Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

"ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ" Απόφαση-κόλαφος κατά κυβέρνησης για μισθολόγια



Πολλαπλασιάζονται οι νομικές δυσκολίες για την κυβέρνηση στην μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και ειδικά στις αναδρομικές κρατήσεις. Με απόφαση προπομπό, η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επέβαλε αναδρομικά το Μνημόνιο ΙΙΙ στους μισθούς, όχι μόνο των δικαστικών, αλλά και όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, δηλαδή γιατρών του ΕΣΥ, ιατροδικαστών, διπλωματικών, στρατιωτικών, καθηγητών Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" “Η απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες, αν και έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, δεν είναι δηλαδή δεσμευτική για την κυβέρνηση, θα αποτελέσει «ισχυρό χαρτί» στη δικαστική μάχη που θα δοθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ανάμεσα στο Δημόσιο και τις συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, βάσει του Μνημονίου ΙΙΙ". 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΗ:Κανονικά η σύμβαση για Πτολεμαίδα



Η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, θα προχωρήσει κανονικά έως τα μέσα Μαρτίου, ανέφεραν σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του ΥΠΕΚΑ. 

Η υπογραφή είχε προσδιοριστεί για τις 9 Μαρτίου, μεσολάβησε ωστόσο εισαγγελική παρέμβαση ύστερα από δημοσιεύματα αναφορικά με τους όρους της σύμβασης. 

Την υπογραφή της σύμβασης είχε αποφασίσει το ΔΣ της ΔΕΗ τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ο διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί ένα χρόνο νωρίτερα. 

Αφορά μονάδα μικτής ισχύος 550 έως 660 μεγαβάτ με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση. Ανάδοχος είναι η εταιρία ΤΕΡΝΑ έναντι συμβατικού τιμήματος 1,39 δισ. ευρώ. 

Υπέρ της κατασκευής της μονάδας τάσσονται τα συνδικάτα της ΔΕΗ 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Σφοδρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει την Γη - Εντοπίστηκε τρίτη ζώνη ακτινοβολίας Βαν Άλεν




Μια σφοδρή μαγνητική (ηλιακή) καταιγίδα πλήττει αυτή την στιγμή την Γη. Ο δείκτης γεωμαγνητικών διαταραχών έφτασε στην τιμή 5 – τιμή που θεωρείται καταιγίδα – επιβεβαιώνει τα στοιχεία του Κέντρου Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανολογικών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ.

Αιτία της μαγνητικής καταιγίδας είναι το ρεύμα ηλιακού ανέμου, η ταχύτητα του οποίου έφτασε τα 600 χλμ. το δευτερόλεπτο. Ήδη έχουν επηρεαστεί οι τηλεπικοινωνίες σε διάφορα μέρη του πλανήτη καθώς η ισχυρή ακτινοβολία έχει επηρεάσει τους δορυφόρους. Το φαινόμενο παρακολουθείται.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πλανήτης είχε «τυλιχθεί» επί τέσσερις εβδομάδες από μια πολύ ισχυρή ακτινοβολία πλάσματος και σκάφη της NASA αποκάλυψαν την παροδική ύπαρξη γύρω από τη Γη μιας τρίτης ζώνης ακτινοβολίας Βαν Αλεν, την οποία οι επιστήμονες αγνοούσαν παντελώς.

Φαινόμενο, άκρως επικίνδυνο για τους δορυφόρους, τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές αλλά και τα επίγεια ηλεκτρονικά συστήματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτό είναι το όπλο της συγκυβέρνησης


 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Οι εφοπλιστές ξεπληρώνουν τον «πατριωτισμό» τους με φοροαπαλλαγές


Οι εφοπλιστές ξεπληρώνουν τον «πατριωτισμό» τους με φοροαπαλλαγές

Η πραγματικότητα είναι πως οι εφοπλιστές δεν χρειάζεται να κάνουν κανένα άλμα για να περάσουν αυτό τον πήχη. Τον έχει αφήσει στα πόδια τους ένα νομικό πλαίσιο φοροαπαλλαγών και ευνοιοκρατίας.
Έτσι δεν έχουν παρά να σηκώσουν το πόδι για να τον περάσουν χωρίς κίνδυνο. Στην πραγματικότητα είναι ένα βήμα προς το κέρδος, που για κάποιο λόγο, μάλλον αυθαίρετο, επί χρόνια ταυτίζεται με τον πατριωτισμό. Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι λοιπόν πατριώτες γιατί απλώς κερδίζουν πολλά;
Η ελληνική ναυτιλία αντιπροσωπεύει το 15% (σε χωρητικότητα) της παγκόσμιας ναυτιλίας. Πάνω από 3.300 πλοία ελληνικών συμφερόντων πλέουν στα πέρατα του κόσμου. Τα 10 τελευταία χρόνια –σύμφωνα με το Bloomberg- οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν βάλει στη χώρα περί τα 143 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή πάνω από 14 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Αναμφίβολα μεγάλα κέρδη και ισχυρή θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
Πόσο όμως έχουν πληρώσει σε φόρους οι Έλληνες εφοπλιστές…
Η φορολόγηση αυτή των κροίσων της ελληνικής οικονομίας είναι μικρότερη από τη φορολόγηση μιας λαϊκής περιοχής ….
Ο πατριωτισμός λοιπόν των εφοπλιστών δεν φαίνεται να δικαιολογείται από τη συνεισφορά σε φόρους. Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι πατριώτες γιατί δεν πραγματοποιούν, απ’ ότι φαίνεται, την απειλή τους πως θα πάρουν τα πλοία τους να φύγουν αν υπάρξει πιθανότητα φορολόγησης.
Την ώρα λοιπόν  που η κοινωνία δοκιμάζεται από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, κάποιες κατηγορίες αντιμετωπίζονται σαν «ιερές αγελάδες».
Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει χρήματα χτυπάει τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, ακόμα και την Παιδεία, αφήνοντος όμως στο απυρόβλητο τα «μεγάλα ψάρια».
Αντί το οικονομικό επιτελείο να θεσπίσει μέτρα για την ανακούφιση των απλών πολιτών, μεριμνά πάνω απ’ όλα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών που βλέπουν τα οικονομικά τους μεγέθη να καλπάζουν.
Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο συνεχίζουν σκανδαλωδώς να κάνουν τα «στραβά μάτια» στο καθεστώς φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών με τις δεκάδες ειδικές ρυθμίσεις και απαλλαγές που διατηρούνται στο ακέραιο και τον  υπουργό Οικονομικών να  κάνει τον… «Κινέζο» για τα προκλητικά προνόμιά τους… 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Η Τουρκία θέλει πάση θυσία την Ελλάδα εκτός της κούρσας των αγωγών

Το φιλοτουρκικό λόμπι σε ΗΠΑ και ΕΕ «δουλεύει» για να αναδειχθεί η Άγκυρα σε ενεργειακό δίαυλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο εν όψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης υπό Σαμαρά – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Η Τουρκία θέλει πάση θυσία την Ελλάδα εκτός της κούρσας των αγωγών

Το τελευταίο διάστημα και ενόσω οι εξελίξεις στο θέμα των αγωγών που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη προχωρούν, η Τουρκία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να κατοχυρώσει για την ίδια το ρόλο του ρυθμιστή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Μάλιστα, στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν τόσο η ίδια η κυβέρνηση της Τουρκίας, όσο και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό κλάδο της χώρας, αλλά και το φιλοτουρκικό λόμπι, το οποίο έχει ισχυρές διασυνδέσεις στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρα από τις διπλωματικές αβρότητες έχουν γίνει σχετικές νύξεις στον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο από τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για την οικοδόμηση «κοινών αντιλήψεων» σε ό,τι αφορά στην Ενέργεια και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεν ανοίγει τέτοιας υφής συζητήσεις με την τουρκική πλευρά εάν δεν υπάρξουν σαφείς κινήσεις αποδοχής του Διεθνούς Δικαίου από την Άγκυρα.
Διπλωματικοί παρατηρητές εξηγούσαν ότι αν η γειτονική χώρα θέλει να επιδείξει καλή διάθεση ώστε να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, θα δεχόταν τα προβλεπόμενα από το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν θα απειλούσε σε θέματα όπως είναι ο καθορισμός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Άλλωστε, ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη και προετοιμάζει τη Διακυβερνητική Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του ομολόγου του, του κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η ελληνοτουρκική διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και δεν αποκλείεται να μη συμπεριλάβει μόνο θέματα «χαμηλής πολιτικής».  Οι αγωγοί και η μεταφορά της ενέργειας απασχολούν τις δύο χώρες αλλά και μεγαλύτερες δυνάμεις όπως είναι η Ρωσία, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από την Τουρκία περνά ο επικεφαλής του Σταίητ Ντηπάρτμεντ κ. Τζων Κέρρυ, ο οποίος μπορεί να ενοχλήθηκε από τα σχόλια του κ. Ερντογάν για τον «Σιωνισμό» κι εξέφρασε τη δυσφορία του, αλλά στην ατζέντα του είχε δύο θέματα αιχμής. Το πρώτο αφορούσε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σχετικώς με τη Συρία και την αποκαθήλωση του κ. Μπασάρ Αλ Άσαντ ενώ το δεύτερο τις διαδρομές των αγωγών και την ευρύτερη πολιτική ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Αμερικανού διπλωμάτη και νυν υποτακτικού των Τούρκων Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια «Athens Energy Forum 2013»  πρότεινε τη μεταφορά του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο και το Ισραήλ προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας και όχι μέσω Ελλάδας, δικαιολογώντας την πρόταση του ως οικονομικά πιο συμφέρουσα σε σχέση με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και πρόσφατες εκθέσεις «δεξαμενών σκέψης» που προωθούν τα τουρκικά συμφέροντα, όπως π.χ. αυτή του International Crisis Group που επίσης προέβαλε ως μόνη ρεαλιστική λύση τη μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας.
Μάλιστα, διάφοροι αναλυτές, οι οποίοι προφανώς πληρώνονται για να παίζουν τα παιχνίδια της Τουρκίας, προτείνουν την επισφράγιση του έργου με μια οριστική δήθεν λύση του Κυπριακού.
Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν έχει κινητοποιήσει όλους της τους μηχανισμούς απλά γιατί «καίγεται» για το κυπριακό.  Στόχος της είναι να υποβαθμιστεί ο ρόλος της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη και να καταστεί εκείνη σε κυρίαρχο διαμετακομιστικό κόμβο.
Με την Τουρκία πανίσχυρη ενεργειακά είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πλέον πολλές πιθανότητες να οριοθετήσει την ΑΟΖ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας.
Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τις ορέξεις των Τούρκων για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, γίνεται αντιληπτό ότι τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση στενεύουν.
Πρέπει άμεσα να οργανωθεί και να αναπτύξει ανάλογη διεθνή κινητικότητα. Να δείξει ότι μπορεί να προασπίσει τα ελληνικά ζωτικά συμφέροντα.  Η τουρκική «λαιμαργία» πρέπει να ανακοπεί όσο είναι ακόμα καιρός. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Πολυεθνικές: “Ρίξτε τους μισθούς στα 300 ευρώ για να επενδύσουμε”




Να έχουν το δικαίωμα να προσλαμβάνουν άνεργους νέους Έλληνες για μερική απασχόληση με μισθούς 300 ευρώ το μήνα ζήτησαν οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη! Την αποκάλυψη κάνει σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής» που αναφέρει μάλιστα ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες είπε στον Έλληνα Υπουργό ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα!

Ο Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να απάντησε πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
aixmi.gr 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων


Κοιτάσματα υδρογονανθράκων κατέγραψε το νορβηγικό σκάφος Nordic Explorer της PGS «σαρώνοντας» μεθοδικά τον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου Πελάγους και της νοτίου Κρήτης.

Τα κοιτάσματα που εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκονται βόρεια και δυτικά της Κέρκυρας, όπου κατευθύνθηκε το πλοίο τις πρώτες ημέρες του περασμένου Νοεμβρίου. Περιοχές κοντά στους Παξούς, στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά αλλά και στο Κατάκολο καλύφθηκαν με πυκνές γραμμές έρευνας από το νορβηγικό πλοίο ακόμη κι αν αυτές βρίσκονταν στα ήδη οριοθετημένα οικόπεδα του Πατραϊκού και του Κατάκολου.

«Η συλλογή των δεδομένων είναι ομοιόμορφη, ομοιογενής, πλήρης και πυκνή. Τα ευρήματα που ευελπιστούμε ότι θα προκύψουν μετά τη φάση της ανάλυσης και της ερμηνείας θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στη διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένα οικόπεδα», σημειώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος.


Εξαιρετικά σημαντικό στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι εταιρείες-κολοσσοί έδωσαν εντολή στο πλοίο να πραγματοποιήσει επιπλέον έρευνες, στοιχείο που δείχνει το διεθνές ενδιαφέρον γιαάσματα. Άλλωστε κατά τη διάρκεια των ερευνών οι πετρελαϊκές εταιρείες μπορούσαν να εξετάσουν τα τρέχοντα στοιχεία (raw data) και να υποδείξουν επ’ αμοιβή σε ποιες περιοχές να δώσει μεγαλύτερο ερευνητικό βάθος το σκάφος. Μάλιστα, δύο μεγάλες εταιρείες, η Total και η ExxonMobil φαίνεται να έχουν ειδικό ενδιαφέρον για δύο συγκεκριμένες περιοχές του Ιονίου.

Όπως φαίνεται στον χάρτη που δημοσίευσε η Real News, το δίκτυο γραμμών έρευνας είναι ιδιαίτερα πυκνό στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου καθώς και η περιοχή νοτίως της Κρήτης. Ειδικοί επισημαίνουν πως και μόνο το γεγονός ότι η νορβηγική εταιρεία αύξησε τον αρχικό της προϋπολογισμό από 70 εκατομμύρια στα 100 εκατομμύρια ευρώ, είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει αλλά και των προοπτικών που αναπτύσσονται.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος εκφράζει πάντως την αισιοδοξία του καθώς σημειώνει πως για πρώτη φορά η χώρα έχει συγκεκριμένο σχέδιο εκμετάλλευσης των ενεργειακών της κοιτασμάτων ενώ σημειώνει πως το επενδυτικό ενδιαφέρον θα εκτιναχθεί το 2014 όταν θα «κοπούν» οικόπεδα και θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της νορβηγικής PGS έχουν φτάσει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου με απόρρητο έγγραφο και σύμφωνα με τις πληροφορίες χαρακτηρίζονται ως άκρως ικανοποιητικά καθώς καλύφθηκαν «τα σχετικά με την έρευνα υδρογονανθράκων ερωτήματα που είχαν συσσωρευτεί διαχρονικά, είτε από προηγούμενες έρευνες ή από έλλειψη αυτών».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Χρηματοδότηση συστημάτων εισροών-εκροών σε πρατήρια




Τη χρηματοδότηση του κόστους εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός μιλώντας σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων για το θέμα.

Τα συστήματα θα επιτρέπουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο των ποσοτήτων που προμηθεύονται και διαθέτουν στην κατανάλωση τα πρατήρια, ενώ θα είναι συνδεδεμένα και με την Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Με την εγκατάσταση τους θα διασφαλίζεται και η παράδοση της πραγματικής ποσότητας στους καταναλωτές, αντιμετωπίζεται δηλαδή το ζήτημα των «πειραγμένων» αντλίων.

Η χρηματοδότηση, όπως είπε, ο κ. Κομνηνός, θα γίνει απο εθνικούς πόρους καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα ένταξης του συστήματος στο ΕΣΠΑ. Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και το ύψος της επιδότησης θα καθοριστεί σε σταθερό ποσό ανά πρατήριο και ανάλογα με τον αριθμό δεξαμενών.

Η προθεσμία εγκατάστασης των συστημάτων για τα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης λήγει στις 31 Μαρτίου. Ο κ. Κομνηνός απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης, διευκρίνισε ωστόσο οτι θα συζητηθεί αν θα αρκεί η παραγγελία των συστημάτων από τις επιχειρήσεις που τα εγκαθιστούν. Όσα πρατήρια δεν εγκαταστήσουν τα συστήματα θα κλείσουν έως ότου το κάνουν.

Ο κ. Κομνηνός έκανε λόγο ακόμη για αντιστάσεις και συμφέροντα που καθυστέρησαν την εγκατάσταση των συστημάτων καθώς έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την ψήφιση του νόμου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Χ. Μαυράκης τόνισε την ανάγκη να εγκατασταθούν συστήματα ελέγχου σε όλη την αλυσίδα διακίνησης των καυσίμων ενώ ζήτησε επίσης μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στα καύσιμα. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αεροδρόμιο Ελληνικού:Μια Νατοϊκη εγκατάσταση με οπλα δολοφονικών υποήχων




Γράφει (από επιστημονικές πηγές) ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
Ο λόγος που το αεροδρόμιο του Ελληνικού παραμένει ανεκμετάλλευτο τόσα χρόνια, χωρίς να προσφέρει τίποτα στο Ελληνικό δημόσιο και στον Έλληνα φορολογούμενο, αφού δεν δόθηκε πουθενά προς αξιοποίηση, παρ' ότι...

το ζήτησαν κατά καιρούς και Κινέζοι και Άραβες, είναι ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΚΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΟΛΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΠΛΑ ΥΠΟΗΧΩΝ.
Για να δούμε τώρα, θα αντιδράσει κανείς πολιτικός σε αυτή την αποκάλυψη καταγγελία ή θα περιμένουμε πότε θα αντιδράσουν οι “φιλοζωικές οργανώσεις”;
Αυτά είναι όπλα υποταγής συνείδησης, αλλά επιφέρουν και καρδιακά εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια, ανάλογα με την συχνότητα και την ένταση του κύματος. Είναι ένα όπλο που σε σκοτώνει με πολλούς τρόπους, χωρίς να το βλέπεις και χωρίς να το ακούς.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Όπως έχουµε συνηθίσει στην ανθρώπινη κοινωνία, όταν κάτι δεν είναι άµεσα αντιληπτό, δύσκολα αποδεχόµαστε την ύπαρξη του, άρα και τις όποιες ιδιότητες και συνέπειές του.
Οι υπόηχοι, όπως θα αναλυθούν παρακάτω είναι ‘ήχοι’ οι οποίοι δεν είναι αντιληπτοί από την ανθρώπινη ακοή – βρίσκονται εκτός (κάτω) από το ακουστικό φάσµα του ανθρώπινου οργανισµού και έτσι περιγράφονται µε αυτόν τον ορισµό. Είναι εποµένως φυσικό επακόλουθο να προσπερνάµε, τις αρνητικές επιπτώσεις των µη ακουστών κ συνειδητά αντιληπτών υποηχητικών κυµάτων, χωρίς να λαµβάνουµε τα αντίστοιχα και απαραίτητα µέτρα προστασίας.
Η έκθεση λοιπόν σε υπόηχους και θόρυβο, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισµό µε σηµαντικές αρνητικές συνέπειες. Παρά ταυτα, η ενηµέρωση του κόσµου περί αυτού του θέµατος είναι ελάχιστη έως µηδαµινή ,Οι υπόηχοι είναι κύµατα (διαταραχές σε ένα µέσο), µε συχνότητα χαµηλότερη από το κατώτατο όριο συχνοτήτων που µπορούν να γίνουν αντιληπτές από την ανθρώπινη
ακοή.Αρα, οσο µικρότερη είναι η συχνότητα, τόσο µεγαλύτερο είναι το µήκος κύµατος.
Εποµένως, τα υποηχητικά κύµατα, είναι αρκετά µεγάλου µήκους κύµατα, γεγονός που τα καθιστά ικανά να διανύουν τεράστιες χιλιοµετρικές αποστάσεις, ειδικά µέσα σε στερεά ή υγρά µέσα, και να παρακάµπτουν εµπόδια, χώρις σηµαντική εξασθένιση της ενέργειάς τους.
Όσον αφορά στην έκθεση ενός ατόµου σε υπόηχους οποιασδήποτε πηγής, υπάρχει επικινδυνότητα για σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις σε νου και σώµα. Αυτές µπορεί να είναι αδιαθεσία, ναυτία, ίλιγγος, έως και σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήµατα κ.α..
Υπάρχουν ωστόσο και επιδράσεις ειδικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα φαινόµενα αίσθησης συναισθηµάτων όπως φόβος, δέος, ανατριχίλα ή τα φαινόµενα οφθαλµαπάτης, που πολλοί αποδίδουν στην ύπαρξη φαντασµάτων, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο από εκποµπή συχνοτήτων πλησίον των 19Ηz, όπου είναι και η συχνότητα συντονισµού του ανθρώπινου µατιού!
Η αντίληψη των υπόηχων και γενικότερα των χαµηλών συχνοτήτων, δηλαδή από το 1Hz – 100 Hz, είναι περισσότερο άισθηση παρά άκουσµα, ενώ σε υψηλά επίπεδα έντασης µπορούν να συντονίσουν κάποιες κοιλότητες και όργανα του σώµατος. . 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΠΕ: Καλά Χαρακτηρίζει τα Αποτελέσματα η Euroxx




«Καλά» χαρακτηρίζει η Euroxx Secτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο η Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον αντισταθμίστηκε από τα ισχυρά περιθώρια διύλισης.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, το ΔΣ της εταιρείας θα προτείνει μείωση του μερίσματος σε 0,15 ευρώ έναντι του 0,45 ευρώ πέρυσι, όμως πιθανότατα θα ανακοινώσει επιπλέον πληρωμές στους μετόχους τους επόμενους μήνες, είτε μέσω έκτακτου μερίσματος επί των κερδών του 2012, ή μέσω ενός ενδιάμεσου μερίσματος για την χρήση 2013. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει σχέδιο υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτων για μεγάλες καταστροφές. Πόσο ενδέχεται να επιβαρυνθεί κάθε ιδιοκτήτης




Υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων για σεισμό ή πλημμύρα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μάλιστα έχει συστήσει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το θέμα.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", το σχέδιο προβλέπει να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, τη διαχείριση του οποίου θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και το οποίο θα ασφαλίζει υποχρεωτικά όλες τις κατοικίες, τουλάχιστον μέχρι ενός ποσού.
Το ποσό της κάλυψης θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κάθε πράξη που συνοδεύει το ακίνητο.
Το κόστος θα κυμαίνεται στο 1-1,5 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ ασφαλιστικής κάλυψης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κόστος ασφάλισης για ένα ακίνητο που θα ασφαλιστεί για 100.000 ευρώ, υπολογίζεται στα 100-150 ευρώ τον χρόνο.
Η λογική της υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτου στηρίζεται στο μοντέλο της υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων για αστική ευθύνη.
Σήμερα το ποσοστό των ακινήτων στην Ελλάδα που διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για σεισμό, δεν ξεπερνά το 15% με το ποσοστό να συνδέεται με το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός ακινήτων τα τελευταία χρόνια έχει αποκτηθεί με τραπεζικό δάνειο. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Επιβεβαιώνει η ΕΕ τις "οδηγίες πολέμου" για την Ελλάδα - Επιχειρησιακό περιβάλλον Blackwater...




Η EE παραδέχθηκε την ύπαρξη οδηγιών ασφαλείας προς το προσωπικό της που επισκέπτεται την Ελλάδα οι οποίες κάνουν την χώρα μας να δείχενι ως ... προάστειο της Δαμασκού και μάλιστα τονίζει ότι αυτές οι οδηγίες ασφαλείας εκροθηκαν σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές! Πλέον λαμβάνει άλλες διαστάσεις και η μαρτυρία του πρεσβευτή μας στον Καναδά για εμπλοκή της Blackwater στην ασφάλεια της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει σιωπήσει χαρακτηριστικά, ενώ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση ούτε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει εκδοθεί τέτοιο κείμενο (δημοσιεύθηκεκαι στο ΒΗΜΑ) που να αφορά χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης και όχι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη ή άλλη εμφυλιοπολεμική κατάσταση.

Η ΕΕ δεν επιβεβαιώνει σε ερώτηση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το πρώτο μέρος του mail, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Η ουσία είναι το δεύτερο μέρος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο υπεύθυνος της Κομισιόν στην Αθήνα ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι:

 «Η Επιτροπη εκδίδει οδηγιες για την ασφαλεια του προσωπικου της, δεν αποτελει πρωτοτυπια, ειναι καθηκον της. Το παρακατω κειμενο σε εισαγωγικα ΔΕΝ εξεδοθη απο την Επιτροπη. Οι οδηγιες που επονται αυτου του κειμενου ειναι αυτονοητες υποδειξεις της Επιτροπης προς το προσωπικο της. Οι οδηγιες αυτες έγιναν σε συνεννοηση με τις Ελληνικες αρχες!». Συγκεκριμένα, το κείμενο που δημοσίευσε το Βήμα και το οποίο, κατά την Κομισιόν, είναι πλαστό είναι το εξής......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε αναδυόμενη αγορά «υποβιβάζεται» η Ελλάδα από τη Russell Investments




Eπαναπροσδιορίζει την Ελλάδα η Russell και την κατατάσσει στους δείκτες της ως “Αναδυόμενη Αγορά” από αναπτυγμένη που ήταν τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς, όπως αναφέρει, μετά από την ύφεση των τεσσάρων τελευταίων ετών, η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 20%.

Η Ελλάδα, η οποία αναβαθμίστηκε το 2001 στο καθεστώς αναπτυγμένης αγοράς από την Russell Investments, η οποία παρέχει συμβουλές σε funds με 2,4 τρις. δολάρια assets , δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί σε μία ή και στις δύο αξιολογήσεις οικονομικού και λειτουργικού ρίσκου, από το 2011 και μετά, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η υποβάθμιση του ανεξάρτητου επενδυτικού οίκου, έρχεται μία ημέρα πριν καταφθάσει στην Ελλάδα η τρόικα για να ελέγξει την μέχρι τώρα πορεία, αλλά και τη στιγμή που πιστωτές και έταιροι εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Russell, η ελληνική οικονομία αποτέλεσε πηγή παγκόσμιας ανησυχίας τα τελευταία έτη και «απείλησε» να κατακερματίσει την ευρωζώνη."Η επέμβαση της τρόικας έχει απομακρύνει τον κίνδυνο πτώχευσης ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Ωστόσο οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα έχουν υψηλότερο ρίσκο", αναφέρουν.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ακόμη ότι οι ανακατατάξεις είναι σπάνιες και απαιτούν τρία χρόνια συνεχών αλλαγών στα οικονομικά κριτήρια. Οποιαδήποτε υποβάθμιση κατηγοριοποίησης μιας αγοράς είναι μια επακόλουθη απόφαση και η εταιρεία δεν λαμβάνει αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία. 
ΠΗΓΗ:newmoney.gr