Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ο Putin κατηγορεί τη Βουλγαρία για σκόπιμη καθυστέρηση στην κατασκευή του TurkStream

Από το worldenergynews.gr
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατηγόρησε την Βουλγαρία την Τετάρτη 4/12/2019 για σκόπιμη καθυστέρηση στην εφαρμογή του αγωγού φυσικού αερίου της Ρωσίας TurkStream στην επικράτειά της και δήλωσε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να βρει τρόπους για να παρακάμψει τη Βουλγαρία εάν χρειαστεί.

Οι δηλώσεις του  Putin έγιναν στη ρωσική πόλη Σότσι της Μαύρης Θάλασσας μετά από συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic.

Η Ρωσία κατασκευάζει..

EE:«Τρέχουν» οι Πωλήσεις Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων σε Χώρες που Έχουν Δώσει Κίνητρα

Από το energia.gr
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση καθώς τους τελευταίους τρεις μήνες σημείωσαν άνοδο 46,2%. Στο συγκεκριμένο διάστημα πουλήθηκαν συνολικά 110.630 ηλεκτροκίνητα οχήματα με ανοδική τάση για τα επόμενα χρόνια.

Οι χώρες που σημείωσαν πολύ..

Οι περικοπές και η αυστηρότερη συμμόρφωση, τα επικρατέστερα σενάρια της συνάντησης του OPEC+

Από το worldenergynews.gr
Στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγοράς και των επενδυτών βρίσκεται η αυριανή συνάντηση (5/12) του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας - ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +.

Σύμφωνα με το CNBC, το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες εφαρμογής είναι η έγκριση βαθύτερων περικοπών..

Ενεργειακές πολιτικές με ΑΠΕ που αγνοούν την πραγματικότητα, αψηφούν την κοινή λογική, άρα κάπου το ...πάνε

Από το archaeopteryxgr.blogspot.com
https://ourfiniteworld.com/2019/11/14/do-the-worlds-energy-policies-make-sense/
An analysis of China’s coal supply and its impact on China’s future economic growth
https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Chinas-Hunger-For-Coal-Is-Growing.html
https://www.forbes.com/sites/judeclemente/2019/11/01/china-soaring-past-japan-in-liquefied-natural-gas-imports/#2204f61a626b

Όλα τα ενεργειακά (και το παραμύθι με τις λεγόμενες ΑΠΕ) συνοψίζονται στο γράφημα αριστερά, που λέει ότι με τα σημερινά δημογραφικά και με τις σημερινές προσδοκίες για καλύτερη ζωή (και με την σημερινή ...γεωπολιτική πραγματικότητα), δεν υπάρχει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
  
   Καταδικάζουμε την απαράδεκτη πρακτική του Ομίλου Εταιρειών ΕΛ.ΠΕ. να απαγορεύσει την είσοδο συνδικαλιστών σε χώρους του Ομίλου.

   Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί..

Ενδιάμεση Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Από το inegsee.gr
Η παρούσα Ενδιάμεση Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση για το 2019 εξετάζει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως αυτή διαμορφώθηκε στο τέλος του α΄ εξαμήνου του 2019.

Για τα βασικά συμπεράσματα..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Βραβεία Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2019

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενηµερώνουµε ότι έγινε από Επιτροπή Ζωγράφων η αξιολόγηση των έργων Ζωγραφικής των παιδιών που έλαβαν µέρος στον ∆ιαγωνισµό και στον οποίο έλαβαν µέρος 550 παιδιά.
 Τα ονόµατα των βραβευθέντων παιδιών είναι τα εξής :

H Vitol ξεκίνησε τις εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων από το Τουρκμενιστάν

Από το worldenergynews.gr
Η Vitol, ο μεγαλύτερος trader πετρελαίου παγκοσμίως, θα ξεκινήσει να εξάγει καύσιμο πετρέλαιο και ντίζελ από το Τουρκμενιστάν μέσω του ρωσικού λιμανιού Novorossiisk αυτό το μήνα, αξιοποιώντας την πρόσφατη επιτυχία της στην επανέναρξη εξαγωγών αργού πετρελαίου του Τουρκμενιστάν μέσω της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Reuters η Vitol προσχώρησε..

Α.Σιάμισιης: Δεδομένο το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Από το worldenergynews.gr
To ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για την ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

«Είμαστε μέτοχοι του 35% της ΔΕΠΑ και το ενδιαφέρον μας πρέπει να θεωρείται δεδομένο», είπε ο κ. Σιάμισιης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ξεκαθάρισε ότι..