Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ «ΦΕΤΦΑ» ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Από το gsee.gr
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα – πιστοποιώντας την πλήρη άρνηση πραγματικότητας που έχει η Κυβέρνηση – συνεχίζεται η πλήρης υπακοή της στον «ΦΕΤΦΑ» της Τρόικας, φέρνοντας προς ψήφιση νέα σκληρά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η απαράδεκτη τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Με τη μεθόδευση της υπερβολικά αυξημένης συμμετοχής των εργαζομένων που βιώνουν καθεστώς πρωτοφανούς εργασιακής ανασφάλειας, για τον τρόπο λήψης απεργιακής απόφασης, επιδιώκεται να κρίνονται παράνομες το 99% των απεργιών που θα κηρύσσουν τα σωματεία στο μέλλον.

Η Κυβέρνηση ρίχνει..

Έλληνες Χημικοί Μηχανικοί της Διασποράς Ανέπτυξαν Πρωτοποριακό Καταλύτη που Μετατρέπει το Σχιστολιθικό Αέριο σε Καύσιμα

Από το energia.gr
Το μεθάνιο του σχιστολιθικού αερίου μετατρέπει αποτελεσματικά σε καύσιμα υδρογονανθράκων ένας καινοτόμος καταλύτης, τον οποίο δημιούργησαν Έλληνες χημικοί μηχανικοί σε Βρετανία και ΗΠΑ, σε συνεργασία με ξένους συναδέλφους τους. O καταλύτης αποτελείται από ένα νέου τύπου κράμα πλατίνας και χαλκού.

Η πλατίνα ή το νικέλιο διασπούν τους χημικούς δεσμούς άνθρακα-υδρογόνου του μεθανίου, το οποίο υπάρχει στο σχιστολιθικό αέριο, όμως η διαδικασία αυτή προκαλεί..

Κίνδυνος για περιβαλλοντική καταστροφή από το φλεγόμενο ιρανικό τάνκερ στην Κίνα

Από το protagon.gr
Σε μείζονα καταστροφή με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις εξελίσσεται η πυρκαγιά που μαίνεται από το Σάββατο σε ιρανικό δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Κίνας.

Το φλεγόμενο τάνκερ «Sanchi» μετέφερε 136.000 τόνους πετρελαίου ή περίπου 1 εκατ. βαρέλια και κινδυνεύει είτε να εκραγεί είτε να βυθιστεί.

Για την ώρα ..

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης προχωρεί ένα ακόμα βήμα
παραπέρα στην παραχώρηση βασικών κερδοφόρων επιχειρήσεων και υποδομών προς το ξένο και
ντόπιο κεφάλαιο. Σε αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ που
σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που συντελούνται στον κλάδο της ενέργειας τα τελευταία χρόνια, και οι
οποίες επιταχύνονται ..

Παρατείνεται η διαδικασία σύνταξης των συμβάσεων παραχώρησης των θαλασσίων οικοπέδων 1 και 10 στα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Σε νέα τετράμηνη παράταση προχώρησε το ΥΠΕΝ στην οριστικοποίηση της σύμβασης παραχώρησης στα ΕΛΠΕ του μπλοκ 1 (στο βορειοδυτικό Ιόνιο) και του μπλοκ 10 (στον Κυπαρισσιακό Κόλπο), για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, καθώς με πρόσφατη υπουργική απόφαση του Γ. Σταθάκη μετατέθηκε στα τέλη του Απριλίου 2018, από τον Δεκέμβριο του 2017, η ολοκλήρωση του έργου της σχετικής Επιτροπής Αξιολόγησης.

Έργο της Επιτροπής είναι ..

Ενεργειακή ανεξαρτησία ΗΠΑ: Το όραμα του Donald Trump που γίνεται πραγματικότητα

Από το bankingnews.gr
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, ένας από τους στόχους που εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προκειμένου να «κάνει την Αμερική ξανά μεγάλη» περιλάμβανε την ανάπτυξη της χώρας στον τομέα της ενέργειας.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο αυτό περιλάμβανε την ανάπτυξη νέων πετρελαϊκών πεδίων στην χώρα, τη δημιουργία τουλάχιστον..

Αγορά καυσίμων: Ο “κακός Δεκέμβρης” γύρισε αρνητική όλη τη σεζόν του 2017

Από το energypress.gr
Ούτως ή άλλως οι διαφοροποιήσεις στα ποσοστά των πωλήσεων της αγοράς καυσίμων κινήθηκαν στη διάρκεια του 2017 με οριακές διακυμάνσεις, καθώς καταγράφηκε υψηλή μεταβλητότητα ενώ οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης, που συναρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για τη συνολική εικόνα.

Σύμφωνα λοιπόν..

«Ανεβάζει στροφές» το ΤΑΙΠΕΔ στις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων του τομέα ενέργειας – Τι σχεδιάζει

Από το worldenergynews.gr
Το μπλεγμένο κουβάρι των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων καλείται να ξεμπλέξει το ΤΑΙΠΕΔ μέσα στους επόμενους μήνες για να επιτύχει τον στόχο για έσοδα ύψους 2,7 δις ευρώ που έχει τεθεί για το 2018. 
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Ταμείου, τα πράγματα θα αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο τους την Άνοιξη και αφού έχει..

Πως σχετίζεται ο καρκίνος στις γυναίκες με τις νυχτερινές βάρδιες στη δουλειά!


Από το pronews.gr
Σύμφωνα με νέα κινεζική επιστημονική μελέτη, οι γυναίκες που εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες στην εργασία τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να νοσήσουν από διάφορα είδη καρκίνου, ιδίως μαστού, δέρματος και στομάχου ή εντέρου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ογκολόγο Σουελέι Μα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Σιτσουάν της Δυτικής Κίνας, που έκαναν ..