Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Έρχεται "ναυάγιο" σε Κρήτη και Ιόνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρχεται "ναυάγιο" σε Κρήτη και Ιόνιο
Δυσοίωνα μηνύματα έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τους πετρελαϊκούς κολοσσούς που πριν από λίγους μήνες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη. Με την προθεσμία για την κατάθεση προσφορών στον μεγάλο ελληνικό γύρο παραχωρήσεων να λήγει στις 15 Μαΐου, ο ένας μετά τον άλλον οι μεγάλοι παίκτες δείχνουν απρόθυμοι να επενδύσουν στην προοπτική των ελληνικών υδρογονανθράκων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες....

Άμα είναι να το γ@@@σουμε, ας το γ@@@σουμε εντελώς. Μισές δουλειές θα κάνουμε;

beggar gr
Το 2008, το Υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε την υπηρεσία του τετραψήφιου αριθμού 1517, στην οποία ο κάθε πολίτης μπορούσε να καταγγείλει είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, περιπτώσεις φοροδιαφυγής όλων των περιπτώσεων και για κάθε επαγγελματία. Υπήρξαν τότε αρκετές αντιδράσεις από πολίτες οι οποίοι ένιωσαν ότι το Κράτος πρώτον, προσπαθούσε να τους μετατρέψει σε ρουφιάνους δεύτερον, ότι τους έβαζε να καλύπτουν τα κενά των ελεγκτικών μηχανισμών και τρίτον, ότι μπορεί οι ίδιοι να βρίσκονταν μπλεγμένοι σε συκοφαντικές καταγγελίες εναντίον τους από καταγγέλλοντες που είχαν προσωπικές διαφορές μαζί τους.

Γενικά το πράγμα δεν πήγε καλά, διότι ευτυχώς ακόμη στην Ελλάδα δεν τα έχουμε καλά με το «δώσιμο». Φυσικά, όλο το Σύστημα που γλεντοκόπησε την Ελλάδα...

Η κάρτα του πολίτη - Πώς θα είναι, ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει και πού θα χρησιμοποιείται

Αποτέλεσμα εικόνας για Η κάρτα του πολίτη - Πώς θα είναι, ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει και πού θα χρησιμοποιείται
Ενα από τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup, είναι η και η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη. Το εν λόγω μέτρο βρίσκεται ήδη σε πορεία υλοποίησης.

Οπως αναφέρει εφημερίδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και με την κατασκευή της να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Πώς θα είναι η κάρτα

Η κάρτα θα μοιάζει ...