Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ας μιλήσουμε λοιπόν για Αργεντινή…


Γεια μας.
Ας δούμε κάτι ενδιαφέρον. Η Αργεντινή που έχει εξωτερικό χρέος 138 δις δολάρια, εφαρμόζοντας μονομερή παύση πληρωμών (και χωρίς να της γίνει ΚΑΜΙΑ κατάσχεση ή να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της ή να πάψουν οι αγελάδες της να παράγουν γάλα -όπως επικαλούνται τα παπαγαλάκια της πασοκοπολαν-νουδούλας) πέτυχε ΣΥΜΦΩΝΙΑ σύμφωνα με την οποία : “η κυβέρνηση της Αργεντινής έκλεισε οριστικά και το τελευταίο κομμάτι χρέους προς τους διεθνείς πιστωτές” και αυτό το μαθαίνουμε από τον οργανισμό Λαμπράκη-Ψυχάρη (βλέπε http://www.tovima.gr/world/article/?aid=600914).
Για να δούμε όμως και την συνέχεια του θέματος από άλλο απόσπασμα και αναφορά για το ίδιο θέμα. Το χρέος λοιπόν της Αργεντινής που έχει απομείνει ανέρχεται στα 137,61 δις δολάρια (βλέπε : http://www.kathimerini.gr/769429/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/symfwnia-petyxe-h-argentinh-gia-to-xreos-twn-97-dis-dol )

Αυτό το τελευταίο (: το υπόλοιπο του χρέους) “ξέχασε” να το αναφέρει η πηγή του Λαμπράκη-Ψυχάρη ενώ αντιστοίχως η πηγή του Αλαφούζου (: Καθημερινή) “ξέχασε” να αναφέρει το ΠΟΣΟΣΤΟ του 7% στο οποίο καταστάλαξε η αποπληρωμή του χρέους της Αργεντινής.

Αυτό λοιπόν που γίνεται σαφές είναι πως : ενόσω η Αργεντινή (όπως κι εμείς) είχε χρέη προς “θηρία” (όπως κι εμείς) εφαρμόζοντας τα αυτονόητα (: Εθνική Ανεξαρτησία) πέτυχε τα αναμενόμενα (: διαγραφή του χρέους).
Και όλα αυτά χωρίς να πέφτει κανένας ουρανός στο κεφάλι των κατοίκων και χωρίς οι αγελάδες να παύουν να παράγουν γάλα κλπ κλπ (γεια σου Δημήτρη Καζάκη).

Αυτό που θα πρέπει να παρατηρηθεί είναι πως τα χρέη της Αργεντινής ήσαν προς πιστωτές όπως “Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Λέσχης των Παρισίων, κατέχοντας 30% του αργεντίνικου χρέους και ακολουθεί η Ιαπωνία με 25%. Πιο μικροί ομολογιούχοι είναι η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ και η Ελβετία”. Αυτά, σύμφωνα με τον οργανισμό του Μπόμπολα (: εφημερίδα Έθνος) “που … ξέχασε” να κάνει αναγωγές στο πόσα αποπληρώνονται επί ποιας αρχικά υπολειπόμενης οφειλής. Και μιλώ για το 7% των αρχικά … οφειλουμένων. (: βλέπε : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64014868).
Χμμμ, παντού και πάντα η Γερμανία, ως διεθνές όρνεο (για άλλη μια φορά μετά τους 2 παγκόσμιους πολέμους που κτηνωδώς διέλυσε τα πάντα).

Θα πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στο ότι : “Είχε προηγηθεί μομφή του ΔΝΤ που αμφισβητεί την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων της Αργεντινής” σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής. Μα μήπως εδώ, στην Πατρίδα μας, τα στατιστικά στοιχεία δεν έχουν γίνει, όχι λάστιχο, αλλά σφεντόνα ; Μήπως για αυτό τον λόγο και ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει ασυλία ; (όπως θεωρεί η παρέα του και ο ίδιος).

Τέλος θα πρέπει να παρατηρηθούν και ορισμένες άλλες … λεπτομέρειες στις ανωτέρω δημοσιεύσεις, όπως φερ’ ειπείν το ότι το επιτόκιο θα πέσει στο μισό από ότι … εκτόκιζαν (: οι τοκογλύφοι) μέχρι σήμερα. Από το 7 κόμμα κάτι στο 4 παρά κάτι. Και αν πας να με προλάβεις λέγοντας μου Αδελφέ μου πως αυτό το επιτόκιο που έχει από εδώ και στο εξής η Αργεντινή το … πέτυχαν οι φερόμενοι ως κυβερνώντες, θα σου θυμίσω πως το Euribor του έτους δεν ξεπέρασε ποτέ το 0,62% το τελευταίο ενάμιση έτος ….

Υ.γ. Κύριε Σταθάκη του Σύριζα, εξακολουθείς να πιστεύεις πως το επαχθές χρέος της Χώρας μας δεν ξεπερνά το 5% ;

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η ισλαμική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα: Βάζουν "πόδι" και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Αιγαίο


Όταν ο Α.Σαμαράς υποσχόνταν πανδαισία επενδύσεων προφανώς ενοούσε το ξεπούλημα της χώρας σε τουρκικούς ομίλους και επιχειρημαικά συμφέροντα, αφού μετά τις μαρίνες οι  Τούρκοι έχουν βάλει στο "μάτι" τα ελληνικά φέρι μποτ που εκτελούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Αιγαίο, αλλά και πληθώρα ξενοδοχείων στην Θεσσαλονίκη, η οποία σημειωτέον είναι υψίστης σημασίας για την Τουρκία καθώς θεωρείται η πατρίδα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Πίσω όμως και από τους Τούρκους κρύβονται οι πακτωλοί χρημάτων του πιο σκληρού "μασίφ" ισλαμιστικού κράτους στον πλανήτη του Κατάρ, το οποίο μαζί με την Τουρκία, αποτελούν τις μοναδικές χώρες που εξκολουθούν να χρηματοδοτούν την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο. Ακόμα και η Σαουδική Αραβία, έχει διακόψει την χρηματοδότηση στους ισλαμιστές της Αιγύπτου, ενώ έχει ψυχρανεθεί με το Κατάρ, το οποίο επιδιώκει τον επανισλαμισμό της ελληνικής επικράτειας.

Φήμες λένε ότι τα δάνεια της περιφέρειας της Θράκης και του δήμου Κομοτηνής έχουν περιέλθει στα χέρια καταριανών funds, και το ίδιο το Κατάρ συνεχίζει να δανείζει απρόσκοπτα τις τουρικές επιχειρήσεις.

Δεν ήταν τυχαία η δήλωση του προέδρου της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ ο  οπόίος είπε ότι ήταν μεγάλο λάθος που δόθηκε το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, μετά το "φετφά" της καταριανής κυβέρνησης που απαιτέι από τους οπαδούς των εθνικών ομάδων να προσέξουν την εμφάνισή τους όταν έρθουν εκείνες τις ημέρες στο Κατιάρ. Φυσικά απευθύνεται σε Βραζιλιάνες και Λατινοαμερικάνες αλλά και τις Ευρωπαίες που για την χώρα του Κατάρ θεωρούνται ο ορισμός των "διεφθαρμένων" γυναικών, αλλά και στους Άγγλους και Γερμανούς οπαδούς οι οποίοι χωρίς αλκοόλ δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού φύλου της τουρκικής εφημερίδας «Star», για τα ελληνικά φέριμποτ οι Τούρκοι έχουν ήδη εκδηλώσει το μεγάλο τους ενδιαφέρον, καθώς το πέρασμά τους σε τουρκικά χέρια είναι ένα ακόμη βήμα για την τουρκική διείσδυση και κυριαρχία στο Αιγαίο.

Στην δε Θεσσαλονίκη, καθώς θεωρείται η πατρίδα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ετοιμάζουν στην κυριολεξία οικονομική "απόβαση" που στην ουσία θα καταστήσει την συμπρωτεύουσα πόλη εξαρτωμενη πό τουρκικά κεφάλαια.

Έτσι, σύμφωνα με «ειδική αναγγελία» του Τούρκου δημοσιογράφου Ersan Ρlak, ειδικευμένου στην οικονομία, σε μια μεγάλη ιστοσελίδα Τούρκων επενδυτών με τον χαρακτηριστικό τίτλο My Fikirler, δηλαδή «Οι ευκαιρίες μου» , αναφέρεται ότι κατόπιν γνωστοποίησης από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο «Yunan Turk Odasi» έχουν βγει στο σφυρί για τους Τούρκους πελάτες τα εξής ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης:

" Bristol Special" , είκοσι κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Minerva Boutique" , 34 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Phillipion" , το γνωστό "Φιλίππειο" , 92 κλινών, κοντά στα κάστρα,
"Zaliki" , 24 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
Park Hotel , 56 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Nikopolis Hotel" , 99 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο,
"Tourist Hotel" , 37 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Pella Hotel" , 79 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Golden Star" , 44 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο,
"Lu ksemburg" , 38 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Capsis Hotel", 407 κλινών, στην οδό Μοναστηρίου, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό,
"Sunbeach Hotel" , 122 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο.


Όμως όπως αναφέρει η εφημερίδα "To Ποντίκι" μεγάλο ενδιαφέρον για το γενικό ξεπούλημα της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει και μεγάλοι τουρκικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι έχουν επίσης αναπτύξει τελευταία έντονη κινητικότητα. Έτσι, μετά το ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο Dogus Crubu. μεγάλο ενδιαφέρον για αγορές ελληνικών "φιλέτων" που "παραχωρούνται" σε εξευτελιστικές τιμές εκδήλωσε και ο γνωστός μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος Ko Crubu. Μάλιστα ο πρόεδρος του ομίλου Temel Atay δήλωσε στην εφημερίδα "Zaman" ότι το πέρασμα της μαρίνας της Μυτιλήνης σε τουρκικά χέρια είναι μόνο η αρχή και ένα καλό παράδειγμα για τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα για τους Τούρκους επιχειρηματίες.

Ενδιαφέρον έχει δείξει και ο όμιλος Cukurova SCA Crubu, ο γενικός διευθυντής του οποίου, Engin Denizmen, ανέφερε στην ίδια εφημερίδα ότι από τον Απρίλιο του 2011 άρχισαν να αναδύονται μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς οι Έλληνες έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να... ξεπουλήσουν τα πάντα. Αλλά το πιο εξευτελιστικό είναι το πολύ χαρακτηριστικό και ειρωνικό δημοσίευμα πάλι της εφημερίδας Zaman , που είναι πρώτη σε κυκλοφορία στην Τουρκία, με τον τίτλο Yunanistan askeri b lgeleri de satiyor , δηλαδή "Η Ελλάδα πουλά ακόμα και στρατόπεδα"! 

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας που έκανε γνωστό ότι περίπου 3.000 στρατιωτικές περιοχές πρόκειται να πουληθούν από το ελληνικό κράτος που προσδοκά να εισπράξει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και από αυτό το μεγάλο ξεπούλημα.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ των Ελλήνων ιδιοκτητών των φέρι μποτ και των Τούρκων επενδυτών και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν τα θετικά αποτελέσματα αυτών των επαφών. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει αν οι Τούρκοι καταφέρουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των θαλάσσιων συγκοινωνιών στο Αιγαίο. Είναι γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο έδωσε την άδεια για όλες αυτές τις πωλήσεις! Με νόμο μάλλιστα που διέπει τις... «στρατηγικές επενδύσεις» , όπου προβλέπεται πλήθος φορολογικών ελαφρύνσεων.

Δηλαδή ο Α.Σαμαράς ξεπουλάει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες σε τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, και αφήνει τους γείτονες να πατήσουν "πόδι" στην Θεσσαλονίκη χωρίς να ρίξουν τουφεκιά.

Και το ερώτημα που θέτουμε στην κυβέρνηση, προς τι ο σκοπός αυτών των επενδύσεων πίσω από τις οποίες κρύβεται μάλλιστα το ίδιο το Κατάρ;Ποιοι θα επωφεληθούν αυτών των επενδύσεων; Είναι σίγουρο ότι θα αντλήσουν εργατικό δυναμικό από τους χιλιάδες ισλαμιστές που βρίσκονται εδώ σε αφθονία. Εάν η Τουρκία σε συνεργασία με το Κατάρ επιτύχουν να εξασφαλίσουν με τις επενδύσεις αυτές τον βιοπορισμό χιλιάδων ισλαμιστών που έχουν έρθει από τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής, θα έχουν επιτύχει τον εξισλαμισμό της χώρας, αφού όλοι αυτοί θα νομιμοποιηθούν και θα έχουν τα απραίτητα προς το ζην για να παραμείνουν εδώ. Μετά ως γνωστόν θα γεννούν σαν κουνέλια και η συνέχεια...είναι εύκολο να προβλεφθεί .

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Οι Συνάδερφοι που εκλέγονται για την Υγιεινή και Ασφάλεια και στα τρία διυλιστήρια


Οι παρακάτω συνάδερφοι  εκλέγονται για την Υγιεινή και Ασφάλεια στα τρία διυλιστήρια.
Η petrelaiopigi,blogspot τους εύχεται συγχαρητήρια και καλό κουράγιο για το δύσκολο έργο, που θα αναλάβουν.

          ΒΕΑ

1. ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2. ΛΑΒΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
4. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
5. ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

          ΒΕΕ

1. ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
2. ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3. ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
4. ΖΟΡΜΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

          ΒΕΘ

1.ΓΙΑΖΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
2.ΒΑΡΥΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
3.ΡΙΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4.ΜΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ακου Αλέξη!


Με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία,
ούτε παράγονται πολιτικά αποτελέσματα
ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ
Ο παραλογισμός των μεγάλων ΜΜΕ στην ερμηνεία του εκλογικού (όχι πολιτικού) αποτελέσματος, μας αναγκάζει να επιστρέψουμε στους αριθμούς. Αλλά και η ερμηνεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει πολύ, αφού επιχειρεί να δώσει ιστορικές διαστάσεις σε ένα απλό εκλογικό αποτέλεσμα ευρωεκλογών κι έτσι να προκαλέσει συσπείρωση των υποστηρικτών του. Μόνο που μάλλον προκαλεί αντισυσπείρωση, προσβάλλοντας το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που τον ψήφισαν.
1. Δεν είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που ένα κόμμα της Αριστεράς γίνεται πρώτο κόμμα. Προηγήθηκε το 1981 το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα αν αναλογιστούμε τις περιστάσεις, τη συγκυρία και τις θέσεις του, πρόκειται για σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων και για βλασφημία. Κι η Μυλωνού τον...
άνδρα της με τους πραματευτάδες.

Σύντομη τεκμηρίωση
Η Δεξιά είχε κυβερνήσει την Ελλάδα συνεχώς από το 1944, (και πιο πριν φυσικά) με μικρά διαλείμματα του κέντρου, όλες οι κυβερνήσεις του οποίου είχαν εκδιωχθεί κακήν κακώς από την ξενοκρατία και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Η Αριστερά (βρισκόταν, με τη μορφή του ΚΚΕ, υπό διωγμό)  από την εποχή του ΕΑΜ (το μόνο προηγούμενο ισχυρής παρουσίας της Αριστεράς) δεν κυβέρνησε παρά μόνον με το ΠΑΣΟΚ που έσπασε την μονοκρατορία της Δεξιάς και κυρίως ανέτρεψε το μονοκομματικό κράτος της δεξιάς. Αναγνώρισε την εθνική αντίσταση, έθεσε τέλος στον εμφύλιο πόλεμο και οδήγησε σε μια «μεταπολίτευση», που δεν έγινε ολοκληρωτικά το 1974. Δεν είναι εδώ ο τόπος να το αναλύσουμε. Αλλά όλα τα ζωντανά στελέχη της Αριστεράς εκείνης της περιόδου συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ γι αυτό. Από τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη, ως τον Μάρκο Βαφειάδη και τον Αντώνη Μπριλλάκη.

Αυτή την ανιστόρητη διατύπωση (πρώτη φορά Αριστερά) μπορούμε να την αποδώσουμε μόνον στην μνήμη πρώην στελεχών του ΚΚΕ που αγωνίστηκαν εναντίον της αλλαγής του 1981 με το σύνθημα «ΚΚΕ αλλαγή, δεύτερη κατανομή», δηλαδή εργάστηκαν να την αποτρέψουν. Οι νεώτεροι την ακολούθησαν για λόγους άγνοιας και αυτοεπιβεβαίωσης. Καμία σχέση. Το 2014 έχουμε συνθήκες πλήρους αστικής δημοκρατίας και δεν ανατρέπεται κανένα καθεστώς. Ούτε το μνημόνιο.

Είναι κρίμα που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπου υπερεκπροσωπείται το 3% του 2009 αποδίδει στον εαυτό του εύσημα που ανήκουν στο 24% των πολιτών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ψήφισαν το 2012 βγάζοντάς το δεύτερο κόμμα εκεί που ήλπιζε να βγεί τρίτο και το 2014 βγάζοντάς το πρώτο κόμμα. Επίσης είναι μη αποτελεσματικό, ως προσβλητικό, γιατί δεν συσπειρώνει άλλους πολίτες πέραν του 27% που το ψήφισαν. Είναι σαν να τους διώχνει, ενώ η πλειοψηφία τους ανήκει στην κοινωνική Αριστερά και είναι μειονέκτημα της πολιτικής και κομματικής Αριστεράς η αδυναμία της να τους εκφράσει και να τους πείσει να την ψηφίσουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Η ανασφάλιστη εργασία στο 21,65%. Σε ποιους κλάδους θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι

Picture 0 for Η ανασφάλιστη εργασία στο 21,65%. Σε ποιους κλάδους θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι
Από τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» που δόθηκαν στη δημοσιότητα, και αφορούν τον Απρίλιο  προκύπτει ότι το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας έφτασε το 21,65%.

Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε αισθητά σε σχέση με το 39,18% που ίσχυε τον Απρίλιο του 2013, προβληματίζει το γεγονός ότι το 32,32% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν, βρέθηκε ότι είχαν ανασφάλιστους εργαζόμενους. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, έχει αποδώσει καρπούς το μέτρο της επιβολής προστίμου ύψους 10.550 ευρώ στις επιχειρήσεις για κάθε ένα ανασφάλιστο εργαζόμενο που διατηρούν στο δυναμικό τους. Συνολικά, το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013, όταν τέθηκε σε εφαρμογή το εν λόγω τσουχτερό πρόστιμο, έως 30 Απριλίου 2014, ελέγχθηκαν 12.792 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν να φτάνουν τα 15.641.821 ευρώ.

Οι έλεγχοι εστιάζονται σε:

Επισιτιστικά επαγγέλματα, Κομμωτήρια, Πρατήρια Βενζίνης, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Λιανικό εμπόριο, Καθαριότητα, Κατασκευές, Φιλοξενία και Υπηρεσίες Ασφαλείας.

Μόνο κατά τον μήνα Απρίλιο του 2014 διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 1.510 επιχειρήσεις των ανωτέρω κλάδων.

Ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έγιναν έλεγχοι είναι 4.666 και ο αριθμός των ανασφάλιστων εργαζομένων που προκύπτει είναι 1.010, ποσοστό 21,65%.

Από τους 1.010, οι 540 είναι αλλοδαποί, που αντιπροσωπεύουν το 37,79% σε σχέση με το συνολικό αριθμό των αλλοδαπών εργαζομένων, ο οποίος ανέρχεται στους 1.429 για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι.

Οι ημεδαποί ανασφάλιστοι και μη καταχωρημένοι στα ειδικά βιβλία νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού είναι 470, ποσοστό 14,52% των 3.237 συνολικά ημεδαπών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι από 1/6/2014 καταργείεται η τήρηση του Ειδικού Βιβλίου ("πορτοκαλί" βιβλίο).

Από τον επόμενο μήνα ο έλεγχος της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας θα γίνεται με ενιαίο τρόπο απο την Επιθεώρηση Εργασίας και την ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ με σκοπό τις μέγιστες δυνατές συνέργειες.

ΠΗΓΗ:forologikanea.gr

Το θαύμα των επικουρικών συντάξεων. Μειώνονται … αυξημένες

Το θαύμα των επικουρικών συντάξεων. Μειώνονται … αυξημένες
Τον επόμενο μήνα οι επικουρικές συντάξεις αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 5%.
Ωστόσο οι δικαιούχοι σε σχέση με το καθαρό ποσό που λάμβαναν στις αρχές του έτους είτε δεν θα έχουν απώλειες είτε μπορεί να δουν και αύξηση. Στην πραγματικότητα όμως δεν συμβαίνει αυτό καθώς με νομοθετική ρύθμιση δεν παρακρατείται φόρος . Ειδικότερα από το Μάρτιο και αναδρομικά από τις αρχές του έτους, η μηνιαία παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις διενεργείται με συντελεστές 22%-42%, αλλά και με αφορολόγητο 9.500 ευρώ που ισχύει για όσους συνταξιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 21.000 ευρώ. Όμως επειδή η προσέγγιση είναι αυτοτελής για να προκύψει παρακράτηση θα πρέπει η επικουρική να υπερβαίνει τα 780 Ευρώ το μήνα πράγμα σπάνιο.
Όμως στο τέλος του έτους οι επικουρικές θα προστεθούν στις κύριες συντάξεις και οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να καταβάλλουν έξτρα φόρο εφάπαξ. Δεν αποκλείεται πάντως το σοκ να έλθει νωρίτερα αν υπάρχει η δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης κύριων και επικουρικών συντάξεων ώστε να φορολογούνται ως ενιαίο εισόδημα. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει αναδρομικά από τις αρχές του έτους η παρακράτηση του φόρου που αναλογεί στο συνολικό εισόδημα από συντάξεις.
ΝΙΚ

ΠΗΓΗ:fpress.gr

TAP: Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την επίλυση μη τεχνικών ζητημάτων στην Κ. Μακεδονία


Την πρόθεσή του για στενότερη συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με την επίλυση μη τεχνικών ζητημάτων που άπτονται της έλευσης του αγωγού TAP από την περιοχή, εξέφρασε ο Διευθυντής του TAP για την Ελλάδα, Ρίκαρντ Σκούφιας.
Τα παραπάνω διατυπώθηκαν σε συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του TAP, όπου προεδρεύων ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία στελεχών της κοινοπραξίας και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του αγωγού.
Ο Ρίκαρντ Σκούφιας, Διευθυντής του ΤΑΡ για την Ελλάδα, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θετική στάση και στήριξή του. Με ιδιαίτερη, επίσης, ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε τη θετική αξιολόγηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) του ΤΑΡ από τους τεχνικούς και περιβαλλοντικούς εμπειρογνώμονες της Περιφέρειας. Κοιτώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Κυβέρνηση, τις Περιφέρειες και τις τοπικές κοινότητες αφουγκραζόμενοι προσεκτικά όλα όσα μας λένε. Συμφωνήθηκε να συσταθεί μία κοινή ομάδα εργασίας με την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση εκκρεμών μη τεχνικών ζητημάτων».

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ρένα η «επαναστάτρια»...


Η ΡΕΝΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΕΔΩ ΒΑΡΑΓΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ! ! ! (φωτογραφία εποχής)…

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ..ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ... ΑΛΛΑΓΗ ! ! !


ΠΗΓΗ:elnewsgr.blogspot.gr

ΕΛΠΕ: Η πιστοποίηση ΔΕΣΦΑ προωθεί την ιδιωτικοποίηση


Το πρώτο βήμα προς την ολοκλήρωση της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων και αδειών για τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στη SOCAR αποτελεί, σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ, η πιστοποίησή του ως Ανεξάρτητου Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου από τη ΡΑΕ.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, «η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 21 Δεκεμβρίου 2013 σύμβασης για την πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ (35% ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – 31% ΤΑΙΠΕΔ) στην εταιρεία SOCAR, αντί 400 εκατ. ευρώ και στο πλαίσιο της διαδικασίας λήψεως των απαιτουμένων εγκρίσεων που αποτελούν και αιρέσεις για την ολοκλήρωση της παραπάνω συναλλαγής, η Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (PAE) εξέδωσε σχέδιο απόφασης πιστοποίησης του ΔΕΣΦΑ ως ανεξάρτητου διαχειριστή μεταφοράς φυσικού αερίου και  προχώρησε στην κοινοποίηση της απόφασής της προς την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Δικαίου.
Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί το πρώτο βήμα προς την ολοκλήρωση της λήψεως των απαιτουμένων εγκρίσεων και αδειών για την ολοκλήρωση της συναλλαγής».

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Εγκρίθηκε η καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ευρώπη


Στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων ειδών συμφώνησαν ομόφωνα τα κράτη μέλη της ΕΕ στη σύνοδο των μόνιμων αντιπροσώπων των 28 κρατών μελών της ΕΕ. Στη συμφωνία προβλέπεται πως κάθε χώρα που διαφωνεί θα μπορεί να απαγορεύει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στα δικά της εδάφη.

Πολλοί επισημαίνουν πως το δικαίωμα απαγόρευσης στο εσωτερικό των χωρών αποτελεί το «καρότο» στην «εκστρατεία εισβολής» των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη. Όπως είχε σημειώσει ο ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Tvxs.gr για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, η απαγόρευση στο εσωτερικό των χωρών είναι «σαθρή» καθώς δεν βασίζεται σε λόγους υγείας ή περιβάλλοντος.

Ειδικότερα η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την καλλιέργεια ενός γενετικά τροποποιημένου είδους σε όλη την επικράτειά της ή σε κάποια περιοχή για λόγους που δεν σχετίζονται με την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα για λόγους δημόσιας τάξης ή καθορισμού χρήσεων γης.

Ωστόσο πολλοί επισημαίνουν πως αυτοί οι λόγοι δεν είναι αντικειμενικοί και έτσι η κάθε εταιρεία μεταλλαγμένων μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο υποχρεώνοντας τελικά ένα κράτος να αποδεχτεί τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Παράλληλα, οι χώρες, βάσει της συμφωνίας, δεν έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τη διέλευση από το έδαφός τους των εγκεκριμένων γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Η συμφωνία για τα μεταλλαγμένα, που προωθήθηκε από την Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα, αναμένεται να επικυρωθεί στις 12 Ιουνίου στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο. Μετά την έγκριση από τους υπουργούς η συμφωνία θα πρέπει να πάρει και το «πράσινο φως» από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του έτους.

Στην συμφωνία προβλέπεται πως όσα κράτη διαφωνούν με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο έδαφος τους θα μπορούν να προσφεύγουν στην Κομισιόν, η οποία με τη σειρά της θα ζητά από τις εταιρείες μεταλλαγμένων να αποκλείσουν τις εν λόγω χώρες από τα σχέδιά τους.

Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία είχε εκφράσει αρχικά τις αντιρρήσεις τους για το νομικό πλαίσιο που τίθεται μέσω της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι είναι πολύ ευνοϊκό για τις πολυεθνικές εταιρείες βιοτεχνολογίας. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα και χωρίς να έχει γίνει κάποια τροποποίηση άλλαξαν στάση και τάχθηκαν υπέρ της πρότασης. Τελικά η μόνη χώρα που διαφώνησε μέχρι το τέλος με τη συμφωνία ήταν το Βέλγιο το οποίο απείχε από την ψηφοφορία.

Με τη συμφωνία ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Ευρώπη, αίτημα των πολυεθνικών εταιρειών μεταλλαγμένων σπόρων εδώ και μια 15ετία. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκριθεί στην Ευρώπη η καλλιέργεια τεσσάρων μεταλλαγμένων σπόρων, ωστόσο μόνο το καλαμπόκι MON810 της Monsanto καλλιεργείται σήμερα, καθώς η καλλιέργεια των υπόλοιπων, δύο ειδών καλαμποκιού (ΒΤ176 και Τ25) και της πατάτας Amflora, εγκαταλείφθηκε

Υπό έγκριση είναι ακόμη επτά αιτήματα που αφορούν διάφορα είδη, όπως το καλαμπόκι TC1507 της Pioneer, θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου DuPont.

Tvxs.g

ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Απώλειες στην εβδομάδα, κέρδη στο μήνα για το αργό


Σε πτωτικό έδαφος έκλεισε την Παρασκευή το πετρέλαιο καταγράφοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα 5 εβδομάδων, με τους επενδυτές να εξετάζουν τοις προοπτικές για τη ζήτηση αργού στον απόηχο ανάμικτων στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 87 σεντς ή 0,8% τερματίζοντας στα 102,71 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Στην εβδομάδα η τιμή του αργού σημείωσε απώλειες 1,6%, αλλά κατάφερε κέρδη 3% στο μήνα, τον πρώτο μήνα κερδών μετά από τρεις πτωτικούς μήνες.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Η Virgin Galactic πήρε την άδεια από την FAA στις ΗΠΑ για ταξίδια στο διάστημα [εικόνες-βίντεο]


Την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας θα έχουν σε λίγους μήνες επιβάτες ανά τον κόσμο, καθώς η Αμερικανική Ομοσπονδία Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) άναψε το «πράσινο» φως για τις πρώτες διαστημικές τουριστικές πτήσεις.

Η Virgin Galactic, ιδρυτής της οποίας είναι ο Richard Branson, έλαβε τη σχετική άδεια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πραγματοποίηση πτήσεων αναψυχής στο όριο του Διαστήματος.
 
Ειδικά διαμορφωμένο σκάφος θα πραγματοποιεί υπο-τροχιακή διαστημική πτήση, μεταφέροντας πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώνουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 600 υποψήφιοι επιβάτες έχουν καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο πολυπόθητο εισιτήριο. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό είναι και ο Ashton Kutcher.

Εκτιμάται πως οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του χρόνου, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία οι δοκιμές για το εντυπωσιακό ταξίδι. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Virgin Galactic έχει επενδύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 420 εκατομμύρια δολάρια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 
 
Το ταξίδι θα ξεκινάει από το ιδιωτικό διαστημικό κέντρο «Spaceport America» στην πολιτεία του Νέου Μεξικού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
 
Το σκάφος «SpaceShip Two» είναι εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου.
 
Στην συνέχεια, αφού θα πυροδοτείται ειδικός κινητήρας, το σκάφος θα ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας έτσι στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

Η συγκεκριμένη πτήση θεωρείται «υπο-τροχιακή», καθώς το «SpaceShip Two» -παρ' όλο που «σπάει» το φράγμα του ήχου- δεν πετάει αρκετά γρήγορα έτσι ώστε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.
 
Η συμφωνία της Virgin Galactic με τη FAA καθορίζει μεταξύ άλλων και το πώς θα συντονίζονται οι πτήσεις της εταιρείας με την υπόλοιπη εναέρια κυκλοφορία.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Θεσμοθετείται η δυνατότητα μετατροπής αυτοκινήτων σε κίνηση με φυσικό αέριο


Η δυνατότητα μετατροπής κυκλοφορούντων αυτοκινήτων προκειμένου να λειτουργούν και με φυσικό αέριο θεσμοθετείται με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλου.

Μέχρι σήμερα, η δυνατότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με φυσικό αέριο επιτρεπόταν μόνο για τα αυτοκίνητα που εκ κατασκευής έφεραν τέτοιο σύστημα καύσης και κίνησης. Η τοποθέτηση συσκευών φυσικού αερίου θα γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εξουσιοδοτημένους τεχνίτες αερίων, ο δε έλεγχος των εξαρτημάτων τοποθέτησης από τα ΚΤΕΟ.

«Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών, σε συνδυασμό και με την δυνατότητα κατασκευής αμιγών ή μικτών πρατηρίων πώλησης φυσικού αερίου, ολοκληρώθηκε όλο το κανονιστικό πλαίσιο της εισαγωγής του φυσικού αερίου στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποδομών, τονίζοντας πως «αποτέλεσμα των ρυθμίσεων αυτών είναι αφενός η εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου η μείωση του κόστους των μετακινήσεων».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr