Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

India brings forward by 2 years 20% ethanol blend to gasoline

 


India's government will bring forward to 2023 from 2025 the possibility of fuel companies selling gasoline containing up to 20% of ethanol (E20), according to brokers and a publication in the country's official gazette.

It is the second time India's government anticipates sales of the E20 fuel, which originally would happen only in 2030, as the country seeks to cut its oil import bill and reduce carbon dioxide pollution in cities.

"The central government hereby directs that the oil companies..

Επιθεώρηση στον Πρίνο από την ΕΔΕΥ

 



Ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε.) η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου και Νότιας Καβάλας, στο πλαίσιο του ν. 4409/2016 για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης.

Στην επιθεώρηση έλαβαν μέρος επιθεωρητές της ΕΔΕΥ Α.Ε., με τη συνδρομή..

Ιράν: Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα διυλιστήριο στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης (φώτο - βίντεο)

 


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε ένα διυλιστήριο στο Ιράν και πιο συγκεκριμένα στην Τεχεράνη, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Η πυρκαγιά ξεκίνησε στη γραμμή υγροποιημένου φυσικού αερίου του διυλιστηρίου Τοντγκουγιάν της Τεχεράνης», δήλωσε ένας..

Goldman Sachs: O κλάδος των διυλιστηρίων είναι το επόμενο μεγάλο trade στην Ευρώπη – Motor Oil και ΕΛΠΕ στο "καλάθι" των νικητών

 



Οι ευρωπαϊκές χώρες "ανοίγουν" και πάλι, ωστόσο τα περιθώρια διύλισης και οι μετοχές του κλάδου έχουν μείνει σημαντικά πίσω, όπως σημειώνει η Goldman Sachs σε νέα της έκθεση όπου εξετάζει εάν ο κλάδος των διυλιστηρίων στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (CEEMEA) μπορεί να αποτελέσει το επόμενο play για το re-opening της Ευρώπης. 

Όπως σημειώνει, το "άνοιγμα" της οικονομίας της Ευρώπης επιταχύνεται με το μέσο επίπεδο δραστηριότητας να βρίσκεται ..

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 







Στην μονάδα υγραερίου στο Βασιλικό της Κύπρου ετοιμάζονται να «μπουν» με 32% τα ΕΛΠΕ - Εν αναμονή της έγκρισης από την Επ. Ανταγωνισμού

 


Στην τελική φάση των συζητήσεων για την απόκτηση του 32% της υπό κατασκευής εγκατάστασης υγραερίου (LPG) στο Βασιλικό της Κύπρου βρίσκονται τα ΕΛΠΕ. Σήμερα, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να βρεθεί για το λόγο αυτό στο νησί, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιαμίσιης και ενώ αναμένεται η τελική έγκριση από..

Κυβέρνηση Μπάιντεν: Αναστέλλει τις άδειες εκμετάλλευσης του καταφυγίου άγριας ζωής στην Αρκτική

 




H κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα ανακαλέσει όλες τις άδειες για τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που εκδόθηκαν για το καταφύγιο άγριας ζωής της Αλάσκας στη διάρκεια των τελευταίων ημερών της κυβέρνησης Τραμπ, εν αναμονή μιας περιβαλλοντολογικής αξιολόγησης.

Η εξέλιξη αυτή αδρανοποιεί μία από τις πιο σημαντικές προσπάθειες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επέκταση της εκμετάλλευσης..

Chevron Phillips Chemical breaks ground on world-scale 1-hexene unit

 


Chevron Phillips Chemical broke ground on a new world-scale unit for on-purpose 1-hexene in Old Ocean, Texas, near its Sweeny facility. With a capacity of 266 KTA, the new asset grows the company’s total U.S. 1-hexene capacity to 650 KTA at a time of rising customer demand. 1-hexene is central to manufacturing high-performance plastic products. 

The project will harness Chevron Phillips..