Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου - Απαράδεκτες και προκλητικές προσαγωγές
H κυβέρνηση συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία να κάνει επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος. 
Αυτό έκανε και σήμερα με τις προσαγωγές συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ μετά τα επεισόδια-απότοκο μιας συμβολικής κατάληψης- στο Υπουργείο Εργασίας.
Τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές όπως αυτές που ακολουθεί η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, αντιθέτως τα εντείνουν ενώ παράλληλα αυξάνουν και τα αδιέξοδα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τη βία απ'  όπου και αν προέρχεται και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ραβασάκια σε 1 εκατ. οφειλέτες με χρέη έως 3.000€! Θα γίνονται και κατασχέσεις! Βάζουν χέρι στις καταθέσεις όσων χρωστούν λιγότερα από 3.000€ στην εφορία 
- Απειλούνται με κατασχέσεις και κινητής περιουσίας 
- Θα καλούνται άμεσα είτε να τακτοποιήσουν την οφειλή είτε να κάνουν ρύθμιση με δόσεις 
- 500 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. θέλει να εισπράξει το δημόσιο 
Τα ραβασάκια από την εφορία είναι έτοιμα και μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρουν το δρόμο, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα χέρια των φορολογούμενων. 
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες, που χρωστούν στο Δημόσιο τα... ιλιγγιώδη ποσά έως 3.000 ευρώ, από φόρους, τέλη υπέρ του Δημοσίου και παντός είδους πρόστιμα (ακόμη και του ΚΟΚ), θα παραλάβουν σύντομα το «μπουγιουρντί» από την εφορία. 
Πρόκειται για παλιές οφειλές, για τις οποίες οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν έστειλαν ειδοποιητήρια, που έχουν παραμείνει πάρα πολλούς μήνες ανεξόφλητοι και έχουν επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις.
Θα τους δοθεί ολιγοήμερη προθεσμία είτε να εξοφλήσουν άμεσα το ποσό του χρωστούν είτε να κάνουν ρύθμιση με δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα. Κι αν δεν το κάνουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, απειλούνται με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. 
Όσοι επιλέξουν τη ρύθμιση με δόσεις κάθε μήνα θα έχουν έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων. 
Όσοι όμως δεν φροντίσουν να πάνε στη ΔΟΥ τους, κινδυνεύουν με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και περιουσιακών στοιχείων. 
Για τους μισθούς και τις συντάξεις προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων κατάσχεση μέχρι 25% επί του συνολικού ποσού και μόνο αν αυτό ξεπερνά τα 1000€.
Για τα ημερομίσθια, το ποσοστό κατάσχεσης είναι 20% ενώ για τα εφάπαξ είναι 50%! Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμη και για πολύ μικρές οφειλές, κάτω από 300 ευρώ. 
Τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται στους εργοδότες ή στα ασφαλιστικά ταμεία αν πρόκειται για συντάξεις και όχι στους οφειλέτες. Και εκείνοι (εργοδότες και ασφαλιστικά ταμεία) υποχρεούνται να αποδώσουν το ποσό που θα κατάσχεται εντός οκτώ ημερών στις ΔΟΥ! 
ΠΗΓΗ:.newsit.gr

KAΛΕΣΜΑ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


 
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ, καλεί τους εργαζόμενους που μπορούν, να παραβρεθούν στην αυριανή πορεία των απεργών των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στις 10:00 με αφετηρία το μπλοκ Ελευσίνας. 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Οι εργαζόµενοι έχουν υποστεί µειώσεις µισθών, περικοπές επιδοµάτων, υποχρεωτική εκ περιτροπής εργασία. Το ΧΩΝΙ 
µε τη βοήθεια του επιστηµονικού συνεργάτη της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), ∆ιονύση Τεµπονέρα δίνει απαντήσεις 
σε 10 καίρια ερωτήµατα που απασχολούν όλους µας. Αν ο εργοδότης σου σου προτείνει να υπογράψεις ατοµική σύµβαση, εσύ θα πρέπει να γνωρίζεις: 
- πώς θα χειριστείς την κατάσταση
- πού θα καταφύγεις για υποστήριξη
- πως θα διασφαλίσεις τα δικαιώµατα σου
Τα τελευταία δύο χρόνια, η ελληνική κοινωνία έχει έρθει αντιµέτωπη µε µία άνευ προηγουµένου κρίση σε όλα τα επίπεδα. H οικονοµία καταρρέει, ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται και κεκτηµένα δικαιώµατα που έχουν αποκτηθεί µέσα από αγώνες δεκαετιών καταργούνται µε συνοπτικές διαδικασίες αµφιβόλου νοµιµότητας. 
Η απορρύθµιση του εργατικού δικαίου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια µέσω διαφόρων νοµοθετικών παρεµβάσεων, όπως η εκ περιτροπής εργασία, τα συστήµατα διευθέτησης χρόνου εργασίας, νέες µορφές απασχόλησης, outsourcing, µερική απασχόληση κ.ά.
Οµως, αυτό που συµβαίνει την τελευταία διετία, µε τα επονοµαζόµενα «µνηµόνια» και την παρέµβαση του ∆.Ν.Τ και της Ε.Ε. στην ελληνική έννοµη τάξη µπορεί να χαρακτηριστεί µόνο ως πλήρης κατάρρευση των εργασιακών δικαιωµάτων, αλλά κυρίως των κυριότερων θεσµών της συλλογικής αυτονοµίας των εργαζοµένων. 
Το φαινόµενο που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστηµα είναι η µετατόπιση της διαπραγµάτευσης, από τη συλλογική διαπραγµάτευση στην ατοµική σύµβαση εργασίας. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι ο εργαζόµενος που αποτελεί την αδύναµη πλευρά, ωθείται στην αποδοχή δυσµενών όρων εργασίας κάτω βέβαια και από την «δαµόκλειο σπάθη» της απόλυσης. 

1.Μπορεί ένας εργαζόµενος να µην αποδεχθεί την πρόταση για ατοµική σύµβαση εργασίας; Μπορεί να πει όχι;  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΑΡ : ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ !...
Επτά μόλις μήνες μετά τις εκλογές, η εικόνα είναι καθαρή : ο Αντώνης Σαμαράς έχει νικήσει. Όχι σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό έγινε το βράδυ της 17ης Ιουνίου και επικυρώθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η τρικομματική κυβέρνηση από τη Βουλή, 15 ημέρες μετά. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει νικήσει στο μπρα ντε φερ εξουσίας με τους κυβερνητικούς του εταίρους. Και, κυρίως, έχει νικήσει ως προς τη ΔΗΜΑΡ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει καταφέρει να πάρει το πάνω χέρι της κυβέρνησής του. Συμπεριφέρεται σαν αυτοδύναμος πρωθυπουργός, πολιτεύεται σαν πρόεδρος μιας μονοκομματικής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κυβέρνησης. Οι εταίροι μαθαίνουν πολλά πράγματα από τα κανάλια, ερωτώνται για ακόμη λιγότερα και συνδιαμορφώνουν ελάχιστα. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου της «μετρολογίας», έως και την ψήφιση του Μνημονίου 3, το ΠΑΣΟΚ και κυρίως η ΔΗΜΑΡ, έβαζαν κόκκινες γραμμές, τις έπαιρναν πίσω, τελικά, όμως, το αποτέλεσμα είναι σαφές: έγινε ό,τι θα γινόταν αν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ένας αυτοδύναμος πρωθυπουργός.
Ακροδεξιά στροφή
Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς, καίτοι συγκυβερνά με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς, δεν απεκδύθηκε του παρελθόντος, της ιδεολογίας και των πολιτικών καταβολών του. Μπορεί, λόγω ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, να μην κατάφερε να αλλάξει τον νόμο Ραγκούση για την απόδοση ιθαγένειας, αλλά έχει δώσει εντολή στον Χαράλαμπο Αθανασίου να τον «παγώσει». Μπορεί να μην μπορεί να φυτέψει ναρκοπέδια στον Έβρο, όπως τον έχουν στο παρελθόν συμβουλέψει ακροδεξιοί εξ απορρήτων και σύμβουλοί του, αλλά ο Δίας ο Ξένιος ζει και βασιλεύει. Η Μεσσηνία κατακτά αργά, αλλά σταθερά –και κυρίως απροκάλυπτα- την κρατική μηχανή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ρίχνει νερό στο μύλο της Ακροδεξιάς και των ναζί. Έπειτα από 25 χρόνια, αυτή η κυβέρνηση, η έχουσα να λύσει χιλιάδες προβλήματα που αφορούν τη χρεοκοπία της χώρας, έχει την «πολυτέλεια» να «ανακαταλαμβάνει» καταλήψεις εγκαταλειμμέ-νων από 25ετία δημοσίων κτηρίων - ερειπίων, που ακόμη στέκονται όρθια εξαιτίας ακριβώς αυτών των καταλήψεων - ενώ η «Ομάδα Αλήθειας» των υπογείων της Συγγρού φτάνει στο σημείο να παραποιεί βίντεο δηλώσεων βουλευτών, για να χτυπήσει κάτω από τη ζώνη τον πολιτικό αντίπαλο της ΝΔ. Ακόμη και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι δηλώσεις εκπροσώπου της ΝΔ και όχι εκπροσώπου τρικομματικής κυβέρνησης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εφορία ακούς; Έκανα… πλαστική στη μύτη μου - Τα «πάντα όλα» θα φακελώνει το υπουργείο Οικονομικών


Εφορία ακούς; Έκανα… πλαστική στη μύτη μου - Τα «πάντα όλα» θα φακελώνει το υπουργείο Οικονομικών

Με μια ακόμη υπουργική απόφαση, το υπουργείο Οικονομικών εμπλούτισε  περισσότερο τον κατάλογο με τα προσωπικά μας δεδομένα που θα υποχρεούνται να αποστείλουν ιδιωτικές επιχειρήσεις (τράπεζες, θεραπευτήρια κλπ) στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Με την νέα απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, δόθηκε καινούργια παράταση στις επιχειρήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 20η Φεβρουαρίου. Όσοι απέκρυψαν δάνεια από τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 ή του 2012, προκειμένου να γλιτώσουν τα τεκμήρια, καλό θα είναι να αρχίσουν ανησυχούν καθώς πλέον είναι πολύ πιθανό η …παράλειψη να γίνει τσακωτή.
 Όπως θα διαβάσετε στην υπουργική απόφαση, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη τροποποιηθεί δύο φορές, κανονικά, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να μαζέψει έως τις 20 Φεβρουαρίου προσωπικά δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Ο κατάλογος είναι εξαντλητικός:
Τράπεζες πρέπει να αποστείλουν όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που εκταμιεύτηκαν (είδος δανείου, ποσό, ημερομηνία εκταμίευσης, πληρωμές που έκανε ο φορολογούμενος κλπ) αλλά και τις καταθέσεις. Με βάση την υπουργική απόφαση, πρέπει να δίδονται στοιχεία ακόμη και για τις αγορές χρυσών λιρών ή την ύπαρξη τραπεζικών θυρίδων.
Εταιρείες που κάνουν εκκαθάριση των συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών θα αποστέλλουν ημερομηνία και αξία συναλλαγής ανά αριθμό πιστωτικής κάρτας και ανά ΑΦΜ κατόχου.
Ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια θα δίνουν στοιχεία για τους συνεργαζόμενους ιατρούς και τις πράξεις που αυτοί εκτελούν. Οι πράξεις θα αναφέρονται πλέον με βάση τη διεθνή κωδικοποίηση που ακολουθείται.
Επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης θα διοχετεύουν στοιχεία των πελατών που υπογράφουν ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης θα ενημερώνουν για τα ποσά των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι
Εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα αποστέλλουν τα υπόλοιπα των συναλλαγών. Αποστέλλονται στοιχεία ακόμη και για τα καρτοκινητά.
Η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, θα ενημερώνουν για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (σε κιλοβατώρες και σε ευρώ). Αντίστοιχη υποχρέωση υπάρχει και για την ΕΥΔΑΠ και τις εταιρείες ύδρευσης. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Μειώσεις πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και ΤΕΙ "όλα σε ένα""Ομοσπονδιοποίηση" και μείωση Ιδρυμάτων στην Αθήνα προβλέπει το σχέδιο "Αθηνά". Ποιες αλλαγές προωθούνται για την Περιφέρεια

Σαρωτικές αλλαγές σε χιλιάδες διδάσκοντες και φοιτητές φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, καθώς προωθείται «ομοσπονδιοποίηση» Ιδρυμάτων με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και των υποδομών.
Σύμφωνα με το "Έθνος", το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας φιλοδοξεί η ομοσπονδιοποίηση να γίνει στα πρότυπα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που έχει στην εποπτεία του σημαντικό αριθμό Ανωτάτων Σχολών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατεύθυνση στην οποία κινείται το σχέδιο, προβλέπει για τα Ιδρύματα της Αθήνας τα εξής:
Μειώνονται σε 3 από 7 τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Αθήνα
Συνεχίζουν να λειτουργούν αυτόνομα το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δημιουργείται ένα υπερπανεπιστήμιο, το οποίο θα συντονίζει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πάντειο  και το Χαροκόπειο. Και τα πέντε αυτά Ιδρύματα θα διατηρήσουν τον τίτλο τους.
Ακόμη, πιθανόν είναι να δημιουργηθεί κι ένα τεχνολογικό Ίδρυμα στην Αθήνα, το οποίο θα συντονίζει σε διοικητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.
Όσον αφορά στις υποδομές των Ιδρυμάτων (αμφιθέατρα, εργαστήρια και άλλα) θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από φοιτητές άλλων πανεπιστημίων.
Για τα Ιδρύματα της περιφέρειας, φαίνεται πως οι συγχωνεύσεις θα ακολουθήσουν άλλο μοντέλο, καθώς δύσκολα θα υπάρχουν ενοποιήσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει σε δεκάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, στα οποία καταγράφονται κάθε χρόνο ελάχιστες πρώτες προτιμήσεις και ένα μεγάλο ποσοστό των φοιτητών εγκαταλείπει τις σπουδές του 
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΤτΕ: Τα καρτέλ κρατούν ψηλά τις τιμές στη βενζίνη
Καρτέλ και ολιγοπώλια στην αγορά των υγρών καυσίμων κρατούν τις τιμές της βενζίνης στα ύψη, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξέτασε, «αν υπάρχει ασυμμετρία στις προσαρμογές της εγχώριας τιμής της βενζίνης στις μεταβολές της διεθνούς τιμής του πετρελαίου κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2005 - Ιουλίου 2012».
"Η ανάλυση δείχνει ότι η προσαρμογή των εγχώριων λιανικών τιμών της βενζίνης είναι ασύμμετρη. Το εύρημα αυτό πιθανώς καταδεικνύει την επιχειρηματική στρατηγική που ακολουθούν οι πωλητές της βενζίνης, με στόχο να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους: Καθυστερούν να μειώσουν τις λιανικές τιμές της βενζίνης όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου πέφτει, ενώ αντίθετα σπεύδουν να τις αυξήσουν όταν αυτή ανεβαίνει".
"Συνάγεται έτσι ότι η προσφορά της βενζίνης ενδεχομένως χαρακτηρίζεται από συμπράξεις οι οποίες ευνοούνται από έλλειψη ανταγωνιστικών συνθηκών στη δομή της ελληνικής αγοράς καυσίμων".
Ένα βενζινάδικο για 1.400 κατοίκους
Η μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος, μένοντας στην αγορά της λιανικής, επισημαίνει ότι ο αριθμός των πρατηρίων στη χώρα μας είναι μεγάλος. Ένα βενζινάδικο αντιστοιχεί σε 1.400 κατοίκους όταν στην ΕΕ η αντίστοιχη αναλογία είναι ένα προς 3.800 κατοίκους.
Στον κλάδο της διύλισης η ΤτΕ τονίζει ότι «υπάρχουν συνθήκες δυοπωλίου, με δύο διυλιστήρια, τα ΕΛΠΕ και τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, με σημαντικά εμπόδια εισόδου νέων επιχειρήσεων λόγω του υψηλού μη ανακτήσιμου κόστους».
Ακόμη, σημαντικό είναι το γεγονός της μεγάλης επιβάρυνσης από την επιβολή των φόρων: "Ο ΦΠΑ επιβάλλεται στην τιμή του πετρελαίου, προσαυξημένη από τους ειδικούς φόρους έτσι επιβαρύνει διπλά τον καταναλωτή".
Οι ερευνητές σημειώνουν πως στην αγορά χονδρικής δραστηριοποιούνται περίπου 20 εταιρείες εμπορίας, αν και οι τέσσερις μεγαλύτερες κατέχουν μερίδιο πάνω από 50%.
"Δεν υπάρχουν σαφή εμπόδια εισόδου νέων εταιρειών, οι περιορισμοί πηγάζουν από τους κανόνες τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας", υπογραμμίζει η ΤτΕ. Επιπλέον, επισημαίνει ότι "η αγορά που διαμορφώνει το κόστος μεταφοράς δεν είναι πλήρως ανταγωνιστική". 
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΓΧΩΡΙΩΣ... Κεραυνός Moody's: "'Υφεση και το 2014 και πιθανή πτώχευση"
Πυκνώνουν οι αρνητικές εκθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας.

Το νέο κτύπημα ήρθε από την Moody’s, η οποία σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου επισείει τον κίνδυνο νέας χρεοκοπίας της Ελλάδας, καταρρίπτει την θέση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος υποστηρίζει ότι "το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά με ύφεση στην ελληνική οικονομία" και τονίζει σε έκθεσή της ότι  "Παρά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους από τους επίσημους πιστωτές και τις επιπτώσεις από το PSI και την επαναγορά ομολόγων, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2012-2016. Ο κίνδυνος μιας ακόμα χρεοκοπίας για το υπόλοιπο χρέος του ιδιωτικού τομέα παραμένει υψηλός λόγω των σημαντικών κινδύνων που απορρέουν από την αδύναμη οικονομία, την εύθραυστη κοινωνική σταθερότητα και το τεταμένο πολιτικό κλίμα".

Μάλιστα, η Moody’s σημειώνει ότι παρά τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων παροχή μεγαλύτερης ελάφρυνσης στο χρέος από το 2014, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από αυτό το θέμα.

Η Moody’s περιγράφει το 2014 ως πολύ δύσκολο έτος και δηλώνει σαφώς αντίθετη με την εκτιμήσεις του ΥΠΟΙΚ ότι το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά. Ειδικότερα, εκτιμά ότι "το 2013 η ύφεση στην Ελλάδα θα ανέλθει στο 5% και ότι η συρρίκνωση θα εξακολουθήσει και το 2014 λόγω της υποτονικής εξωτερικής ζήτησης στη ζώνη του ευρώ, της αργής προόδου στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που περιορίζει τις επενδύσεις και τον ανταγωνισμό, αλλά και λόγω των επιπτώσεων των πρόσφατων δημοσιονομικών μέτρων στην ιδιωτική κατανάλωση".
Στο πλαίσιο αυτό η Moody’s, αν και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική εξυγίανση και διαπιστώνει βελτιωση των επιπέδων ρευστότητας, ωστόσο θεωρεί πως υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι στην ελληνική οικονομία, που θα συνεχίσουν να επιδρούν στην πιστοληπτική της ικανότητα.
Έτσι, σημειώνει ότι η πιθανότητα μιας ακόμη χρεοκοπίας στο υφιστάμενο απόθεμα χρέους του ιδιωτικού τομέα παραμένει υψηλή λόγω των κινδύνων εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος οικονομικής στήριξης, των ιδιαίτερα αβέβαιων οικονομικών προοπτικών ανάπτυξης της χώρας, των πολιτικών και κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και της δύσκολης διαχείρισης του χρέους της χώρας.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Στέλεχος της ΔΕΗ Καταγγέλλει το Δημόσιο σε Κομισιόν
Το πρωτοφανές γεγονός, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ να καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, τον μέτοχο της επιχείρησης, δηλαδή το Δημόσιο,συνέβη στην περίπτωση της ΔΕΗ.
Ο κ. Φώτιος Μανδάνας, Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ, κατήγγειλε στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, ότι επιδοτούνται μεγάλοι καταναλωτές ηλεκτρισμού, όπως και οι ανεξάρτητοι παραγωγοί.
Η καταγγελία έγινε με την ιδιότητά τουως απλού καταναλωτή, τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ δείχνει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την πρωτοβουλία του στελέχους της, εξετάζει δε τη δυνατότητα λήψης μέτρων και αναμένεται να τοποθετηθεί μέσα στις επόμενες ώρες,καθώς η κίνηση αυτή του στελέχους εκθέτει τη διοίκηση της επιχείρησης.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο στέλεχος συνηθίζει να παρίσταται στις Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ ως μέτοχος και να εκφράζει απόψεις σχετικά με τη διατήρηση του μονοπωλίου της επιχείρησης. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Φωτοβολταϊκά στα Πρατήρια της ΕΚΟ
Η ΕΚΟ, ως μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ενσωματώνει τη βιώσιμη ανάπτυξη στη στρατηγική της και πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκούς (Φ/Β) σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα πρατήριά της.
Ήδη, πρατήρια με το σήμα ΕΚΟ σε Ελλάδα και Κύπρο, έχουν τοποθετήσει και λειτουργούν Φ/Β συστήματα σε στέγες και στέγαστρα, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια για παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας και μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα.
Τα πρατήρια του δικτύου ΕΚΟ είναι τα πρώτα που μπορούν πλέον να επιδείξουν πραγματική παραγωγή καθαρής ενέργειας, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην εξισορρόπηση του ισοζυγίου αερίων του θερμοκηπίου. Με τον τρόπο αυτό, η ΕΚΟ αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωσή της σε μια φιλική προς τον καταναλωτή όσο και προς το περιβάλλον ανάπτυξη, που συνδυάζει την ευαισθησία και την καινοτομία με τα γνωστά προνόμια προς την πελατεία της.
Έτσι, το σήμα ΕΚΟ γίνεται άλλη μια φορά, συνώνυμο της ποιότητας και της αξιοπιστίας σε όλες τις δραστηριότητές της. 
ΠΗΓΗ:energia.gr