Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 







Η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε σήμερα 24ωρη Γενική Απεργία, συγκέντρωση and διαμαρτυρίας στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες, να ενώνουν για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους απέναντι..

ΕΛΠΕ: Στις 30 Ιουνίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

 


Η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ που θα πραγματοποιηθεί την 30 η Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00. Λόγω των έκτακτων συνθηκών και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού COVID-19 και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 120 παρ. 3 και 125 παρ. 1 και 3 του Ν. 4548/2018, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και του άρθρου 10 παρ. 3 του Καταστατικού της Εταιρείας, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα χωρίς..

Aνοδικός ο δείκτης των διυλιστηρίων σύμφωνα με την EIA



 Πέρασε το 90% στο 91,3% ο δείκτης που αναφέρεται ως refinery run και δείχνει την ζήτηση για τα προϊόντα πετρελαίου μετά από πολλούς μήνες σύμφωνα με την EIA.

Η άνοδος ήταν της τάξης του 2,6% και δικαιολογεί κατά τους αναλυτές την αναμενόμενη άνοδο για τα προϊόντα τους θερινούς μήνες.

Αναμένεται μεγάλη ανάκαμψη της ζήτησης και αύξηση..

Τηλεσκόπιο ανίχνευσε ανεξήγητες ραδιοφωνικές εκρήξεις από μακρινούς γαλαξίες

 


Τηλεσκόπιο υψηλής ισχύος, ανίχνευσε εκατοντάδες ανεξήγητες ραδιοφωνικές εκρήξεις στο απώτερο Διάστημα, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να αναζητούν απαντήσεις σε μακρινούς γαλαξίες.

Συγκεκριμένα το τηλεσκόπιο «CHIME» ανίχνευσε περισσότερες από 500 ραδιοφωνικές εκρήξεις (FRBs), σε ένα διάστημα ενός..

«Σηκώνει μανίκια» η Shell για την μείωση των εκπομπών CO2 - To μήνυμα του Ben van Beurden

 


Τρόπους μείωσης των εκπομπών άνθρακα – περισσότερο από το ήδη προγραμματισμένο – αναζητά η Shell, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ben van Beurden. Και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου, που διατάζει την Shell να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 45% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα εκπομπών της το 2019.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια από..