Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! To μεγαλύτερο φορτίο όπλων προς τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των ΗΠΑ στη Συρία, μέσω Τουρκίας!



Τελικά οι πιο δουλοπρεπείς και αμερικανόφιλοι δημοσιογράφοι είναι στην Ελλάδα!
Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις ότι τελικά μόνον τα ελληνικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι* βλέπουν τους μισθοφόρους Νατοϊκούς τρομοκράτες στη Συρία, ως «επαναστάτες» για τη «δημοκρατία»;
Τώρα ακόμη και οι «The Times» αποκαλύπτουν: “Το μεγαλύτερο φορτίο όπλων από τη Λιβύη, κατευθύνθηκε μέσω θαλάσσης στις...
ένοπλες ομάδες των μισθοφόρων στη Συρία”. 


Η βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι τα όπλα προς τους μισθοφόρους έφθασαν στη Συρία μέσω Τουρκίας. Ο δημοσιογράφος Sheera Frenkel (δεν είναι μάλλον στο payroll των ΗΠΑ και του Ισραήλ) είναι σαφής: 400 τόνοι οπλισμού (SAM-7 εδάφους αέρος, αντιπυραυλικά όπλα, χειροβομβίδες RPG…).
Ο Abu Mohammad, εκπρόσωπος του «Ελεύθερους Στρατού της Συρίας» που οργανώθηκε από τις ΗΠΑ, δήλωσε στους Times ότι το «πλοίο αφίχθηκε στο τουρκικό λιμάνι Iskenderun και ο οπλισμός θα μεταφερθεί σε αποθήκες στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, για να παραδοθεί στους επαναστάτες»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

OHE: στη Συρία δρουν όλο και περισσότεροι ξένοι εξτρεμιστές


оон сирия оон бразильский эксперт Паулу Пинейру
Στη Συρία αυξάνεται η παρουσία «ξένων στοιχείων», μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές, δήλωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Συρία Πάουλο Πινιέιρο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πινιέιρο, ο οποίος είναι Βραζιλιάνος ειδικός στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ορισμένα από αυτά τα «στοιχεία» προσχωρούν στις ένοπλες αντικυβερνητικές δυνάμεις, προσπαθώντας να τις επηρεάσουν ιδεολογικά, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι εργάζονται αυτόνομα.
Η Επιτροπή επίσης συνέταξε ανανεωμένη λίστα πιθανολογούμενων στρατιωτικών εγκληματιών στη Συρία και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μεταβιβάσει την έρευνα των εγκλημάτων στη Συρία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Τα ονόματα αυτής της λίστας δεν αποκαλύπτονται. 
ΠΗΓΗ:/greek.ruvr.ru

Οι ΗΠΑ θα θεωρήσουν την επίθεση στα νησιά Σενκάκου ως απειλή για τη δική τους ασφάλεια


Острова Сенкаку в китайской картографии – Дяоюйдао
Σε περίπτωση επίθεσης της Κινας στα νησιά Σενκάκου, οι ΗΠΑ θα την θεωρήσουν ως απειλή για τη δική τους εθνική ασφάλεια, όπως προβλέπει το Σύμφωνο αμοιβαίας συνεργασίας και εγγυήσεων ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνία, που υπεγράφη το 1960.
Την κοινή θέση Τόκιο και Ουάσιγκτον, η οποία είναι ότι η κατάσταση γύρω από τα νησιά υπάγεται στις προβλέψεις του Συμφώνου αυτού εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Κοϊτίρο Γκέμπα μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λεόν Πανέτα.
Ο Κοϊτίρο Γκέμπα υπογράμμισε ότι Ιαπωνία και ΗΠΑ θα καταβάλουν προσπάθειες για την ομαλοποίηση των σινο-ιαπωνικών σχέσεων, οι οποίες οξύνθηκαν εξαιτίας της εδαφικής αντιπαράθεσης γύρω από τα νησιά Σενκάκου. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

παράνομη έρευνα από το "Τσεσμέ" στον Άγιο Ευστράτιο - Διάβημα από ΥΠΕΞ



 Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Τσεσμέ" βρίσκεται αυτή την στιγμή περί τα 16-18 μίλια νότια νοτιοανατολικά του Άγιου Ευστράτιου σε αποστολή αναζήτησης ενός θόλου ελικοπτέρου S-70 Sea Hawk, ο οποίο είχε αποκοπεί τον περασμένο Μάϊο κατά την διάρκεια ανθυποβρυχιακής άσκησης του τουρκικού Ναυτικού. Σε βοήθειά του σπεύδει και ένα ναρκαλιευτικό του τουκικού Στόλου.
Η Άγκυρα έχει εκδώσει σχετική NAVTEX, η οποία όμως έχει.....
απορριφθεί από ελληνικής πλευράς, καθώς τέτοιες ενέργειες χρειάζονται την άδεια και την έγκριση των ελληνικών αρχών κάτι που φυσικά δεν ζητηθηκε. Ακολούθησε διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο χαρακτηρίζει παράνομη την δραστηριότητα.
Το τουρκικό ατύχημα δεν είναι ασυνήθιστο με την αποκοπή του ανθυποβρυχιακού θόλου δεν είναι σπάνιο, αλλά είναι ασυνήθστη η δραστηριότητα αυτή, ειδικά για τέτοια βάθη.
Ο συγκεκριμένος θόλος είναι ο βασικός αισθητήρας του σόναρ του συστήματος HELRAS, έχει αξία περί τα 2,5 εκατ. ευρώ αι παρόμοιο ατύχηα είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2010 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στον Κόλπο της Καρύστου. Ο αισθητήρας είχε χαθεί όταν αποκόπηκε το συρματόσχοινο του κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής άσκησης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρατηριούχοι Υγρών Καυσίμων: Ανησυχία για επίδομα θέρμανσης και ΕΦΚ


Πρατηριούχοι Υγρών Καυσίμων: Ανησυχία για επίδομα θέρμανσης και ΕΦΚ
Την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς θέρμανση εφέτος η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, λόγω της εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης, αλλά και τις μέχρι τώρα συζητήσεις για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων.
Η Ομοσπονδία θεωρεί κυρίως εισπρακτικό μέτρο την εξίσωση του ΕΦΚ και προσχηματική τη στόχευση καταπολέμησης του λαθρεμπορίου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Το λαθρεμπόριο και η παράνομη διακίνηση καυσίμων μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς, όπως επισημαίνουμε στα συναρμόδια υπουργεία εδώ και χρόνια. Επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι η κυβέρνηση και η Επιτροπή Ανταγωνισμού επανεξετάζουν το θέμα της εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών που είχε παγώσει τους προηγούμενους μήνες, ελπίζουμε αυτή τη φορά να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Για να μη φτάσουμε πάλι στο σημείο σε λίγο καιρό να διαπιστώσουμε την αδυναμία πάταξης για άλλη μία φορά του λαθρεμπορίου ενώ στο μεταξύ οι καταναλωτές θα παγώσουν γιατί δεν θα μπορούν να αγοράσουν καύσιμα, ενώ χιλιάδες βενζινοπώλες θα έχουν μείνει άνεργοι». 
ΠΗΓΗ:ert.gr

ΓΣΕΕ: Έκτακτη σύσκεψη συνδικαλιστών την Τετάρτη


ΓΣΕΕ: Έκτακτη σύσκεψη συνδικαλιστών την Τετάρτη
Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των Προεδρείων των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων του Λεκανοπεδίου Αττικής θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 13.00 στα γραφεία της, Πατησίων 69 & Αινιάνος 2 (Αμφιθέατρο 4ος ορ.)
Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της: «Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι ο μέγιστος δυνατός συντονισμός δράσης με στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η Συνομοσπονδία μαζί με την ΑΔΕΔΥ για τις 26/9/2012.
Η μέγιστη δυνατή ενότητα και αγωνιστικότητα των εργαζομένων είναι η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την ακύρωση των αδιέξοδων καταστροφικών συνταγών των τροϊκανών και των κυβερνητικών πολιτικών.
Η Συνομοσπονδία στη βάση των κοινών προβλημάτων εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ακύρωση αυτών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών». 
ΠΗΓΗ:ert.gr

ΥΠΟΙΚ: Επίδομα θέρμανσης μόνο σε όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο



Επίδομα πετρελαίου μόνο σε όσους το καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους μελετά να χορηγήσει η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.
Όπως μετέδωσε το Mega, τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και οικογενειακά, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από πού θα προκύψει το σχετικό κονδύλι.
Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις αναφορικά με για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης καθώς και για τον τρόπο ενίσχυσης μεγάλων κατηγοριών φορολογούμενων λόγω των επιπτώσεων του μέτρου αυτού.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εξετάστηκαν τα εναλλακτικά σενάρια χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Σημειώνεται ότι εξετάζεται η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης να γίνει στο 100% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης κάτι που θα οδηγήσει σε τιμή 1,6 ευρώ το λίτρο ( με βάση τα σημερινά δεδομένα) για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και να υπάρξει σύστημα επιστροφής φόρου 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Κρίση χρεοκοπίας και κρίση Δημοκρατίας



Όσοι νομίζουν ότι η κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τις αρχές του 2010 και μετά θα εξαντληθεί μόνο στην κρίση χρεοκοπίας και ξεπουλήματος των υποδομών της, πλανώνται πλάνη οικτρά. Είναι πλέον πασιφανές και στον ποιο αδαή, ότι ζούμε την πραγμάτωση ενός παγκοσμίου πειράματος για το πώς μία οικονομική κρίση θα υπονομεύσει θεσμούς, θα διαλύσει την κοινωνική συνοχή και κατ’ επέκταση θα μετατρέψει το πολίτευμα της Δημοκρατίας σε στυγνή ελέω δανειστών Μοναρχία.
Δεν ζούμε απλά στιγμές όπου απειλείται ο μισθός του νέου και η σύνταξη του γέροντα, αλλά στιγμές όπου βαθμιαία εξευτελίζεται το ίδιο μας το Δημοκρατικό πολίτευμα και αυτό γίνεται με 3 βασικούς τρόπους.
Α) Καταρχήν με την συνεχιζόμενη εφαρμογή προεκλογικών ψεμάτων για υφαρπαγή της ψήφου του «κυρίαρχου» κατά τα άλλα λαού. Ενώ ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η αηδιαστική πια ατάκα του «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Σαμαράς ζήλεψε την δόξα του προκατόχου του και εφάρμοσε σε τόσο κρίσιμες για τον τόπο στιγμές μια νέα εξαπάτηση: το «όχι σε νέους φόρους και περικοπές», «το πήρα το μήνυμα..!!!» και οι «κορώνες περί διαπραγμάτευσης» αντικαταστάθηκαν από την πιστή υποταγή στα 11,5 δις ευρώ που συμφώνησε η τρόικα με τον κ. Παπαδήμο και στις συνεπαγόμενες αναγκαστικές περικοπές και χαράτσια. Τότε τι είδους διαπραγμάτευση υποσχέθηκε..;; Και αν είναι να εφαρμόσει τις συμφωνίες και τις περικοπές του Παπαδήμου,τότε γιατί έγιναν εκλογές..;; Για το  αν το σχοινί που θα περάσει στον λαιμό του λαού θα είναι τρίχινο ή μεταξωτό, όπως είχε προβλέψει προεκλογικά η κ. Παπαρήγα;
Αν πει κάποιος βλαξ ότι καλά έκαναν και δεν είπαν την αλήθεια στον λαό προεκλογικά, γιατί ο λαός δεν ξέρει από οικονομικά και ξέρουν αυτοί (!!!) τότε ας φέρουν τον κ. Γιούνκερ και την κ. Μέρκελ να μας κυβερνήσουν (που ξέρουν τα οικονομικά “καλύτερα” από αυτούς) να τελειώνουμε..!! Τι το θέλουμε το κοινοβούλιο..;;  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμείς δημιουργήσαμε την δημοκρατία αλλά οι Βίκινγκς μας έβαλαν τα γυαλιά..



Πολλές φορές αναφερόμαστε στο παράδειγμα των Ισλανδών, για το πώς αποφάσισαν με δημοψήφισμα να μην πάνε στο ΔΝΤ για να  διασώσουν τις τράπεζές τους και ταυτόχρονα καταδίκασαν τον πρωθυπουργό τους και έφτιαξαν μόνοι τους νέο Σύνταγμα. Όμως πολλοί αναγνώστες εγείρουν ενστάσεις, υποστηρίζοντας πως οι Ισλανδοί τα έκαναν όλα αυτά επειδή η Ισλανδία είναι ένα νησί απομονωμένο και δεν....
έχει εχθρούς γύρω του, υπονοώντας ότι εμείς κινδυνεύουμε από τους γείτονές μας. 
Διαβάστε όμως το πιο κάτω άρθρο για την κόντρα μεταξύ Ισλανδίας, Αγγλίας και ΝΑΤΟ που αφορούσε την εκμετάλλευση της Θάλασσας. Αυτό αποδεικνύει ότι οι λαοί δεν έχουν περιορισμούς, απλά έχουν προδοτικές ή ψοφοδεείς πολιτικές ηγεσίες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο βρετανικός Τύπος προετοιμάζει το Στόλο για εισβολή στο Ιράν


эсминец макфол сша флот сша
Ο βρετανικός Τύπος ετοιμάζει τα πλοία για εισβολή στο Ιράν. Η εφημερίδα The Sunday Telegraph υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται πρωτοφανής συγκέντρωση ναυτικών πολεμικών δυνάμεων 25 κρατών στα Στενά του Ορμούζ.
Αυτές οι χώρες επιδεικνύουν τη δύναμή τους, αναμένοντας προληπτικό χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, αναφέρεται στο άρθρο. Άλλη κυριακάτικη εφημερίδα, η Mail on Sunday, μετέδωσε ότι ο υπουργός για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Μ.Βρετανίας Νικ Χάρβεï αποπέμφθηκε διότι ήταν αντίθετος με τα σχέδια του Λονδίνου να υποστηρίξει τυχόν επιχείρηση κατά του Ιράν. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Τα θύματα της «Αραβικής άνοιξης


Ближний Восток США
Η «Αραβική Άνοιξη» απαιτεί όλο και νέα θύματα. Θύματά της δεν πέφτουν μόνο οι αντίπαλοι των νέων επαναστατικών αρχών, αλλά και οι ίδιοι οι διοργανωτές του «εκδημοκρατισμού» της περιοχής. Ένα άλλο σήμα εδώ έγινε η δολοφονία του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς.
Αντιλαμβάνονται άραγε αυτά τα σήματα οι «δυτικοί συντονιστές» και αν αναμένονται ή όχι κάποιες αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή; Σχόλιο του Βλαντισλάβ Τκατσόφ:
- Η δολοφονία στη Βεγγάζη του Αμερικανού πρέσβη Κρίστοφερ Στίβενς στη Λιβύη και μερικών άλλων υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας στάθηκε η συνέπεια της εμφάνισης στο Διαδίκτυο του διαφημιστικού σποτ «Αθωώθητα των Μουσουλμάνων», όπου είχε υποβληθεί σε οστρακισμό ο προφήτης Μωάμεθ.
Είναι σαφές ότι κανένας απ’ αυτούς δεν έχει καμιά σχέση με τη δημιουργία της ταινίας. Κάτι περισσότερο. Η συμβολή του πρέσβη στην ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι θα έπρεπε να ήταν καλά γνωστή στη Λιβύη. Ωστόσο, ο Στίβενς δολοφονήθηκε, μάλιστα, παρά τον κίνδυνο αναπόφευκτης εκδίκησης από τις ΗΠΑ.
Δημιουργείται η αίσθηση ότι οι δυτικοί συντονιστές των διαδικασιών, που συντελούνται στην περιοχή, ασχολούμενοι με τα παραπάνω με την ύφανση κάθε λογής έξυπνων συνδυασμών, ξεχνούν κάθε φορά την αναγκαιότητα της συστημικής στρατηγικής ανάλυσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον λαό ή τις τράπεζες θα σώσει η δόση των 31,5 δις ευρώ;



Σε λίγες ημέρες κλείνει το πακέτο μέτρων των 11, 13, 15 δις, έχουμε χάσει το μέτρημα. Μετά κόπων και βασάνων θα ανακοινωθούν τα μέτρα τα οποία θα έχουν τα πάντα στο μενού. Από μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Κι όλος αυτός ο πόνος, τα δάκρυα, το αίμα και τα όσα θα ακολουθήσουν στους δρόμους από διαδηλωτές, για να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρώ.
Πράγματι πρόκειται για δόση – μαμούθ, είναι άλλωστε το 15% του ελληνικού ΑΕΠ. Κανείς όμως δε μας έχει αναλύσει μέχρι τώρα που στο καλό θα πάει όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων. Διότι από τα 31,5 δις ευρώ, τα 25 δις θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μόλις 6,5 δις ευρώ θα δοθούν για να αποπληρώσει το δημόσιο τα χρέη του.
Ζούμε λοιπόν με την ελπίδα οι τράπεζες να διασωθούν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης προκειμένου να αξιωθούν κάποια στιγμή να αποφασίσουν αν θα ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά. Όμως, μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα πάρουν θα κατευθυνθούν στις εξαγορές που ήδη είναι σε εξέλιξη. Δηλαδή θα πληρώσουμε ακριβά τη δόση μέσω των σκληρών μέτρων, για να πάρουν οι τράπεζες τα 25 δις, να καλύψουν τις μαύρες τρύπες τους, να δώσουν λεφτά για να εξαγοράσουν καμιά άλλη τράπεζα και ότι μείνει  να το δώσουν στην αγορά. Το τι θα μείνει είναι μια κουβέντα αν σκεφτεί κανείς οι απώλειες από τα χρήματα που έχουν φύγει στο εξωτερικό είναι τεράστιες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο φασισμός έχει μόνον έναν αντίπαλο... Τον Ελληνισμό!


 Ο φασισμός έχει μόνον έναν αντίπαλο... Τον Ελληνισμό!
Η χρήση του φασισμού ως ταμπέλα που απευθύνεται με ελαφρότητα για ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών μόνον οργή θα μπορούσε να προκαλέσει σε αυτούς που γνώρισαν το αποτρόπαιο πρόσωπο του.
Ειδικά στην Ελλάδα που ήταν ο πρώτος στόχος αυτού του τυραννικού, απάνθρωπου μορφώματος με σαφή στόχευση: Την εξαφάνιση του Ελληνισμού. Την παρέλαση του Μουσολίνι στους δρόμους των Αθηνών σε ένα αποτρόπαιο σκηνικό εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών στο όνομα ενός συστήματος που ενσάρκωσε το ψεύδος και την βαρβαρότητα με την παραφροσύνη.
Ο όρος «φασισμός» δεν είναι «φασόν» για να του δίνει οποιοσδήποτε την μορφή που τον βολεύει για τις πρόσκαιρες πολιτικές του επιδιώξεις. Είναι σαφέστατο σύστημα εξουσίας με συγκεκριμένη δομή και ιδεολογία που περιγράφηκε ξεκάθαρα από τον ιδρυτή του, μισέλληνα και παράφρονα «Ντούτσε».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ, ΡΕ ΣΕΙΣ ?...



Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί και τι ακριβώς έγινε με το ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για τους υπάρχοντες και τους προαλειφόμενους αρχηγούς και αρχηγίσκους !
Λες και δεν έχουν αντιληφθεί, πως το κόμμα ξέμεινε από βάση, από τις κοινωνικές δυνάμεις που χρόνια ολόκληρα το στήριζαν και συμπορεύτηκαν μαζί του...
Αν ήταν να συγκεριάσεις κόμματα και σχηματισμούς από τα πάνω, θάχαμε, τώρα, καμιά διακοσαριά !...
Βενιζέλοι, Λοβέρδοι κι όσοι άλλοι ονειρεύονται ρόλους πρωταγωνι-στικούς, καλά θα κάνουν να σκύψουν στα πεπραγμένα τους, τα διαχρονικά, να κάνουν τις διαπιστώσεις τους, να κάνουν, πρώτα απ΄ όλα, την αυτοκριτική τους και μετά να ρωτήσουν, "σεμνά και ταπεινά" : υπάρχει κάποιος που μπορώ να εκφράσω ?
Κάποιος ή καμπόσοι, σίγουρα θα υπάρξουν, αλλά πολλοί, που να μπορούν να στηρίξουν το σημερινό ΠΑΣΟΚ ή κάποιο άλλο κόμμα τους, είναι ξεκάθαρο, πως δεν θα βρεθούν, όσα κόλπα κι αν υπάρξουν κι όσα καλοπιάσματα ή ξεγελάσματα κι αν επιχειρηθούν.
Οι, άκριτοι, θιασώτες και οι υλοποιητές της άτεγκτης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ξεχαρβαλώματος της Ελλάδας και της επαναφοράς του έλληνα και στη φτώχια και στο ραγιαδασμό, έχουν ξεμείνει, ήδη, "τρεις κι ο κούκος" και δεν τους παίρνει να διασπαστούν περισσότερο !... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Περιβολάκια» ευαίσθητων ψυχών



Τα Κέντρα Υποδοχής και Θεραπείας των παιδιών με «ειδικές ανάγκες και ειδικές δεξιότητες» κινδυνεύουν με άμεση διακοπή ή με σαφέστατη υποβάθμιση της λειτουργίας τους. Είναι τα κέντρα που υποδέχονται τα πιο ευαίσθητα, τα πιο άδολα, τα πιο ανυπεράσπιστα παιδιά του κόσμου τούτου. Και μαζί και τους γονείς τους. Τους πιο ενοχοποιημένους, τους πιο πονεμένους, τους πιο ανυπεράσπιστους γονείς του κόσμου μας. Και μαζί και τ’ αδέλφια τους. Τα φορτωμένα με ανείπωτο τρόμο γι’ αυτό που ίσως φέρουν άθελά τους, γι’ αυτό που ίσως μεταδώσουν στα παιδιά τους.
Στην ξύλινη γλώσσα της επιστήμης τα παιδιά αυτά υπάγονται στο φάσμα του αυτισμού, της παιδικής ψύχωσης, της δυσαρμονίας της ανάπτυξης, στη νοητική υστέρηση, στις γονιδιακές διαταραχές, στις μεταβολικές και νευρολογικές εγκεφαλοπάθειες. Στην αληθινή γλώσσα των ανθρώπων τα παιδιά αυτά ζουν χωρίς να μπορούν να πουν «ποιά είναι» μέσα σ’ ένα κόσμο που δεν μπορούν να πουν «τι είναι». Απρόσωπα μέσα στην Ατοπία! Μπορείτε έστω και για μια στιγμή να το φανταστείτε; Να το νιώσετε; Ίσως μόνο αν θυμηθείτε τους χειρότερους εφιάλτες σας, εκεί που το σώμα σας είναι νεκροζώντανο, εκεί που ο κόσμος είναι ρευστό γυαλί. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
   

Γερμανία: «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ακροδεξιά οργάνωση



Σε μία άκρως προκλητική χειρονομία, που μπορεί να μεταφέρει τη Μουσουλμανική οργή εκτός Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, προέβη η ακροδεξιά ισλαμοφοβική οργάνωση «Κίνηση Πολιτών Υπέρ της Γερμανίας».
Όχι μόνο «ανέβασε» στον ιστότοπό της το επίμαχο βίντεο, αλλά επιπλέον σχεδιάζει να οργανώσει δημόσια προβολή του στο Βερολίνο. «Για εμάς, είναι ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης», δηλώνει στο Spiegel ο επικεφαλής της οργάνωσης.
Από την πλευρά τους, οι γερμανικές Αρχές είναι αποφασισμένες να κάνουν χρήση κάθε νομικού μέσου, προκειμένου να εμποδίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας τοποθετήθηκε στο ζήτημα που προέκυψε καταλογίζοντας στην οργάνωση απερισκεψία και χαρακτηρίζοντας την κίνηση «αδικαιολόγητα προκλητική». Δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί πολιτικοί που θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο Γερμανούς πολίτες του εξωτερικού, χαρακτηρίζοντάς το ως ένδειξη ανευθυνότητας.
Τον προηγούμενο μήνα, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης πραγματοποίησαν μία σειρά από διαδηλώσεις έξω από τρία τζαμιά στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των οποίων κράδαιναν τα καρτούνς που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το 2005 η δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten.
Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η επίθεση στη πρεσβεία της Γερμανίας στο Σουδάν την περασμένη Παρασκευή προκλήθηκε εν μέρει από τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης οργάνωσης, καθώς και από την ταινία, ενώ η κυβέρνηση του Σουδάν άσκησε κριτική κατά της Γερμανίας και της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ


Η ανευθυνότητα κάποιων συνδικαλιστών του Προεδρείου να λένε ότι ξεκίνησαν διερευνητική συζήτηση για την επόμενη σύμβαση 15 μήνες πριν τη λήξη της σημερινής, εγείρει πολλά ερωτήματα- απορίες και κυρίως πανικό στους εργαζόμενους για το λόγο, που γίνεται τώρα. 
Θα θέλαμε να ξέρουμε από που έχουν εξουσιοδοτηθεί για αυτό που κάνουν, ή  αν είναι μόνο από την ανάγκη της προσωπικής τους επιβεβαίωσης, καλύτερα να μαζευτούν.
Αφού βιάζονται τόσο πολύ, ας κηρυχτούν εκλογές αρχές της Άνοιξης για να είναι έτοιμο το συνδικάτο να διαπραγματευτεί τη σύμβαση του 2014. 
Ό,τι άλλο περιέχει μόνο δόλο! 

Handelsblatt: «Το ελληνικό χρέος είναι ανέφικτο να επιστρέψει σε βιώσιμα επίπεδα»



Κύκλοι της τρόικα, που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», θεωρούν ότι είναι ανέφικτο το ελληνικό χρέος να επιστρέψει σε βιώσιμα επίπεδα το 2020, εκτιμώντας πως οι προϋποθέσεις για αυτό δεν φαίνεται να εκπληρώνονται.
Βάσει του δεύτερου πακέτου βοήθειας που δόθηκε στην Ελλάδα, προβλεπόταν ότι το ποσοστό του χρέους της χώρας θα μειωνόταν στο 120,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) το αργότερο ως το 2020, σε επίπεδα που θεωρούνται βιώσιμα.
Μία από τις υποθέσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% του ΑΕΠ ήδη από το 2014. «Το πλεόνασμα αυτό δεν θα επιτευχθεί πριν το 2016» υποστήριξαν οι κύκλοι της τρόικα.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Τι θα γίνει με το αφορολόγητο



Στην κατάργηση του αφορολόγητου μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες προσανατολίζεται η κυβέρνηση και στη θέσπιση απευθείας εκπτώσεων φόρου μόνο για δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους. Αυτό είναι το τελευταίο σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προκύψει αύξηση των φορολογικών εσόδων. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι επί της ουσίας το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει ψαλιδιστεί από το 2010 με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος το οποίο αντιστοιχεί πλέον στο φόρο (500 ευρώ) που γλιτώνουν οι φορολογούμενοι από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.
Αντιμέτωπο με τις προβλέψεις ότι χωρίς νέες επιβαρυντικές για τους φορολογούμενους παρεμβάσεις τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος θα μειωθούν κατακόρυφα το 2013 αλλά και τις πιέσεις της τρόικας για να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, το οικονομικό επιτελείο βάζει πλέον στο στόχαστρο και το αφορολόγητο. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Πέμπτη στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης.
Οι προτάσεις που εξετάζονται προβλέπουν:
- την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες και τη διατήρησή τους για τους υπόλοιπους φορολογούμενους.
- τη θέσπιση νέας επαχθέστερης φορολογικής κλίμακας η οποία θα επιβαρύνει, όμως, όχι μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά όλους τους φορολογούμενους.
- τα φορολογικά κλιμάκια θα μειωθούν από οκτώ σε τέσσερα με συνολική αύξηση του φορολογικού βάρους.
- ο πρώτος φορολογικός συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 18% από 10% που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου κάθε ελεύθερος επαγγελματίες θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο τουλάχιστον 900 ευρώ. Δηλαδή για ένα ζευγάρι ελευθέρων επαγγελματιών η επιβάρυνση θα είναι τουλάχιστον 1.800 ευρώ.
- απευθείας μείωση φόρου 2.000 έως 2.500 ευρώ συνολικά για δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή. Έτσι, θα υπάρχει απευθείας μείωση φόρου για τις δαπάνες με αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, συνεργεία αυτοκινήτων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, φυσικοθεραπευτές κλπ
ΠΗΓΗ:.capital.gr

Κινέζοι "σκουπίζουν" άδειες φωτοβολταϊκών



Πριν από μερικές εβδομάδες στην οδό Πειραιώς όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, βρέθηκε μια πολυμελής αντιπροσωπεία της κινεζικής εταιρείας φωτοβολταϊκών Hanergy. Ζητούμενο από την πλευρά της εταιρείας ήταν να εγκριθεί το line of credit ύψους 5 δισ. δολαρίων που έχει ο κινεζικός ενεργειακός όμιλος με την China Development Bank (CDB) για επενδύσεις στην πενταετία 2012-2016. Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε στη ΡΑΕ, η κινεζική εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει ένα ποσό της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ για έργα στην Ελλάδα, με το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας να περιλαμβάνει την ανάπτυξη συνολικά 1000MW φωτοβολταϊκών έργων για τη χώρα μας.
Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι που θα βρεθούν αυτά τα 1000MW με δεδομένο ότι πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πάγωμα στην έκδοση νέων αδειών, ενώ και για τις υφιστάμενες άδειες που δεν έχουν κλειδώσει τιμές με σύμβαση με το διαχειριστή, προβλέπεται νέο κούρεμα στις τιμές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρωθυπουργός της Αιγύπτου: οι διαδηλωτές κατά της βλάσφημης ταινίας έχουν πληρωθεί



Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χεσάμ Καντίλ δήλωσε ότι μέρος των διαδηλωτών κατά της προσβολής του Ισλάμ στην αμερικανική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» εισέπραξαν γι’ αυτό χρήματα. Ποιος ακριβώς είναι ο χορηγός της ενέργειας δεν διευκρινίστηκε από τον Καντίλ.
  Όπως υπογράμμισε η δήλωσή του αυτή δεν αφορά όλους τους εξοργισμένους, αλλά μόνο ορισμένους από αυτούς. Η προσβολή του Ισλάμ στις χώρες της Δύσης χαρακτηρίστηκε από τον πολιτικό ως....
απαράδεκτο φαινόμενο. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον φόρο στο πετρέλαιο...



H εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, καθώς και τα κριτήρια για την ενίσχυση των κατηγοριών του πληθυσμού που θα πληγούν περισσότερο από το μέτρο, αναμένεται να συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με ...
τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στο τραπέζι της συζήτησης έχει επανέλθει το σενάριο η εξίσωση να γίνει στο 100% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ εξετάζεται η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης να αντικατασταθεί από επιστροφή φόρου που, επίσης, θα γίνεται με βάση εισοδηματικά, ηλικιακά και άλλα κριτήρια - και αυτό γιατί στον προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί δαπάνη για την καταβολή επιδόματος.
Στην περίπτωση που η εξίσωση του φόρου γίνει στο 100% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, τότε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με βάση τα σημερινά δεδομένα όταν θα ξεκινήσει η διάθεσή του στις 15 Οκτωβρίου θα ανέλθει σε 1, 6 ευρώ το λίτρο... 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

Κάτω από τη βάση παίρνει η Ελλάδα σε έκθεση του ΟΟΣΑ για την καινοτομία...



Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω ή πολύ κάτω από τον μέσο όρο των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, όσον αφορά όλα σχεδόν τα κριτήρια που αξιολογούν, συγκριτικά, τις επιδόσεις του εθνικού συστήματος επιστήμης και καινοτομίας της, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ... 
Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης «OECD Science, Technology and Industry Outlook 2012».
Η κρίση καθιστά ουσιαστικά ανέφικτο, σύμφωνα με τον Οργανισμό, τον στόχο για αύξηση των ήδη εξαιρετικά χαμηλών δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη -που βρίσκονται στο 0,6% του ΑΕΠ- στο 1,5% του ΑΕΠ.
Ο Οργανισμός τονίζει ότι τρία είναι τα θέματα αιχμής στο πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης: να βελτιωθούν το θεσμικό πλαίσιο και οι γενικότερες συνθήκες ώστε να ενισχυθεί η καινοτομία, να αποτελέσει η καινοτομία τον πυρήνα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και, τέλος, να μετατραπεί η επιδεινούμενη «διαρροή εγκεφάλων» σε «κυκλοφορία εγκεφάλων».
Η έκθεση αναφέρει ότι «το τωρινό ερευνητικό σύστημα της Ελλάδας είναι αδύναμο και σε μεγάλο βαθμό αποσυνδεμένο από την εγχώρια οικονομία». Ακόμα, επισημαίνει ότι η ανεπαρκής εμπορική αξιοποίηση στις αγορές νέων προϊόντων από καινοτόμους επιχειρηματίες, μέσα από τη συνεργασία εγχώριων πανεπιστημίων και εταιριών, πρέπει εφεξής να αποτελέσει βασική προτεραιότητα της Ελλάδας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή αδέρφια είναι η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» στη χώρα μας!!!



