Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ.......


"Τα κέρδη σας κοστίζουν ζωές": Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΠΕ

"Τα κέρδη σας κοστίζουν ζωές": Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΠΕ
Με σύνθημα "καμία θυσία για την οικονομία, του Λάτση θα φάμε την περιουσία" η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε παρέμβαση στα κτήρια της ΕΛΠΕ στο Μαρούσι το πρωί της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες που οδήγησαν στο πρόσφατο εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς.
«Η επιχείρηση μας έστειλε αντιπρόσωπο να ρωτήσει αν έχουμε να επιδώσουμε κάποιο ψήφισμα για να καταλάβουν και οι ίδιοι γιατί κάνουμε την παρέμβαση. Η απάντηση σαφής. Δύο νεκροί εργαζόμενοι», ανέφεραν από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
  
 





ΠΗΓΗ:avgi.gr

Θα μπορούσαν να λένε...



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Νέο λιγνιτικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής θεμελιώθηκε προχθές στην Πολωνία. Η Πτολεμαΐδα 5 πότε με το καλό;


Στις 18/5 έγινε η τελετή θεμελίωσης του νέου λιγνιτικού εργοστασίου Turow 11 στην Κάτω Σιλεσία της Πολωνίας, την πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην αξιοποίηση του δικού της λιγνίτη και λιθάνθρακα. Στην τελετή παραβρέθηκε η Πρωθυπουργός της Πολωνίας Ewa Kopacz και εκπρόσωποι της Αναδόχου Mitsubishi Hitachi Power Systems Europe (MHPSE, 55,38% των μετοχών), που θα κατασκευάσει το εργοστάσιο σε συνεργασία με την Πολωνική Budimex (22,31%) και την Ισπανική Técnicas Reunidas (22,31%).

"We base our energy security on our biggest treasure – coal" - Βασίζουμε την ενεργειακή μας ασφάλεια στον πιο μεγάλο μας θησαυρό, το κάρβουνο" βροντοφώναξε η Πολωνή Πρωθυπουργός μιλώντας στην τελετή. Επεσήμανε πως μέχρι το 2030 θα ...

Με σημαδεμένη την τράπουλα

gambl
Όταν είσαι χαρτοπαίχτης εθισμένος στα παιχνίδια με χρήμα όλα σου φαίνονται φυσιολογικά. Και η χασούρα και τα κέρδη. Και το κούτελο ούτε που ψιλοϊδρώνει. Όταν όμως καλείσαι να πάρεις μέρος σε μια πόκα με σημαδεμένη τράπουλα, και το ξέρεις γιατί φρόντισε ο αντίπαλος γι αυτό, και δεν είσαι καν ερασιτέχνης με τα χαρτιά, έ τότε πίστεψέ με θα υποφέρεις. Και ιδρώτα θα χύσεις και εγκεφαλικό θα πάθεις, αν γλυτώσεις βέβαια το έμφραγμα.

Παίζει όλη η Ελλάδα πολλές παρτίδες πόκερ με εξουσιοδοτημένο παίχτη έναν νεαρό αγνό και ονειροπόλο που δεν θάθελε να χάσει με τίποτα. Κι αυτή η χασούρα δεν περνάει ...

Συμμαχία ευρωπαϊκών πετρελαϊκών για την κλιματική αλλαγή

Οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ευρώπης συνεργάζονται για να εκπονήσουν κοινή στρατηγική σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, επειδή ανησυχούν ότι καθώς ο κόσμος κινείται προς μια ιστορική συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αυτές μπορεί να μείνουν στο περιθώριο.

Η Shell, η Total, η ΒΡ, η Statoil και η Eni ανήκουν στις εταιρείες που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα νέο...