Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ενεργειακός Αρμαγεδώνας: Η Σ. Αραβία Εισάγει Τεράστιους Όγκους Ρωσικού Πετρελαίου– Tελειώνουν τα Αποθέματα!

 


Στην αποκάλυψη-σοκ πως τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τελειώνουν, και η “πηγή” στερεύει προχωρούν διεθνείς αναλυτές σημειώνοντας πως το Βασίλειο εισάγει πλέον σε μεγάλες ποσότητες ρωσικό πετρέλαιο με ενδιάμεση χώρα την Αίγυπτο. Αυτό σημαίνει ότι τα αποθέματα πετρελαίου και τα στρατηγικά αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας τελειώνουν γεγονός που φέρνει..

Gazprom: Χωρίς την τουρμπίνα δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1




 Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην αγορά φυσικού αέριου καθώς πλέον τίθεται ανοικτά το ενδεχόμενο να μην επαναλειτουργήσει ο Nord Stream 1. Στον Ολλανδικό κόμβο η τιμή του συμβολαίου TTF για τον Αύγουστο βρίσκεται στα 180,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) καταγράφοντας άνοδο 4,5%. Το συμβόλαιο του..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ


 

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ ενισχύουν τις εισαγωγές αργού δυτικού αφρικανικού πετρελαίου φιλικού προς τη βενζίνη




(Reuters) - Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ το περασμένο τρίμηνο εισήγαγαν πετρέλαιο Δυτικής Αφρικής με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τριών ετών, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων, αγοράζοντας αργό πετρέλαιο φιλικό προς τη βενζίνη καθώς ενίσχυσαν την παραγωγή καυσίμου κινητήρα για να καλύψουν τη ζήτηση για το..

ΕΛΠΕ vs MOH για τις κεφαλαιοποιήσεις

 




Τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και η ΜΟΗ είναι οι δύο επιλογές μηδενικού ρίσκου σε σχέση με τις εξελίξεις, καθώς διαθέτουν δύο πλεονεκτήματα:

Μεγάλη αύξηση κερδοφορίας στα διυλιστήρια, που το β’ τρίμηνο αναμένεται..