Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η Δημοκρατία λείπει διακοπές..​.



Η Δημοκρατία  έχει ορισμένους βασικούς κανόνες. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει, μετατρέπεται σ’ ένα άνευρο σύστημα διεκπεραίωσης, σε μια καρικατούρα αντιπροσώπευσης. Οι κυβερνήσεις και τα  κόμματα μιλούν συνεχώς για το λαό, ισχυρίζονται ότι δρουν εν ονόματι του λαού, δηλώνουν ότι εμπιστεύονται το λαό, αλλά οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην του λαού.

Οι πολιτικές ελίτ προτιμούν το λαό σε κατάσταση χυλώδους μάζας, να άγεται και να φέρεται από επιδέξιους δημαγωγούς και να χειραγωγείται από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους. Κι αυτό γιατί, αν οι μάζες αρχίσουν να διαβουλεύονται, να ενεργούν και να συνεισφέρουν, θα πάψουν να είναι μάζες, θα γίνουν πολίτες με άποψη, θα διεκδικήσουν ρόλο και θα αμφισβητήσουν αυτό που τους παρουσιάζεται ως τελεσίδικη κανονικότητα.

Οι σύγχρονες Δημοκρατίες έχουν μετεξελιχθεί σε φιλελεύθερες ολιγαρχίες. Ισχυρές ομάδες [τραπεζίτες, μιντιακά συγκροτήματα, διαπλεκόμενοι πολιτικοί, επιχειρηματικοί όμιλοι] -με μία φράση, οι «ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού- ρυθμίζουν τα πράγματα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Τα Κοινοβούλια και τα υπουργικά συμβούλια, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν διακοσμητικό ρόλο. Συνέρχονται για να επικυρώσουν προειλημμένες αποφάσεις εγχώριων ή υπερεθνικών συλλογικοτήτων. Αυτού του τύπου οι «Δημοκρατίες» δεν έχουν καμία σχέση με το αρχαιοελληνικό ιδεώδες της Άμεσης Δημοκρατίας, ούτε όμως και με το αντιπροσωπευτικό μοντέλο, όπως αυτό θεμελιώθηκε και εφαρμόστηκε στις δυτικές χώρες τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ανάλογη ήταν και η πορεία της εσωκομματικής δημοκρατίας. Τα κόμματα αρχών, με όραμα, εκλεγμένα όργανα, ουσιαστική συμμετοχή των μελών στη διαμόρφωση της στρατηγικής, που σέβονταν και προστάτευαν τις μειοψηφίες, έχουν δώσει τη θέση τους στα αρχηγικά και συγκεντρωτικά σχήματα όπου ο επικεφαλής παρέα με τους φίλους του καθορίζουν τα πάντα και εξοστρακίζουν ως επικίνδυνες τις αιρετικές φωνές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Η Τουρκία προτείνει να δημιουργηθεί ουδέτερη ζώνη στη Συρία


Глава МИД Турции Ахмет Давутоглу
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πρότεινε στον ΟΗΕ να δημιουργηθεί στο έδαφος της Συρίας μια ουδέτερη ζώνη για τους πρόσφυγες, όπου όλοι όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βία να μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο.
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, η χώρα του δεν μπορεί να υποδεχθεί περισσότερους από 100 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία. Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία σε στρατόπεδα για πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί ήδη 70 χιλιάδες άνθρωποι. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Τρομοκράτης με την σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Θεοφίλου. Δείτε τι έγραφε στο fb



 Φανατικός οπαδός του Σύριζα είναι τελικά ο εκτελεστής της Πάρου Αθανάσιος Θεοφίλου η "Tassios Thita" που μάλιστα θεωρεί ανίκανο τον ελληνικό λαό επειδή δεν εξέλεξε τον Τσίπρα πρωθυπουργό στις τελευταίες εκλογές ! 
 Μάλιστα το θράσος του εν λόγο τρομοκράτη, φτάνει στο σημείο να ζητάει σε περίπτωση πρωτιάς του Σύριζα, ο εν λόγω τρομοκράτης ο... φόνος ακροδεξιών σε πλημμέλημα!
 Δείτε τις δημοσιεύσεις του στην συνέχεια και αναλογιστείτε ποιοι είναι τελικά οι Φασίστες ? 
 
 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Εξώδικο MotorOil για την πετρελαιοκηλίδα


Εξώδικο MotorOil για την πετρελαιοκηλίδα
Με εξώδικο απαντά η MotorOil στην αποκάληψη του Sofokleousin.gr για την περελαιοκηλίδα στο Σουσάκι στο χώρο κίνησης και ενλημενισμού των πλοίων που ξεφορτώνουν στο λιμάνι της εταιρίας.
Η εταιρία εισημαίνει ότι τα όσα δημοσίευσε το Sofokleousin.gr είναι ανυπόστατα και βλάπτουν τη φήμη της εταιρίας, τις εργασίες και τις σχέσεις της με τους κατοίχους της περιοχής.
Είναι βέβαια αξιοσημείωτη η ευθυξία της εταιρίας όταν το Sofokleousin.gr ότι γιατην πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε και καταγράφηκε από το λιμενικό σώμα ευθύνεται είτε η εταιρία είτε κάποιο από τα διερχόμενα προς αυτή πλοία.
Σε κάθε περίπτωση το Sofokleousin.gr σεβόμενο τη δημοσιογραφική δεοντολογία δημοσιεύει την απάντηση της εταιρίας επί του θέματος. 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Προσέλαβε την μνηστή του ανιψιού του στη Βουλή!!!



Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των ημετέρων, κηπουρών και πάσης φύσεως ανεπάγγελτων, από τον κύκλο των υποτακτικών, που προσλαμβάνονται δήθεν ως «μετακλητοί», στα διακοσμητικά γραφεία των πρώην  προέδρων της βουλής, μιας χρεοκοπημένης χώρας!
Μετά τον  μονοήμερο πρόεδρο Βύρωνα Πολύδωρα, που ανερυθρίαστα διόρισε την κόρη του, στο γραφείο του στην Βουλή, την σκυτάλη παρέλαβε ο «άτεγκτος» υπερασπιστής του ΑΣΕΠ… Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος σε κάθε ΦΕΚ, εμφανίζεται να διορίζει δυο – τρεις ημετέρους στο δικό του γραφείο της Βουλής!
Εκτός από την Βικτώρια Βραγγάλα του Θεοδώρου, τον Σμπόνια Κων/νο του Λαζάρου και την Ειρήνη Πετρίδου του Κων/νου, που προσλήφθηκαν στο γραφείο του Φ. Πετσάλνικου, με την προηγούμενη φουρνιά, στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο… λυκείου, ως «μετακλητή» επίσης στο γραφείο του πρώην προέδρου!
Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι η εν λόγω κυρία είναι μνηστή του ανιψιού του πρώην προέδρου (γιου του Κων/νου Πετσάλνικου, πρώην δημάρχου Μακεδνών) την οποία ο γαλαντόμος θείος φρόντισε να… προικίσει, με μια θέση στην Βουλή, εξασφαλίζοντας έτσι το μέλλον των παιδιών, τα οποία προφανώς εκ προοιμίου θεωρεί ανίκανα να σταδιοδρομήσουν στον ιδιωτικό τομέα!
Το θριαμβευτικό came back του… Γκόρτσου και του Μαυρογιαλούρου,  50 χρόνια μετά, σ΄όλο του το μεγαλείο.  Εν έτει 2012 και σε μια χώρα όπου καλούνται οι πτωχευμένοι ιθαγενείς να συνεισφέρουν με τα «χαράτσια» τους, στους υψηλόμισθους αυλικούς των πάσης φύσεως φεουδαρχών, ως θλεβερά απομεινάρια του παρελθόντος.
Εκτός κι αν το πρώην πρόεδρος διαθέσει για τους μισθούς ένα μέρος από τον περιβόητο κουμπαρά του χρέους που προσέφεραν απ΄ το υστέρημά τους τα νήπια της σχετικής διαφήμισης
Τέτοια ευτέλεια… Κοινώς ξεφτίλα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μιχάλης Καρχιμάκης κατά Προβόπουλου για τους μεγαλοφοροφυγάδες


Μιχάλης Καρχιμάκης κατά Προβόπουλου για τους μεγαλοφοροφυγάδες
Νέα τροπή στη κόντρα του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου δίνουν οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τους φοροφυγάδες που «έβγαλαν» στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους. Ο κ. Καρχιμάκης με αιχμηρό σχολιό του στο Facebook και το twitter ζητά από τον κ. Προβόπουλο και την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοφοροφυγάδων που «έβγαλαν» αδήλωτα ποσά στο εξωτερικό. 
«Είναι απαραίτητο και για την αξιοπιστία την δικαιοσυνη αλλα και για την δοκιμασία που περνά ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου ο κεντρικός τραπεζίτης να γνωστοποιήσει ποιοι τα τελευταία δέκα χρονια ίσως και παραπάνω (τα στοιχεία υπάρχουν στην Τράπεζα Ελλάδος) έβγαλαν αδήλωτο και αφορολόγητο χρήμα στο εξωτερικό και να εφαρμοστεί ο νόμος για την φοροδιαφυγή. 
Χρήμα που πολλές φορές δεν προσδιορίζοταν η προέλευση του. Στην περίοδο της κρίσης η Δημοκρατία η δικαιοσύνη η ισονομία ανάμεσα στους μικρούς και τους μεγαλους και η διαφάνεια είναι απαραίτητα στοιχεία για να γνωριζει ο κόσμος ότι δεν την πληρώνουν μόνο οι πολλοί με τα λίγα» αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης. 
ΠΗΓΗ:newpost.gr

Το Ισραήλ προώθησε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας προς τα σύνορα με την Αίγυπτο


сирия алеппо бои противостояние армия
Ο στρατός του Ισραήλ μετακίνησε το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς θόλος» προ τα σύνορα με την Αίγυπτο μετά την έκρηξη δύο πυραύλων, οι οποίοι πιθανώς εκτοξεύθηκαν από αιγυπτιακό έδαφος πριν από μερικές ημέρες.
Οι ισραηλινοί στρατιωτικοί ανακοίνωσαν ότι αυτή η μετακίνηση αποτελεί μέρος των δοκιμών των συστημάτων της αντιπυραυλικής ασπίδας. Την Τετάρτη 15 Αυγούστου στην ισραηλινή πόλη θέρετρο Εϊλάτ σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, στο σημείο των οποίων βρέθηκαν συντρίμμια πυραύλων, οι οποίες όπως όλα έδειχναν εκτοξεύθηκαν από το αιγυπτιακό τμήμα της χερσονήσου του Σινά. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΦΩΤΟ: Μουσουλμάνος υπ.βουλευτής της ΝΔ προωθεί σημαία της Ανεξάρτητης Θράκης!


ΦΩΤΟ: Μουσουλμάνος υπ.βουλευτής της ΝΔ προωθεί σημαία της Ανεξάρτητης Θράκης! 
Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο κύριος Ερχάν Ιμάμογλου, υποψήφιος βουλέυτής με την ΝΔ στον νομό Ροδόπης, έχει αναρτήσει στην σελίδα του στο facebook σημαία της …Ανεξάρτητης Θράκης!
Το ραμαζάνι είναι μία γιορτή που προστατεύεται συνταγματικά βάσει της ανεξιθρησκείας, αλλά δεν ξέρουμε γιατί ο κύριος Ιμάμογλου το συνέδεσε με την Ανεξάρτητη Θράκη για να ευχηθεί στους ομόθρησκους του…
Θέλουμε να πιστεύουμε πως έγινε από λάθος ή εκ παραδρομής καθώς η συγκεκριμένη «σημαία» αποτελεί προπαγάνδα και δεν εκφράζει τίποτα άλλο παρά αλυτρωτικές βλέψεις ακραίων εθνικιστών…
Λίγη προσοχή, αναφέρει το parapolitika.gr, δεν βλάπτει κύριε Ιμάμογλου… 
ΠΗΓΗ:e-nea24.blogspot.gr

Νέο σύστημα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013


 Νέο σύστημα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013
Με νέο σύστημα θα πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό θα είναι η απόδειξη πληρωμής στις τράπεζες.
Αν δεν πληρωθούν τα τέλη, θα “μπλοκάρεται” η υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Η μη πληρωμή θα “μπλοκάρει” την υποβολή της δήλωσης.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.
Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη στις Τράπεζες, όπως και στο παρελθόν. Αποδεικτικό πληρωμής θα αποτελεί η απόδειξη εξόφλησης και όχι το σήμα.
Σε περίπτωση που τα τέλη δεν πληρωθούν εμπρόθεσμα το πόσο διπλασιάζεται.
Αν δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση, αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.
Και θα απαιτείται, η εξόφληση για να ολοκληρωθεί η υποβολή της δήλωσης. 
ΠΗΓΗ:seleo.gr

Στα 114 Δολάρια το Brent με Σταθεροποιητικές Τάσεις



Το συμβόλαιο Brent σκαρφαλώνει σήμερα, Δευτέρα, σε επίπεδα άνω των 114 δολαρίων ανά βαρέλι, ενόψει των αναγκών για την χειμερινή περίοδο, αλλά και λόγω της διακοπής λειτουργίας ενός διϋλιστηρίου της Βρετανίας.
Όπως αναφέρει το Reuters, το μεγαλύτερο διϋλιστήριο της χώρας, Buzzard, συμμετέχει παραδοσιακά στην διαμόρφωση της τιμής του Brent και όπως είναι φυσικό επηρεάζει την διακύμανσή της και σήμερα με το κλείσιμό του.
Παράλληλα, τονίζεται ότι η παραγωγή ορισμένων κοιτασμάτων στη Βόρεια Θάλασσα αναμένεται να μειωθεί κατά 17% τον Σεπτέμβριο, αλλά μόνο προσωρινά. 

ΠΗΓΗ:energia.gr

Κόλπος: Έκτακτες προμήθειες πετρελαίου & 4 CVN



Σε έκτακτες προμήθειες πετρελαίου και διϋλισμένης βενζίνης για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες δύο μηνών προέβησαν η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο και αυτό μόνο θετικό προμήνυμα δεν είναι για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή. Και ειδικά η προμήθεια για χρονικό ορίζοντα δύο μηνών δίνει μάλιστα και ένα χρονικό πλαίσιο για το πόσο διάστημα θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι επιχειρήσεις των δυτικών πχ. στο Ιράν.
Η έκτακτη προμήθειας αφορά παραγγελίες για την προμήθεια 250.000 τόνων πετρελαίου ντίζελ και βενζίνης το ερχόμενο δίμηνο. Το ίδιο έκανε και η Γαλλία, χωρίς να ανακοινωθεί η ποσότητα πετρελαίου και βενζίνης που προμηθεύτηκε.
Την ίδια στιγμή η συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στο Κόλπο έχει φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα: Στα δύο αεροπλανοφόρα που ναυλοχούν στην περιοχή σύντομα θα προστεθεί ένα τρίτο ενώ είναι πιθανόν και το "Αϊζενχάουερ" (CVN69) που ναυλοχεί στα ανοικτά της Συρίας να συμμετάσχει στην επιχείρηση για να συγκεντρωθεί έτσι ο απαραίτητος αριθμός των τεσσάρων αεροπλανοφόρων. Το τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα βρισκεται στο Κόλπο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Φρενάρουν σ΄ όλο τον κόσμο οι ιδιωτικοποιήσεις



* Την ώρα που εγχώριοι, νεοφώτιστοι “μάγοι” πλασάρουν τις ιδιωτικοποιήσεις ως το απόλυτο φάρμακο για τις χρόνιες και ανίατες ασθένειες του συστήματος, τα στοιχεία απ΄ τις παγκόσμιες στατιστικές δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Λόγω ύφεσης, η συγκεκριμένη “θεραπεία”, εγκαταλείπεται... “Ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων σ' όλο τον κόσμο έχει επιβραδυνθεί απότομα τα τελευταία δύο χρόνια ενώ παράλληλα παρατηρούνται άνευ προηγουμένου καθυστερήσεις ή ακόμα και ακυρώσεις στις πωλήσεις δημόσιων περιουσιακών στοιχείων εξαιτίας του κλίματος αστάθειας στις διεθνείς αγορές και της πολιτικής αβεβαιότητας”, αναφέρουν οι Financial Times σε άρθρο που υπογράφει ο Richard Murphy.
* Παρά τ' ότι οι κυβερνήσεις παντού στον κόσμο συνεχίζουν να βάζουν “πωλητήρια” σε κρατικές επιχειρήσεις, από αεροδρόμια μέχρι ηλεκτρικά δίκτυα, ο αριθμός των συμφωνιών μεταβίβασης που υπογράφηκαν και ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια του 2011 ήταν μόλις στο μισό του αντίστοιχου αριθμού του 2010! 
Οι συνολικές εισπράξεις από ιδιωτικοποιήσεις στη διάρκεια του 2011 έπεσαν στα 94.4 δισ. δολάρια, δηλαδή λιγότερο απ' το μισό του ποσού-ρεκόρ των 213.6 δισ. δολαρίων που είχε καταγραφεί το 2010. Τα στοιχεία προέρχονται απ' το “Βαρόμετρο Ιδιωτικοποιήσεων”, έναν διεθνή στατιστικό οργανισμό που έχουν συστήσει από κοινού η εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων KPMG και το οικονομικό ινστιτούτο Eni Enrico Mattei με έδρα το Μιλάνο.
* Ως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης, αναφέρεται η εσπευσμένη ακύρωση μερικές μόλις ημέρες πριν υπογραφεί η σχετική σύμβαση-τον Οκτώβριο του 2011-της “μεγαλύτερης ιδιωτικοποίησης στην Ε.Ε.” όπως είχε χαρακτηριστεί τότε η πώληση σε ιδιώτες του 30% της κρατικής εταιρείας λαχείων της Ισπανίας, έναντι τιμήματος 7 δισ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα αναβλήθηκε ή ακυρώθηκε λόγω πολιτικών αντιδράσεων και γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, η πώληση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων αξίας 34,6 δισ. δολαρίων σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Πολωνία. 
ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Ενισχύονται οι παραδόσεις όπλων στους αντάρτες


Ενισχύονται οι παραδόσεις όπλων στους αντάρτες
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ κατηγορεί τις δυτικές κυβερνήσεις ότι αυξάνουν τις παραδόσεις όπλων στις δυνάμεις των ανταρτών στη Συρία, κάτι που εκτίμησε ότι θα υποσκάψει τις όποιες μελλοντικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας.
«Υπάρχουν όλο και περισσότερα γεγονότα που εμφανίζονται, στα μέσα ενημέρωσης και αλλού, για τεράστιες παραδόσεις όπλων δυτικής κατασκευής στη συριακή αντιπολίτευση διαμέσου χωρών που παίζουν το ρόλο των τρίτων», έγραψε ο Γκενάντι Γκατίλοφ, υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, μέσω Twitter.
«Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς οι δυτικοί εταίροι μας, οι οποίοι καλούν να επιβληθούν (περαιτέρω) κυρώσεις σε βάρος της Συρίας, θα εγγυώνταν την επιβολή των κυρώσεων», πρόσθεσε ο Γκατίλοφ. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Αναξιοποίητες 102.285 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας!!!


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0443.jpeg
Δεν μας φτάνει που αυξάνονται οι άνεργοι και επικρέμεται η απειλή να εκτοξευτεί ακόμη και στο 30%, τελικά κάνουμε τα πάντα για να χειροτερεύουμε αυτή την κατάσταση.
Είναι εντυπωσιακό πως στην εποχή των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που φέρνει ύφεση και ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανέργων, την ίδια εποχή μένουν στα χαρτιά 102.285 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.
Και αυτό διότι εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας οι επιχειρήσεις δεν ρισκάρουν νέες προσλήψεις, ακόμα κι αν αυτές έχουν επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ, όπως οι συγκεκριμένες 102.285 θέσεις εργασίας από τις συνολικά 297.574 θέσεις.
Με το πρόγραμμα ένταξης και επανένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας έχουν τοποθετηθεί μόνο 57.876 άνεργοι (το 38,37%) σε σύνολο 150.830.
Ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα ποσοστά στα προγράμματα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επιχορήγηση για την απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση ήδη επιδοτούμενων ανέργων (433 άνεργοι αντί του στόχου των 10.000), επιχορήγησης δήμων και περιφερειών για την απασχόληση 5.000 ανέργων 55 έως 64 ετών (το 25%).
Σχετικά με την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ηλικίας μέχρι 35 ετών, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα το 13,62%.
Στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 5.000 νεοεισερχόμενους στην αγορά ηλικίας ως 24 ετών 
έχει απορροφηθεί το 14,38%.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι αλλάζει στις αποδείξεις


Picture 0 for Τι αλλάζει στις αποδείξεις
Νέες αλλαγές στο σύστημα συλλογής αποδείξεων φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση φορολογικού νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την παροχή ισχυρών κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, μηχανικούς κ.α. Θα μετρούν διπλά για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου.
Εξάλλου, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης, στο πλαίσιο απλοποίησης της φορολογικής μεταρρύθμισης, «όλα θα τεθούν στο τραπέζι, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια μέτρα λειτουργούν και ποια πρέπει να τροποποιηθούν». Συγκεκριμένα για το σύστημα των αποδείξεων, επισημαίνει ότι δεν θα καταργηθεί, αλλά «θα ενισχυθεί στοχευμένα». 
ΠΗΓΗ:forologikanea.gr

