Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ




ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Οι προβλέψεις της τρόικα για την ελληνική οικονομία. Δημοσιονομικό κενό 2 δις και χρηματοδοτική τρύπα 5,5 δις το 2015

eu-commission-building2[2]
Η έκθεση της τρόικα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα προβλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2015, ύψους 2 δις ευρώ, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό του 2015 ύψους 5,5 δις.

Για το χρέος, παραμένει η πρόβλεψη για το στόχο του 125% του ΑΕΠ το 2020 και το 112% του ΑΕΠ το 2022, με την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.


Για το 2014 διατηρείται επίσης η πρόβλεψη για οριακή ανάπτυξη της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ, ενώ εκτιμάται ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016.
troika

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Προκήρυξη για το χτύπημα στην ΤτΕ


Την ευθύνη για το χτύπημα με παγιδευμένο όχημα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, επί της οδού Αμερικής, τα ξημερώματα της 10ης Απριλίου, ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Indymedia.

Tην επίθεση την αφιερώνουν στον Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή στη Δάφνη. Στο 27σέλιδο κείμενό τους αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή αποτέλεσε «χτύπημα-απάντηση στην επιστροφή των αγορών».

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου, «η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο-βόμβα που περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO). Τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα, πανηγύριζαν για την “επιτυχία της εξάρθρωσης” του Επαναστατικού Αγώνα, η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει». 

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η ημέρα της επίθεσης ήταν επιλεγμένη, διότι «σηματοδοτεί την κίνηση εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές προς αναζήτηση του πρώτου μακροπρόθεσμου δανείου μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ την επομένη 11 Απρίλη, η αρχηγός του ισχυρότερου ευρωπαϊκού κράτους, πρωταγωνίστρια της επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη και από τους ιδανικότερους εκφραστές των συμφερόντων της ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ, η αρχιτρομοκράτισσα Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατέφθανε στην Ελλάδα για την πολιτική και οικονομική κεφαλαιοποίηση της “ελληνικής επιτυχίας”».

Επιπλέον, εκτενής αναφορά γίνεται στους ανέργους και στους πολίτες που ζουν στο όριο της φτώχειας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αυτούς που δεν αφορά αυτή η “σωτηρία” και που, αντιθέτως, πλήρωσαν και πληρώνουν με αίμα τη σωτηρία του συστήματος από την κρίση, είναι η πλειοψηφία του λαού. Είναι τα 5 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Είναι τα 2,5 εκατομμύρια που ζουν στην απόλυτη ανέχεια. Είναι τα 700.000 φτωχά παιδιά που δεν έχουν τα βασικά, αυτά που υποσιτίζονται, που κρυώνουν, που λιποθυμούν, που καταλήγουν σε ιδρύματα για ένα πιάτο φαΐ. Είναι αυτοί που αρρωσταίνουν, αυτοί που τρελαίνονται. Αυτοί που χάνουν το σπίτι τους για χρέη στις τράπεζες και το κράτος, αυτοί που ζουν χωρίς ρεύμα, αυτοί που στερούνται τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Είναι οι 4.000 άνθρωποι που αυτοκτόνησαν γιατί καταστράφηκαν οικονομικά. Είναι οι χιλιάδες άστεγοι, αυτοί που κυνηγούν τα συσσίτια, αυτοί που τρέφονται από τα σκουπίδια, αυτοί που αργοπεθαίνουν στο περιθώριο. Είναι όλοι αυτοί οι κολασμένοι που χρεοκόπησαν οικονομικά και κοινωνικά, που πληρώνουν με τη ζωή τους και με τη ζωή των παιδιών τους τη “σωτηρία της χώρας”».

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» που αναρτήθηκε στο Indymedia:

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Συνέντευξη του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha για τα ατυχήματα στα ΕΛΠΕ

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ, Παναγιώτη Οφθαλμίδη στον Alpha 98.9.

«Συνεχή ατυχήματα στα ΕΛΠΕ»


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ...

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κύριοι Υπουργοί,

Νέο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις 23-4-2014 αναφέρεται σε νέο βαρύ ρυπαντικό επεισόδιο εκπομπών καπνού, καυσαερίων και δυσοσμίας το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης από τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), ενώ το περιστατικό συνεχίστηκε και τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής όπου οι κάτοικοι έζησαν τον ίδιο τρόμο όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δεξαμενή του διυλιστηρίου. 

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες των κατοίκων το επεισόδιο που το χαρακτηρίζουν το πιο σοβαρό και ακραίο κατά το τελευταίο δίμηνο, ήταν το αποκορύφωμα των συνεχών, σχεδόν καθημερινών, ρυπαντικών επεισοδίων του διυλιστηρίου από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση βρισκόταν σε κατάσταση shutdown.

Σε ερώτηση που είχαμε καταθέσει με αριθ. Πρωτ. 6459 στις 20-4-2014 σχετικά με τα ατυχήματα που είχαν συμβεί στα ΕΛΠΕ ΒΕΕ οι αρμόδιες αρχές μας είχαν απαντήσει: 
Το ΥΠΕΚΑ ότι: για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ αρμόδιο να ενημερώσει είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και βεβαίως ότι προωθεί την ερώτηση. 
H Γενική Δ/νση Ενέργειας, Δ/νση Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών, Τμήμα Α΄ του ΥΠΕΚΑ ότι: το κλιμάκιο που πραγματοποίησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις, διαπίστωσε ότι η εταιρεία είχε εφαρμόσει τεχνικές αντιμετώπισης του εν λόγω προβλήματος. 
Τα ΕΛΠΕ γνωστοποίησαν στο ΥΠΕΚΑ, ότι οι πραγματοποιηθείσες μετρήσεις είναι εντός των ορίων σχεδιασμού, ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντικό θέμα διότι το περιεχόμενο του αεριοποιητή δεν είναι τοξικό και δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης και ότι για την οριστική επίλυση του προβλήματος η εταιρεία θα προγραμματίσει το σταμάτημα της μονάδας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου του 2014. 
H Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος Δ/νση Ε.Α.Ρ.Θ, Τμήμα Βιομηχανιών, απάντησε στη σχετική ερώτηση: ότι η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορίων (ΑΕΠΟ), αφορά σε περίπτωση βλάβης του εξοπλισμού αντιρρύπανσης και όχι βλάβης/δυσλειτουργίας του παραγωγικού εξοπλισμού/παραγωγικών μονάδων του διυλιστηρίου. Οι ΑΕΠΟ σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία δεν καλύπτουν θέματα επικινδυνότητας και ασφάλειας της εγκατάστασης. 
Ενώ η ΕΥΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος) ανέφερε ότι διενήργησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις και ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών ορίων η ΕΥΕΠ θα συντάξει Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης την οποία θα αποστείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όπου θα εισηγηθεί την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμου). 

Ερωτάστε :

1. Μπορείτε να μας πείτε αν τελικά συνέβη το νέο περιστατικό; Αν ναι γιατί δεν καταχωρήθηκε στα επίσημα δελτία τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας;

2. Γιατί η διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση για τα δύο επικίνδυνα περιστατικά που συνέβησαν και έγιναν αισθητά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας;

3. Γιατί δεν κινητοποιήθηκε καμιά αρμόδια ελεγκτική αρχή ώστε να διερευνήσει τόσο τα αίτια που προκάλεσαν τα περιστατικά όσο και τις επιπτώσεις τους;

4. Ενημερώστε μας αν η εταιρεία προχώρησε σε παύση εργασιών της μονάδας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου του 2014 όπως είχε προγραμματίσει σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχε κάνει; 

5. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για το τι περιέχει η δεξαμενή στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά γιατί οι γειτονικές (19 και 21) σύμφωνα με πληροφορίες περιέχουν ντίζελ θέρμανσης;

6. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορίων (ΑΕΠΟ) ισχύει μόνο όταν η ρύπανση προέρχεται από περίπτωση βλάβης του εξοπλισμού αντιρρύπανσης; Δεν υπάρχουν περιβαλλοντικά όρια στη ρύπανση που προέρχεται από ατυχήματα που μπορεί να συμβούν σε διυλιστήρια, σε εργοστάσια ή οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις; Ποια η περιβαλλοντική νομοθεσία η οποία καλύπτει θέματα επικινδυνότητας και ασφάλειας εγκαταστάσεων;

7. Γνωστοποιείστε μας αν υπάρχει παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις;

8. Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να λύσετε θέματα τόσο σοβαρά που χρειάζονται να λαμβάνονται αποφάσεις άμεσα χωρίς τη γνωστή γραφειοκρατική διαδικασία; Υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση και επίλυση καταστάσεων κρίσεως που άπτονται των περιβαλλοντικών προβλημάτων ο οποίος θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση; Αν ναι γνωστοποιείστε μας το μηχανισμό ποιος είναι και τι σκοπεύει να κάνει στην συγκεκριμένη περίπτωση;
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Lufthansa: Δοκιμές για νέο τύπο αεροπορικού βιοκαυσίμου


Τις δοκιμές ενός νέου τύπου αεροπορικού βιοκαυσίμου από αλκοόλη προανήγγειλε ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa, στο πλαίσιο συνεργασίας με την αμερικανική Gevo, στους επενδυτές του οποίου συμπεριλαμβάνεται και η Total. Στόχος, ο περιορισμός των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και φυσικά η εξοικονόμηση χρημάτων για καύσιμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διεργασία για την παραγωγή του καυσίμου περιλαμβάνει τη ζύμωση φυτικών αποβλήτων για την παρασκευή ισοβουτανόλης, η οποία στη συνέχεια αφυδατώνεται και μετατρέπεται σε κηροζίνη με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στα διυλιστήρια. Η Lufthansa φιλοδοξεί να πάρει εντός του έτους το πράσινο φως για την παραγωγή και χρήση του καυσίμου.
Από την πλευρά της η Gevo, η οποία παράγει ισοβουτανόλη -μια μορφή αλκοόλης- με φυτικά απόβλητα από αρκετές πηγές, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της επιτάχυνσης της παραγωγής. Όπως υποστηρίζει, η διεργασία που ακολουθεί είναι φθηνότερη από τις γνωστές διεργασίες διύλισης βιοκαυσίμων.
Ο αερομεταφορέας ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε σε εμπορικές πτήσεις μείγμα κηροζίνης και βιοκαυσίμων από φυτικά έλαια και ζωικά λίπη, ωστόσο το πρότζεκτ αποδείχθηκε βραχύβιο, καθώς η Lufthansa δεν μπορούσε να βρει επαρκείς ποσότητες του καυσίμου. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Lufthansa, το νέο καύσιμο θα προέρχεται αυστηρά από απόβλητα που δεν επιδρούν αρνητικά στη διατροφική αλυσίδα.
Δεν είναι πάντως ο μόνος όμιλος που τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται με εναλλακτικά καύσιμα από απόβλητα, φύκια κ.α. προκειμένου να περιορίσει τις εκπομπές και τις δαπάνες του. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η British Airways ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει, στο Έσεξ, μονάδα παραγωγής 120.000 τόνων καυσίμου από απόβλητα ΧΥΤΑ. Κατά την ίδια, η μείωση των εκπομπών θα είναι αντίστοιχη με αυτήν που θα προκαλούσε η απομάκρυνση από τους δρόμους 150.000 αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Πρατηριούχοι Έμποροι Καυσίμων: Τα διυλιστήρια αύξησαν τις τιμές των καυσίμων το Πάσχα

Πρατηριούχοι Έμποροι Καυσίμων: Τα διυλιστήρια αύξησαν τις τιμές των καυσίμων το Πάσχα
Στα διυλιστήρια αποδίδουν την ευθύνη για την αύξηση των τιμών των καυσίμων το Πάσχα οι πρατηριούχοι έμποροι καυσίμων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων κατά το διάστημα 11 Απριλίου (Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου) μέχρι και τις 22 Απριλίου (Τρίτη του Πάσχα) σε μέσα επίπεδα οι τιμές καυσίμων ανά νομό αυξήθηκαν κατά 1,9 λεπτά το λίτρο.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονταν στα παραπάνω στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων η ΠΟΠΕΚ επέκρινε τα «κέντρα παραπληροφόρησης» που με «ιδιαίτερη προχειρότητα» κατηγορούν τους πρατηριούχους ότι ευθύνονται για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
«Σε όλους αυτούς που προπαγανδίζουν σε βάρος των πρατηριούχων προκειμένου να καλύψουν τις δυσλειτουργίες της αγοράς πετρελαιοειδών και τις ευθύνες άλλων, απαντάμε ότι οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα οφείλονται αποκλειστικά στην αύξηση των διυλιστηριακών τιμών, με αποτέλεσμα την ανάλογη αναπροσαρμογή αυτών και στα υπόλοιπα στάδια, χονδρικής και λιανικής», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΕΚΕΔΑ :Από εδώ και στο εξής κάθε μέρα ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Σικάγο 1η Μάη 1886 – Ελλάδα 1η Μάη 2014


Ενάμιση περίπου αιώνα ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενάμιση αιώνα ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων της πατρίδας μας.

Το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια με αποδοχές, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα εργατικά δικαιώματα και συνολικά το Εργατικό Δίκαιο που απολαμβάναμε μέχρι και πριν από λίγα χρόνια δεν μας χαρίστηκαν.

Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακρά και δύσκολη διαδρομή του εργατικού κινήματος της πατρίδας μας.

Δυστυχώς, τα τέσσερα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με την εφαρμογή των μνημονίων, υπήρξε πλήρης ανατροπή των ήδη κεκτημένων εργασιακών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων.

Και συν τοις άλλοις με τις πολιτικές τους οδήγησαν τον υπερήφανο ελληνικό λαό στην ανεργία, στην φτώχεια, στην αβεβαιότητα και εδραίωσαν πλήρως την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, αφήνοντας τους Έλληνες πολίτες στην μοίρα τους.

Όμως, οι νεοφιλελεύθεροι εκβιασμοί των ελληνικών κυβερνήσεων μαζί με τις απάνθρωπες και βάρβαρες απαιτήσεις της Τρόικας και του ΔΝΤ θα πρέπει επιτέλους να αποκρουστούν και να ανατραπούν.

Το γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο.

Γνωρίζουμε, όμως, ότι δεν είναι ακατόρθωτο.

Φτάνει να το πιστέψουμε.

Φτάνει από εδώ και στο εξής να κάνουμε την κάθε μέρα μας ημέρα ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

Να δημιουργήσουμε την κάθε μέρα μας ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και στις θυσίες των χιλιάδων εργαζομένων.

Να αισθανθούμε μέσα μας να μας καθοδηγούν οι αμέτρητοι αγωνιστές που έπεσαν στο καθήκον του αγώνα για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οφείλουμε τώρα εμείς να πρωτοστατήσουμε ξανά, όπως πρωτοστάτησαν οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι αγωνιστές για την οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, ιδρύοντας τα πρώτα συνδικάτα μας.

Ίδρυσαν τα δικά μας εργαλεία αυτοοργάνωσης για ενότητα, στήριξη, αλληλεγγύη και δημιουργία αστείρευτης πηγής δύναμης για όλους τους εργαζομένους.

Όπως τα κατάφεραν αυτοί οφείλουμε τώρα να τα καταφέρουμε και εμείς.

Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε, νέε του Θριασίου Πεδίου χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να κάνουμε την κάθε μέρα μας ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Έλα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να τερματίσουμε τις θυσίες στις πλάτες  των εργαζομένων της πατρίδας μας.

Αποτελεί πλέον κοινωνική ευθύνη για όλους μας η ενεργή συμμετοχή μας.

Η άποψη ότι το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πληρεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να οδηγήσει την εργατική τάξη σε νίκες, είναι αέρας στα πανιά των ντόπιων και εγχώριων οικονομικών και κυβερνητικών  συμφερόντων.

Ένα είναι σίγουρο, ότι η συμμετοχή όλων μας θα  κάνει το εργατικό κίνημα πολύ καλύτερο, πιο αξιόπιστο, δυναμικότερο, μαζικότερο και υπολογίσιμο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της τάξης μας.

Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ μας.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την ιδεολογία της ανοχής των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Η κοινωνία το απαιτεί.

Η σημερινή εποχή το προστάζει.

Οι συνάδελφοι αγωνιστές μας έχουν δείξει τον δρόμο.

Πάμε όλοι μαζί, λοιπόν, να διαμορφώσουμε την ενότητα και την δυναμική της εργατικής τάξης.

Να χαράξουμε κοινή πορεία αντίστασης και ανατροπής στις πολιτικές των νεοφιλελεύθερων μάγων.

Μόνο αν δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό, ειρηνικό, εργατικό οδοστρωτήρα θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αποτελέσματα που θα οδηγήσουν στον ολικό μετασχηματισμό των κοινωνικών θεσμών και θα αποτελέσουν την συνθήκη εγγύησης μια ελεύθερης και πιο δίκαιης κοινωνίας.

Μια κοινωνίας που θα είναι το πολύτιμο εργαλείο στην χάραξη οικονομικών  κοινωνικών και αναπτυξιακών πολιτικών, που θα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Έλα στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Έλα να γίνεις μέλος στα εργατικά κλαδικά σωματεία.

Έλα να κάνουμε από εδώ και στο εξής την κάθε ημέρα, ημέρα γιορτής, ημέρα αγώνα, ημέρα ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

Η 1η Μάη δεν είναι Αργία, είναι Απεργία.

Απεργούμε, Δίνουμε βροντερό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων  την Πέμπτη 1η Μάη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.



ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!!!!!!

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

 ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Η Naftogaz οφείλει στη Gazprom άλλα 11 δισεκ. δολάρια


Η Ρωσική κρατική εταιρεία αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι οι οφειλές της ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας Naftogaz προς την ίδια αυξάνονται κατά ακόμη 11,4 δισεκ. δολάρια (8,2 δισεκ. ευρώ), ένα ποσό που είναι πενταπλάσιο σε σχέση με τις προηγούμενες απαιτήσεις της, εντείνοντας την πίεση που ασκεί στο Κίεβο εν μέσω της βαθύτερης κρίσης στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Η πολιτική κρίση στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στον τέταρτο μήνα, έχει φέρει τη Ρωσία αντιμέτωπη με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και με την Ευρωπαϊκή Ένωση — που επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα εξαιτίας της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας.

Σύμφωνα με μια πηγή της Γκάζπρομ, το ποσό αυτό, των 11,4 δισεκ. δολαρίων, προστίθεται στην οφειλή της Ναφτογκάζ (2,2 δισεκ. δολάρια) για τις ποσότητες αερίου που προμηθεύτηκε από την ίδια το 2013 και μέχρι τώρα το 2014.

Κατά την ίδια πηγή τα έγγραφα σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές της Ναφτογκάζ εστάλησαν στην εταιρεία αυτή χθες Τετάρτη και έχουν σχέση με το γεγονός πως η ουκρανική εταιρεία δεν τήρησε συμβατικές της υποχρεώσεις.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, ανώτατο στέλεχος της Γκάζπρομ, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τις οφειλές της Ναφτογκάζ προς τη ρωσική εταιρεία σε δημοσιογράφους στο Παρίσι. Ούτε η Γκάζπρομ ούτε η Ναφτογκάζ σχολίασαν τις πληροφορίες αυτές.

Οι δύο πλευρές είχαν συνάψει μια σύμβαση "take or pay", δηλαδή μια εγγύηση άνευ όρων για την αγορά μιας ποσότητας αερίου με άμεση πληρωμή σε μετρητά. Βάσει αυτού του όρου, η Ναφτογκάζ ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει ένα μίνιμουμ ποσό έστω κι αν δεν παραλάμβανε όλη τη συμφωνημένη ποσότητα.

Η Ναφτογκάζ είχε συμφωνήσει να εισαγάγει 41,6 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου βάσει της σύμβασης του 2013, αλλά τελικά παρέλαβε μόνο τα 12,9 δισεκ. κυβικά μέτρα, είπε η πηγή της Γκάζπρομ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΓΣΕΕ: Να σταματήσει εδώ και τώρα ο διάλογος κωφών για τα χημικά της Συρίας


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ της ΓΣΕΕ, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή 800 μετρικών τόνων χημικών όπλων της Συρίας, η οποία έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί με τη μέθοδο της υδρόλυσης, εν πλω, πάνω σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μεταξύ Κρήτης, Λιβύης και Μάλτας. Μια τέτοια ενέργεια μπορεί να αποβεί μοιραία για τη Μεσόγειο, μια κλειστή και εξαιρετικά επιβαρυμένη θάλασσα και κατά συνέπεια για τη δημόσια υγεία, την αλιεία, τον τουρισμό.
Είναι αξιοπερίεργο γιατί χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Αλβανία - οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων αποβλήτων - και κάποιες εξ αυτών παρήγαγαν και πούλησαν τα τοξικά στη Συρία, έχουν αρνηθεί την καταστροφή τους εντός των συνόρων τους, επικαλούμενες «έλλειψη υποδομών».  
Η μέθοδος και ο εξοπλισμός του παρωχημένου πολεμικού πλοίου MV Cape Ray, που δεν είναι στεγανό, έχει μόνο ένα κύτος και έχει δοκιμαστεί μόνο μία φορά για την εξουδετέρωση μικρής ποσότητας χημικών όπλων προκαλούν έντονη ανησυχία.
Ερωτήματα όπως ποιός θα ελέγχει την διαδικασία, αν έχει εξετασθεί η περίπτωση ατυχήματος και τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση, παραμένουν αναπάντητα.
Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος, Εξωτερικών και Εθνικής ¶μυνας ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εισερχόμαστε στη νέα Τουριστική Περίοδο και η στάση της Κυβέρνησης αντί να καθησυχάζει, προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες και στους τουρίστες της Κρήτης για την υγεία τους και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους της Τουριστικής Βιομηχανίας του Νησιού. Ο "Διάλογος Κωφών" στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επιβάλλεται να σταματήσει εδώ και τώρα. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ξεκάθαρες απαντήσεις και "ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ"!!!



ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΠΔΧΒ για την Απεργία της Πρωτομαγιάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ  

Την  Τρίτη  22  Απριλίου  2014,  στα  γραφεία  της  ΠΟΕ‐ΟΤΑ  (Καρόλου  24), πραγματοποιήθηκε  από  τα  Σωματεία  και  τις  Ομοσπονδίες    του  δημόσιου  και ιδιωτικού  τομέα,  που  πήραν  την  πρωτοβουλία,  η  σύσκεψη  προετοιμασίας  της πρωτομαγιάτικης απεργίας των συνδικάτων. 
Κατά τη διάρκεια της πλατιάς σύσκεψης αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και αντηλλάγησαν  απόψεις  και  προτάσεις  ώστε  η  πρωτομαγιάτικη  συγκέντρωση  και απεργία  να  είναι  μια  διαφορετική  σε  σχέση  με  το  παρελθόν  Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή και αγωνιστικό ενωτικό πλαίσιο δράσης. 
Τονίστηκε  ότι,  τα  συνδικάτα  άμεσα  με  αποφάσεις  τους,  ανακοινώσεις  και περιοδείες στους χώρους δουλειάς, θα πρέπει να αναδείξουν τα επίκαιρα αιτήματα της  εργατικής  τάξης  για  την  ανατροπή  όλων  των  μνημονιακών,  αντεργατικών  και αντιλαϊκών  πολιτικών,  αναδεικνύοντας  την  αξία  της  συλλογικής –  συνδικαλιστικής δράσης, οργανώνοντας και προετοιμάζοντας  την παρέμβαση τους, ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη κεντρική απεργιακή συγκέντρωση 
Αποφασίστηκε, λοιπόν,  η μαζική  συμμετοχή  στο κάλεσμα  του ΕΚΑ,  σε  συνεργασία με  εργασιακούς  χώρους  και  κλάδους,  που  είναι  σε  κινητοποιήσεις  έντασης  και διάρκειας  και  η  μαζική  συμμετοχή  όλων  στις  πρωτομαγιάτικες  συγκεντρώσεις  σε όλη την Ελλάδα.  
1. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ) 
2. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ( ΠΟΕΠΔΧΒ ) 
3. ΠΟΣΠΕΡΤ 
4. ΠΟΕΣΥ 
5. ΠΟΕΠΤΥΜ 
6. ΠΟΘΑ 
7. ΟΕΚΕ 
8. ΟΘΕ ( ΘΥΡΩΡΩΝ ) 
9. ΠΟΙΕ‐ΦΣΕΚ ( ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ) 
10. ΕΘΝΟΝΤΑΤΑ 
11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  στον  ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ 
ΤΟΜΕΑ 
12. ΠΟΕ – ΟΤΑ 
13. ΕΜΔΥΔΑΣ 
14. ΟΕΝΓΕ 
15. ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
16. ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  

ΠΗΓΗ:poedxb.gr

Άσχημες οι εργασιακές συνθήκες για τους Έλληνες εργαζομένους


Επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα βλέπει το 88% των Ελλήνων, τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία ερευνά τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρέασε την ποιότητα των όρων εργασίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα μετην έρευνα, το 82% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα είναι "κακές" (43% στην ΕΕ), ενώ μόλις το 16% θεωρεί ότι είναι «καλές» (53% στην ΕΕ). Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας όσον αφορά τις συνθήκες εργασίες στη χώρα τους καταγράφονται στους Ούγγρους (79%), στους Ισπανούς (76%) και στους Ιταλούς (73%).

Στο ερώτημα «πιστεύετε πως τα τελευταία 5 χρόνια οι συνθήκες εργασίας στη χώρα σας έχουν χειροτερέψει;» θετικά απαντά το 88% των Ελλήνων (57% στην ΕΕ), ενώ το 8% απαντά ότι οι συνθήκες εργασίας έχουν παραμείνει ίδιες (27% στην ΕΕ). Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά επιδείνωσης στις συνθήκες εργασίας στη χώρα τους καταγράφουν οι Ισπανοί (86%), οι Ιταλοί (85%), οι Σλοβένοι (84%) και οι Πορτογάλοι (78%).

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ όπου λιγότεροι από τους μισούς εργαζομένους δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «σε γενικές γραμμές είστε ικανοποιημένοι από τις σημερινές εργασιακές συνθήκες στη χώρα σας;», αρνητικά απαντά το 62% των Ελλήνων (23% στην ΕΕ) και θετικά το 38% (77% στην ΕΕ). Μετά τους Έλληνες το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης καταγράφεται από τους Ισπανούς (53%).

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κέρδη 50 σεντς ή 0,5% για το πετρέλαιο στα 101,94 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη 50 σεντς ή 0,5% για το πετρέλαιο στα 101,94 δολάρια το βαρέλι
Aνέκαμψε το πετρέλαιο από το χαμηλό δύο εβδομάδων σημειώνοντας άνοδο στα 101,94 δολάρια το βαρέλι βρίσκοντας υποστήριξη από την συνεχιζόμενη ένταση στην Ουκρανία και την πίεση από την αύξηση των αμερικανικών προμηθειών.

Το αργό παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 50 σεντς ή 0,5% στα 101,91 δολάρια το βαρέλι. Ο Brent Ιουνίου κατέγραψε κέρδη 1,22 δολάρια ή 1,1% στα 110,33 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr