Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ησυχία...


 Έχει ειπωθεί πως μπορεί να μην ξέρουμε πότε θα γίνει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος και ποιός θα είναι ο νικητής,
     ..αλλά ο τέταρτος θα γίνει οπωσδήποτε με ξύλα και ρόπαλα,
     ..υπονοώντας ότι ο πολιτισμός θα έχει καταστραφεί από τα πυρηνικά όπλα του Γ' Παγκόσμιου, και πως η ανθρωπότητα θα έχει
επιστρέψει στις σπηλιές.

     Σε απόλυτη αντιστοιχία, κι εμείς σήμερα εδώ μπορεί να μην ξέρουμε ποιός θα είναι ο νικητής των εκλογών-απάτη που έρχονται,
     ..υποψιαζόμαστε όμως με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα, πως οι επόμενες εκλογές δεν θ' αργήσουν, και θα γίνουν με πέτρες.

     Πρέπει να είναι κανείς εντελώς ''γκάου'' για να πιστέψει πως...

Η Ινδονησία επιστρέφει στον ΟΠΕΚ μετά από επτά χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η Ινδονησία θα είναι από τον Δεκέμβριο και πάλι μέλος του ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε την Τρίτη το πετρελαϊκό καρτέλ.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας θα είναι ο τέταρτος μικρότερος παραγωγός του ΟΠΕΚ μετά την Λιβύη, το Εκουαδόρ και το Κατάρ και θα αυξήσει των αριθμό των μελών σε 13. 

Για περίπου 50 χρόνια ήταν το μοναδικό ασιατικό μέλος. Είχε αποχωρήσει το 2008, όταν οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς η αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση σε συνδυασμό με την μείωση της παραγωγής την μετέτρεψαν σε καθαρό εισαγωγέα. 

«Η Ινδονησία έχει προσφέρει πολλά στην ιστορία του ΟΠΕΚ» ανέφερε σε ανακοίνωση ο οργανισμός. «Καλωσορίζουμε την επιστροφή της».

Η προσθήκη της Ινδονησίας θα αυξήσει την συνολική παραγωγή το ΟΠΕΚ κατά 2,6%, με βάση τα στοιχεία του Ιουλίου, κοντά στα 33 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Τα UFO επισκέφτηκαν την Ινδία πριν από 6000 χρόνια; [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα UFO επισκέφτηκαν την Ινδία πριν από 6000 χρόνια; [Βίντεο]
Γνωρίζατε ότι η NASA πρόσφατα έφερε σε επαφή επιστήμονες, φιλοσόφους και θεολόγους από όλο τον πλανήτη, για να προετοιμάσουν τον κόσμο για εξωγήινη επαφή;

Οι αρχαιότερες γραφές της Ινδίας, οι Βέδες, μιλούν για έλευση σκαφών UFO που επισκέφθηκαν την ήπειρο πιθανόν περισσότερο από 6000 χρόνια πριν. Η επικεφαλής επιστήμονας της NASA Ellen Stofan δήλωσε πρόσφατα....

Στις 27 Σεπτεμβρίου στρέψτε το βλέμμα ψηλά και απολαύστε το σπάνιο φεγγάρι

Στις 27 Σεπτεμβρίου στρέψτε το βλέμμα ψηλά και απολαύστε το σπάνιο φεγγάρι
Για τους αστρονόμους και τους τους λάτρεις του ουρανού, η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη θέαμα και χάρισε μοναδικά στιγμιότυπα, χάρη σε φαινόμενα όπως οι εκλείψεις και η βροχή των Περσίδων.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού για τους μυημένους έχει κλειστεί σε λίγες μέρες, και για ακόμη μια φορά θα έχει πρωταγωνιστή το φεγγάρι.  

Η πρώτη ολική έκλειψη υπερπανσελήνου από το 1982 είναι ίσως το φαινόμενο που θα καλύψει όλα όσα έχουν προηγηθεί μέσα στη χρονιά και είναι εξαιρετικά σπάνιο, μιας και αναμένεται να μην ξανασυμβεί πριν το 2033.  

Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο μας...

Βελτιωμένες προσφορές από τα ΕΛΠΕ στο διαγωνισμό για τα χερσαία οικόπεδα


Τα ΕΛΠΕ, με βάση το εκδηλωμένο επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον για έρευνα και παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης να βελτιώσουν τις αρχικές προσφορές τους στις περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου και, ως εκ τούτου, υπέβαλλαν βελτιωμένες προσφορές και για τις δύο περιοχές.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «όλες οι προσφορές μας βασίζονται πάντοτε στην εμπειρία μας από παλαιότερες έρευνες που έχουμε κάνει στη Δ. Ελλάδα, είναι ορθολογικές και απολύτως συμβατές με τη διεθνή πρακτική στην έρευνα πετρελαίου και, φυσικά, πληρούν αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε την...

Πολωνική ΔΕΗ - Ελληνική ΔΕΗ: τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά.


