Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Φυσάει η ομάδα!


Ήταν να μην αρχίσουν τις μ@λ@κί€ς εκεί στην κυβέρνηση. Άπαξ και άρχισαν, ποιός τους πιάνει! Όχι δηλαδή πως ήταν δύσκολο να τα καταφέρουν, έτσι; Με τόσα φυντάνια που έχουν μαζευτεί στην ομάδα, το πρωτάθλημα είναι άχαστο. Μιλάμε για πρώτα ονόματα, ε; Κάτσε καλά, λέμε! Από ποιόν ν' αρχίσεις και σε ποιόν να καταλήξεις; Μισό λεπτό να συγκεντρωθώ, μη και ξεχάσω κανένανε πρωτοκλασσάτο:
- Τερματοφίτσουλας ο Μάκης "τσεκουράτος" Βορίδης. Απροσπέλαστος! Ούτε από τ' αριστερά τρώει γκολ ούτε από τα δεξιά. Με το ένα χέρι πιάνει τα... πέναλτυ των συριζαίων και με το άλλο αποκρούει εξ επαφής βολέ των χρυσαγητών. Εγγύηση.
- Δεξί μπακ ο Πάνος "κόκκινος" Παναγιωτόπουλος. Τον βλέπει ο πολιτισμός και του κόβονται τα πόδια. Ποιά μουσεία; Ποιά αρχαιολογική υπηρεσία; Ποιό κέντρο κινηματογράφου; Τα εκμηδένισε όλα ο ανεπανάληπτος.
- Αριστερό μπακ ο Μιχάλης "αδιάβαστος" Χρυσοχοΐδης ο Α΄. Αυτοκράτορας. Από πού να περάσουν κάτι υποδομές, κάτι μεταφορές και κάτι δίκτυα; Τα έστειλε όλα στην εξέδρα ο γίγαντας. Τα διέλυσε όλα κι έτσι εμείς ησυχάσαμε και οι ιδιώτες που τα πήραν βασανίζονται για το τι θα τα κάνουν.
- Στόππερ ο Γιάννης "απελευθερωτής" Βρούτσης. Λίρα εκατό. Ποιός εργαζόμενος να τον ντριπλάρει; Δεν δίνει δικαιώματα σε κανέναν. Κι όσους νομίζανε πως είχανε κάποια δικαιώματα (λες και τα είχαν φέρει από το σπίτι τους), τους παίρνει την ταυτότητα. Ατσαλάκωτος.
- Σέντερ μπακ ο Νίκος Δένδιας. Ο άνθρωπος που ξεπέρασε τον Μπεκενμπάουερ. Στυλοβάτης και κυματοθραύστης μαζί. Μπορεί να του περνάει η μπάλλα κάτω από τα πόδια αλλά αντίπαλος δεν τον πέρασε ποτέ. Θες του κόβει τα πόδια, θες του ανοίγει το κεφάλι, τον καθαρίζει στεγνά.
- Κόφτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο τρομερός Κυριάκουλας. Δεν χαμπαριάζει τίποτε και κανέναν. Κόβει τα πάντα και τους πάντες. Κόβει θέσεις, κόβει παίχτες, κόβει κονδύλια, κόβει υπηρεσίες, κόβει οργανισμούς, κόβει λαρύγγια. Άκοπος.
- Στο κέντρο ο Κωστής Χατζηδάκης. Το μυαλό τής ομάδας. Αυτός που φροντίζει για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μοιράζει το τόπι σ' όποιον του το ζητήσει. Θες λιμάνι; Πάρτο. Θες αεροδρόμιο; Πάρτο. Θες δρόμο; Πάρτον. Θες επιδότηση; Πάρτην. Αναντικατάστατος.
- Δίπλα του ο Γιάννης Μιχελάκης. Οργανωτής. Ο ντριμπλαδόρος της ομάδας. Ποιά αποκέντρωση να τον σταματήσει; Ποιά δομή; Ποιά υπηρεσία; Ποιός οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης; Παραμάζωμα τους παίρνει όλους έτσι και βάλει το κεφάλι κάτω. Τύφλα νά 'χει ο Αρδίζογλου.
- Στην κορυφή τής επίθεσης ο Γιάννης "ροκ" Στουρνάρας. Η καλύτερη μεταγραφή όλων των εποχών (παλιά έπαιζε πρόεδρος τής Εμπορικής Τράπεζας, τότε που την πούλησε στους γάλλους). Σκοράρει με κάθε δυνατό τρόπο και δεν μπορεί να τον σταματήσει οποιοσδήποτε μισθός ή σύνταξη.
- Δεξί εξτρέμ ο Άδωνις "μπουμπούκος" Γεωργιάδης. Ασυγκράτητος. Ξευτελίζει όποιο νοσοκομείο τολμήσει και βρεθεί μπροστά του. Καταπίνει τους ασθενείς σαν καραμέλλες και τους γιατρούς σαν χάπια. Κι εμψυχώνει και τους άλλους με την αγριοφωνάρα του. Μαγικός.
- Αριστερό εξτρέμ ο Γιάννης Μανιάτης. Αθόρυβος αλλά δημιουργικώτατος. Ούτε ορυχεία τον σταματούν, ούτε υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ούτε φωτοβολταϊκά, ούτε τίποτε. Ο άνθρωπος που φέρνει μόνος του την κλιματική αλλαγή.
Όμως, δεν είναι μόνο οι άσσοι. Η ομάδα έχει και τεράστιο βάθος στον πάγκο. Έχει παιχταράδες που θα ήσαν αναντικατάστατοι σε κάθε ομάδα: Βαρβιτσιώτης, Αρβανιτόπουλος, Τσαυτάρης, Αθανασίου, Καράογλου...
Φυσικά, τα εύσημα ανήκουν πρωτίστως στον εκπληκτικό κώουτς τής ομάδας. Τον νάμπερ ουάν (ποιός Μουρίνιο;) Αντώνη "ανοιξιάτικο" ή "εγγονό" ή "επιτυχημένο" Σαμαρά. Τον άνθρωπο που σχεδιάζει όλες τις μαλακίες τις οποίες υλοποιεί κατόπιν η ομάδα. Τον καπετάν γ@μ@ου@ της πολιτικής. Αν και μεγάλο μερίδιο των επιτυχιών του ανήκει αναμφισβήτητα στο δεξί του χέρι, τον ακούραστο βοηθό του Ευάγγελο "σοσιαλιστή" Βενιζέλο.
Τελευταίες επιτυχίες της ομάδας, όπως καταγράφονται στην ειδησεογραφία:
- Μονά-ζυγά στα τζάκια! Καθ' ότι το είχαμε παραχέσει και ο καθένας άναβε το τζάκι του όποτε του θυμόταν. Ελπίζω το μέτρο να μελετηθεί σωστά ώστε να μη μείνουν ανοιχτά παραθυράκια (π.χ. τί θα γίνει με τα μπάρμπεκιου;) ή σκοτεινά σημεία (π.χ. ποιός θα την πληρώνει -και πώς θα εντοπίζεται- αν καπνίζει παρανόμως καμινάδα σε πολυκατοικία;).
- Ο ΦΠΑ στην εστίαση θα ξαναπάει στο 23%! Σωστό. Δεν κατάλαβα, δηλαδή, γιατί η πίτσα ντελίβερυ πάει 23% και στην πιτσαρία 13%; Εδώ έχω και πρόταση: όταν ο πελάτης είναι καπνιστής, να πληρώνει διπλόν ΦΠΑ και ο παραπανίσιος φόρος να θεωρείται πρόστιμο για μόλυνση της ατμόσφαιρας (βλέπε προηγούμενο σχέδιο).
    
- Επιβολή εικοσάρικου για κατασκηνώσεις! Ασύλληπτο, έτσι; Κάθε επιχείρηση θα πληρώσει εφ' άπαξ στο ΙΚΑ από 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που απασχολούσε τον Αύγουστο και αυτά τα λεφτά θα πάνε στον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων. Βέβαια, προσωρινώς δεν ξέρουμε σε ποιες κατασκηνώσεις θα πάνε αυτά τα λεφτά αλλά αυτό δεν έχει καμμιά σημασία. Μήπως η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης πήγε σ' εκείνους που έχουν ανάγκη αλληλεγγύης;
Γι' αυτό είπα στην αρχή πως άμα πάρει η ομάδα φόρα, δεν την πιάνει κανένας στις μ@λ@κί€ς. Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι τελευταία η ομάδα είναι σε διαβολεμένη φόρμα. Φυσάει!
Από Cogito ergo sum, μοντάζ Γρέκι
  
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Η διαφορά μεταξύ δημοκρατίας και δικτατορίας είναι ότι...


Η διαφορά μεταξύ δημοκρατίας και δικτατορίας είναι ότι στη δημοκρατία ψηφίζεις πρώτα και παίρνεις διαταγές μετά. Στη δικτατορία, δεν χρειάζεται να χάσεις τον καιρό σου ψηφίζοντας.
Charles Bukowski
  
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Washington Times: Στη δίνη της πιο ασταθούς περιοχής του κόσμου η Κύπρος λόγω της ανακάλυψης πρωτόγνωρων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου – Αυξάνονται οι φόβοι για νέα εισβολή από την Τουρκία

Washington Times: Στη δίνη της πιο ασταθούς περιοχής του κόσμου η Κύπρος λόγω της ανακάλυψης πρωτόγνωρων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου – Αυξάνονται οι φόβοι για νέα εισβολή από την Τουρκία
Η Κύπρος έχει εισέλθει στη δίνη της πιο ασταθούς περιοχής του κόσμου, εξαιτίας της ανακάλυψης πρωτόγνωρων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, σε συνδυασμό με μια ακανόνιστη τουρκική εξωτερική πολιτική και έναν εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση της εφημερίδας Washington Times, η οποία εκτιμά ότι αυτά τα αποθέματα μπορούν να βοηθήσουν είτε να λυθεί, ή να οξυνθεί το πρόβλημα της Κύπρου.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ακόμη και αν οι ηγέτες των χωρών της Μεσογείου αποδειχθούν υπεύθυνοι και κάνουν σωστούς χειρισμούς, η παρουσία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού κρίνεται απαραίτητη για την ισορροπία στην περιοχή. 
Η τρέχουσα εκτίμηση για ύπαρξη 5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου και πετρελαίου, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 800 δισ. δολάρια, αποτελεί ένα τεράστιο ποσό, τονίζει η εφημερίδα, για μια μικρή χώρα της οποίας το τρέχον ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανέρχεται στα 24 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τη ανάλυση, οι ποσότητες αυτές του φυσικού αερίου μπορούν να διοχετευτούν στην Τουρκία ή στην Ευρώπη μέσω αγωγών. Αν και μέσω Τουρκίας είναι πιο συμφέρουσα λύση, η επιλογή μάλλον απορρίπτεται από τη στιγμή που τα στρατεύματα της χώρας συνεχίζουν να κατέχουν μέρος της Κύπρου. 
Υπό αυτά τα δεδομένα, μια πρόσφατη δικαστική απόφαση που επιτρέπει στην ισραηλινή κυβέρνηση να αποφασίσει τι ποσότητες μπορεί να εξάγει, επιτρέπει σε Κύπρο και Ισραήλ την ανταλλαγή φυσικού αερίου, το οποίο στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην Τουρκία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δύο συμμάχους να προχωρήσουν στην από κοινού δημιουργία ενός τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.
Εάν η Αίγυπτος, η Γάζα ,ο Λίβανος και η Συρία ανακαλύψουν με τη σειρά τους φυσικό αέριο και ενταχθούν στο σύγχρονο κόσμο, θα μπορέσουν να λάβουν μέρος, στο σχέδιο μετατρέποντας την περιοχή μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου σε ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο.
Ωστόσο, η Τουρκία μπορεί να θελήσει να λάβει μερίδιο στις εξελίξεις αυτές και να εισπράξει έσοδα από τα νέα αποθέματα. Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φόβοι για μία νέα εισβολή στην Κύπρο από τον εριστικό T. Erdogan δεν πρέπει να αποκλείεται. 

 ΠΗΓΗ:.bankingnews.gr

Κριτική και επιφυλάξεις από τράπεζες και ασφαλιστικές

Μεγάλο μέρος του χρηματοπιστωτικού κόσμου της Γερμανίας επικρίνει έντονα την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ να μειώσει στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% το βασικό επιτόκιο. Για ολέθριο μήνυμα μιλούν οι ασφαλιστικές εταιρείες.
 
Σε μια ύστατη προσπάθεια τόνωσης της ρευστότητας και ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο του ευρώ στο 0,25%, που συνιστά ιστορικό αρνητικό ρεκόρ.
Η απόφαση αιφνιδίασε την πλειονότητα των αναλυτών, που ανάμεναν ότι η ΕΚΤ θα διατηρούσε στο 5% το βασικό επιτόκιο, μέχρι τουλάχιστον τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
«Δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία αξιοσημείωτη αναζωογόνηση της χορήγησης πιστώσεων στις χώρες της κρίσης», τόνισε Μίχαελ Κέμερ
Η μείωση του επιτοκίου δεν προφέρει αναπτυξιακή ώθηση
 «Δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία αξιοσημείωτη αναζωογόνηση της χορήγησης πιστώσεων στις χώρες της κρίσης», τόνισε Μίχαελ Κέμερ «Δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία αξιοσημείωτη αναζωογόνηση της χορήγησης πιστώσεων στις χώρες της κρίσης», τόνισε Μίχαελ Κέμερ
Έντονα επικριτικές είναι, ωστόσο, οι αντιδράσεις των τραπεζών και των ασφαλιστικών ομίλων της Γερμανίας. Ο Σύνδεσμος των γερμανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, GDV, χαρακτήρισε τη μείωση του επιτοκίου «ολέθριο μήνυμα» προς τους γερμανούς ασφαλισμένους σε προγράμματα συνταξιοδότησης. «Τα χαμηλά επιτόκια λειτουργούν σε βάρος τους», αναφέρει ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γιοργκ φον Φίρστενβερτ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι μειώσεις του βασικού επιτοκίου, σε ποσοστό κοντά στο μηδέν, δεν προσφέρουν καμία αναπτυξιακή ώθηση. Αυτό που κάνουν είναι να μειώνουν τις πιέσεις που ασκούνται στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες προκειμένου αυτές να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις τους».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κριτική του Συνδέσμου Ιδιωτικών Τραπεζών, BdB. «Δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία αξιοσημείωτη αναζωογόνηση της χορήγησης πιστώσεων στις χώρες της κρίσης», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Μίχαελ Κέμερ, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι «μεσομακροπρόθεσμα θα ενταθούν οι κίνδυνοι της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων, κυρίως ο κίνδυνος εσφαλμένης εκτίμησης των ρίσκων, εσφαλμένων επενδυτικών αποφάσεων, ενώ είναι πιθανή η πρόκληση φούσκας στις τιμές των ακινήτων».
O γερμανικός χρηματοπιστωτικός κλάδος δυσκολεύεται να κατανοήσει τα κίνητρα της ΕΚΤ
Δεν θα μετακυλίσουν τη μείωση στα δάνεια προς τους πελάτες
 O γερμανικός χρηματοπιστωτικός κλάδος δυσκολεύεται να κατανοήσει τα κίνητρα της ΕΚΤ O γερμανικός χρηματοπιστωτικός κλάδος δυσκολεύεται να κατανοήσει τα κίνητρα της ΕΚΤ
Οι συνεταιριστικές τράπεζες της Γερμανίας (Volks- Raiffeisenbanken, BVR) εκτιμούν ότι τα χαμηλά επιτόκια «δεν πρόκειται να φτάσουν στις χώρες της κρίσης». Όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ της BVR, Αντρέας Μάρτιν, «οι τράπεζες των χωρών της κρίσης δεν πρόκειται να μετακυλίσουν τη μείωση του βασικού επιτοκίου στα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες πελάτες τους».
Είναι σαφές ότι ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός κλάδος δυσκολεύεται να κατανοήσει τα κίνητρα της ΕΚΤ για την περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των τραπεζικών και ασφαλιστικών συνδέσμων επισημαίνουν ότι ναι μεν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έχει μειωθεί στο 0,7% (Πρόκειται για ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το όριο που θέτει η ΕΚΤ), ωστόσο "αυτός δεν είναι λόγος για ακόμη χαμηλότερα επιτόκια", τονίζει ο Γιοργκ φον Φίρστενβερτ.
Η ΕΚΤ έχει τη βούληση και τα εργαλεία
 Συμβολικής σημασίας χαρακτηρίζει την απόφαση της ΕΚΤ, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, DIW, Μαρσέλ Φράτσερ Συμβολικής σημασίας χαρακτηρίζει την απόφαση της ΕΚΤ, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, DIW, Μαρσέλ Φράτσερ
Πιο ψύχραιμος ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank, Χόλγκερ Σμίντινγκ, ο οποίος μολονότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της ΕΚΤ, παραδέχεται ότι "ο Ντράγκι απέδειξε πως μπορεί να αντιδράσει γρήγορα, όταν διαπιστώνει ένα πρόβλημα και μπορεί να πείσει το ΔΣ της ΕΚΤ να χαμηλώσει τα επιτόκια σε χρόνο ρεκόρ". Ωστόσο, και ο Χόλγκερ Σμίντινγκ αμφιβάλλει για το αποτέλεσμα της απόφασης. "Οι επιπτώσεις θα είναι πολύ περιορισμένες", εκτιμά ο οικονομολόγος και προσθέτει: "Τα επιτόκια για τα γερμανικά νοικοκυριά ήταν ούτως ή άλλως χαμηλά και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Με λίγα λόγια η μείωση του βασικού επιτοκίου δεν βλάπτει, αλλά δεν πρόκειται να προφέρει πολλά".
Συμβολικής σημασίας χαρακτηρίζει την απόφαση της ΕΚΤ, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, DIW, Μαρσέλ Φράτσερ. "Περίμενα τη μείωση τον Δεκέμβριο και όχι τώρα. Δεν αναμένω πολλά από την απόφαση αυτή, τουλάχιστον όσον αφορά τους όρους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα συμβολικό μήνυμα προς τις αγορές που λέει ότι η ΕΚΤ έχει τη βούληση και τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την ασθενή οικονομική ανάπτυξη και τις χαμηλές πληθωριστικές πιέσεις".

ΠΗΓΗ:.dw.de

ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ !...


Μπερδεμένες καταστάσεις, επικρατούν στο πολιτικό επίπεδο, που σε κάνουν ν΄ ανατρέχεις στο παραδοσιακό δίλημμα της «κότας και τ΄ αυγού». 

Οι δυο πόλοι βρέθηκαν με, εκατέρωθεν, προβλήματα και χρειάστηκε να προσφύγουν σε ενέργειες αντιπερισπασμού. Και οι δυο, μαζί και παράλληλα ! 

Το «αγγούρι» της κυβέρνησης συνίσταται στην επίσκεψη της τρόϊκας και στην αναπόφευκτη ανατροπή μιας καίριας δέσμευσης, για μη λήψη νέων μέτρων. 

Η προβοκατόρικη δολοφονία των δύο νεαρών χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο, έδωσε, προς στιγμήν, τη δυνατότητα εκμετάλλευσής της ως ανέλπιστο (;) γεγονός αντιπερισπασμού στα τροϊκανά, πλην, όμως, το όλο θέμα κατάκατσε σύντομα και πριν ξανάρθουν στην Αθήνα οι «τρεις καμπαλέρος». 

Ακριβώς στην ίδια συγκυρία ξεφύτρωσε και τ΄ «αγγούρι» για το ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Αλέξης, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στον καθορισμένο, (απ΄ ό,τι φαίνεται), δρόμο του «ρεαλισμού και του συμβιβασμού», αναφώνησε, από το αμερικάνικο μικρόφωνο, την καινούργια στρατηγική : μια αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το Ευρώ, θάταν καταστροφή ! 

Εδώ τ΄ «αγγούρι» πήρε τη μορφή των, έντονων, εσωκομματικών αντιδράσεων, των συνιστωσών κι όχι μόνο. Ο Αλέξης γυρνώντας από το Αμέρικα και διαπιστώνοντας το μέγεθος του «αγγουριού», γούρλωσε τα μάτια κι έπεσε σε βαθιά σκέψη και περισυλλογή. 

Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, τα μαγειρεία έψαχναν τη συνταγή, για το φαϊ που θα θόλωνε, πάλι, τα νερά. Τη βρήκαν στο ντου των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, ξημερώματα της Πέμπτης ! 
Δεν ξέρω αν στην επιλογή τους είχαν συνυπολογίσει και την αντίδραση του Τσίπρα, (δεν τους θεωρώ τόσο ικανούς…), το κόλπο, όμως, έπιασε : η ανακατάληψη του Ραδιομέγαρου της Αγίας Παρασκευής, ως αμφιλεγόμενη ενέργεια, θα έπαιζε τον ομιχλώδη ρόλο της, αλλά μετά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, η ομίχλη που θα καλύψει τα τροϊκανά, φαντάζει μεγάλης πυκνότητας. 

Η πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, που έγινε με αφορμή το ντου στην ΕΡΤ, αλλά με κύριο στόχο, τη δημιουργία αντιπερισπασμού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την «επαναστατική» συσπείρωση των αντιφρονούντων, (σε μια «χουντική» ενέργεια της κυβέρνησης), πέφτει ως «μάνα εξ ουρανού» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού, για πολλές ημέρες, θα επισκιάσει κάθε άλλη συζήτηση, αλλά και εξέλιξη στα ζητήματα με την τρόϊκα ! 

Κι όχι, μόνο, αυτό. Αλλά και μετά την Κυριακή, ο Σαμαράς θα έχει μια νωπή ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, που για ένα εξάμηνο δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί ! 

Και το «μία σου και μία μου», συνεχίζεται !.. 

 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.


ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΣΕΕΚ
Στις  05/11/2013  συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Π.Σ.Ε.Ε.Κ. με θέμα:  Ανασύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Λόγω σοβαρών και παρατεταμένων προβλημάτων υγείας του Προέδρου Κώστα Σταματίου, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η παρακάτω ανασύσταση:


Αποτελέσματα ψηφοφορίας:
Πρόεδρος: ΧΗΡΑ ΜΑΡΙΑ  Ομόφωνα
Γενικός Γραμματέας: ΣΠΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  Ομόφωνα
Αντιπρόεδρος: ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  Ομόφωνα
Ταμίας: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   Ομόφωνα
Αναπληρωτής Γραμματέας: ΤΖΗΡΑΣ ΧΑΡΙΣΙΟΣ  Ομόφωνα


ΜΕΛΗ: 
·        ΣΑΛΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
·        ΤΣΙΝΑΡΙΑΝ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
·        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.



Ύστερα από την αποχώρηση των μελών Σαρηγιάννη Γεώργιου και Σύρκα Χρήστου από τη θέση Προέδρου και μέλους αντίστοιχα, στην Επιτροπή Υγιενής  και Ασφάλειας στην εγκατάσταση του Ασπροπύργου, αναλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις τα παρακάτω αναπληρωματικά μέλη:

Πρόεδρος:  ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μέλος:  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