Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Χάρης Δούκας: Να φορολογηθούν τα κέρδη των εταιρειών πετρελαίου

 





Ο Χάρης Δούκας είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), με διδακτορική διατριβή στα συστήματα υποστήριξης αποφάσεων ενεργειακής πολιτικής και διοίκησης (Σχολή..

Στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ και Motor Oil τα πραγματικά υπερκέρδη στην ενέργεια

 



Ανακοίνωσαν αθροιστικά προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 874 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, από 72 εκατ. ευρώ το περσινό διάστημα. Τα περιθώρια διύλισης βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, όπως και οι τιμές για τα παράγωγα προϊόντα του πετρελαίου.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη των παραγωγών..

Το come back του μαύρου χρυσού

 




Αν και τον τελευταίο καιρό η σημασία του πετρελαίου έχει παραγκωνισθεί λόγω του πυρετού διαθεσιμότητας και τιμών του φυσικού αερίου και των ευρωπαϊκών κυρώσεων, τo πετρέλαιο παραμένει ακόμα σήμερα ο σημαντικότερος ενεργειακός συντελεστής σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τον λόγο αυτό οι επόμενες γραμμές αφιερώνονται ιδιαίτερα στην διαθεσιμότητα..

Υψηλή κερδοφορία για την Energean στο α΄ εξάμηνο - Ξεκινά η παραγωγή στο κοίτασμα Καρίς



 Η Energean σημείωσε έσοδα ύψους 339 εκατ. δολαρίων στο α' εξάμηνο του έτους και κέρδη προ φόρων ύψους 198,2 εκατ. δολαρίων, ενώ ανακοίνωσε μέρισμα 0,30 δολάρια ανά μετοχή.

Τα καθαρά κέρδη ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


Έρχεται η χαριστική βολή στους κινητήρες diesel;

 



Δεν φτάνουν μόνο οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τους αυστηρούς κανονισμούς ρύπων. Τώρα προκύπτει ένα ακόμα πρόβλημα, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την όποια ζωή έχει απομείνει στους κινητήρες diesel.

Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, η αυτοκίνηση ζει σε μία πρωτοφανή διαδοχή κρίσεων, οι οποίες ..

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αδιαφορεί για τη Συμφωνία του Παρισιού

 





Το γερμανικό γραφείο της Greenpeace μόλις δημοσίευσε μια έκθεση η οποία αποκαλύπτει τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την προστασία του κλίματος και την έλλειψη προτεραιότητας που δίνει στην κλιματική αλλαγή. Η έκθεση εκπονήθηκε από..