Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Οι ενστάσεις των ΗΠΑ «βυθίζουν» τη Συμφωνία της Αρκτικής

Από το naftemporiki.gr
Οι αμερικανικές ενστάσεις στη διατύπωση των αναφορών στην κλιματική αλλαγή είχαν ως αποτέλεσμα τα κράτη της Αρκτικής να μην καταφέρουν να εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν με τη λήξη της Συνόδου τους στη Φινλανδία. 

Είναι η πρώτη φορά από το 1996, όταν και σχηματίστηκε το Αρκτικό Συμβούλιο, το διακυβερνητικό φόρουμ για την προώθηση της συνεργασίας, του συντονισμού και της..

Οι ΠΜΜΕ αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία μεταξύ των πολυάριθμων αποδεκτών των δραστηριοτήτων του EU-OSHA.

Από το osha.europa.eu
Οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (ΠΜΜΕ) αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ευρώπη και απασχολούν το ήμισυ περίπου του εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, οι εργαζόμενοί τους είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι όσον αφορά τα ατυχήματα στον χώρο εργασίας και τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται..

Τετράωρη στάση εργασίας για τους νεκρούς στα ΕΛΠΕ

Από το efsyn.gr
Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι μόνιμοι και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), στη μνήμη των τεσσάρων συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη κατά..

Elpedison: Προσφορά για την εξαγορά του μεριδίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ετοιμάζουν Edison και ΕΛ.ΠΕ

Από το energypress.gr
Όρο της συμφωνίας των μετόχων της Elpedison, ενεργοποίησε η απόφαση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενός εκ των συνεταίρων της εταιρίας παραγωγής και προμήθειας ρεύματος να αποχωρήσει πουλώντας τη συμμετοχή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία των μετόχων προβλέπει πως όταν κάποιος αποφασίσει να φύγει έχουν αμέσως δικαίωμα πρώτης..

Με βενζίνη κυκλοφορεί το 60% όλων των νέων επιβατικών αυτοκινήτων στις χώρες της ΕΕ

Από το worldenergynews.gr
Με βενζίνη κυκλοφορεί το 60% όλων των νέων επιβατικών αυτοκινήτων στις χώρες της ΕΕ, ενώ λιγότερο από το 1/3 τροφοδοτείται με πετρέλαιο ντίζελ το α’ τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Η ACEA τόνισε πως όλα τα αυτοκίνητα με εναλλακτική ισχύ αντιπροσώπευαν το 8,5% της αγοράς της ΕΕ, με τα οχήματα..

Εξωδικαστικά θα επιχειρήσουν να επιλύσουν της διαφορά τους ΕΛΠΕ και Βόρεια Μακεδονία

Από το worldenergynews.gr
Σε αναζήτηση εξωδικαστικής, συμβιβαστικής λύσης στην αντιπαράθεση τους με το δημόσιο της Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά την υποχρέωση της γειτονικής χώρας να προμηθεύεται συγκεκριμένες ποσότητες μαζούτ όπως είχε προβλεφθεί από τη συμφωνία εξαγοράς των διυλιστηρίων ΟΚΤΑ και δεν τηρήθηκε, βρίσκονται τα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Η επανέναρξη των συζητήσεων μεταξύ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