Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Το ενιαίο μισθολόγιο «τρομάζει» τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ


Ποια θα είναι η μισθολογική τύχη των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ σε περίπτωση που προχωρήσει η λύση της «κρατικοποίησης»; Το ερώτημα αυτό αρχίζει να τίθεται μετ΄επιτάσεως στα πέριξ της θυγατρικής της ΔΕΗ εταιρείας του δικτύου μεταφοράς ΑΔΜΗΕ. Ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση προωθεί το σενάριο της κρατικοποίησης της εταιρείας, δηλαδή της μεταφοράς του ελέγχου από τη ΔΕΗ στο Δημόσιο, ως αντίβαρο στις πιέσεις των δανειστών για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας σε ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι στην εταιρεία όπως και στη ΔΕΗ ισχύει μεν το πλαφόν που υπάρχει για όλες τις ΔΕΚΟ, ωστόσο τα κλιμάκια αλλά και οι αμοιβές διαφέρουν κατά πολύ από τους μισθούς του δημοσίου. Στην πραγματικότητα εάν προχωρήσει η «κρατικοποίηση» χωρίς να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία που θα διασφαλίζει τα μισθολογικά δικαιώματα στην εταιρεία, τότε μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων θα δει τις απολαβές του να καταρρακώνονται. Οι διαφορές που προκύπτουν, σύμφωνα με πηγές του EnergyPress μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 800 ή και τα 1000 ευρώ ανάλογα με τα προσόντα, τη θέση και τα λοιπά επιδόματα.

Στις ανησυχίες των εργαζομένων, πάντως, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι ...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΕΔΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

εεδα
Κρίσιμη παρέμβαση στις εξελίξεις ενόψει και των κρίσιμων για τη χώρα διαπραγματεύσεων κάνει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), με την ιδιότητα του επίσημου ανεξάρτητου συμβουλευτικού οργάνου της Πολιτείας για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Η ΕΕΔΑ, με εμπεριστατωμένη απόφαση της Ολομέλειάς της στην οποία μετέχει και η ΓΣΕΕ, απευθύνει δήλωση για την επίδραση των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας στα δικαιώματα του ανθρώπου με παράλληλους αποδέκτες τόσο τους Ελληνικούς πολιτειακούς θεσμούς και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, όσο και το σύνολο των Ευρωπαϊκών και Διεθνών οργανισμών.

Στη Δήλωσή της η ΕΕΔΑ:

– αναφέρει τις αποφάσεις των ανώτατων εθνικών δικαστηρίων και των διεθνών οργανισμών, που έχουν διαπιστώσει την...

Η ΒΡ διαγράφει μέρος των επενδύσεών της στη Λιβύη εν μέσω εμφυλίου

Η ΒΡ διαγράφει μέρος των επενδύσεών της στη Λιβύη εν μέσω εμφυλίου
Η Λιβύη έχει γίνει τεράστιος πονοκέφαλος για τις ευρωπαϊκές εταιρίες πετρελαίου αφού η εμπόλεμη κατάσταση εδώ και τέσσερα χρόνια οδήγησε την BP και την Τοtal στη διαγραφή εκατομμυρίων δολαρίων επενδύσεων στη χώρα της βορείου Αφρικής.

Η ΒΡ ανέφερε πως έχει υποστεί οικονομικές απώλειες περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων, στο δεύτερο τρίμηνο και μόνο, αφού οι συμπλοκές έχουν βάλει φρένο στις πετρελαϊκές έρευνες. Αυτή η απώλεια ήταν και ο κύριος λόγος ο οποίος συνέπραξε στην αναφορά εσόδων υπό των αναλύσεων.

"Η ΒΡ γνωρίζει καλά πως κι άλλες πετρελαϊκές εταιρίες έχουν διαγράψει τα κεφάλαιά τους στη Λιβύη, ενώ άλλες δεν το έχουν πράξει ακόμη".

Η ΒΡ ακολουθεί την τακτική της...

BP: Τριμηνιαίες ζημιές λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Απώλειες κατέγραψε το β΄ τρίμηνο η BP, καθώς τα έσοδα επλήγησαν από τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και την επιβάρυνση ύψους πολλών δισ. δολαρίων που σχετίζεται με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε νωρίτερα αυτό το μήνα για το διακανονισμό των αμερικανικών ομοσπονδιακών και πολιτειακών αξιώσεων αναφορικά με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.

Η BP, που διατηρεί την έδρα της στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι...

Η ΚΩΜΩΔΙΑ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Συνθετικά κοράλλια για τον καθαρισμό των ωκεανών


Μια συνθετική συσκευή σε σχήμα κοραλλιού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση τοξικών βαρέων μετάλλων από τους ωκεανούς του κόσμου, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η συσκευή, που δημιουργήθηκε από μηχανικούς του Πανεπιστημίου Ανχούι Τζιανζού της Κίνας, είναι κατασκευασμένο από νανοπλάκες οξειδίου του αργιλίου.
Το υλικό έχει προηγουμένως δοκιμαστεί για την απομάκρυνση ρύπων, αλλά με περιορισμένα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η απόδοση του υλικού βελτιώνεται αλλάζοντας το...

Βρετανία: "απελευθερωμένη" αγορά ηλεκτρισμού, πολλοί "ανταγωνιστές", αλλά γιατί θα μείνουν από ρεύμα;


Σ' αυτό το ιστολόγιο έχουμε γράψει αρκετές φορές για την υπέροχη, "απελευθερωμένη" αγορά ηλεκτρισμού της Βρετανίας, όπου 34 πάροχοι "ανταγωνίζονται" μεταξύ τους, με τον ανταγωνισμό τους να καταλήγει τελικά, ως συνήθως, σε βάρος των καταναλωτών. Κι επειδή όλη η κοινωνία είναι περισσότερο ή λιγότερο συνδεμένη με τον ηλεκτρισμό, τα "ωραία" που συμβαίνουν με τον ηλεκτρισμό στη Βρετανία αποβαίνουν τελικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Στην έκθεση του Οκτωβρίου 2014 "Winter Outlook 2014/15", που ήταν μια μελέτη επάρκειας και περιθωρίων ασφαλείας του ηλεκτρικού συστήματος για να αντιμετωπίσει τον ψυχρό Βρετανικό χειμώνα, είχε διαπιστωθεί πως τα περιθώρια ασφαλείας έναντι ενός μπλακ άουτ εμφανίζονταν να είναι μόλις 4,1%, τα χαμηλότερα εδώ και αρκετά χρόνια. Η μελέτη είχε συνταχθεί απ' το διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς National Grid και παραδοσιακά παίρνει υπόψη της τέσσερεις τομείς πιθανής μεταβλητότητας (τη ζήτηση του δικτύου, τη μεταβλητότητα της συμβατικής παραγωγής ηλεκτρισμού, τη μεταβλητότητα των ανέμων και τη ροή ενέργειας από τις διασυνδέσεις με άλλες χώρες). Τα ευρήματά της είχαν αποτελέσει αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης, καθώς είχαν παρουσιαστεί λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου 2015.

Οι εκλογές έγιναν, οι Συντηρητικοί του Κάμερον κέρδισαν μια αναπάντεχη αυτοδυναμία και στις 15 Ιουλίου το National Grid έδωσε στη δημοσιότητα τα Future Energy Scenarios (FES) 2015, όπου τα περιθώρια ασφαλείας του συστήματος ηλεκτρισμού για το χειμώνα 2015/16 έχουν κυριολεκτικά ...

Μερικό φορολογικό έλεγχο στα ΕΛΠΕ διέταξε η Σαββαΐδου

Μερικό φορολογικό έλεγχο στα ΕΛΠΕ διέταξε η Σαββαΐδου
Τη διεξαγωγή μερικού φορολογικού ελέγχου στα Ελληνικά Πετρέλαια με αντικείμενο την επιστροφή ΦΠΑ διέταξε η γενική γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την απόφαση της κας Σαββαΐδου ανατέθηκε στον προϊστάμενο του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΠ) της ΓΓΔΕ η διενέργεια μερικού φορολογικού ελέγχου στα ΕΛΠΕ για επιστροφή ΦΠΑ των χρονικών περιόδων 1η Ιανουαρίου 2014 – 31 Μαρτίου 2014 και 1η Οκτωβρίου 2014 -31 Δεκεμβρίου 2014


ΠΗΓΗ:ysterografa.gr

Ο Τσίπρας στην Βενεζουέλα

petrelaio
Όταν ο Αλέκος Αλαβάνος είχε προτείνει τον 33χρονο τότε Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΝασπισμού, ο τότε επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» είχε καταφύγει στη… Βενεζουέλα, σε αποστολή για φθηνό πετρέλαιο –ώσπου να κατακάτσει ο κουρνιαχτός στα εσωκομματικά. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Ωστόσο, από σήμερα και για πέντε ημέρες, ένας… άλλος Τσίπρας θα βρίσκεται για τον ίδιο ακριβώς λόγο στο Καράκας: ο λόγος για τον Γιώργο Τσίπρα, εξάδελφο του πρωθυπουργού και γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, που ταξιδεύει σε αποστολή της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα, προκειμένου να συναφθούν ενεργειακές συμφωνίες για παροχή φθηνού πετρελαίου στην Ελλάδα ενόψει του χειμώνα.

Το ταξίδι Τσίπρα στην Βενεζουέλα προέκυψε έπειτα από την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη με τον πρέσβη της Βενεζουέλας, Φαρίντ Φερνάντεζ με στόχο την διεύρυνση της συνεργασίας με την Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών επαβεβαίωσαν την βούλησή τους να συνεργαστούν στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα στο πεδίο των υδρογονανθράκων. Και η συνεργασία άρχισε με το ταξίδι Τσίπρα στο Καράκας…


ΠΗΓΗ:matrix24.gr

Πρωτοφανής ενέργεια της ΔΕΗ για τον Διαιτητή της ΛΑΡΚΟ

Πρωτοφανής ενέργεια της ΔΕΗ για τον Διαιτητή της ΛΑΡΚΟ
Σε μείζον θέμα δεοντολογίας προέβη η ΔΕΗ αρνούμενη να αποδεχθεί τον κ. Γ. Κουτζούκο που όρισε η ΛΑΡΚΟ ως διαιτητή στη συμφωνηθείσα διαδικασία διαιτησίας για την επίλυση των διαφορών γύρω απ' τις χρεώσεις της ΔΕΗ την τριετία 2010 – 2013.

Μία κίνηση που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά ενισχύοντας παράλληλα την άποψη για προσχηματικές διαδικασίες κατά τις οποίες η Επιχείρηση δεν θέλει να διαπραγματευτεί επί της ουσίας την τιμολογιακής της πολιτική με τους μεγάλους πελάτες της κάνοντας κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην ελληνική αγορά.

Κάτι που έρχεται σε αντίθεση και με τις...

Σχέδια 200 δις. στο πετρέλαιο έχουν αναβληθεί λόγω της χαμηλής τιμής


Οι πετρελαϊκές έχουν παγώσει μέχρι στιγμής 46 μεγάλα σχέδια συνολικού ύψους 200 δις. δολαρίων λόγω της υποχώρησης της τιμής του μαύρου χρυσού από πέρυσι μέχρι σήμερα.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε η Wood Mackenzie, τονίζοντας παράλληλα ότι οι εν λόγω επενδύσεις εκπροσωπούν 20 δις. βαρέλια παραγωγής σε βάθος χρόνου, ενώ τα μισά από τα έργα βρίσκονται σε βαθιά νερά.

Πλέον, η ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων μετατίθεται στο διάστημα 2019-23, καθώς χρειάζονται υψηλότερες τιμές για να τα στηρίξουν.


ΠΗΓΗ:energypress.gr