Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Οι εισαγωγές μαζούτ της Κίνας τον Μάιο μειώνονται μετά το υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας

 





Οι εισαγωγές μαζούτ της Κίνας μειώθηκαν τον Μάιο αφού έφθασαν σε υψηλό δεκαετίας τον Απρίλιο, ενώ οι εξαγωγές καυσίμων πλοίων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο αυξήθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής..

Αυτοματοποίηση εργασιών στην εργασία με ασφαλή τρόπο: νέα συγκριτική έκθεση μελέτης περίπτωσης

 






Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της ρομποτικής για την αυτοματοποίηση επικίνδυνων ή επαναλαμβανόμενων εργασιών στο χώρο εργασίας ως τρόπο προστασίας των εργαζομένων βρίσκεται σε άνοδο. Ωστόσο, θα μπορούσαν επίσης να ληφθούν υπόψη προκλήσεις για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία ή νέοι κίνδυνοι που θα..

ΜΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 







Το ζήτημα των οικονομικών ανισοτήτων αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι επιπτώσεις της υπήρξαν έντονες σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ανατρέποντας χρόνια σύγκλισης των συνθηκών διαβίωσης, με τη χώρα μας να βιώνει έντονα τις συνέπειες αυτής της κρίσης, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η εξέταση ζητημάτων, όπως οι ανισότητες, η φτώχεια και ο..

Δυναμικό πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή της Greenpeace

 






Στη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων (ΥΑ) στην περιοχή από φορείς, συλλογικότητες, επιτροπές και πολίτες της Ηπείρου συμμετείχε το ελληνικό γραφείο της Greenpeace με ομάδα εθελοντών/ακτιβιστών και..