Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Goldman: Οι προβλέψεις για την Motor Oil – Οι εκτιμήσεις για τα περιθώρια διύλισης και για την αποτίμηση

 




Σύμφωνα με την ανάλυση της Goldman Sachs για την Motor Oil, η μετοχή πραγματοποίησε μια απόδοση outperform της τάξης του 73%, από τότε που την συμπεριέλαβε στο buylist 1/6/2021, έναντι 34% του Stoxx Europe 600 Oil & Gas που έκανε 30%.

Η τιμή των 28,5 ευρώ σε 12μηνη βάση σαν..

Goldman: Τι αναφέρει για ΜΟΗ και Helleniq

 





Μείωση της τάξης του 20% στα καθαρά περιθώρια των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων εκτιμά η Goldman για το α΄ τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2022. Αναμένει ένα υγιές 2023.

Οι τιμές στόχοι παραμένουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


Επιστημονικό επίπεδο Μεσαίωνα, για λαούς-πρόβατα: προωθούν "λύση" χωρίς καν να έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις!

 




Το επιστημονικό επίπεδο στο Μεσαίωνα ήταν πως η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτήν. Όταν ο Γαλιλαίος τόλμησε να πει πως η Γη περιστρέφεται, αντιμετώπισε τη χλεύη της εξουσίας και κλήθηκε από την Ιερά Εξέταση "δι' υπόθεσίν του" και τα περαιτέρω. Κάτι εντελώς αντίστοιχο βιώνουμε σήμερα, τόσο με την κλιματική απάτη όσο και την..

Το νορβηγικό αργό γίνεται βασικός πυλώνας για τα διυλιστήρια της ΕΕ καθώς καταρρέουν από τα Ουράλια

 



Η συνεχής μετατόπιση των εμπορικών ροών πετρελαίου μετά το εμπάργκο της ΕΕ στις ρωσικές εξαγωγές είναι μια τεράστια νίκη για το αργό από το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της Δυτικής Ευρώπης στη Νορβηγία. 

Το αργό πετρέλαιο Johan Sverdrup της Νορβηγίας αποτελεί..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

 






Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με στοιχεία σε μια έκθεση που έδειξε ότι η κυβέρνηση Biden "τράβηξε" ξανά πετρέλαιο από τα αποθέματα της χώρας σε μια προσπάθεια να μειώσει τη στενή προσφορά στην αγορά που..

Helleniq Energy: «Πράσινη» απόβαση στην Κύπρο – Κοντά στην πρώτη εξαγορά έργου ΑΠΕ

 






Πολύ κοντά στην εξαγορά ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 20 MW στην Κύπρο βρίσκεται η Helleniq Energy (πρώην ΕΛΠΕ), πραγματοποιώντας έτσι την «είσοδό» της στην αγορά ΑΠΕ του νησιού και παράλληλα το πρώτο βήμα για την «πράσινη» επέκτασή της εκτός συνόρων. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, ενώ εκτός απροόπτου...

Η Saudi Aramco προσφέρει περισσότερες προμήθειες βενζίνης κενού για τον Μάιο

 





Η Saudi Aramco πρόσφερε περισσότερες προμήθειες βενζίνης κενού (VGO) που θα εξάγονταν από το διυλιστήριό της στην Τζιζάν τον Μάιο, σύμφωνα με τους εμπόρους και τα ναυτιλιακά στοιχεία, σε ένδειξη ότι το διυλιστήριο δεν έχει ακόμη αυξηθεί σε..

Η Avril της Γαλλίας στρέφει το βιοντίζελ σε φορτηγά από αυτοκίνητα

 





Ο γαλλικός όμιλος ελαιούχων σπόρων Avril σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή του 100% καυσίμου βιοντίζελ που προορίζεται για φορτηγά στόλου το 2023, εις βάρος του τυπικού βιοντίζελ αναμεμειγμένο σε καύσιμα αυτοκινήτου, αφού η επιχείρηση βοήθησε τον όμιλο να σημειώσει αποτελέσματα..