Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώνονται καθώς οι εξαγωγές εκτινάσσονται σε υψηλό επίπεδο

 



(Reuters) - Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, λόγω της αύξησης των εξαγωγών σε υψηλό όλων των εποχών λόγω της μεγάλης έκπτωσης για το αμερικανικό αργό σε σύγκριση με το διεθνές σημείο αναφοράς Brent.

Τα αποθέματα αργού..

Οι ΗΠΑ γίνονται ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG το 2022 λόγω της ευρωπαϊκής ζήτησης

 




Οι προσπάθειες της Ευρώπης να αναπτύξει εναλλακτικές πηγές εισαγωγών φυσικού αερίου καθώς προσπαθεί να απομακρυνθεί από τη Ρωσία βοήθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να γίνουν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12% παρά την..

Το αέριο δεν είναι η λύση που νομίζεις

 








Το αέριο, αν και προωθείται ως “καθαρό” και “συμφέρον”, μας κρατά εξαρτημένους από αλυσίδες εφοδιασμού και γεωπολιτικά παιχνίδια.

. Το φυσικό αέριο δεν είναι κάποια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, είναι ένα ορυκτό καύσιμο

Το φυσικό αέριο δεν αποτελεί εναλλακτική λύση απέναντι στα ορυκτά καύσιμα. Αντίθετα, είναι..

Η bp ανοίγει τις πρώτες εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών για να υποστηρίξει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές

 


Η bp άνοιξε τις πρώτες εγκαταστάσεις υπερταχείας φόρτισης που στοχεύουν σε μεσαίου και βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά για να υποστηρίξει την απανθρακοποίηση του κλάδου – όπου, σύμφωνα με τον IEA, οι εκπομπές CO 2  από την εξάτμιση έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 2,2% ετησίως από το 2000.

Λειτουργεί από τη..

Η Ινδονησία πραγματοποιεί οδικές δοκιμές για βιοντίζελ με 40% φοινικέλαιο



 (Reuters) - Η Ινδονησία ξεκίνησε οδικές δοκιμές για δύο τύπους βιοντίζελ που περιέχουν 40% φοινικέλαιο, ελπίζοντας να καταλήξει μέχρι το τέλος του έτους εάν είναι βιώσιμα για δημόσια χρήση, δήλωσε το υπουργείο Ενέργειας.

Η κυβέρνηση επιβάλλει επί..

Τα καθαρά κέρδη του διυλιστηρίου Binh Son Q2 Q2 εκτινάσσονται στα $424 εκ

 





(Reuters) - Η Binh Son Refining and Petrochemical του Βιετνάμ κατέγραψε καθαρά κέρδη 424 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένα κατά σχεδόν έξι φορές από πέρυσι, ανακοίνωσε..

ΗΠΑ: Απελευθέρωση επιπλέον 20 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από στρατηγικά αποθέματα

 




Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πουλήσει επιπλέον 20 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου ως μέρος του σχεδίου για να ηρεμήσουν οι τιμές του πετρελαίου που ενισχύθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και καθώς η ζήτηση..