Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Εγκρίθηκαν οι τέσσερις νέοι νόμοι για την αγορά ηλεκτρισμού στην ΕΕ - Ευκολότερο πλέον το εμπόριο Η/Ε μεταξύ των κρατών μελών - Μπαίνουν στο "παιχνίδι" οι ΑΠΕ

Από το energypress.gr
H ολομέλεια υιοθέτησε τέσσερις καινούργιους νόμους για την αγορά ηλεκτρισμού στην ΕΕ, οι οποίοι είχαν συμφωνηθεί ανεπίσημα με τους υπουργούς των κρατών μελών της ΕΕ στα τέλη του 2018, ολοκληρώνοντας τη δέσμη μέτρων «Καθαρή Ενέργεια για Όλους τους Ευρωπαίους».

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις νομοθετικές παρεμβάσεις που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο σε ψηφοφορία του αφορούν..

Ιδιωτικοποιήσεις: Περιμένοντας (ακόμη!) τους νέους ποινικούς κώδικες



Από το euro2day.gr
Εδώ και μήνες, αναμένεται η απαραίτητη μεταρρύθμιση στους ποινικούς κώδικες, που ιδίως στην περίπτωση του περιβόητου νόμου 1608 του 1950 έχει ούτως ή άλλως καθυστερήσει κάποιες δεκαετίες, αλλά ακόμη και τώρα, με τις σχετικές ρυθμίσεις σε διαβούλευση, προκύπτουν νέες καθυστερήσεις!

Η στήλη δεν έχει αντιληφθεί ακόμη..

ENI-BP μιλούν για τεράστια κοιτάσματα στο Λιβυκό και η Ελλάδα κοιμάται…

Από το slpress.gr
Τη στιγμή που οι συμβάσεις επενδύσεων για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κρήτης των εταιρειών ΕxxonMobil, Total και ΕΛΠΕ εξακολουθούν να σέρνονται στους διαδρόμους της ελληνικής γραφειοκρατίας, η σπαρασσόμενη από συγκρούσεις Λιβύη αναβαθμίζει τις δικές της συμβάσεις υποθαλάσσιων ερευνών κοιτασμάτων νοτιοδυτικά της Κρήτης με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Στην εικόνα 1 φαίνεται ξεκάθαρα τι συμβαίνει.

Πιο συγκεκριμένα, εάν εξαιρέσουμε..

Αρβανιτίδης: Χωρίς συνολικό σχεδιασμό για τη διανομή φυσικού αερίου η Ελλάδα

Από τη worldenergynews.gr
Την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με την Άδεια Διανομής που εξέδωσε η ΡΑΕ προς τη νεοσύστατη κρατική ΔΕΔΑ, το πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στη χώρα, αλλά και τη δυνατότητα της κομματικής διοίκησης της ΔΕΔΑ να υλοποιήσει έγκαιρα και οικονομικά τα έργα εγκατάστασης των δικτύων διανομής αερίου στην περιφέρεια της χώρας, εκφράζουν με ερώτησή τους προς..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το pseep.gr
Σήμερα, Τρίτη 26/3/2019, στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ έγινε κοινή σύσκεψη με τα Σωματείου του ομίλου την ΠΟΕ και το ΕΚΕΔΑ για τον συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεών μας.

Απεργούμε στις 28, 29 και 30 Μαρτίου στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που με τη εκκωφαντική τους σιωπή στηρίζουν την προσπάθεια της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ. Αγωνιζόμαστε..

Κινητικότητα γύρω από το κοίτασμα Αφροδίτη - Aλλαγές στη διαδικασία διαπραγμάτευσης πρότεινε η κυπριακή στην ισραηλινή πλευρά

Από το energypress.gr
Διαφοροποίηση των διαδικασιών για την συνεκμετάλλευση τμήματος του κοιτάσματος Αφροδίτη που εκτείνεται στην ισραηλινή ΑΟΖ, στο τεμάχιο Ισιάι, έχει εισηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή στην ισραηλινή πλευρά.

Στο περιθώριο της τριμερούς διάσκεψης Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, η κυπριακή πλευρά βολιδοσκόπησε ..

Υπογραφή από το ΥΠΕΝ για τα περιβαλλοντικά των υδρογονανθράκων της Κρήτης - Στο Ελ. Συνέδριο οι συμβάσεις

Από το worldenergynews.gr
Υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για την περιβαλλοντική έγκριση του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης. Κατόπιν αυτού, αναμένεται η υποβολή των συμβάσεων για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή τους και η κατάθεση των κειμένων στη Βουλή για κύρωση.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι συμβάσεις ενδέχεται..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση πιστή στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών υλοποιεί κατά γράμμα τις εντολές του «Ιερατείου των Βρυξελλών» χαρίζοντας την περιουσία του Ελληνικού λαού σε ξένα και ντόπια συμφέροντα.

Τη νεοφιλελεύθερη λίστα «απαλλοτρίωσης» της Δημόσιας Περιουσίας – στην οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουν..

ΔΕΠΑ: Η μεγάλη πρόκληση και το παράπλευρο όφελος της αποκρατικοποίησης

Από το capital.gr
Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να δημοσιευθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας, όπως έκανε γνωστό προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Τζώρτζης.

Μέχρι τότε και κυρίως μέχρι το καλοκαίρι όταν και αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, η μεγάλη πρόκληση..

ΕΛ.ΠΕ.: Στις 3 Απριλίου οι δεσμευτικές προσφορές για το 50,1%

Από το euro2day.gr
Μία από τις εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της. Ο λόγος για τον όμιλο των «Ελληνικών Πετρελαίων» και για την ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών εξαγοράς του 50,1% των μετοχών. Στις 3 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα είναι έτοιμο..

Ο κύβος ερρίφθη: Δεσμευτικές προσφορές για ΕΛΠΕ στις 3 Απριλίου – Έτοιμο το ΤΑΙΠΕΔ για το διαγωνισμό – Απεργίες από τους εργαζομένους

Από το energypress.gr
Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, έχει ορίσει την 3η Απριλίου ως την ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών απόκτησης του 50,1% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η διαγωνιστική διαδικασία, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει πια στην τελική ευθεία και τα δύο επενδυτικά σχήματα «Glencore – Carlyle» και «Vitol – Sonatrach» καλούνται να φανερώσουν τα χαρτιά… τους για την πλειοψηφία..

Η Νορβηγία θα διεκδικήσει μερίδιο εάν η Ρωσία βρεί πετρέλαιο στα σύνορα της Θάλασσας του Μπάρεντς

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία θα επιταχύνει τις προετοιμασίες για να διεκδικήσει το μερίδιό της στους πόρους υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου εάν η Ρωσία βρει πετρέλαιο στα σύνορα της στη Θάλασσα του Μπάρεντς, ανακοίνωσε την ο επικεφαλής της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου (NPD).

Η Νορβηγία και η Ρωσία το 2010 συμφώνησαν ναυτιλιακά σύνορα στη Θάλασσα του Μπάρεντς, τερματίζοντας μια διαμάχη 40 ετών και επίσης να..