Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

Από το 902.gr
Κάλεσμα στους εργαζόμενους ενός μεγάλου χώρου δουλειάς και μάλιστα στρατηγικής σημασίας να εμπιστευτούν το ΚΚΕ χωρίς προκαταλήψεις, ώστε να κάνουν «την πραγματική διαφορά, για να δοθεί ώθηση στην ανάταση του εργατικού κινήματος» απηύθυνε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος περιόδευσε την περασμένη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων» στον Ασπρόπυργο και αφού είχε μια σύντομη ενημέρωση από τη διεύθυνση συνομίλησε με εργάτες από διάφορα πόστα.

Μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη ήταν και εργαζόμενοι, που δουλεύουν στα ΕΛΠΕ, που είναι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: Ο Χρήστος Ματαράγκας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής και η Βάσω Αγγελή, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε..

Glencore: Πτώση 41% στα κέρδη, ξεκινά επαναγορές $2 δισ.

Από το capital.gr
Η Glencore PLC ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν 41% το 2018 μετά την καταγραφή δαπανών απομείωσης σε δύο από τα ορυχεία της, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα επαναγορών ιδίων μετοχών αξίας 2 δισ. δολ. όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η βρετανο-ελβετική εταιρεία εμπορευμάτων ανακοίνωσε ότι..

Υπερδιπλασιάστηκε η Παραγωγή Βενζίνης στο Ιράν την Τελευταία 5ετία

Από το energia.gr
H παραγωγική ικανότητα του Ιράν σε βενζίνη έχει υπερδιπλασιαστεί, από το 2013 και ανήλθε σε 101 εκατ. Λίτρα ημερησίως, υποστήριξε ο  υπουργός πετρελαίου της χώρας, Bijan Zangeneh, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της Φάσης ΙΙΙ για την κατασκευή του διυλιστηρίου συμπυκνωμάτων αερίου, Bandar Abbas, γνωστού και ως διυλιστήριο Persian Gulf Star.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ενεργειακό ειδησεογραφικό δίκτυο, Shana, ο κ. Zangeneh δήλωσε ότι τα εγκαίνια των τριών πρώτων φάσεων..

Τώρα μαθαίνουμε τον καιρό και για τον... Άρη! (φωτο)

Από το pronews.gr
Το καθημερινό δελτίο καιρού για τον... Άρη έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν οι κάτοικοι του πλανήτη Γη χάρη στο προηγμένο InSight της NASA.

Ο καιρός αναμένεται νεφελώδης, κρύος, με πιθανότητα πολύ ισχυρών ανέμων.

Μόνο που δεν πρόκειται για δελτίο καιρού κάπου στη Γη, αλλά στον…Άρη. Χάρη στα επιστημονικά όργανα του ρομποτικού εργαστηρίου InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο έχει «παρκάρει» στο γειτονικό..

Λαμπρές προοπτικές για τον ενεργειακό τομέα της Αιγύπτου

Από το naftikachronika.gr
Η Αίγυπτος τίθεται στο πεδίο ενδιαφέροντος παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών, όπως η Shell, η BP και η ENI, για την πραγματοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης EGYPS2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο στις 11- 13 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν..

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Αναφορές

Από το petiport.secure.europarl.europa.eu
Αναφορά αριθ. 0885/2018, του/της C. Τ., ελληνικής ιθαγένειας, εξ ονόματος του «Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια», σχετικά με εικαζόμενη παραβίαση του ενωσιακού δικαίου, και ειδικότερα της οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς, στη διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικά Πετρέλαια Α. Ε.» (ΕΛΠΕ)

Στοιχεία αναφοράς


Αιολικό πάρκο βοηθά στην τροφοδοσία ενός διυλιστηρίου πετρελαίου στην Αυστραλία

Από το worldenergynews.gr
Σε συμφωνία με το ισπανικό δίκτυο της Acciona ήρθε ο Όμιλος Viva Energy για την τροφοδοσία του διυλιστηρίου από αιολικό πάρκο.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Viva Energy δήλωσε ότι η συμφωνία θα εξασφάλιζε τιμολόγηση σε περίπου 100 GWh ετησίως ηλεκτρικής ενέργειας από το αιολικό πάρκο Mt Gellibrand της Acciona.

Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο ..