Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Total: Οι Τιμές στα Benchmark του Πετρελαίου Υπολογίζονται Λανθασμένα



Η Total Oil Trading, θυγατρική της Total στον κλάδο της εμπορίας πετρελαίου, προειδοποίησε ότι τα συμβόλαια που χρησιμοποιούνται ως benchmark στο πετρέλαιο δεν αντανακλούν επαρκώς τις τιμές. Η εταιρεία τονίζει ότι «αρκετές φορές κάθε χρόνο, οι εκτιμήσεις για τις τιμές στην αγορά δεν συμβαδίζουν με την εμπειρία μας».
Όπως σημειώνουν σε άρθρο τους οι FT, ο διεθνής οργανισμός Iosco ( International Organisation of Securities Commissions) που ασχολείται με αυτά τα θέματα, έκανε πρόσφατα ένα βήμα πίσω όσον αφορά την υιοθέτηση πιο αυστηρών ρυθμίσεων για τα συμβόλαια των ενεργειακών προϊόντων στην φυσική αγορά. Στη συνέχεια, η Total Oil Trading προέβη σε διαμαρτυρία, σημειώνοντας ότι εν τέλει ζημιώνονται οι καταναλωτές.
Την ίδια στιγμή, στελέχη του κλάδου του πετρελαίου δηλώνουν ότι οι αποκλίσεις είναι της τάξης των σεντ, παρά δολαρίων ανά βαρέλι στην περίπτωση του πετρελαίου, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει σε μια τόσο κλειστή αγορά όπως αυτή.
Εκτός από την Total, ανάλογες επιστολές προς τον Iosco απέστειλαν οι ΒΡ και Saudi Aramco, υπερασπιζόμενες όμως τις υφιστάμενες ρυθμίσεις. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου