Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Μεγαλόπνοο έργο στην Παταγονία

Από το naftikachronika.gr
Οι κρατικές ενεργειακές εταιρείες της Χιλής και της Αργεντινής εγκαινιάζουν ένα υπεράκτιο έργο ύψους 354 εκατ. δολαρίων με σκοπό την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο νότιο τμήμα της Ν. Αμερικής.

Σύμφωνα με τους Santiagotimes, το εν λόγω έργο που πρόκειται να εκπονηθεί ανατολικά του πορθμού του Μαγγελάνου, υπό τη..

Δύο τριπλά παιχνίδια

Από το lygeros.org 
Αυτό που γίνεται μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ έχει ως εξήγηση τον Λίβανο. Είναι το ανάλογο που γίνεται μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, όπου η εξήγηση είναι η Τυνησία. Το θέμα βασικά δεν είναι το κοίτασμα Αφροδίτη ούτε η γραμμή οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών για την αναλογία, αλλά η ύπαρξη ενός τρίτου παίχτη που δεν φαίνεται στις διαπραγματεύσεις. 

Αυτό που απασχολεί στην πραγματικότητα το Ισραήλ είναι..

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΣΕΕ

Από το gsee.gr
Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε κατά εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου.

Η Συνομοσπονδία, μετέχοντας στην «Κοινωνική Συμμαχία» δημιουργεί κοινό μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας με άλλους αντιπροσωπευτικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Η πρώτη δράση στο..

Σταθάκης: Θέλουμε να Διατηρήσουμε Κυρίαρχη Θέση για το Δημόσιο στα ΕΛΠΕ Ώστε η Ελλάδα να Παίξει Ρόλο στην Παραγωγή Υδρογονανθράκων

Από το energia.gr
Τις πρωτοβουλίες που προωθούνται για την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης και των φυσικών πόρων που διαθέτει η χώρα παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στη διεθνή διάσκεψη  «Mediterranean Upstream & Midstream Summit», που διοργανώνεται στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός αναφέρθηκε..

ΕΔΕΥ: Έως τέλη Μαΐου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών για τα 3 μπλοκ σε Ιόνιο και Κρήτη

Από το worldenergynews.gr
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 3 προσφορών που υποβλήθηκαν για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα θαλάσσια μπλοκ του Ιονίου, της νοτιοδυτικής Κρήτης και της δυτικής Κρήτης, όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων πρόεδρος (ΕΔΕΥ), Γιάννης Μπασιάς, στο περιθώριο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

«Στο ίδιο έργο θεατές» παραμείναμε και την Παρασκευή 27.04.2018, στην πέμπτη (5η) κατά σειρά συνάντηση με τους εκπροσώπους της Διοίκησης της ΑΣΠΡΟΦΟΣ [ΔΟΔΥ / ΤΑΔ] που, αντί όποιας διαδικασίας διαπραγμάτευσης, μας κάλεσαν να μας ανακοινώσουν τις βουλές της Διοίκησης για τα μισθολογικά μας αιτήματα.

Περιμέναμε – επιτέλους!!! – μία ουσιαστική και άξια λόγου αντιπρόταση στην αρχική πρόταση του Συνδέσμου Εργαζομένων [36 σημεία – Ανακοίνωση Συνδέσμου Νο# 996 – 27.02.2018].
Αντ’ αυτού υπήρξε εμμονή..

«Στερεύει» από πετρέλαιο η Αυστραλία. Πρόβλημα ασφάλειας καυσίμων

Από το politis.com.cy
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας διέταξε την αναθεώρηση της ασφάλειας των καυσίμων, αφού οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η χώρα έχει αποθέματα καυσίμων βενζίνης, ντίζελ και καυσίμων αεροσκαφών που μπορούν να διαρκέσουν μόνο λίγες εβδομάδες.

Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Josh Frydenberg, δήλωσε ότι..

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και η βιομηχανία έχουν ανάγκη από ένα νέο ενεργειακό πρότυπο

Στο 3ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για τα Οικονομικά της Ενέργειας με θέμα τις προκλήσεις και την προοπτική της ενεργειακής μετάβασης συμμετείχε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗ.ΣΥ. Γιώργος Αρβανιτίδης μαζί με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κα Φώφη Γεννηματά, το διήμερο 3-4 Μαΐου 2018.

Η κα Γεννηματά παρουσίασε τους 6 βασικούς στόχους ενός εθνικού μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού που έχει ανάγκη η χώρα

Δ. Γόντικας (Energean Oil & Gas): Μεταξύ 4.000 και 4.500 βαρέλια ημερησίως η φετινή παραγωγή του Πρίνου

Από το energypress.gr
Την πραγματοποίηση πέντε παραγωγικών γεωτρήσεων στη διάρκεια του 2018 προβλέπει το πρόγραμμα της Energean (LSE: ENOG) για τον Πρίνο, με επίκεντρο την έναρξη παραγωγής και από το κοίτασμα Έψιλον.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια ομιλίας του στο Mediterranean Upstream & Midstream Summit που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα κ. Δημήτρης Γόντικας, η πρώτη από τις πέντε γεωτρήσεις ολοκληρώθηκε..

Ανακοίνωση ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ για 8 Μάη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

          Αύριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη μέρα που άλλαξε τις ζωές μας.
Από τη μέρα που τέσσερις νέοι άνθρωποι έγιναν θυσία στο βωμό του θεριού που καθημερινά δαμάζουμε. Αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά και με τον πλέον τραγικό τρόπο, πως όταν τα κέρδη και οι αριθμοί μπαίνουν μπροστά από τον άνθρωπο και τη ζωή του, τότε γονείς, γυναίκες και παιδιά θα θρηνούν.
          Από τη μέρα που για μας ο χρόνος σταμάτησε, πολλά έχουνε γίνει μα και ακόμα περισσότερα περιμένουν να γίνουν. Θέματα ασφάλειας..

Ξεκινά η δημιουργία δικτύων φυσικού αερίου με χρήση CNG – Εντός Μαϊου το σχετικό θεσμικό πλαίσιο

Από το worldenergynews.gr
Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να είναι έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία αποκεντρωμένων δικτύων διανομής φυσικού αερίου, τα οποία θα τροφοδοτούνται με καύσιμο σε συμπιεσμένη μορφή (CNG). 

Οι αυτόνομες αυτές υποδομές θα μπορούν να δημιουργηθούν από τους Διαχειριστές των υφιστάμενων δικτύων διανομής, ενώ ήδη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Από το pseep.gr
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους τέσσερις συναδέλφους μας (Μπάμπη Δευτεραίο, Ραμαντάν
Ντελιλάι, Αντώνη Αβράμπο και Κώστα Μαγγούρα) που έχασαν τη ζωή τους στη φονική
έκρηξη της 8ης Μάη 2015 στον Ασπρόπυργο. Δεν τους ξεχνάμε γιατί έφυγαν πολύ νωρίς,
ενώ είχαν ακόμα τόσα να προσφέρουν. Δεν τους ξεχνάμε γιατί άφησαν πίσω τους οικογένειες,
φίλους και συναδέλφους, που η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ ίδια.

Δεν τους ξεχνάμε όμως και γιατί ..

Μαθήματα από την Ολλανδία του 1960 για την Κύπρο σήμερα

Από το euro2day.gr
Η ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κύπρο έχει επιφέρει αισιόδοξα μηνύματα και ελπίδες στην χώρα. Όμως δεν θα πρέπει να συγχέεται με την άμεση επίτευξη ευημερίας και ανάπτυξη της χώρας.

Είναι σημαντικό να αποφύγει τόσο η Κύπρος, όσο και η Ελλάδα τα λάθη που έχουν κάνει άλλες χώρες οι οποίες είναι πλούσιες σε φυσικούς πόρους και να καταφέρει να αξιοποιήσει σωστά τα έσοδα που θα προκύψουν.

Είναι απαραίτητη η σωστή διαχείριση..