Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Στην Αθήνα Αμερικανός εκπρόσωπος για τα ενεργειακά - Συναντά Κοτζιά και Λαφαζάνη

Στην Αθήνα Αμερικανός εκπρόσωπος για τα ενεργειακά - Συναντά Κοτζιά και Λαφαζάνη
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ) Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα έχει ο ειδικός απεσταλμένος του Στέητ Ντιπάρτμεντ για ενεργειακά θέματα Έιμος Χοκστάιν, ο οποίος φθάνει στην Αθήνα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από....

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση: "Η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί από την Ρωσία άμεσα"

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση: "Η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί από την Ρωσία άμεσα"
"Ζεστό" χρήμα δίνει η Ρωσία στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει άμεση ρευστότητα στην ελληνική οικονομία επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του (σπάνια ανακοινώνει τέτοια θέματα) πριν λίγο το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα με αφορμή την χρηματοδότηση κατασκευής του "Ελληνικού Αγωγού" η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να δώσει προκαταβολές για την κατασκευή του έργου και βέβαια να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές εταιρείες για να το κατασκευάσουν!

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου επιβεβαιώνεται....

Στην... ΑΝΤΑΡΣΥΑ έψαχνε ο Λαφαζάνης για το νέο πρόεδρο τον ΕΛΠΕ

Στην... ΑΝΤΑΡΣΥΑ έψαχνε ο Λαφαζάνης για το νέο πρόεδρο τον ΕΛΠΕ
Αληθεύει ότι ο σύντροφος Παναγιώτης έφτασε μέχρι και τις παρυφές της ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να βρει πρόσωπο για την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εισηγμένης εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) στην οποία συμμετέχει με υψηλό ποσοστό ο Όμιλος συμφερόντων της οικογένειας Λάτση;
Κι όμως, είναι αλήθεια. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ.λ.π Παναγιώτης Λαφαζάνης – επικεφαλής της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ- απευθύνθηκε σε συντρόφους του στο έτερο μωσαϊκό της άλλης Αριστεράς δηλαδή στις άκρες που διαθέτει στην Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ο πλήρης τίτλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά εισέπραξε αρνήσεις. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και ενώ τα χρονικά περιθώρια στένευαν – λέγε Μαξίμου, Δραγασάκης κλπ- ο σύντροφος Παναγιώτης επανέφερε από την εφεδρεία τον συναγωνιστή – από την εποχή της Αλλαγής- Στάθη Τσοτσορό.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Διαψεύδει το ΥΠΑΠΕΝ την επιβολή νέων φόρων στην πετρελαιοκίνηση


Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης διευκρινίζει ότι ουδέποτε μίλησε για νέους φόρους ή τέλη στην πετρελαιοκίνηση και διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε τέτοια πληροφορία.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσιρώνης πιστεύει και ανέλυσε πολιτικά την ανάγκη για μετάβαση σε μία οικονομία με λιγότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα χρόνια.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μήνυμα του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρη Στεργιούλη!!!


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με αφορμή τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ και την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, με ιδιαίτερη συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης, θα ήθελα να δηλώσω ότι η συγκρότηση αυτή έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Το νέο Δ.Σ. είναι συνέχεια και τομή στην πορεία της χώρας και της Εταιρείας, ίσως μοναδική εμπειρία στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα.
Η Εταιρεία αυτή, ναυαρχίδα της ενεργειακής....

ANAKOINΩΣΗ ΠΣΕΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για γενικη συνελευση

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  του Σωματείου σας  καλεί  να παρευρεθείτε στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει  την 14η  Μαΐου  2015  ημέρα Πέμπτη  στα Κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Χειμάρρας 8Α, Μαρούσι) και ώρα από 16:30.

Θέμα:  Διαπραγμάτευση Νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται υποχρεωτική.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ....


Από την επόμενη βδομάδα έρχονται  αλλαγές που θα συζητηθούν...

«Πράσινο Φόρο» στα Πετρελαιοκίνητα ΙΧ Προαναγγέλλει ο Τσιρώνης

Αποτέλεσμα εικόνας για αμαξια
«Πράσινο φόρο» στα πετρελαιοκίνητα ΙΧ προαναγγέλλει ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης, ενώ εκτιμά ότι το μέτρο της απόσυρσης θα μπορούσε να επεκταθεί και στα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πληρούν τις ίδιες οδηγίες ρύπων με τα αντίστοιχα καινούρια ΙΧ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Enikonomia.gr και στον Γιώργο Κ. Ανδρή ο κ. Τσιρώνης προαναγγέλλει πως έρχονται...

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ !



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΟΟΣΑ: Ως και 70 ώρες/εβδομάδα δουλεύει ο Ελληνας για να μην πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας

ΟΟΣΑ: Ως και 70 ώρες/εβδομάδα δουλεύει ο Ελληνας για να μην πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας
Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα σε πραγματικούς όρους είναι από τους χαμηλότερους στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Οργανισμού.

Είναι ενδεικτικό ότι για να μην πέσει κάποιος κάτω από το όριο της φτώχειας στη χώρα μας θα πρέπει να εργάζεται κατά μέσο όρο 60 με 70 ώρες την εβδομάδα, λαμβάνοντας τον κατώτατο μισθό.

Το συγκεκριμένο στοιχείο αφορά οικογένεια με δύο παιδιά. Όπως φαίνεται και από το σχετικό διάγραμμα, η χώρα μας βρίσκεται....

Τι συνδέει τα Σχέδια Ήλιος και Desertec με τη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5;


Θυμάστε το περίφημο Σχέδιο Desertec; Το μεγαλεπήβολο σχέδιο, που θα γέμιζε τη Σαχάρα με Φ/Β και θα έστελνε την ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη, για να καλύψει το 20% των αναγκών της μέχρι το 2050; "Καθαρή" ενέργεια, χωρίς εκπομπές CO2. "Ανεξάντλητη", ε, ας μη λέμε και υπερβολές, μόνο όσο λάμπει ο ήλιος. "Φθηνή", αφού "ο ήλιος είναι δωρεάν", αλλά και πάλι ας μη λέμε υπερβολές, τα πάνελ, οι υποσταθμοί και καλώδια μόνο δωρεάν δεν είναι. Πολλές μεγάλες εταιρείες συμμετείχαν στο φιλόδοξο σχέδιο, όπως οι RWE, MunichRe, ABB, Siemens, Enel, Eon, Deutsche Bank, Commerzbank, Bosch, Bilfinger, Audi, Evonik, Shell, Morgan Stanley, IBM, 3M, κλπ. Βασικά Γερμανοί, απ' το Κλάμπ της Ρώμης, που εδρεύει στο Αμβούργο κι όχι στη Ρώμη.

Το σχέδιο αποτέλεσε την κορύφωση της "φούσκας" των ΑΠΕ, καθώς προτάθηκε το 2009. Γρήγορα ωστόσο διαπίστωσαν το ..

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
14 βασικά μέτρα «κλειδώνουν» ήδη στο τραπέζι του Brussels Group και γίνονται το διαβατήριο για την πρώτη ανάσα ρευστότητας προς την Αθήνα. Τα μέτρα αυτά, κατά κυβερνητικές πηγές, θεωρούνται «υψηλής δημοσιονομικής και φορολογικής απόδοσης» αλλά ταυτόχρονα και «σταθμισμένης κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αναλυτικά,,,

Δείτε τι σημαίνει για την τσέπη μας ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ

Δείτε τι σημαίνει για την τσέπη μας ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ
Τέλη του 2011, ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με επικεφαλής την κυρία Victoria Perry, παραδίδει στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εμπιστευτική έκθεση για την «διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης».
Έμελλε, η έκθεση αυτή να…

Αν όμως έχει εργοδοτικό σωματείο τι γίνεται ;


Κυβερνητικές πηγές με γνώση των συζητήσεων, σημειώνουν στο Euro2day.gr ότι η σύγκλιση:

* Αφορά «συλλογικές διαπραγματεύσεις με βάση τα υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα (σ.σ. δηλαδή «όχι τύπου Βουλγαρίας») που θα οδηγήσουν «σε καλές και όχι ευτελείς συλλογικές συμβάσεις».

«Μοντέρνο» σύστημα διαπραγματεύσεων

Η επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου για την αναφορά Τσίπρα-Γιούνκερ στο εργασιακό έχει ως εξής:

«Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας. Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.


Στην πρωινή εκπομπή του Αντένα ( Πρωινό Αντ1 ) ο δημοσιογράφος  Γ . Παπαδάκης είπε ότι αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται στην Γερμανία και εκεί για τις απολύσεις αποφασίζουν το συνδικάτο με την εταιρεία. Αν όμως έχει εργοδοτικό σωματείο τι γίνεται ;


Ρωσία: Κίνητρο για βελτίωση σχέσεων Αθήνας - Άγκυρας ο αγωγός φ. αερίου


Την εκτίμηση ότι ο αγωγός μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου που θα ονομάζεται στο τουρκικό έδαφος «τουρκικός αγωγός» και στο ελληνικό «ελληνικός», μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εξέφρασε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τσιζόφ υπενθύμισε....