Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

«Βόμβα» από το Δικαστήριο της ΕΕ: Λέει «ναι» στην απόλυση εγκύων εργαζομένων

Από το iefimerida.gr
«Ναι» στην απόλυση εγκύων εργαζομένων, στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, λέει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως αναφέρει το BBC, η απόφαση, που προκαλεί ερωτήματα, προβλέπει πως ο εργοδότης οφείλει ..

ENI: Δεν εγκαταλείπουμε τη γεώτρηση στην Κύπρο

Από το energypress.gr
Στην προγραμματισμένη γεώτρηση σε κυπριακά χωρικά ύδατα και στο μπλόκο από μέρους τουρκικών στρατιωτικών πλοίων αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ENI, Κλάουντιο Ντεσκάλτσι.

"Έπρεπε να αρχίσουμε την γεώτρηση αυτή και περιμένουμε", δήλωσε ο επικεφαλής της ENI. "Είναι σαφές ότι από τη στιγμή που μετά από τη γεώτρηση αυτή πρέπει να πάμε σε άλλη χώρα, είναι πολύ πιθανό ότι..

Η ELPEDISON εγκαινιάζει τη νέα υπηρεσία Παρακολούθησης & Διαχείρισης Ενέργειας

Από το worldenergynews.gr
Η ELPEDISON, ο πρώτος ιδιώτης παραγωγός ενέργειας αποκλειστικά με καύσιμο φυσικό αέριο και ο μεγαλύτερος εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικού ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, διαμόρφωσε για τους επιχειρησιακούς πελάτες της τη νέα υπηρεσία Energy Monitoring &  Management, για την παρακολούθηση της ενεργειακής τους κατανάλωσης και την ορθή  διαχείρισή της. 

Η υπηρεσία Energy Monitoring & Management της ELPEDISON αποτελεί..

ΑΟΖ και Διαπόντια Νησιά

Από το cretalive.gr
"Αν συνδυάσουμε την εικόνα της οριοθέτησης ανά νησί με την τοποθεσία των κοιτασμάτων Πύρρος και Αχιλλέας, γίνεται κατανοητή σε όλους η προστιθέμενη αξία των Διαποντίων Νησιών"

Η μελέτη της επιρροής των Διαπόντιων Νησιών αποδεικνύει σε επίπεδο της ελληνικής ΑΟΖ ότι είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή του Ιονίου. Ακολουθώντας τη γραμμή οριοθέτησης με την Ιταλία που έχουμε χαράξει..

ΕΛΠΕ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 / 2019 ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤO ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Από το dikaiologitika.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία (αγγλόφωνα προγράμματα). Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με εξειδίκευση σε κλάδους, που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα Διοίκησης και Στρατηγικής.

Οι υποτροφίες αφορούν στην πραγματοποίηση σπουδών πλήρους φοίτησης, με μέγιστη διάρκεια τα δύο έτη, για την απόκτηση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ -ΕΝΩΤΙΚΗ


Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, οι

Τη ∆ευτέρα 26/02 και Τρίτη 27/02/2018, καλούµαστε να ψηφίσουµε τον απολογισµό της δράσης
του Σωµατείου µας για το χρόνο που πέρασε (2017).Ενός απολογισµού που έγινε ήδη σηµείο αναφοράς για Σωµατεία και εργοδότες, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Γιατί αυτό που κατάφερε το Σωµατείο, σε χρόνια Μνηµονίων και αντεργατικής επίθεσης,
υπογράφοντας τη νέα τριετή ΕΣΣΕ και το νέο Εσωτερικό Κανονισµό, αποτελούν επιτυχίες
µοναδικές, µε µεγάλη διαφορά σε ολόκληρη τη χώρα.

Και αυτό είναι επιτυχία όλων..

Αύξηση 40% στα κέρδη των ΕΛΠΕ το 2017

Από το tovima.gr
Nέο ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας ανακοίνωσε για το 2017 ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, χάρη στην υψηλή απόδοση των διυλιστηρίων και του διεθνούς περιβάλλοντος διύλισης. Κατά την εξεταζόμενη περίοδο ο όμιλος μείωσε περαιτέρω τα χρηματοοικονομικά του έξοδα. Η διοίκηση αποφάσισε να προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση τη διανομή τελικού μερίσματος 0,25 ανά μετοχή, ενώ υπενθυμίζεται πως είχε διανείμει και προμέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

Tα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του 2017 ανήλθαν στα 834 εκατ. (+14%), το υψηλότερο επίπεδο ιστορικά, κυρίως λόγω της βελτίωσης των επιδόσεων όλων των διυλιστηρίων του Ομίλου, με επίτευξη ιστορικού υψηλού υπερ-απόδοσης έναντ..

Νέα Δεδομένα για την Προστασία των Ελληνικών Θαλασσών από την Διακίνηση Καυσίμων

Από το energia.gr
Το ζήτημα της προστασίας των θαλασσών από την διακίνηση καυσίμων αποτελεί ένα θέμα που δεν απασχολεί συχνά την επικαιρότητα. Ωστόσο, είναι ένα σημαντικό ζήτημα, που θα πρέπει να απασχολήσει την ελληνική πολιτεία, ενόψει της έναρξης ερευνών υδρογονανθράκων, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην επιστημονική εκδήλωση, που διοργάνωσε χθες, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με θέμα «Προστασία των ελληνικών θαλασσών από την διακίνηση καυσίμων- Τεχνολογικές δυνατότητες για μια..

Ιταλική μαφία: «Deal» με τους Τουρκοκύπριους έκανε η ΕΝΙ!

Από το pronews.gr
Σε μια πρωτοφανή κίνηση για την οποία αξίζει παραδειγματικά να τιμωρηθεί προχώρησε η ιταλική ΕΝΙ και πιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της συναντήθηκε στην έδρα της εταιρείας με τον τουρκοκύπριο ψευδοϋπουργό εξωτερικών Κουτρέτ Όζερσαϊ κατόπιν υποδείξεως της Άγκυρας!

Όπως αναφέρουν σχετικές πηγές από την Κύπρο οι Ιταλοί απευθύνθηκαν αρχικά στην Άγκυρα και αυτή τους παρέπεμψε στο «αρμόδιο και υπεύθυνο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»!

Κατόπιν αυτού οι Ιταλοί συνάντησαν..