Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ !...

Οι Ινδιάνοι νίκησαν τους μεγιστάνες του πετρελαίου. Δεν περνάει Dakota Pipeline από τη γη τους

Από το viadiplomacy.gr
Το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού απέρριψε την άδεια για έναν αμφιλεγόμενο πετρελαιαγωγό που διασχίζει τη Βόρεια Ντακότα, μια νίκη για τους ιθαγενείς των Ηνωμένων Πολιτειών και τους ακτιβιστές υπέρ του κλίματος που έχουν διαδηλώσει εναντίον του έργου για αρκετούς μήνες τώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.

Ο πετρελαιαγωγός Dakota Access Pipeline, ιδιοκτησίας της εταιρείας Energy Transfer Partners LP με έδρα το Τέξας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί εκτός από ένα τμήμα του που θα περνούσε κάτω από τη Λίμνη Οάχε, ενός ταμιευτήρα νερού που δημιουργήθηκε από ένα φράγμα στον ποταμό Μιζούρι.



«Ο Στρατός δεν θα χορηγήσει το δικαίωμα διάβασης για να διασχίσει τη Λίμνη Οάχε στον προτεινόμενο πετρελαιαγωγό Dakota Access», είπε στη δήλωσή του ο αμερικανικός Στρατός.

Η φυλή της εθνοτικής ομάδας των Σιού και οι οικολόγοι διαδηλώνουν..

Ιαπωνία: Το κόστος παροπλισμού του σταθμού της Φουκουσίμα σχεδόν διπλασιάστηκε

Από το naftemporiki.gr
Η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένει ότι το κόστος του παροπλισμού του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα θα είναι σχεδόν διπλάσιο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές, τα ιαπωνικά μέσα αναφέρουν ότι οι συνολικές δαπάνες θα φτάσουν τουλάχιστον τα 163 δισεκατομμύρια ευρώ, και είναι πιθανό να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Ενώ η εταιρεία στην οποία ανήκει ο σταθμός, TEPCO, είναι υπεύθυνη για τις ζημιές, η ιαπωνική κυβέρνηση την υποστηρίζει εν μέρει μέσω άτοκων δανείων. Το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας συντονίζει αυτά τα δάνεια με το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι νέες εκτιμήσεις περιλαμβάνουν περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια ευρώ για..

Energean Oil & Gas και Kavala Oil Διοργάνωσαν την 35η Σύσκεψη Διυλιστηρίων για Θέματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος

Αποτέλεσμα εικόνας για Energean Oil & Gas και Kavala Oil Διοργάνωσαν την 35η Σύσκεψη Διυλιστηρίων για Θέματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος
Από το energia.gr
Η Energean Oil & Gas και η θυγατρική της Kavala Oil διοργάνωσαν την ετήσια 35η Σύσκεψη Συνεργασίας Διυλιστηρίων σε θέματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Καβάλα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα νομοθεσίας, τεχνολογίας, εξοπλισμών, έρευνας και διαχείρισης συμβάντων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που ήδη λειτουργούν ή προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν στην χώρα μας στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στη σύσκεψη παρουσίασαν θέματα ή συμμετείχαν στελέχη από..

Το "Χειμερινό Πακέτο" της Κομισιόν για την ενέργεια: ζούμε ιστορικές στιγμές, η ΕΕ αλλάζει πορεία!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στα χρόνια του 21ου αιώνα είδαμε την ΕΕ να χαράζει μια καταναγκαστική για τις χώρες-μέλη ενεργειακή πολιτική, με πρόσχημα τη "σωτηρία του κλίματος", που κατέληξε να δημιουργήσει άλλη μια "φούσκα" του καπιταλισμού, τη "φούσκα" των συγκεκριμένων μορφών ΑΠΕ που παρήγαγαν κυρίως Γερμανοί και Δανοί. Μέρκελ με Γκάμπριελ με τα αιολικά & Φ/Β απ' τη μια, Ομπάμα με σχιστολιθικό φυσικό αέριο απ' την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έστησαν μια απίστευτη φαρσοκωμωδία, για τη δήθεν μείωση των εκπομπών CO2, προκειμένου να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο εμπόριο. Πλέον ωστόσο η ιστορία φαίνεται ν' αλλάζει ρότα, καθώς είναι πανθομολογούμενη η αποτυχία του "δωρεάν άνεμου και του τζάμπα ήλιου" να δώσουν αξιόπιστη και φθηνή ενέργεια. Το μόνο που κατάφερε η παρανοϊκή πολιτική ήταν να εκτοξεύσει τα τιμολόγια ηλεκτρισμού στη στρατόσφαιρα, να στείλει μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της ΕΕ στις ΗΠΑ και την Ασία και να βυθίσει σημαντικό μέρος του πληθυσμού της ΕΕ σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας. 

Η πρώτη ανάρτηση αυτού του ιστολόγιου είχε το χαρακτηριστικό τίτλο "Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη", καθώς στην ηλεκτρική ενέργεια και γενικότερα στην ενέργεια παίζονται ΠΟΛΛΑ λεφτά, πάρα πολλά. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, στην ανάρτηση 813, σας προετοίμασα σχετικά με το "Λάβετε θέσεις" για τις 30 Νοεμβρίου 2016: έρχεται το τέλος των αιολικών στην ΕΕ; Η 30ή Νοέμβρη ήρθε, ανακοινώθηκε το "χειμερινό πακέτο" προτεινόμενων απ' την Κομισιόν μέτρων για την ενέργεια και πολλά δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται ν' αλλάξουν χέρια στα επόμενα χρόνια εξαιτίας του. 

Το συμπέρασμα είναι αβίαστο:

Στα ΕΛΠΕ η περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό για την έρευνα υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το newmoney.gr
Στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη σχετικού 2ου διεθνούς διαγωνισμού, το ΥΠΕΝ ανακήρυξε τα Ελληνικά Πετρέλαια ως «επιλεγέντα αιτούντα» για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην υπό παραχώρηση περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αντιστοίχων ανακηρύξεων της ΕΛΠΕ στις χερσαίες περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου, καθώς και της περιοχής 2 δυτικά της Κέρκυρας σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison.

Σε συνδυασμό με τις ..

Αλλαγή πλάνου για ΔΕΣΦΑ έφερε το "τράβηγμα του αυτιού" από Βρυξέλλες - επιδιώκεται συνέχιση του διαγωνισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το energypress.gr
Σενάρια συνέχισης του διαγωνισμού για το ΔΕΣΦΑ και όχι επαναπροκήρυξης άλλου καινούργιου, εξετάζει η εληνική πλευρά κατόπιν πιέσεων των Βρυξελλών για επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος, που θα μπορούσε, πέραν των άλλων, να πάει πίσω επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα της ΔΕΠΑ.

Αν και μέχρι τώρα οι νομικοί δούλευαν κυρίως πάνω..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

.
Από το poenergias.gr
Στις 8 Δεκέμβρη 2016 οι εργαζόμενοι της χώρας μας και όλοι όσοι έχουν πληγεί από τις
μνημονιακές πολιτικές ξεσηκώνονται και απεργούν .
Απεργούμε και αντιστεκόμαστε μαχητικά , μαζικά και ενωτικά απέναντι στα συνεχή μνημόνια που
συντρίβουν την ζωή μας , αντιστεκόμαστε στις συνεχιζόμενες πολιτικές της ύφεσης , της λιτότητας ,
της ανεργίας , της μείωσης μισθών και συντάξεων , της απόλυτης εργοδοτικής αυθαιρεσίας .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
· Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα
· Ελεύθερες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια απίστευτων θυσιών και μιας τρομακτικής δημοσιονομικής προσαρμογής που δεν έκανε άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης, αλλά παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κρίση διαρκείας. Το χρέος βρίσκεται σταθερά πάνω από 300 δισ. ευρώ, η ανεργία κινείται στα επίπεδα του 25%, ενώ πάνω από 600 χιλ. Ελληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό.

Ενώ όλα τα παραπάνω αποτελούν μια ζοφερή πραγματικότητα θα περίμενε κανείς να αλλάξει η συνταγή. Στον αντίποδα, τα Μνημόνια έφτασαν στο τρίτο, με σοβαρότατες ενδείξεις και για τέταρτο, οι φόροι πολλαπλασιάστηκαν, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις συνεχίζονται κανονικά και ο εργασιακός μεσαίωνας για όσους εργάζονται ακόμα συνεχίζεται χωρίς σταματημό.

Σε αυτή την εργασιακή Ζούγκλα της..