράσινου παράδεισου στην Ευρώπη. Εδώ, η φύση δεν έχει αλλάξει ανεπανόρθωτα υπό την επίδραση της παγκόσμιας βιομηχανίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κύπρος: Το 2017 Ξεκινά η Παραγωγή του Οικοπέδου 12, το 2019 οι Εξαγωγές



Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, δήλωσε πρόσφατα ότι η Noble Energy θα διεξάγει δεύτερο γύρο γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12 εντός του 2013, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2017 και οι εξαγωγές από το 2019.
Τα αποθέματα του Οικοπέδου 12 εκτιμάται ότι κυμαίνονται έως και στα 8 τρις κ.π., ενώ ο κ. Συλικιώτης τόνισε ότι τα αναμενόμενα έσοδα από τις άδειες και για τα υπόλοιπα οικόπεδα της ΑΟΖ μπορούν να αποφέρουν στο κράτος έσοδα 300 εκατ. ευρώ.
Τέλος, η αμερικανική εταιρεία δέχτηκε πρόσφατα προσφορές που αφορούν εργολαβικά συμβόλαια, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζει την ανάπτυξη του κοιτάσματος. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το συνολικό κόστος ανάπτυξης του Οικοπέδου 12 θα ανέλθει μαζί με τους απαραίτητους αγωγούς μεταφοράς του αερίου κοντά στα 3,5 δις μακροπρόθεσμα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Προτάσεις-σοκ για περικοπές επιδομάτων, συντάξεων και δώρων



Στο στόχαστρο μπαίνουν οι συντάξεις, επιδόματα καθώς και το εφάπαξ όχι μόνο του Δημοσίου αλλά του συνόλου των Ταμείων, στο πλαίσιο των νέων μέτρων της κυβέρνησης. 
Στην έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), που έχει στα χέρια του ο υπ. Οικονιμικών και την οποία παρουσίασε το «Βήμα της Κυριακής» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: 
-Προτείνονται σκληρά μέτρα που ξεκινούν από την επιβολή εισφοράς σε όλες τις συντάξεις άνω των 600 ευρώ, περικοπές των πολλαπλών συντάξεων, κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) για όλους και επιβολή «πλαφόν» τόσο στις κύριες συντάξεις όσο και στις επικουρικές. 
-Υποδεικνύεται η μείωση των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, ώστε να οδηγηθούν αυτόματα σε μείωση όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα σε πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, κ.α. 
-Κοστολούνται όλα τα προτεινόμενα μέτρα. Είναι ενδεικτικό πως η μείωση της κύριας σύνταξης άνω των 1.400 ευρώ κατά 10% σε όλο το ποσό οδηγεί στην εξοικονόμηση 541 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε 10 ευρώ αύξησης της κύριας σύνταξης του ΟΓΑ η επιβάρυνση ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ ετησίως. 
Για τους στρατιωτικούς, ζητείται να κοπούν οι προαγωγές πριν από τη συνταξιοδότηση, μέσω των οποίων καταβλήθηκαν αυξήσεις 400 εκατ. ευρώ το 2010. Επίσης εντοπίζεται ότι οι συντάξεις για ορφανές, ανύπανδρες ή διαζευγμένες κόρες στρατιωτικών το 2010 ήταν 220 εκατ. ευρώ και σε μια ακραία περίπτωση καταβαλλόταν σε άγαμη θυγατέρα 4.000 ευρώ τον μήνα. 
Οι περικοπές αυτές θίγουν περίπου το 50% των 2,1 εκατ. συνταξιούχων και καθορίζουν το μέλλον όσων εργάζονται και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Οι περικοπές αυτές έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις που έγιναν μέρχι σήμερα και ξεκινούν από 9% για τις συντάξεις έως 1.000 ευρώ και φτάνουν στο 35% για τις συντάξεις πάνω από 3.000 ευρώ.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Σταθερά Τιμολόγια Αερίου Εξετάζει για το Δ' Τρίμηνο η Bulgargaz



Η βουλγαρική Bulgargaz ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διατηρήσει τα τιμολόγια φυσικού αερίου σταθερά στο δ’ τρίμηνο του έτους, όπως δηλαδή έκανε και στο γ’ τρίμηνο.
Η πρόταση της εταιρείας θα ανακοινωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και θα υποβληθεί στην ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ο Σκανδαλίδης ταράζει τα νερά...



Αν η κυβέρνηση ακολουθήσει εντελώς άλλη πολιτική από την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, ας έρθει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης...
Δύο 24ωρα προτού συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δύο κορυφαία στελέχη του Κινήματος ταράζουν τα νερά σχετικά με το πακέτο μέτρων.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ανακόλουθη με τις με την προγραμματική της συμφωνία, όπως και τα κόμματα με τις... προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Αν είναι να ακολουθήσει εντελώς άλλη πολιτική από την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, ας έρθει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» δηλώνει στη Real Νews, ο Κ.Σκανδαλίδης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκανδαλίδης μαζί με τους Ευ.Μεϊμαράκη και Δ.Χατζησωκράτη ήταν από τους συντάκτες της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης Σαμαρά.
Στην ίδια εφημερίδα μίλησε και ο βουλευτής Δ.Κρεμαστινός, ο οποίος τόνισε ότι κάθε μέτρο που δεν ειπώθηκε προεκλογικά και είναι αντίθετο προς την προγραμματική συμφωνία θα επιφέρει αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής.
Κατά τον ίδιο, αν η κυβέρνηση υιοθετήσει τέτοια μέτρα οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί τα υιοθέτησε, παραβιάζοντας τη συμφωνία. Στην περίπτωση αυτή δεν αρκεί μόνο η Βουλή να αποφασίσει, αλλά και ο λαός με τη στάση του να τα υιοθετήσει.
» Διαφορετικά ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν οι ακραίες κοινωνικές αντιδράσεις είναι τα μέτρα αυτά να εγκριθούν με δημοψήφισμα από το λαό.»
in.gr 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

Λίβανος: Νέες συγκρούσεις στην Τρίπολη με 2 νεκρούς



Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τρίπολη, στο βόρειο Λίβανο, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε μουσουλμάνους σουνίτες και αλαουίτες. 
Οι σουνίτες στη Συρία αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη της 17μηνης εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, η μειονοτική αλαουίτικη σέχτα του οποίου κυριάρχησε στην πολιτική και στρατιωτική ελίτ για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην Τρίπολη τις τελευταίες έξι ημέρες.
Ο στρατός του Λιβάνου ανέπτυξε την Πέμπτη άρματα μάχης και στρατεύματα προκειμένου να περιορίσει τη βία, ωστόσο οι συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι, δήλωσαν κάτοικοι. Είπαν πως σήμερα ο στρατός επέδραμε σε τμήματα της πόλης και συνέλαβε πολλούς ενόπλους.
Αφότου ξεκίνησε η εξέγερση στη Συρία το 2011, έχουν σημειωθεί πολλές συγκρούσεις στην πόλη-λιμάνι.
Η βία επικεντρώνεται σε μια περιοχή όπου οι συνοικίες των αλαουιτών συνορεύουν με σουνιτικές γειτονιές και γενικά δεν έχουν επεκταθεί στην υπόλοιπη πόλη ή στην υπόλοιπη χώρα. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr