Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Αεριαγωγός East-Med. Ενας Νέος Nabucco;

 


Το Energia.gr αναδημοσιεύει σήμερα από την Καθημερινή της 13/14/3 το άρθρο- ανάλυση του γνωστού ενεργειακού και γεωπολιτικού εμπειρογνώμονα Δρ. Μιχάλη Μυριάνθη με θέμα τον αγωγό East Med. Ο Μιχ. Μυριάνθης υπήρξε ανώτατο στέλεχος πετρελαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΛΠΕ, επί σειρά ετών σύμβουλος του ΥΠΕΝ και από το 2003 ειδικός σύμβουλος..

Μειωμένες οι εγκαταστάσεις αιολικών στη Γερμανία το 2020 και δεν ήταν ο κορονοϊός η αιτία!

 


Το 2020 η επέκταση της αιολικής ενέργειας στη Γερμανία παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο. Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για πρώτη φορά βρέθηκε στα στατιστικά στοιχεία μπροστά από Κάτω Σαξονία, Βρανδεμβούργο και Σλέσβιχ-Χολστάιν. Με 1431MW, (420 ανεμογεννήτριες), εγκαταστάθηκαν περισσότερα αιολικά ως προς το 2019, αλλά το αιολικό λόμπι ουδόλως ικανοποιήθηκε: "Εάν συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός κατασκευής, το ποσό δεν επαρκεί ούτε για τους κλιματικούς στόχους ούτε για την αυξανόμενη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 



Η ΕΔΕΥ αλλάζει στρατηγική και αντί εξορύξεων προκρίνει τα Υπεράκτια Αιολικά



 Οι αλλαγές στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα και κυρίως οι μακροχρόνιες προοπτικές υποβάθμισης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου φαίνεται ότι έχουν ήδη αλλάξει τις στρατηγικές και προτεραιότητες για την ΕΔΕΥ.

Τόσο λόγω των τεκτονικών αλλαγών υπερ των ΑΠΕ με στόχο..