Σήμερα σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, ένας δημόσιος αξιωματούχος ομολόγησε το ακόλουθο περιστατικό για να δείξει την ατιμωρησία και το πως γίνονται οι νόμοι στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία, αφήνοντας εμβρόντητους ένδεκα εκατομμύρια Έλληνες..
Όπως είπε, είχε ετοιμάσει κάποτε το σχετικό φάκελο δίωξης ενός γνωστού μεγαλοπαράγοντα της οικονομικής ζωής του τόπου (δεν τον κατονόμασε) , για λαθραία....
εισαγωγή ενός προϊόντος (ούτε αυτό το κατονόμασε).  Ενώ λοιπόν είχε συλλέξει όλα τα στοιχεία έτσι ώστε ο γνωστός μεγαλοπαράγων να μην μπορεί με βεβαιότητα να αποφύγει την τιμωρία, ξαφνικά ενημερώθηκε ότι άλλαξε ο σχετικός νόμος, ο οποίος στο εξής εξαιρούσε από τις βαριές συνέπειες της λαθρεμπορίας το εν λόγω προϊόν (το οποίο μόνο ο συγκεκριμένος μεγαλοπαράγοντας εισήγαγε) και απλά όριζε να καταβληθεί διπλό πρόστιμο. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσει ο φάκελος και η υπόθεση να τεθεί για πάντα στο αρχείο, χωρίς ποτέ να διωχθεί ο άνθρωπος αυτός. . 
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ενώ γίνεται μια τέτοιου μεγέθους αποκάλυψη ενώπιον ένδεκα εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων, εντούτοις κανένα ΜΜΕ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την αποκάλυψη του θέματος και κανένας εισαγγελέας δεν πρόκειται να καλέσει τον καταγγέλλοντα για εξηγήσεις . Φανταστείτε τι θα συνέβαινε σε μια πολιτισμένη δημοκρατική χώρα, αν γινόταν τέτοια δημόσια αποκάλυψη.
Αυτή λοιπόν αδέρφια είναι η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» στη χώρα μας!!!
Όσοι πιστεύετε ακόμα ότι αυτή η «δημοκρατία» και αυτό το πολιτικό σύστημα μπορούν να μας σώσουν ή ότι μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον μας, προφανώς πλανιέστε.  
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης εξυμνούσε τον Χίτλερ


Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης εξυμνούσε τον Χίτλερ
Παλαιότερο άρθρο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, καθώς εξυμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ. 
Το επίμαχο άρθρο είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου 2011, εκεί όπου ο Κασιδιάρης έκανε λόγο για «ψέμματα» και «ιστορικές ανακρίβειες» σε σχέση με τον Χίτλερ. 
Με αφορμή την επέτεοιο από τη γέννηση του το 1889, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον περιγράφει ως «μέγα αναμορφωτή και οργανωτή ενός πρότυπου κράτους», χαρακτηρίζοντας τον παράλληλα ως «ύψιστο στρατηγικό νου» και «ιδιοφυία».
Παρακάτω το απόκομμα της εφημερίδας:  
 
ΠΗΓΗ:newpost.gr

Μάνος Λοΐζος (17 Σεπτέμβρη 1982)

Περσικός Κόλπος: οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις σε όλη την ιστορία


пятый флот сша персидский залив
Στις ναυτικές ασκήσεις IMCMEX-12, που έχουν αρχίσει στον Περσικό Κόλπο, συμμετέχουν πάνω από τριάντα χώρες. Στα γυμνάσια παίρνουν μέρος πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ και άλλων κρατών.
Κατά τη διάρκεια των γυμνασίων τα πλοία θα εξασκούνται σε μεθόδους αγώνα κατά των ναρκών. Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων, ναρκοθέτησε τον Κόλπο μία υποθετική τρομοκρατική οργάνωση. Μερικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος των γυμνασίων θα διεξαχθούν επίσης και στην Ερυθρά Θάλασσα και στους Κόλπους του Άντεν και του Ομάν. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, γίνεται λόγος για τις μεγαλύτερες στην ιστορία ασκήσεις σ΄αυτή την περιοχή.
Οι ασκήσεις διεξάγονται στο φόντο της σημερινής έντασης στην περιοχή σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις απειλές της Τεχεράνης να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, μέσω των οποίων μεταφέρεται το 40% των παγκόσμιων εξαγωγών πετρελαίου. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru