Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Απάντηση Άγκυρας σε ΟΗΕ για οριοθέτηση ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας με Κ.Δ. (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Από το sigmalive.com
Τη δική της απάντηση και νομικές αξιώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο κατέθεσε η Τουρκία στον ΟΗΕ, σε μια μακροσκελή επιστολή ημερομηνίας 13 Νοεμβρίου 2019, μέσω του Μονίμου Αντιπροσώπου της Άγκυρας στον Οργανισμό, Feridun H. Sinirlioglu. Μέσω της επιστολής, η Τουρκία, επικαλούμενη το Διεθνές Δίκαιο, προβάλλει τις πάγιες θέσεις της για το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, ισχυριζόμενη ότι..

Sulphur cap: Συχνότερες οι ροές VLSFO

Από το naftikachronika.gr
H Equinor φέρεται να εξήγαγε ένα φορτίο VLSFO από τη Νορβηγία, το οποίο παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Φουτζάιρα, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κόμβους ανεφοδιασμού καυσίμων για τα πλοία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο κύκλους της αγοράς, η σπάνια αυτή αποστολή αποτελεί απόρροια της αυξημένης..

Μέσω βιβλίου προσφορών η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ

Από το businessdaily.gr
Αποκλείει η κυβέρνηση την επανάληψη του άγονου διαγωνισμού για επιλογή στρατηγικού επενδυτή και προκρίνει χρηματιστηριακή διαδικασία, καθώς ο κλάδος των διυλιστηρίων στην Ευρώπη βρίσκεται σε συνεχή πίεση.

Θα προηγηθεί της ιδιωτικοποίησης..

Η έκθεση του IEA θέτει υπό αμφισβήτηση τη σκοπιμότητα του προγράμματος ανάπτυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Η ετήσια έκθεση του ΔΟΕ θεωρείται συχνά ως η «Βίβλος» των διεθνών ενεργειακών εξελίξεων και προοπτικών και χρησιμοποιείται από τους ενεργειακούς παράγοντες της χώρας μας και την πετρελαϊκή βιομηχανία, προκειμένου να πείσουν το κοινό πως οι υδρογονάνθρακες έχουν μέλλον στη νέα διεθνή πραγματικότητα.

Η έκθεση του 2019 δημοσιεύθηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΕΠΥ & ΑΛΠΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Κίνα: Το διυλιστήριο της Sinopec-SK ξεκινά εξαγωγές κηροζίνης

Από το worldenergynews.gr
Η Sinopec-SK Wuhan Petrochemical Corp, μια κοινοπραξία μεταξύ της κινεζικής  Sinopec και της νοτιοκορεατικής SK Innovation, έχει αποκτήσει άδεια εμπορίας αργού πετρελαίου από το κινεζικό υπουργείο εμπορίου και άρχισε να εξάγει κηροζίνη, ανακοίνωσε η Sinopec τη Δευτέρα 25/11/2019

Η κοινοπραξία, που ξεκίνησε..

Μέτρα Για Την Αντιμετώπιση Της Δυσοσμίας Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, Ζητάει Η ΠΚΜ

Από το analitis.gr
Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων και έργων αποκατάστασης για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας στην Δυτική Θεσσαλονίκη ζητάει από τα ΕΛΠΕ η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας όπως έγινε γνωστό στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τόσο για το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας, όσο και για το..

Έντονη Δυσαρέσκεια της Total στις Προθέσεις της ΕΤΕπ να Διακόψει τη Χρηματοδότηση Έργων Φ. Αερίου

Από το energia.gr
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EΤΕπ) να διακόψει τη χρηματοδότηση έργων ορυκτών καυσίμων προκάλεσε την αντίδραση της Total. Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του γαλλικού ενεργειακού ομίλου υποστηρίζει ότι οι εταιρείες ίσως υποχρεωθούν να επανεξετάσουν το θέμα της μετατροπής των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής τους με χρήση άνθρακα, σε μονάδες που θα λειτουργούν με φυσικό αέριο.

«Θεωρώ πως είναι..

Στα μέσα Δεκεμβρίου η πλήρης οριστικοποίηση της «φόρμουλας» ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συνεννοήσεις μεταξύ των μετόχων της ΔΕΠΑ, δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου (65%) και των Ελληνικών Πετρελαίων (35%), εν όψει της επιλογής της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί στην ιδιωτικοποίηση της πλειοψηφίας των δυο νέων εταιριών που θα προκύψουν..