Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Απειλή πολέμου από Ερντογάν, μέσω ΟΗΕ, εναντίον των πετρελαϊκών κολοσσών ENI και TOTAL, αλλά και της Κύπρου

 Από το mignatiou.com
Με την «σφραγίδα» του επίσημου εγγράφου του ΟΗΕ που θα δημοσιευθεί μάλιστα και στο Law of the Sea Bulletin των Ηνωμένων Εθνών, επαναβεβαιώθηκε η απειλή πολέμου εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταιριεών ENI και TOTAL, από την Τουρκία η οποία εγείρει διεκδικήσεις επι του Οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. 

Σε επιστολή του που κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου, η Αγκυρα ουσιαστικά απειλεί με casus belli τόσο την Λευκωσία όσο και τις δυο εταιρίες που έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό για το Οικόπεδο 6, καθως όχι μόνο αμφισβητεί την δυνατότητα της Κυπρου για διενέργεια ερευνών αλλά ..

Αίτηση για αγωγό Ελλάδας-Σκοπίων με χωρητικότητα 1,5 δις. κ.μ. υπέβαλε στη ΡΑΕ η Windows International

Από το energypress.gr
Η εταιρεία «Windows International Hellas SA» η οποία είναι θυγατρική της «Windows International SA» που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, υπέβαλε αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για χορήγηση άδειας υπηρεσιών γραμμής διασύνδεσης φυσικού αερίου η οποία επιτρέπει την πρόσβαση σε τρίτους (TPA).

Η άδεια αφορά στη γραμμή ..

Ο Αλέξης μιλούσε υπέροχα...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ


Από το gsee.gr
Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, στον απόηχο του νέου σκληρού και βάρβαρου πακέτου μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα. Το σώμα επικύρωσε την απόφαση της συνάντησης στην οποία μετείχαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ εκπρόσωποι κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 17 Μαΐου,ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης που θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη βουλή.

Η Συγκυβέρνηση που εμπορεύτηκε την ΕΛΠΙΔΑ και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος, αφού εφάρμοσε..

Ελλιπή έκρινε την περιβαλλοντική μελέτη για τους υδρογονάνθρακες η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Από το worldenergynews.gr 
Αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για την «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» (ΣΜΠΕ) για την «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος», για πέντε λόγους που κρίθηκαν ως σοβαρές ελλείψεις της μελέτης.
Οι πέντε λόγοι όπως τους ανέφερε σε σημερινή (2/5) συνέντευξη του στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, είναι:

Η Saudi Aramco απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του μεγαλύτερου διυλιστηρίου των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο Saudi Aramco απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του διυλιστηρίου Port Arthur στο Τέξας, του μεγαλύτερου στις ΗΠΑ, όπως έκανε γνωστό ο αγγλο-ολλανδικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell.

Η Shell και η Aramco είχαν συστήσει κοινοπραξία το 1998 στις ΗΠΑ με την επωνυμία Motiva Enterprise και αντικείμενο την διύλιση πετρελαίου, στην οποία είχαν μερίδιο από 50% από το 2002.

Τον Μάρτιο ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


No comment


Αρχίζει έρευνες στην ΑΟΖ το Ramform Hyperion

Από το energy.reporter.com.cy
Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε, το μεσημέρι της Κυριακής, το υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Το νεότευκτο σκάφος έφτασε στο νησί μας από το ναυπηγείο της Mitsubishi, στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, και αφού πραγματοποίησε τις απαιτούμενες δοκιμές στη Σιγκαπούρη, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει..

'' Να σταθώ στα πόδια μου ''

Ασφαλιστικές: Τέλος στις... μόνιμες σχέσεις με τους πελάτες

Από το euro2day.gr
«Το νέο εποπτικό πλαίσιο Solvency II είναι υπέρ των εφήμερων σχέσεων μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών και των πελατών τους και όχι υπέρ ενός γάμου μεταξύ τους» υποστήριξε χαριτολογώντας γνωστό στέλεχος της εγχώριας ασφαλιστικής βιομηχανίας, θέλοντας να δείξει με παραστατικό τρόπο τις δρομολογούμενες αλλαγές στα προσφερόμενα προϊόντα.

Η ουσία είναι ότι το νέο ευρωπαϊκό εποπτικό πλαίσιο επειδή θέλει να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πελατών από ενδεχόμενα «λουκέτα» ασφαλιστικών εταιρειών, ζητά από τις τελευταίες πολύ μεγαλύτερο ύψος κεφαλαίων, σε περίπτωση που αναλαμβάνουν υψηλότερους κινδύνους.

Όταν λοιπόν επιλέγουν..

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης υπέγραψε η ΕΔΕΥ

Από το energypress.gr
Δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας της έρευνας και αξιοποίησης των πιθανών αποθεμάτων/κοιτασμάτων ελληνικών υδρογονανθράκων (από οικονομική, κοινωνική και γεωπολιτική σκοπιά)οι συνεργασία των κατ’ εξοχής αρμόδιων φορέων με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΕΔΕΥ και το Πολυτεχνείο Κρήτης συμφώνησαν να προωθήσουν τη συνεργασία τους, όπως αποτυπώνεται και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δυο πλευρές.

Η συμφωνία προβλέπει ότι ..

Ιάπωνες και Total ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ρωσικό έργο Arctic LNG-2

Από το worldenergynews.gr
Ιαπωνικές εταιρείες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο ρωσικό έργο παραγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Arctic LNG-2, το οποίο διαχειρίζεται η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Novatek, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Ιαπωνικές εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Novatek, για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση συμμετοχής τους στο έργο.

«Δεν υπάρχουν τελικές συμφωνίες» είπε και συμπλήρωσε ότι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δώσαμε ένα περιθώριο κάποιων ημερών ώστε οι παρατάξεις που είναι εκλεγμένες στο Δ.Σ. του Σωματείου να τοποθετηθούν για τα προβλήματα των εργαζομένων που τους απασχολούν. Αντίθετα όμως έπαιξαν καλά τον ρόλο τους που είναι μια ΜΕΣΑ και μια έξω ανάλογα με τις βουλές της Διοίκησης. Κάποιοι αγωνίζονται μόνο όταν ο αγώνας είναι ξεχωριστός από των υπολοίπων για να είναι ''αγνός'', άλλοι δεν μιλάνε αν δεν τους πει ο πολιτικός τους φορέας πότε και τι θα πουν και τέλος οι δήθεν ανεξάρτητοι μάλλον πέτυχαν το στόχο τους, έγιναν οι ίδιοι κέντρα εξουσίας και δεν θέλουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει.

Πριν δύο χρόνια βρεθήκαμε σε..