Η ΔΕΗ της Πολωνίας λέγεται Polska Grupa Energetyczna (PGE), ανήκει κατά 58,39% στο Πολωνικό Δημόσιο και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας της Πολωνίας. Για την ηλεκτροπαραγωγή της βασίζεται στο λιγνίτη, με μεγάλα ορυχεία και εργοστάσια στο Bełchatów και το Turów. Έχει επίσης πολλά εργοστάσια συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας και έχει σε στάδιο σχεδιασμού το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Πολωνίας. Το 2014 η συνολική εγκατεστημένη ισχύς ήταν 12,55GW, η συνολική παραγωγή ηλεκτρισμού 54,84TWh (περίπου 72% από λιγνίτη και 21% από λιθάνθρακα), η συνολική παραγωγή λιγνίτη 49,97 εκατ. τόνους, το συνολικό μήκος δικτύων 281.290km και ο συνολικός αριθμός πελατών της 5,23 εκατομμύρια. Απασχολεί 40 χιλ. εργαζόμενους και μάλλον δεν πρέπει να είναι μακριά η ημέρα που κάποιοι θα θελήσουν να την "ελαφρύνουν" από προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η καταβολή μερίσματος: στην "ανοιχτή" οικονομία της ΕΕ η κερδοφορία του κεφαλαίου πάντα προηγείται της απασχόλησης και της κοινωνικής ευημερίας.

Η PGE έχει παρατάξει στις ακτές της Βαλτικής τα δικά της αιολικά, που τα θέτει σταδιακά μέσα στο 2015 σε λειτουργία, για να τα ελέγχει η ίδια και να μην αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τυχαίας εισβολής απ' τη Γερμανία. Ωστόσο το πιο επικερδές κομμάτι των δραστηριοτήτων της είναι η λιγνιτική δραστηριότητα, αλλά η συνεχής αυστηροποίηση των περιβαλλοντικών όρων στο όνομα της υποτιθέμενης "ανθρωπογενούς" κλιματικής αλλαγής έχει ξεκινήσει να επηρεάζει αυτή την κερδοφορία. Η ανερχόμενη τιμή των δικαιωμάτων εκπομπής CO2 οδήγησε πρόσφατα την PGE ν' ανακοινώσει πως σκέφτεται να επανεξετάσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει την οικονομική απαξίωση των πιο παλιών λιγνιτικών της εγκαταστάσεων. 

Αυτό ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως η PGE σκέφτεται να κλείσει τα λιγνιτικά της εργοστάσια: ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου την περασμένη Τρίτη πως η λύση θα αναζητηθεί στην ...

ΓΣΕΕ:ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ

σχολείο
Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις μνημονιακές πολιτικές,  το πρόβλημα με τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία επιδεινώνεται, γιγαντώνεται και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη και χειμαζόμενη Ελληνική οικογένεια.

Η Γραμματεία Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ, καταγγέλλει για ακόμη μία φορά,  το απαράδεκτο φαινόμενο των ελλείψεων σε δασκάλους και καθηγητές, που για τη φετινή μόνο χρονιά υπερβαίνουν τις 20.000 και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία όλης της χώρας.

Από την έλλειψη σχεδιασμού των τελευταίων ετών, η φετινή χρονιά δείχνει ότι το πρόβλημα γίνεται μόνιμο και ότι γύρω από την παιδεία, δε συγκροτείται και δεν υπάρχει εθνική πολιτική.

Όσοι πιστεύουν ότι τα...

Κερδοφόρες οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου, παρά την ραγδαία πτώση του «μαύρου χρυσού»

Κερδοφόρες οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου, παρά την ραγδαία πτώση του «μαύρου χρυσού»
Μπορεί οι τιμές του πετρελαίου να καταρρέουν επηρεάζοντας άμεσα την ρωσική οικονομία, ωστόσο, οι ρωσικές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου αναδεικνύονται οι μεγάλοι νικητές σε αυτή την μάχη σε σχέση με τις Δυτικές.

Συγκεκριμένα, η OAO Rosneft και η Lukoil PJSC, δύο από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου, καθώς επίσης και η OAO Gazprom Nef, βασισμένοι σε στοιχεία όπως οι ταμειακές ροές, τα περιθώρια κέρδους και τις τιμές των μετοχών, έδειξαν να ανταποκρίνονται καλύτερα σε σχέση με εταιρείες όπως η Royal Dutch Shell Plc, η BP Plc, η Exxon Mobil Corp.

«Όταν οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, οι εταιρείες τη...

Η αύξηση της προσφοράς του πετρελαίου του Ατλαντικού και η μείωση της ζήτησης, επιδεινώνουν την κατάσταση

Η αύξηση της προσφοράς του πετρελαίου του Ατλαντικού και η μείωση της ζήτησης, επιδεινώνουν την κατάσταση
Η Βόρεια Θάλασσα και η Νιγηρία θα εξάγουν την μεγαλύτερη ποσότητα αργού πετρελαίου εδώ και τρία χρόνια τον Οκτώβριο, επιδεινώνοντας την πίεση που δέχονται οι τιμές πετρελαίου, με παράλληλη μείωση της ζήτησης λόγω του κλεισίματος των διυλιστηρίων λόγω εποχικής συντήρησης.

Η παραγωγή της Β. Θάλασσας θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο του 2012 τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το Βloomberg. Ο εφοδιασμός από τη Νιγηρία, την μεγαλύτερη παραγωγό της Αφρικής, αναμένεται να φτάσει σε ρεκόρ επίσης από το 2012.

Η παραγωγή της Β. Θάλασσας αυξάνεται λόγω ...