Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Τα ΕΛΠΕ για τις συνθήκες απασχόλησης και τους όρους αμοιβής και εργασίας εργαζομένων

Από το zougla.gr
Αναλυτική ενημέρωση για τις συνθήκες απασχόλησης και τους όρους αμοιβής και εργασίας εργαζομένων σε τρίτες εταιρείες που αναλαμβάνουν έργα στον Όμιλο ΕΛΠΕ, παρέχει η επιχείρηση με αφορμή πρόσφατες αναφορές στα ΜΜΕ και τη συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις 26.9.2018.

Αναλυτικά, επισημαίνει τα εξής:

Ευρωβουλή: Υπέρ της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο 55%

Από το naftemporiki.gr
Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν την Τετάρτη υπέρ της αύξησης της δέσμευσης για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ως το 2020, στα πλαίσια της συμφωνίας του Παρισίου. Επίσης, ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει ότι το μακροπρόθεσμο μοντέλο κλιματικών αλλαγών θα έχει ως στόχο το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα το αργότερο ως το 2050.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του κοινοβουλίου αποφάσισε ..

Ρ. Καραχάννας: Δεν υπάρχουν χρήματα για την πιστοποίηση του συστήματος εισροών-εκροών

Από το energypress.gr 
Τα εύσημα στην ΑΑΔΕ για τις συντονισμένες προσπάθειες που διενεργεί το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια καταπολέμησης της παραβατικότητας και του λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων, αποδίδει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) και γενικός διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ Ρομπέρτο Καραχάννας. Επισημαίνει ωστόσο, την αναγκαιότητα να τεθεί το συντομότερο..

Νέος σύμμαχος για τις θαλάσσιες γεωτρήσεις των ΗΑΕ

Από το naftikachronika.gr
Η Baker Hughes, εταιρεία της General Electric, προέβη στην εξαγορά του 5% των μετοχών της ADNOC Drilling, θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Άμπου Ντάμπι, ADNOC, έναντι $550 εκατ.

Μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας, η οποία ανακοινώθηκε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, η Baker Hughes καθίσταται η πρώτη ξένη εταιρεία η οποία ..

Αναγκαία η μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης

Από το naftikachronika.gr
Οι χώρες της ΝΑ Ασίας αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά, με την Κίνα, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη να είναι υπαίτιες για το 50% της ρίψης πλαστικών στην θάλασσα παγκοσμίως.

Οι ασιατικές χώρες έχουν μεγάλο μερίδιο στην θαλάσσια ρύπανση και αυτό αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι το 90% της ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά προέρχεται από δέκα ποταμούς, εκ των οποίων οι οκτώ βρίσκονται στην Ασία.

Σύμφωνα με έρευνα του World Economic Forum κάθε..

Ξεκινά ο τρίτος γύρος αδειοδότησης

Από το lygeros.org
Μετά από χρόνια έρχεται επιτέλους η δικαίωση στον αγώνα της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ με τον τρίτο γύρο αδειοδότησης, ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει τους δύο πρώτους γύρους και να καλύψει τα κενά όσον αφορά την κατανομή των θαλάσσιων οικοπέδων. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε μία αλλαγή φάσης, η οποία έχει τόσο μεγάλη σημασία που είναι προς το παρόν ακόμα αδιανόητη για τους περισσότερους. 

Αυτός ο νέος γύρος αδειοδότησης προβλέπει..

Η νομοθετική ρύθμιση.......

Από το liberal.gr
- Η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα, αλλά ακόμη και για την παράκαμψη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας; Απάντηση η στήλη δεν έχει, αλλά θα το μάθουμε όλοι μαζί με την υπόθεση της αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ.

- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πήρε ..