Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Με 40 χρόνια εμπειρία και 20 χρόνια επιδοτήσεις, η τυχαία και μεταβλητή ηλεκτροπαραγωγή, εξακολουθεί να μην είναι ηλεκτροδότηση



http://stopthesethings.com/2014/01/20/wind-power-the-joke-that-just-isnt-funny-anymore/

Ένα εξαιρετικό άρθρο που δείχνει ότι τα αιολικά δεν ηλεκτροδοτούν. Δεν υπάρχουν όταν χρειάζονται.  Εάν έχει πολλά εγκατεστημένα, αφήνουν τον κόσμο χωρίς ρεύμα.  Ακόμα κι αν είναι διασυνδεδεμένα και διάσπαρτα... Δεν υπάρχουν τουλάχιστον 100 φορές τον χρόνο, στην περίπτωση της Αυστραλίας.  Στον καύσωνα του καλοκαιριού, απλά ...κάθονται...   Δεν είναι πια αστείο...  Δεν είναι κακόπιστες θεωρίες. Είναι πραγματικές εμπειρίες... 
 Επίσης από την Αυστραλία:  Ακόμα και διάσπαρτα και διασυνδεδεμένα αιολικά "πάρκα" δεν κατορθώνουν να υποκαταστήσουν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. (Και εδώ)

Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή του μορφή και τεχνολογία από την δεκαετία του 1970.  40+ χρόνια.  Και επιδοτούνται εντατικά και υποχρεωτικά από το 1990. 20+ χρόνια. Και φυσικά δεν έχουν καταφέρει ούτε προβλέπεται να ξεπεράσουν το θεμελιώδες τους πρόβλημα:  Παράγουν τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα, που ούτε αποθηκεύεται (πρακτικά ή εύκολα) ούτε μεταφέρεται (δεν συμφέρει να μπαίνουν καλώδια για κουτουρού ρεύμα).  Συχνά δεν παράγουν ρεύμα όταν αυτό χρειάζεται, και ακόμα συχνότερα, ιδίως εάν υπάρχουν πολλά, πρέπει να απορριφθεί, να πεταχτεί, να μην χρησιμοποιηθεί το ρεύμα τους.  Πληρώνονται χωρίς να ηλεκτροδοτούν... Η τυχαία και μεταβλητή ηλεκτροπαραγωγή ΔΕΝ είναι ηλεκτροδότηση.
  
ΠΗΓΗ:archaeopteryxgr.blogspot.gr/

Νυχτερινές βάρδιες και τζετ-λαγκ αποδιοργανώνουν τον οργανισμό

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Νυχτερινές βάρδιες και τζετ-λαγκ αποδιοργανώνουν τον οργανισμό)
Η βραδινή εργασία και το τζετ-λαγκ από τα μακρινά αεροπορικά ταξίδια προκαλούν αποδιοργάνωση στα γονίδια των ανθρώπων, καθώς διαταράσσουν τον ύπνο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες εξεπλάγησαν από την έκταση, την ταχύτητα και τη σοβαρότητα της ζημιάς στο βαθύ μοριακό επίπεδο, η οποία ρίχνει το σώμα σε χάος.

Το 6% των ανθρωπίνων γονιδίων (γύρω στα 1.400) εμφανίζουν μια ρυθμική περιοδικότητα στην έκφρασή τους, δηλαδή ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται ανάλογα με το αν είναι ημέρα ή νύχτα. Ωστόσο, οι Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι περίπου το 97% αυτών των ρυθμικών γονιδίων του ανθρωπίνου σώματος (πάνω από 1.350 συνολικά) απορυθμίζονται λόγω του ακανόνιστου ύπνου.

Σύμφωνα με το BBC, οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Surrey, διαπίστωσαν ότι οι καθημερινοί ρυθμοί των γονιδίων μας διαταράσσονται σοβαρά, όταν δεν κοιμόμαστε τις κανονικές ώρες.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν πειράματα με 22 εθελοντές ηλικίας 22 έως 29 ετών, τους οποίους υπέβαλαν σε μια παρατεταμένη ημέρα διάρκειας 28 ωρών. Καθώς κάθε μέρα ο κύκλος ύπνου – αφύπνισης παρατεινόταν κατά τέσσερις ώρες, μετά από τρεις τέτοιες τεχνητές ημέρες, ο ύπνος συνέβη 12 ώρες αργότερα από το φυσιολογικό και στο μέσον μιας κανονικής 24ωρης ημέρας.

Στη συνέχεια, συνέλλεξαν δείγματα αίματος και ανέλυσαν την έκφραση των γονιδίων των 22 ατόμων. Όπως διαπιστώθηκε, το ρολόι των περισσότερων γονιδίων είχε απορρυθμιστεί, με συνέπεια τη διαταραχή πολλών αντίστοιχων βιολογικών λειτουργιών, που ελέγχονταν από αυτά τα γονίδια.

«Δημιουργείται ένα χρονο-χάος. Είναι σαν να ζει κανείς σε ένα σπίτι, όπου σε κάθε δωμάτιο υπάρχει ένα ρολόι, το οποίο μετράει διαφορετικά το χρόνο, πράγμα που φυσικά οδηγεί όλο το νοικοκυριό σε χάος», δήλωσε ο Ντερκ-Γιαν Ντικ.

Αυτό εξηγεί γιατί όσοι πάσχουν από τζετ-λαγκ, νιώθουν ναυτία, άγχος, στομαχικές διαταραχές, προβλήματα μνήμης και διάφορα άλλα συμπτώματα, όλα ενδεικτικά μιας γενικότερης απορρύθμισης της ισορροπίας του σώματος.

