Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Οι 111 τομές που θέλει να φέρει το Κίνημα Αλλαγής

Από το protagon.gr
Η επιτροπή Προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής που εργάστηκε υπό την καθοδήγηση του δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη κατέληξε σε 111 «τομές», όπως τις ονομάζει, για την ανάταξη της χώρας. Η πρότασή της αυτή τίθεται στην κρίση του συνεχιζόμενου από χθες συνεδρίου της παράταξης

Παραγωγική ανασυγκρότηση και Οικονομία

1.Εφαρμογή της φορολογικής..

1 δισεκατομμύριο βαρέλια μαύρου χρυσού, αξίας 100 δισ. ευρώ, περιμένουν να τα αξιοποιήσουμε.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Πρόσφατα ξεκίνησαν οι εργασίες της Εθνικής Επιτροπής για την Ενέργεια και το Κλίμα, που υποτίθεται ότι θα καταρτίσει τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό μέχρι το 2030. Ένας απ' τους μηχανικούς που ασχολούνται χρόνια με το λιγνίτη κι έχουμε ξαναδημοσιεύσει άρθρα, έστειλε στην Επιτροπή επιστολή με θέμα το σημερινό τίτλο και τη δημοσιεύουμε πιο κάτω:

Χρήστος Ι. Κολοβός
Δρ Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ
Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Στο τέλος του 2017 πήρε ευρεία δημοσιότητα η είδηση πως "Τετραπλάσιο, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο, καθώς τα βεβαιωμένα αποθέματα, τα οποία πιστοποιούνται..

Χιλιάδες Νορβηγοί σε λίστες αναμονής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Από το naftemporiki.gr
Η Νορβηγία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά κάτοικο στον κόσμο. Ένα από τα πέντε νέα αυτοκίνητα που πωλούνται είναι ηλεκτρικό και πάνω από το 50% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2017 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά.

Με κίνητρο τις γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις για τα ηλεκτρικά και τα αυξανόμενα οδικά τέλη για τα βενζινοκίνητα οχήματα, η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζεται..