Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΕΥΧΕΣ Ε.Α.Μ.Ε


Επιτυχημένη δοκιμή καυσίμου υδρογόνου από αμμωνία

Από το naftemporiki.gr
Το υδρογόνο είναι καύσιμο με μηδενικές εκπομπές, αλλά οι δυσκολίες στη μεταφορά και την αποθήκευσή του περιορίζουν την εφαρμογή του σε μεγάλη κλίμακα, καθώς είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο και δύσκολο να μεταφερθεί λόγω της χαμηλής πυκνότητάς του. Ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας (CSIRO) δοκίμασε τώρα σε οδικό έλεγχο την τεχνολογία μετατροπής αμμωνίας-υδρογόνου για κυψέλες καυσίμου υδρογόνου σε δύο ειδικά κατασκευασμένα αυτοκίνητα.

Η ομάδα CSIRO από το Μπρίσμπεϊν του Κουίνσλαντ, ανέπτυξε μια μεταλλική μεμβράνη που διαχωρίζει το υδρογόνο από..

LNG: Το καύσιμο του μέλλοντος - Μια ρεαλιστική και βιώσιμη διέξοδος για το ναυτιλιακό τομέα Sponsored Content

Από το naftemporiki.gr
Καθοριστικός για την επίτευξη των στόχων του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ) όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων των πλοίων πρόκειται να είναι στο εξής ο ρόλος των εναλλακτικών καυσίμων, με το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) να κατέχει ηγετική θέση λόγω των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, λειτουργικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών, που το χαρακτηρίζουν ως καύσιμο.

To LNG ανταποκρίνεται ήδη στους στόχους του ΙΜΟ για το 2020 και αποτελεί τη βάση για την επίτευξη των στόχων αυτών σε συνδυασμό..

ΕΛΠΕ: Στα 283,7 εκατ. τα έσοδα από την πώληση του ΔΕΣΦΑ - Ορόσημο για τον όμιλο η συμφωνία

Από το energypress.gr
Η Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασίας πώλησης ποσοστού 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΣΦΑ (31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για την ΕΛΠΕ ΑΕ), στην εταιρεία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.», η οποία αποτελεί κοινοπραξία των..

ΕΥΧΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΕΑ


ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΣΕΕΠ


ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην Senfluga Energy

Από το worldenergynews.gr
Την επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός ακόμη σημαντικού κεφαλαίου στο πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ σηματοδοτεί η μεταβίβαση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ (31% για το Ταμείο και 35% για τα ΕΛΠΕ) στην κοινοπραξία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.» έναντι συνολικού τιμήματος 535 εκατ. ευρώ, όπως τονίζει το Ταμείο στην ανακοίνωσή του. 
H κοινοπραξία που αποτελεί..

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Από το ekeda.gr
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής καταδικάζει την συμπεριφορά του μεγαλομετόχου της Χαλυβουργικής και των «συμβούλων» του που παίζοντας ενδοοικογενειακά  παιχνίδια εξουσίας βύθισαν σιγά  – σιγά μια ιστορική βαριά βιομηχανία , που κάποτε απασχολούσε κοντά στους 2.000 εργαζόμενους και τώρα 170 .

Επίσης, καταδικάζουμε την συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που οι  άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις σήμερα..

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Από το poenergias.gr
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΠΟΕ) συμπαρίσταται στους εργαζόμενους
της Χαλυβουργικής και στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ).
Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση για την οποία δεν ευθύνονται αυτοί.
Σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, την κύρια ευθύνη φέρει η Διοίκηση της Χαλυβουργικής με τις ενδοοικογενειακές διαμάχες αλλά και η Κυβέρνηση που..

Ε. Τσοτσορός: Σκληρή δουλειά και συστηματική προσπάθεια έφεραν τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ

Από το  capital.gr
Η σκληρή δουλειά, η συστηματική προσπάθεια και μελέτη του διεθνούς περιβάλλοντος βρίσκονται πίσω από τα αποτελέσματα του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια που βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας FORBES 100+ με τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις.

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕ Ευστάθιος Τσοτσορός, υπογραμμίζοντας ότι..

Μονιμοποίηση για τους εργολαβικούς εργαζομένους του ΔΕΣΦΑ λίγο πριν περάσει στους νέους ιδιοκτήτες

Από το energypress.gr
Θετική εξέλιξη έχει, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το αίτημα που προβάλλει επίμονα το σωματείο των εργαζομένων αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Ενέργεια (ΠΟΕ), για μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων του ΔΕΣΦΑ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του «καθορισμού του απαιτούμενου εσόδου» του ΔΕΣΦΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΡΑΕ, έχει υπάρξει δέσμευση ότι, στο βαθμό που οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, για να αναγνωριστεί ..