Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς


Η Εργατική Πρωτομαγιά ή Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών γιορτάζεται ανά τον κόσμο με διαδηλώσεις και πορείες, με σκοπό την προβολή των κοινωνικών και οικονομικών επιτευγμάτων της διεθνούς εργατικής τάξης.
Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια...

Η προπαγάνδα της Greenpeace ενάντια στη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 είναι και "κίτρινη" και βρώμικη.


Οι επαγγελματίες διαστρεβλωτές της Greenpeace δεν βάζουν μυαλό με τίποτα! Στις 28/4 έβγαλαν πάλι ένα δελτίο τύπου ενάντια στη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, και για ακόμα μια φορά παραθέτουν εντελώς παραπλανητικά στοιχεία, τα οποία φυσικά γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους. Το μόνο βρώμικο που υπάρχει στην υπόθεση του λιγνίτη είνα....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 1 ΜΑΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

             
Για άλλη μια χρονιά καλείτε η εργατική τάξη και όλος ο λαός της εργασίας και του μόχθου στην χώρα μας να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά με όλα τα μέτωπα ανοικτά μετά την μνημονιακή λαίλαπα που σάρωσε τα πάντα στην χώρα μας, με τη σημασία αυτής της παγκόσμιας εργατικής γιορτής να είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του εργατικού κινήματος.

Οι δυνάμεις...

Το άδικο το τρως μα δεν το χωνεύεις...


Ήταν μεγάλη η απογοήτευση στο άκουσμα της είδησης, ότι η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να καταθέσει σχέδιο νόμου για την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων εξωτερικού.  Με την καταβολή ενός μικρού φόρου, της τάξης ίσως του 15%, αναφέρει η ειδησεογραφία,  θα μπορεί, λέει, να ξεπλυθεί από τους ανεξίτηλους λεκέδες του, ο αδικαιολόγητα συσσωρευμένος πλούτος των πονηρών, των κλεπτών και των άλλων αχαρακτήριστων.

Όμως εμείς ....

Απόφαση-βόμβα ΣτΕ: "Αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις συντάξεων και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος"

Αποτέλεσμα εικόνας για Απόφαση-βόμβα ΣτΕ: "Αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις συντάξεων και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος"
  
Με μία απόφαση «βόμβα» το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις των συντάξεων και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το «χαρτί» αναμένεται να το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς», οι οποίοι συνεχίζουν να ζητούν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά..

Κερδοφορία παρά την κρίση για την ΔΕΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΠΑ

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η περιορισμένη λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο, επηρέασαν σημαντικά τα αποτελέσματα της ΔΕΠΑ για το 2014.

Παρά τη δυσμενή συγκυρία τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της ΔΕΠΑ ανήλθαν σε 82,7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 146,7 εκατ. το 2013.

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα που ενέκρινε η προχθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων, αποφασίστηκε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η πορεία που ακολουθείται, από μεριάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι στο δοσμένο αντιλαϊκό δρόμο που στρώσανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εκεί που θα σκίζανε και θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα νόμο, σήμερα έχουμε μια διαπραγμάτευση με παραμονή του συνόλου του νομοθετικού αντιλαϊκού πλαισίου που έχουν καθορίσει οι προηγούμενες συγκυβερνήσεις, τα προηγούμενα μνημόνια. Εκεί που θα κούρευαν το κρατικό χρέος, έχουμε κούρεμα των ψίχουλων των προεκλογικών δεσμεύσεων. Εκεί που θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ και θα αποκαθιστούσαν το αφορολόγητο, έχουμε «προσωρινή» διατήρηση, στο όνομα των δύσκολων οικονομικών εξελίξεων.

Ακόμα και η σταδιακή ....

Βάζουν και τη Ρωσία στο παιγνίδι του πετρελαίου και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Στο παιγνίδι των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Νότια Κρήτη και Δυτική Ελλάδα βάζει η κυβέρνηση και επίσημα τη Ρωσία μέσω ΦΕΚ με  παράταση που έδωσε στην προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για το 2ο Διεθνή Γύρο Παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε και επίσημα σε σχετικό ΦΕΚ και βάσει αυτής η μετάθεση της ημερομηνίας γίνεται από τις 14 Μαΐου για τις 14 Ιουλίου 2015. Το παραπάνω έγινε μετά από απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη από τα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κρίθηκε αναγκαία η...

Πάνω από τα 58 δολάρια το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Στο υψηλότερο επίπεδο για φέτος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το πετρέλαιο υποβοηθούμενο από την υποχώρηση του δολαρίου και τα στοιχεία για μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,52 δολάρια ή 2,7% κλείνοντας πάνω από τα 58 δολάρια (στα 58,58 δολάρια το βαρέλι) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το brent Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 1,20 δολάρια ή 1,9% στα 65,84 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου

ΠΗΓΗ:capital.gr