Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Αργεντινή: Επικεντρώνεται στις εξαγωγές σχιστολιθικού πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Η Αργεντινή αναμένεται να αποτελέσει έναν καθαρό εξαγωγέα σχιστολιθικού ελαφρού πετρελαίου κατά το β΄ εξάμηνο του έτους καθώς η παραγωγή στα διυλιστήρια της Λεκάνης Vaca Muerta έχει αυξηθεί σημαντικά, σημείωσε πρόσφατα ο Gustavo Lopetegui, γ.γ του υπουργείου Ενέργειας της Αργεντινής.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Lopetegui στο πλαίσιο..

Αναγκαία η σταθερή πετρελαϊκή αγορά για την προσέλκυση επενδύσεων

Από το naftikachronika.gr
O Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falih, εξέφρασε την αισιοδοξία του αναφορικά με την πορεία της εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ των χωρών μελών και μη του OPEC αναφορικά με την μείωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής.

Ο κ. Khalid al-Falih επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι τους δύο πρώτους μήνες του έτους τα επίπεδα των περικοπών ήταν..

Το στοίχημα της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ελλάδας και οι νέες συμμαχίες

Από το insider.gr
Η Ευρώπη δεν θέλει να εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία αλλά οι εναλλακτικές λύσεις ίσως να δημιουργήσουν νέες εξαρτήσεις.

Πόσο εφικτό είναι τελικά η Ελλάδα να κατακτήσει την πολυπόθητη ενεργειακή ασφάλεια και να ενισχύσει την αυτάρκειά της σε καύσιμα όταν εισάγει το 99% του πετρελαίου και του αερίου που καταναλώνει; Αυτό αποτελεί ένα διαχρονικό..

The Biggest Oil and Gas Companies in 2018

Από το oilandgaspeople.com
Sinopec continued to lead the world’s biggest oil and gas companies in 2018, enjoying a double-digit revenue growth when compared to 2017. The majority of the ten biggest witnessed a similar double-digit growth, which was as high as 31.4% for Rosneft. Offshore-technology.com profiles the ten biggest oil and gas companies by 2018 revenues, excluding the state-owned Saudi Aramco.

Largest oil and gas companies..

To diesel πέθανε, ζήτω η βενζίνη! (στοιχεία πωλήσεων)

Από το msn.com
Μια και καλή φαίνεται ότι ο Έλληνας έχει στρέψει πλέον την πλάτη του στο diesel, όπως αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία πωλήσεων για τους 2 πρώτους μήνες του 2019.

Το χαμηλότερο ποσοστό πωλήσεων των τελευταίων ετών καταγράφουν οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της χώρας μας τη χρονιά που διανύουμε, αφού πλέον φαίνεται ότι ο Έλληνας έχει στραφεί προς τη βενζίνη, αφήνοντας στα…