ΠΗΓΗ:rizopoulospost.com/

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ Καταπέλτης για τα δικαιώματα στην Ελλάδα


Είκοσι συνδικάτα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κινήματα από όλη την Ευρώπη ζητούν με επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη σύνταξη αναφοράς για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Ελλάδα, τη χώρα που έχει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με βάση το Άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ. 
Η επιστολή τεκμηριώνει ευρύ φάσμα σοβαρών παραβιάσεων του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά το 2010, με την εφαρμογή των οικονομικών προγραμμάτων της Τρόικας. 

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που εκπροσωπεί 75.000 εργαζόμενους στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, και η ΟΛΜΕ, που εκπροσωπεί πάνω από 55.000 λειτουργούς μέσης εκπαίδευσης, καθώς και το βελγικό συνδικάτο CNE, που εκπροσωπεί 167.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Την επιστολή προσυπογράφει επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια οργάνωση ομπρέλα που περιλαμβάνει 30 παραρτήματα σε 22 κράτη μέλη της ΕΕ. 
Την εβδομάδα αυτή, οι Έλληνες υπουργοί έχουν κληθεί σε ακρόαση από διάφορες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι οργανώσεις που υπογράφουν την παρούσα επιστολή καλούν τους Ευρωβουλευτές να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία αυτή για να θέσουν ερωτήσεις στους υπουργούς με βάση τα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στο κείμενο που υποβάλλουν. 
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες του για να διερευνήσει τις παραβιάσεις και να ξεκινήσει μια διαδικασία με βάση το άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ. Η επιστολή μας παρέχει μια στέρεα βάση για να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να βρούμε έστω κι ένα άρθρο στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων που να μην παραβιάζεται σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η Ελλάδα περνά τον έκτο χρόνο ύφεσης με την ανεργία να είναι σε επίπεδα ρεκόρ και 57,9% των νέων να βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς πρόσβαση στην υγεία και στον ηλεκτρισμό, ενώ άλλες βασικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως η εκπαίδευση, διαλύονται. Όσοι διαδηλώνουν ενάντια στην κατάσταση αυτή αντιμετωπίζονται με υπέρμετρη βία και συχνά απειλείται η ζωή τους. Συλληφθέντες βασανίζονται από την ίδια αστυνομία, που αφήνει τους νεοναζί να τρομοκρατούν κι ακόμα και να σκοτώνουν μετανάστες. Κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζουν συχνά απειλές για τη ζωή τους και κακομεταχείριση». 
«Είναι αυτό το μέλλον για όλους τους Ευρωπαίους; Ποια χώρα έχει σειρά για να δει τέτοια φαινόμενα; Όταν είμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες παραβιάσεις, η αδράνεια σημαίνει συνενοχή. Η Ευρωβουλή πρέπει να δράσει έστω και την τελευταία στιγμή και να πει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δε μπορούν να θυσιάζονται για κανένα λόγο. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί» είπε ο Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. 
Ο Renaud Vivien, γενικός γραμματέας της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους (CADTM) δήλωσε: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα θυσιάζονται στο όνομα της αποπληρωμής ενός παράνομου χρέους που όλο και αυξάνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά τις βίαιες περικοπές. Είναι επείγον να γίνει έλεγχος του χρέους από τον ελληνικό λαό και να ακυρωθεί χωρίς όρους το κομμάτι που θα αποδειχθεί παράνομο». 
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή. 
Υπογράφοντες:
  
Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (AEDH) 
Βελγική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ευρωπαϊκό Δίκτυο της Attac 
Attac Αυστρίας
Attac Γαλλίας
Attac Ελλάδας 
Attac Ουγγαρίας 
Attac Ιρλανδίας 
CADTM Ευρώπης
CNE-CSC, Εθνική Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Βέλγιο 
Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Εταιρειών (CEO) 
Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημόσια Υγεία (EPHA) 
Forum per una Nuova Finanza Pubblica e Sociale – Ιταλία
Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα 
Platform Stop Racisme en Uitsluiting – Ολλανδία 
Plataforma Auditoría Ciudadana de la Deuda (PACD) – Ισπανία 
Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) 
Διεθνικό Ινστιτούτο (ΤΝΙ) 
Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ (ΣΕΕΥΑΘ) 
Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑΑ) 
War on Want – Ηνωμένο Βασίλειο 
Υποστηρίζεται από: 
- Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται – Βρυξέλλες 
- Real Democracy Now Berlin / GR 

Απο: Ελευθεροτυπία

ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr/

Πτωχεύσεις: Του 1898 την «ξεχρεώσαμε» το 1978!


Γελοιογραφία στο πλαίσιο της προπαγάνδας για να δεχτεί ο ελληνικός λαός τη διεθνή επιτροπεία. Είχε δημοσιευτεί σε αγγλική εφημερίδα και αναδημοσιεύτηκε από το «Άστυ» της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 1898, μία ημέρα μετά την ψήφιση του νόμου περί του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου.

Η Θεσσαλία, σκλαβωμένη στους Τούρκους από τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, θα απελευθερωθεί μόλις η Ελλάδα καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Οθωμανική Αυτοκρατορία…Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία εγγυώνται τη συγκεκριμένη ελληνική οφειλή και μας δανείζουν για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας… Οι τρεις χώρες έχουν τη μορφή ναυτών, που αναφωνούν θυμωμένοι προς τον Τούρκο: «Αρκεί! Παλιάνθρωπε! Πάρε τον παρά σου και άφησε το κορίτσι»! Το αναγκαστικό αυτό δάνειο έσφιξε ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων… 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:defencenet.gr