Ραδιενέργεια: Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας



 Η έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία μπορεί να έχει είτε άμεσα, είτε πιο μακροπρόθεσμα βλαπτικά αποτελέσματα για την υγεία. Οι άνθρωποι μπορούν να εισπνεύσουν τα ραδιενεργά σωματίδια, να τα καταπιούν ή αυτά να κάτσουν στο δέρμα τους.
Η δόση και η διάρκεια της έκθεσης παίζουν καθοριστικό ρόλο για τις μετέπειτα συνέπειες, καθώς επίσης το είδος των ραδιενεργών σωματιδίων, καθώς μερικά είναι......
πιο επικίνδυνα ή πιο ανθεκτικά από άλλα.
Η έκθεση σε πολύ μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας μπορεί να ακολουθηθεί από άμεση καταστροφή κυττάρων, οργάνων και συστημάτων και να οδηγήσει στο θάνατο του ανθρώπου.
Τέτοιες δόσεις που οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα, παρατηρήθηκαν μόνο σε μεγάλα ραδιολογικά ή πυρηνικά ατυχήματα και είναι μια πιθανή απειλή και για την περίπτωση της Ιαπωνίας, αν η κατάσταση στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα επιδεινωθεί περαιτέρω.
Για σχετικά χαμηλές δόσεις, μικρότερες από αυτές που οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα, υπάρχει στατιστικά η πιθανότητα μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου, που είναι τόσο πιθανότερη όσο μεγαλύτερη είναι η δόση της ακτινοβολίας.
Σημαντικές είναι οι βλάβες που μπορεί να προκληθούν στο γενετικό του υλικό του κυττάρου (στο DNA), διότι αυτές συνδέονται τόσο με τη μεταβίβαση κληρονομικών ανωμαλιών στους απογόνους, όσο και με τη διαδικασία της καρκινογένεσης.
Οι ακτινοβολίες περιλαμβάνονται στους περίπου 4.000 γνωστούς καρκινογόνους παράγοντες, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Πιο ευαίσθητοι στη ραδιενέργεια είναι ο θυρεοειδής (καρκίνος του συγκεκριμένου αδένα) και ο μυελός των οστών (λευχαιμία). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κινήσεις ..επιβίωσης;


20120820-072944.jpg
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως παει, θα γίνει ..με τις επόμενες εκλογές (αν ταχθουμε με όσους λένε ότι η αντοχή της τρικομματικής κυβέρνησης θα έχει αντοχές ολίγων μηνών).
Μια σκέψη για τις 3 Σεπτέμβρη έχει φύγει ανεπιστρεπτί, όπως και για λίγο πριν φύγει το 2012. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να το παει για το 2013, άρα το “αλλάζουμε” και το “ξεκινάμε, αρχίζουμε”κτλ.
Κίνηση – προσωρινής- επιβίωσης(;) μιας και η ..επαναδιαπραγμάτευση άργησε πολύ, όπως και η ηρεμία στην Ιπποκράτους. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ρουμανία: Νέος Φόρος στους Παραγωγούς Ενέργειας



Οι ρουμανικές αρχές ανακοίνωσαν ένα νέο φόρο στους παραγωγούς ενέργειας, που έχει συσταθεί ειδικά για να βοηθήσει τα φτωχότερα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας.
Ο νέος φόρος θα ισχύει για εταιρίες που θα ωφεληθούν άμεσα από την απορρύθμιση των τιμών ενέργειας, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Liviu Voinea, δήλωσε ότι ο φόρος θα επηρεάσει τις εταιρείες που δεν κάνουν πρόσθετες επενδύσεις και απλώς επωφελούνται από την απορρύθμιση των τιμών ενέργειας, οι οποίες επί του παρόντος ορίζονται από την κρατική Αρχή Ενέργειας. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Τι θέλουν οι Αζέροι από Ελλάδα-Ιταλία-Αλβανία για τον αγωγό ΤΑΡ



Ο μόνος τρόπος να επιλεγεί ο αγωγός ΤΑΡ για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη, είναι να έχει την πλήρη υποστήριξη Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας.
Όλες οι απαραίτητες διακρατικές συμφωνίες και άδειες, πρέπει να υπάρξουν στην ώρα τους. Κάθε καθυστέρηση στα θέματα αυτά, θα σημάνει την υποβάθμιση της αξιοπιστίας του αγωγού από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ, η οποία θα πρέπει να αξιολογήσει τις υποψήφιες διαδρομές για εξαγωγή το αέριού της στην Ευρώπη (ανταγωνιστικός του ΤΑΡ είναι ο αγωγός Nabucco με διέλευση από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία για να καταλήξει στην Αυστρία).
Τα παραπάνω δηλώνει ο πρέσβης του Αζερμπαιτζάν στην Αθήνα Rahman Mustafaye (διαπιστευμένος και στα Τίρανα), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tirana Times. Μεταφέρει δε την απόφαση της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν και της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ (ΒΡ, Statoil, Socar και άλλες διεθνείς εταιρείες), ότι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του αγωγού, είναι η στήριξη των κρατών από τις οποίες διέρχεται. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Αριστοτέλης για τη βαριά φορολόγηση…



«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι... οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….»
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ 
ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Οι δυσκολίες για ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να “πουλήσουν” τα μέτρα χωρίς να βρεθούν στη Δεξιά




Αναζητείται  το σχετικό “παραμύθι”

Η εξειδίκευση των μέτρων 11,6 δισ. και οι περικοπές θα κρίνουν τη συνοχή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση

Η εξειδίκευση των 11,6 δισ. ευρώ σε μέτρα και περικοπές θα κρίνουν βραχυπρόθεσμα πολλές από τις ευαίσθητες ισορροπίες που κρατούν τη χώρα «εν ζωή» τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ όσων θα κριθούν περιλαμβάνεται η συνοχή της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων που την απαρτίζουν. Το μεγαλύτερο στοίχημα αποτελεί βεβαίως η Ν. Δ., ως ο μεγαλύτερος και βασικότερος εκ των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού, όμως η εξειδίκευση των μέτρων θα δοκιμάσει σκληρά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ κόμματα που μάλιστα φιλοδοξούν να επεκτείνουν την επιρροή τους στον ίδιο ιδεολογικό χώρο.
Συγκεκριμένα, στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τη συνοχή του. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τα μέτρα αν χρειαστεί, ωστόσο επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν αρκεί προκειμένου να αντέξει η κυβέρνηση τις πολύ σοβαρές κοινωνικές πιέσεις που θα δεχθεί αμέσως μετά την όποια κοινοβουλευτική ψηφοφορία. Οι επιτελείς του κ. Βενιζέλου επιμένουν στην ανάγκη για κατάρτιση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου με πολλαπλό, ουχί μονοσήμαντα δημοσιονομικό, χαρακτήρα. Εκ των κοινοβουλευτικών στελεχών που ήδη έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν τη λήψη οριζόντιων μέτρων σε εισοδήματα, ξεχωρίζει η διαφοροποίηση του κ. Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος φαίνεται αμετακίνητος από τη θέση του.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα νότιο-δυτικά της Κολομβίας ανατινάχθηκε πετρελαιαγωγός


Революционные вооружённые силы Колумбии
Οι αρχές της Κολομβίας κατηγόρησαν την επαναστατική ομάδα FARC για ανατίναξη πετρελαιαγωγού.
Η έκρηξη σημειώθηκε στα νότιο-δυτικά της Κολομβίας, κοντά στη πόλη Τουμάκο, η οποία είχε μείνει δίχως ρεύμα για 10 μέρες από την προηγούμενη επίθεση των επαναστατών. Τότε ο στόχος τους ήταν τα ηλεκτρικά δίκτυα.
Οι αρχές υποστηρίζουν, πως οι εργασίες αποκατάστασης κράτησαν τόσο πολύ επειδή οι επαναστάτες ναρκοθέτησαν την περιοχή. Δύο εργάτες και ο τοπικός ξεναγός ανατινάχθηκαν από τις νάρκες και σκοτώθηκαν στις αρχές εβδομάδας. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ο πόλεμος στη Συρία μπήκε στην τελική του φάση εκτιμά το Ιράν


сирия алеппо вид
Τα αραβικά ΜΜΕ αναπαράγουν τη δήλωση ενός από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ιρανικού καθεστώτος, ο οποίος διακήρυξε ότι ο πόλεμος στη Συρία «μπήκε στην τελική της φάση».
Ο στρατηγός Μοχσέν Ρεζάι, πρώην διοικητής του σώματος των φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και γραμματέας του «Συμβουλίου πολιτικής σκοπιμότητας», του ανώτατου συμβουλευτικού οργάνου υπό τον Αγιατολά Χαμενεΐ, δήλωσε: «Η μανιασμένη σύγκρουση, η οποία εξελίσσεται τώρα σε ολόκληρη τη Συρία θα προκαθορίσει εάν η χώρα θα βρεθεί υπό ισλαμική επιρροή ή θα τεθεί υπό τη σφαίρα της αμερικανικής επιρροής». Και κατόπιν συνέχισε: «Εάν η Συρία παραμείνει ανεξάρτητη και πέσει στα χέρια των Αμερικανών και Ευρωπαίων κατακτητών, η ισλαμική αναγέννηση στην περιοχή θα στεφθεί με το θρίαμβο του Ισλάμ». 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ποιές συντάξεις-”μαϊμού”?? Ενας αστικός μύθος χτισμένος από τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης



Αναζητήσαμε σε καθεστωτικά μέσα πληροφορίες σχετικά με τις συντάξεις που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους.
Οσο κι αν ψάξαμε, τα στοιχεία είναι σχεδόν ανύπαρκτα.
Ετσι, καταλήξαμε σε μια συγκέντρωση πληροφοριών που λόγω όγκου παρατίθενται εδώ περιληπτικά.
Το στοιχείο που δεν παρουσιάζεται σχεδόν πουθενά, παρά μόνο σε μέσα της αριστεράς είναι ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων που είναι 1.200.000 άνθρωποι περίπου.
Στο ΙΚΑ και στις τράπεζες φέρεται να μην έχουν παρουσιαστεί  7.500 συνταξιούχοι.
Τα δημοσιεύματα του αστικού-κερδοσκοπικού τύπου λένε για 2.500 θανάτους μεταξύ αυτών αλλά κανείς δεν γράφει αν κάποιος συνεχίζει να εισπράττει παράνομα ή όχι.
Το πλέον αισχρό είναι ο αριθμός όσων παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη από τους 7.500, μόνο 58 περιπτώσεις. Από αυτούς, κανένας δεν έχει καταδικαστεί ακόμα, άρα δεν ξέρουμε αν πράγματι ισχύει η ενοχή τους.
Με απλά μαθηματικά, τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης παρουσιάζουν το 0,62% του συνόλου των συνταξιούχων σαν απατεώνες, ενώ μόλις το 0,004% σαν κατηγορούμενους που παραπέμπονται.
Ενα ακόμη στοιχείο είναι μια δήλωση του πασόκου γενικού γραμματέα Θεοχαρη που έχει ξεμείνει και στην τωρινή κυβέρνηση, είπε πως το 10% των συντάξεων είναι αδύνατο να ταυτοποιηθεί με πρόσωπα καθώς καταβάλλεται σε άλλους  οργανισμούς !
Ο στόχος είναι να κρύψουν την πραγματική αιτία που είναι η επί δεκαετίες άγρια λεηλασία των αποθεματικών και των περιουσιών των ασφαλιστικών ταμείων από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, μέσα από τις εισφοροαπαλλαγές, την εισφοροδιαφυγή, παρουσιάζοντας την   κατάσταση σαν  τέτοια που πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπιστει παρά μόνο με μέτρα που πλήττουν αναγκαστικά το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Ετσι, ετοιμάζονται να αυξήσουν και άλλο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να μειώσουν τις συντάξεις.
Την ίδια ώρα, η ανεύρεση γιατρού μέσω τηλεφώνου κοστίζει όσο το τηλεφωνικό σεξ, ενώ 10 σύλλογοι φαρμακοποιών σταμάτησαν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους να στήνονται για ώρες στις ουρές των ταμείων για να πάρουν πίσω τα χρήματα που δικαιούνται. 
ΠΗΓΗ:ergasiakodeltio.wordpress.com

ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ


Φωτογραφία για Κλινική χρησιμοποιεί πετρέλαιο για θεραπευτικά λουτρά! [φωτο]
Σε μια κλινική στην πόλη της Naftalan, 160 μίλια νότιο-δυτικά από την πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, έχουν βρει μια θεραπευτική χρήση του αδιύλιστου πετρελαίου, για να αξιοποιήσουν τις άφθονες ποσότητες του αργού πετρελαίου στην περιοχή τους!
Το Αζερμπαϊτζάν είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο και στις Δυτικές πεδιάδες της χώρας ο «μαύρος χρυσός» ξεχειλίζει από το έδαφος εδώ και αιώνες. Στη διάσημη πλέον κλινική, σπεύδουν άνθρωποι από όλη την πρώην Σοβιετική Ένωση, ακόμη και από τα Εμιράτα και την Ευρώπη για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του δέρματος, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ακόμη και για τα νεύρα τους, με χρήση αργού πετρελαίου. Οι τοπικοί γιατροί, λένε ότι η θαυματουργή θεραπεία τους από το πετρέλαιο χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει μέχρι 100 διαφορετικές ασθένειες.
Οι ασθενείς βυθίζουν το σώμα τους σε 35 γαλόνια αργού πετρελαίου και σε θερμοκρασία 40 βαθμών. Πολλοί από αυτούς λένε ότι η «θεραπεία», η οποία διαρκεί 10 λεπτά, τους χαλαρώνει και κάνει καλό στις αρθρώσεις τους παρόλο που στην Ευρώπη κάτι τέτοιο θεωρείται καρκινογόνο και η έκθεση του σώματος στο πετρέλαιο για πολύ ώρα μπορεί να είναι επικίνδυνη για την την υγεία τους. 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Deal $2,2 δισ. στα πετρέλαια από τον Γ. Οικονόμου



Deal αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην βιομηχανία υπεράκτιας εξόρυξης υδρογονανθράκων αποκάλυψε ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως έκλεισε δουλειές για τρία από τα πλοία τρυπάνια ή drillships, όπως ονομάζονται στις ναυλαγορές, δύο εκ των οποίων ναυπηγούνται για λογαριασμό της ναυτιλιακής, συμφερόντων του, Ocean Rig που θα τους εξασφαλίσουν απασχόληση για την επόμενη τριετία.
Το ποσό των 2,2 δισ. αφορά τους ναύλους των πλοίων αυτών για την εργασία τους σε εκμεταλλεύσεις πετρελαϊκών και ενισχύουν την θέση της εταιρείας έναντι των κεφαλαιαγορών δεδομένων και των αυξημένων αναγκών χρηματοδότησης του στόλου αυτού.
Σημειώνεται ότι κάθε τέτοιο πλοίο έχει κόστος ναυπήγησης της τάξης των 600 εκατ. δολ. Αποτελούν δε απαραίτητο μέσο για  την ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πολύ μεγάλου βάθους. Η Ocean Rig UDW αποτελεί θυγατρική της εισηγμένης στο Nasdaq, DryShips συμφερόντων Γ. Οικονόμου και ελέγχει -μαζί με τα υπό ναυπήγηση- 9 τέτοια drillships.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΥΣΙΜΑ «Πτήση» πάνω από τα 2 ευρώ για τη βενζίνη στα ελληνικά νησιά


«Πτήση» πάνω από τα 2 ευρώ για τη βενζίνη στα ελληνικά νησιά
Έσπασε το ψυχολογικό... φράγμα των 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κάνοντας την αρχή από τα νησιά.
Την ίδια στιγμή, κύμα ακρίβειας απειλεί τα νοικοκυριά μια και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων αυξάνονται με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων να δέχονται έντονες πιέσεις στο κόστος παραγωγής τους.
Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά τις τιμές των υγρών καυσίμων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η υψηλότερη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έπιασε... τα 2 ευρώ το λίτρο. Το ακριβότερο βενζινάδικο εντοπίζεται στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο. Ακολουθεί το Ηράκλειο της Κρήτης όπου η υψηλότερη τιμή είναι στα 1,999 ευρώ το λίτρο, μια... ανάσα από τα 2 ευρώ. Πάλι στην Κρήτη, αυτή τη φορά στο Λασίθι η αμόλυβδη έχει φτάσει να πωλείται στα 1,995 ευρώ το λίτρο, ενώ και στον Πειραιά υπάρχει πρατήριο με τιμή στα 1,992 ευρώ το λίτρο.
Η έκρηξη των τιμών οφείλεται, κυρίως στις νησιωτικές και λοιπές περιοχές όπου διαπιστώνεται αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι, στην κερδοσκοπική πρακτική του κυκλώματος εμπορίας και λιανικής υγρών καυσίμων.
Ωστόσο, σειρά γεγονότων στη διεθνή αγορά πυροδοτούν... την έκρηξη των τιμών. Αυτά είναι η μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών της βενζίνης, η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου αλλά και το εμπάργκο της Ε.Ε. στο Ιράν. Έτσι, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανέβηκε προχθές το Σάββατο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στα 1,812 ευρώ το λίτρο από 1,781 ευρώ το περασμένο Σάββατο 11 του μηνός. Σε οκτώ μέρες η αύξηση ήταν 3,1 λεπτά το λίτρο. Σε σχέση με τις 2 Ιουλίου οπότε κι άρχισε το νέο αδιάκοπο σερί αυξήσεων, η αμόλυβδη ακρίβυνε κατά 15 λεπτά το λίτρο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ Προς κατάργηση τα «δώρα» στο Δημόσιο


Προς κατάργηση τα «δώρα» στο Δημόσιο
Σε κατάργηση των δώρων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο έχει συμπεριλάβει το μέτρο της εξάλειψης των δώρων στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ και η εφαρμογή του θα εξαρτηθεί από τις τελικές αποφάσεις που θα λάβουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Να σημειωθεί πως μετά τις περικοπές των δώρων εντός του 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν έκτοτε 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 ευρώ ως επίδομα αδείας. Το συνολικό ύψος των δώρων φθάνει στα 1.000 ευρώ μικτά τον χρόνο. Στην περίπτωση που κοπούν το δημοσιονομικό όφελος για τον προϋπολογισμό είναι ιδιαίτερα υψηλό καθώς φθάνει στα 700 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Όμως εκφράζεται η ανησυχία ότι η εφαρμογή του μέτρου θα προκαλέσει αντιδράσεις με το σκεπτικό ότι πρόκειται για οριζόντια παρέμβαση. Αφενός αφορά αφορά όλους τους υπαλλήλους και αφετέρου δεν προβλέπεται κλιμάκωση κατά την εφαρμογή του ανάλογα με το ύψος των αποδοχών.
Με την υλοποίηση του, ένας υπάλληλος με μηνιαίες αποδοχές 800 ευρώ θα χάσει 1.000 ευρώ τον χρόνο και το ίδιο ποσό θα χάσει και ένας υπάλληλος με αποδοχές 1.550 ευρώ τον μήνα.
Στο οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζουν πως πρόκειται για ένα δύσκολο μέτρο προσθέτουν όμως πως η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να γίνει σημαντική μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο.
Τονίζουν ότι αναζητείται φόρμουλα για «ήπια μείωση» ώστε να μην κοπούν εκ νέου (μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου) οι μισθοί.
Από το 2010 οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν μειωθεί μεταξύ 30% και 48%. 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Greenpeace: Τα ορυκτά καύσιμα υπεύθυνα για την ενεργειακή κρίση



Τα ορυκτά καύσιμα είναι ο βασικός υπαίτιος της κρίσης της αγοράς ενέργειας, σύμφωνα με την Greenpeace, η οποία τονίζει ότι οι επιδοτήσεις που δίνονται για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
«Την ώρα που οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) μπαίνουν για άλλη μία φορά άδικα στο στόχαστρο, τα ορυκτά καύσιμα -πραγματικός υπεύθυνος της κρίσης της αγοράς ενέργειας- παραμένουν βολικά στο απυρόβλητο», τονίζει η Greenpeace. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση η πραγματικότητα είναι διαφορετική: το 2011, τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτροπαραγωγή (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) επιδοτήθηκαν με σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ, επιβαρύνοντας κατά κύριο λόγο τους καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αν σε αυτό το κόστος προστεθούν οι επιδοτήσεις (άμεσες και κρυφές) στην ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και το εξωτερικό της κόστος (που ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ ετησίως), τότε το συνολικό κόστος από τα ορυκτά καύσιμα που επιβαρύνει την οικονομία, εκτοξεύεται σε πολλά δισ. ευρώ κάθε χρόνο.
Ωστόσο, μέσα από μία συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια, οι ΑΠΕ και κυρίως η ηλιακή ενέργεια στοχοποιούνται και στιγματίζονται στην κοινή γνώμη ως η αιτία για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά ενέργειας, σημειώνει η Greenpeace. Στον αντίποδα, οι πρωτοβουλίες για την κατάργηση των επιδοτήσεων στα ορυκτά καύσιμα κρίνονται από αναιμικές έως ανύπαρκτες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Γεωπολιτική Ατζέντα το Ισχυρό Χαρτί για την Αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ



Με την αλλαγή διοίκησης στο ΤΑΥΠΕΔ και τις συνακόλουθες κυβερνητικές εξαγγελίες περί νομοθετικής ρύθμισης και απλοποίησης του δαιδαλώδους καθεστώτος που διέπει τις διαδικασίες πώλησης κρατικής περιουσίας, φαίνεται ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εισέρχεται για μια ακόμη φορά σε τροχιά εφαρμογής. Ο ενεργειακός τομέας μέσω των εμπλεκόμενων εταιρειών – βλέπε ΕΛ.ΠΕ, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ – αντιπροσωπεύει ένα αξιόλογο μέγεθος από πλευράς αναμενόμενων εσόδων ενώ η φύση των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών των εν λόγω εταιρειών είναι τέτοια που η πλήρης αποδέσμευση των από τον κρατικό εναγκαλισμό θα συμβάλει στην έμπρακτη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στην πραγματοποίηση επενδύσεων, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και ασφαλώς στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