Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΕΥΧΕΣ ΠΣΕΕΠ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από σχεδόν έναν αιώνα λειτουργίας της Χαλυβουργικής, µιας από τις µεγαλύτερες βιοµηχανίες στην Ελλάδα, κάποιοι δυστυχώς, επέλεξαν να σταµατήσουν τη λειτουργία της.


Αυτοί που σήµερα µιλάνε για ανάπτυξη και έξοδο από τα µνηµόνια, έµειναν απλοί θεατές σε αυτό το έγκληµα.


Το µόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτή ..

Αναλυτές στο CNBC: Πιθανή η περαιτέρω μείωση των τιμών στο πετρέλαιο

Από το capital.gr
Οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να μειωθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν αναλυτές στο CNBC, καθώς το απότομο ξεπούλημα στις μετοχές του κλάδου παγκοσμίως συνδυάζεται με την εντατικοποίηση των φόβων για μια αγορά, η οποία θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει προβλήματα υπερπροσφοράς.

Το τελευταίο κύμα ξεπουλήματος στην αγορά ενέργειας έρχεται εν μέσω αναφορών σχετικά με τα ογκώδη αποθέματα και τις προβλέψεις παραγωγής ρεκόρ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Οι αυξημένες ανησυχίες για ενδεχόμενη οικονομική επιβράδυνση το 2019 συνέβαλαν επίσης στην καθοδική πίεση στην αξία του πετρελαίου. Η συνάντηση των μεγάλων παραγωγών, νωρίτερα..

ΕΥΧΕΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛΠΕ


Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργική που οδηγούν στο δρόμο τους διακόσιους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά και εκατοντάδες άλλους που εργάζονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με τη Χαλυβουργική.

Μετά από μειώσεις μισθών διαθεσιμότητες και εκ περιτροπής εργασία, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, όχι μόνο χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη αλλά αντιθέτως να έχουν βάλει..

ΕΕ: Συμφωνία για την Απαγόρευση των Πλαστικών Μιας Χρήσης

Από το energia.gr
Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα οι Βρυξέλλες όσον αφορά σχέδιο της ΕΕ για την απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, όπως τα καλαμάκια και τα πλαστικά πιάτα.

Η Ελίζαμπετ Κέστινγκερ, υπουργός Βιωσιμότητας και Τουρισμού της Αυστρίας, ανακοίνωσε με μήνυμά της στο Twitter ότι επετεύχθη συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να μειωθούν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Από το poenergias.gr
Η 24ωρη Γενική απεργία στις Εταιρείες του Κλάδου Ενέργειας που προκήρυξε ομόφωνα το
Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας για την Τρίτη 18.12.2018 έληξε
σήμερα το πρωί, με μεγάλη συμμετοχή . Η πλειοψηφία των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας
ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων - μελών τους ανά χώρο
εργασίας - να ξεπερνά το 60% και σε αρκετές περιπτώσεις το 70%.

Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε..

ΕΥΧΕΣ ΣΚΕΕΠ


Η ζήτηση για ενέργεια φέρνει νέα projects το 2019

Από το naftikachronika.gr
Ο αριθμός των νέων projects εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να πενταπλασιαστεί το 2019 συγκριτικά με το 2015, ωστόσο οι συνολικές επενδύσεις δύσκολα θα καλύψουν την μελλοντικά αυξημένη ζήτηση για ενέργεια, αναφέρει στην τελευταία του έκθεση ο οίκος Wood Mackenzie.

Πιο συγκεκριμένα η Wood Mackenzie εκτιμά ότι το 2019 θα υλοποιηθούν 50 νέα projects πετρελαίου και φυσικού αερίου έναντι 40 το 2018 και 10 το 2015.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις..

ΕΛΠΕ: Τον Μάρτιο η λειτουργία του πετρελαιαγωγού με τα ΟΚΤΑ – Κλειδί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ

Από το energypress.gr
Γύρω στον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει ο αγωγός από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στη Θεσσαλονίκη μέχρι το διυλιστήριο ΟΚΤΑ στη γειτονική ΠΓΔΜ.

Ο αγωγός μεταφοράς πετρελαίου μήκους 213 χλμ είχε παύσει τη λειτουργία του το 2013 όταν και το διυλιστήριο των Σκοπίων σταμάτησε καθώς η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ το έκρινε ως μη αποδοτικό. Από τότε η μεταφορά καυσίμων γίνεται ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για να ξαναχτίσουμε από την αρχή την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους εργαζόμενους και το Συνδικάτο γνωρίζαμε ότι, παράλληλα με το μεγάλο θέμα της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ εξίσου σημαντική προτεραιότητα αποτελούσε η επίλυση σημαντικών προβλημάτων της καθημερινότητας των εργαζομένων. Από τις αρχές Ιουλίου πιέσαμε την Διοίκηση της Εταιρείας και προκήρυξε τους απαιτούμενους Διαγωνισμούς του Ασφαλιστικού όσο και του Ιατροφαρμακευτικού Προγράμματος μας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο στις 14.12.18 και στο Γενικό Συμβούλιο στις 15.12.18 συζητήσαμε τα αποτελέσματα..

Συνεργασία με νέους προμηθευτές αερίου και επέκταση retail σε γειτονικές χώρες προωθεί η Elpedison

Από το worldenergynews.gr
Φυσικό αέριο απευθείας από τη Βουλγαρία μέσω του σταθμού του Σιδηροκάστρου είναι έτοιμη να μεταφέρει από τις αρχές του 2019 η Elpedison για την κάλυψη των αναγκών σε καύσιμο των δύο μονάδων φυσικού αερίου σε Θίσβη Βοιωτίας και Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα η εταιρία με μετόχους τα ΕΛΠΕ, την ιταλική Εdison και τον όμιλο Ελλάκτωρ εξετάζει και τη δυνατότητα προμήθειας LNG μέσω του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας. 

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά..