Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Βαρουφάκης: Τα υπόλοιπα κόμματα μάς δώρισαν το μονοπώλιο τής προγραμματικής εναντίωσης σε κάθε εξόρυξη

Από το energypress.gr
«Σήμερα, στη Βουλή, το ΜέΡΑ25 δίνει τον αγώνα εναντίον της κύρωσης των εξορύξεων. Δυστυχώς, τα υπόλοιπα κόμματα μάς έχουν δωρίσει το μονοπώλιο τής προγραμματικής εναντίωσης σε κάθε εξόρυξη, σε κάθε νέα πηγή ορυκτών καυσίμων», ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε..

Γ. Γρηγορίου (ΕΛΠΕ Upstream): Μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις 45ετείς εγχώριες έρευνες υδρογονανθράκων

Ένα χρονικό διάστημα 45 ετών καλύπτουν οι έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, χωρίς να προκαλέσουν το παραμικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως σημείωσε πριν από λίγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, Γιάννης Γρηγορίου, στο First Annual Eastern Mediterranean Leadership Summit. Μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα εδώ και 45 χρόνια στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, τα ΕΛΠΕ έχουν διεθνή..

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΟΥ Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, η Γενική Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, από στελέχη του Π.Α.ΜΕ.
Το Π.Α.ΜΕ συνεχίζει να επιδεικνύει τις “δημοκρατικές” του αρχές επιχειρώντας να επιβάλει με τη βία τον “ετσιθελισμό” του.

Αυτή τη φορά, οι γνωστές τραμπούκικες πρακτικές μελών του Π.Α.ΜΕ, αλλά και “εξωσχολικών” που χρησιμοποιεί ως μπράβους στις βιαιότητές του, έλαβαν..

Μανιάτης: Επικίνδυνη εθνική kolotoumba του ΣΥΡΙΖΑ στους υδρογονάνθρακες

Από το worldenergynews.gr
«Εθνική κωλοτούμπα» χαρακτήρισε ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γ. Μανιάτης τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις 4 συμβάσεις ερευνών υδρογονανθράκων.
Ειδικότερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Επικίνδυνη εθνική kolotoumba! Πριν τρεις μήνες ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι Τσίπρας - Σταθάκης - Φάμελος, υπέγραψαν πανηγυρικά τις 4 συμβάσεις ερευνών υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια Κρήτης, με καθυστέρηση 4 ετών. Στην ελληνική ΑΟΖ, που κατοχυρώσαμε..

Κ. Χατζηδάκης: Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να αποσυρθούμε συνολικά από τα ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
"Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να αποσυρθούμε συνολικά από τα ΕΛΠΕ”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στην Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ "για την πιο εντυπωσιακή και σύντομη κυβίστηση" στο θέμα των τεσσάρων συμβάσεων για πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες, μετά την τοποθέτηση του εισηγητή του Κώστα Ζαχαριάδη ότι ψηφίζει "παρόν".

"Βρείτε τα με τους εαυτούς σας. Χρειάζεται..

Μια αμερικανική πετρελαϊκή «επανάσταση» που έχασε την ορμή της

Από το fortunegreece.com
H ανάπτυξη των σχιστολιθικών κοιτασμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ κατεβάζει απότομα ταχύτητα, σε μία περίοδο κατά την οποία τα επίπεδα προσφοράς από τη μεγαλύτερη οικονομία διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο με εκείνα της κατανάλωσης.

Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, που έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, χάρη στην «επανάσταση» των σχιστολιθικών..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η προσπάθεια του Σωµατείου µας για την ανάδειξη των σοβαρών προβληµάτων που θα επιφέρει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ τόσο σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Εθνικής οικονοµίας, συνεχίζεται.

Την Παρασκευή 27/9 αντιπροσωπεία του ∆.Σ. του Σωµατείου συναντήθηκε..

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2019 πλησιάζει

Από το osha.europa.eu
Στις 21 Οκτωβρίου, ο EU-OSHA μαζί με τους εταίρους του θα κηρύξει την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, με στόχο να ενθαρρύνει τη συμμετοχική και ενεργό διαχείριση των επικίνδυνων ουσιών.

Η εβδομάδα αυτή, η οποία αποτελεί σημαντικό ορόσημο της τρέχουσας εκστρατείας «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» , εμπνέει εκατοντάδες..

Σε χαμηλό οκταετίας η παραγωγή του ΟΠΕΚ μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε σε οκταετή χαμηλά το Σεπτέμβριο μετά από επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών μονάδων της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την περικοπή της παραγωγής, την εμβάθυνση του αντίκτυπου του  συμφώνου προσφοράς και τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν και τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Ο 14μελής Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) άντλησε 28,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) αυτό το μήνα, σύμφωνα..