Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

«Ψήφος» εμπιστοσύνης από Κομισιόν στον αγωγό TAP για εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο - Γιατί η ΕΕ στηρίζει την υλοποίηση του έργου

Από το worldenergynews.gr
Με ανακούφιση υποδέχθηκαν στην κοινοπραξία του αγωγού TAP τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του αγωγού TANAP που πραγματοποιήθηκαν στο Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, ότι ο συγκεκριμένος αγωγός μαζί με τον αγωγό του Νοτίου Καυκάσου και τον TAP, αποτελούν ουσιαστικό τμήμα του Νότιου Διαδρόμου και δημιουργούν τη «γέφυρα» που ενώνει την παραγωγή της Κασπίας με τις αγορές της Ευρώπης.  

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του αντιπροέδρου της βεβαίωσε για μια ακόμη φορά την σταθερή προσήλωση της στην πολιτική της Ενεργειακής Ένωσης όχι μόνο εντός Ευρώπης αλλά και με τις χώρες παραγωγής φυσικού αερίου, διασκεδάζοντας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΕΣΣΕ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ)

Από το poenergias.gr
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Παρασκευή 15.06.2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΠΑ Α.Ε. σχετικά με την προσπάθεια εργασιακής μεταβολής, που αφορά σε εργαζόμενο στα ΣΑΛΦΑ, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, δύο μέρες αφού εκδόθηκε

Ανακοίνωση της ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ


Εν αναμονή της χρηματοδότησης ο αγωγός Nord Stream-2

Από το dimoprasion.gr
Η εταιρεία Nord Stream 2 AG, προσβλέπει σε χρηματοδότηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στα τέλη του 2018 με αρχές του 2019, δήλωσε στο Ria Novosti ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Πολ Κορκοράν, στο περιθώριο του Ρωσικού συνεδρίου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

«Αυτή τη στιγμή συζητάμε..

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ της ΔΕΠΑ η συμφωνία της εταιρείας με την Shell

Από το worldenergynews.gr
Επισημοποιήθηκε χθες (19/6) η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ των συμφωνιών με την Shell για την εξαγορά του 51% της ΕΠΑ Αττικής έναντι 150 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το διαχωρισμό της ίδιας της ΔΕΠΑ σε δυο εταιρίες.

Επόμενο βήμα, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Σύμφωνα με κορυφαίους κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ανακοίνωση και μόνο της ..

Λύνουν το αίνιγμα του «Καλυψώ»

Από το energypress.gr
Προχωρούν στα επόμενα βήματα σύντομα κυβέρνηση και TOTAL στη διεύρυνση της συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα, ξεκινώντας από τις έρευνες για κοιτάσματα, τη συμμετοχή του γαλλικού κολοσσού στο τεμάχιο 8 και ενδεχομένως σε άλλο ή άλλα τεμάχια μαζί με την ΕΝΙ, αλλά και στον σχεδιασμό για εκμετάλλευση κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε ..

Cargo από τον Forties στη Βόρεια Θάλασσα κατευθύνεται προς την Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr 
Ένα φορτίο αργού πετρελαίου από το Forties του Ηνωμένου Βασιλείου κατευθύνεται προς την Ελλάδα, μια ασυνήθιστη κίνηση, σύμφωνα..