Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Nικητές και χαμένοι από το ακριβότερο πετρέλαιο

Από το naftemporiki.gr
Με το βλέμμα στραμμένο στα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014 βρίσκονται πλέον οι αγορές πετρελαίου, σε μια νέα ισορροπία που δημιουργεί νικητές και χαμένους στην παγκόσμια οικονομία. Πολλά θα εξαρτηθούν από τους λόγους για τους οποίους οι τιμές ακολουθούν την ανιούσα. Εάν για παράδειγμα η τιμή ανεβαίνει λόγω περιορισμένης προσφοράς, αυτό είναι αρνητικό, εάν όμως ανεβαίνει επειδή υπάρχει πολύ..

Αλλάζει η υπεράκτια εξόρυξη αργού και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ;

Από το naftikachronika.gr
Η αμερικανική κυβέρνηση προέβη την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στην «χαλάρωση» των κανονισμών ασφάλειας που διέπουν την υπεράκτια εξόρυξη αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο ενεργειακός κλάδος των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, οι εν λόγω αυστηροί κανονισμοί είχαν θεσπιστεί μετά την καταστροφική διαρροή πετρελαίου από ..

Το ΤΑΙΠΕΔ αλλάζει τα χρονοδιαγράμματα για αποκρατικοποιήσεις ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ - Ένα συν δύο τα εμπόδια

Από το energypress.gr
Σε αναθεώρηση του χρόνου ολοκλήρωσης του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των ΕΛ.ΠΕ και της εκκίνησης του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, οδηγείται το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από την Glencore και τη Vitol για το πλειοψηφικό πακέτο..